Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 07-12-2009, 01:18
En el hak En el hak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart sizin açılımınız nedir

değerli arkadaşlar,
devletin yapamadığını buyrun biz yapalım

benim açılımım şu olurdu

1-ilk yapılması gereken iş toprak reformu.ama bu ecevitin uygulaması gibi sözde kalmamalı,hertürlü risk göze alınıp toprak ağalarının elindeki tüm topraklar kamulaştırılıp halka eşit şekilde dağıtılmalı

2- bu insanların toprağını işleyebilmesi için gereken maddi destek verilmeli,bunu oradaki anlamsız savaşa harcadığımız paralarla fazlasıyla yapabiliriz

3-eğitim eğitim eğitim...bölge halkından çocuklarını okula göndermeyen aileler hakkında anayasal düzenlemeler ve cezai yaptırımlar düzenlenmeli

4-tüm medeni ülkelerde olduğu gibi,zorunlu değil uzman ve paralı askerliğe geçilmeli tsk nın sayısı azaltıldığında ülke ekonomisinin bunu karşılıyacağını düşünüyorum.ülke güvenliği sözkonusu olduğunda eli silah tutan herkes sefer görevi ile sorumlu olmalı

5-o bölgenin güvenliği o bölgenin halkından seçilmeli,bunun o bölgede toprak reformundan sonra geri kalan işsizlik sorunu için çok önemli olduğunu düşünüyorum,hem yaşadığı ülkeye hizmet edecek hem karnını doyuracak
untmayalımki aç açıkta kalan her insan potansiyel tehlikedir

6-bu kısmı bazı arkadaşları rahatsız edebilir ancak kesinlikle uygulanması gerektiğini düşünüyorum,şeyhler hacılar hocalar kontrol altında tutulmalı
bölge halkı üzerindeki din baskısı kaldırılmalı

7-ekonomik sıkıntısını en aza indirgeyen bölge halkı için sosyal aktivitelerini ve yaşamlarını renklendirecek uygulamalar bölge belediyeleri tarafından öncelikli kılınmalı,bunun için bölge belediyelerine ek bütçe ayrılmalı(doğal parklar,eğlence merkezleri,sinemalar vb.)

aklıma gelenler şimdilik bunlar,

devletin sorununun dağdaki 8-10 bin gerila yahut öcalanın varlığı olduğunu kesinlikle kabul etmiyorum

devletin asıl sorunu yaklaşık 8 milyon pkk sempatizanını nasıl kazanabileceği olmalı

bu rakama nasıl vardığımı sorarsanız,cafe forumundada belirtmiştim

eğer dtp pkk nin uzantısıysa

ve dtp nin son seçimlerdeki 1.6 milyon seçmeninin varlığını düşünürsek

bunu en az 5 le çarpmamız gerekecek ki bu en iyimser rakam,

çünkü kürt halkında aile planlaması yok denecek kadar azdır her seçmenin aile ferdinide işin içine katacak olursak bu 8 milyon rakamına çok rahat ulaşırız

işte asıl sorun bu ne gerilla ne öcalan

bu ülkede yaşayan ve bu ülkeye küs kalan 8 milyon

Önerilen Siteler