Ateistlerin örtüye olan karşıt fikirlerine cevab
Maalesef Ateist ve diğer İslam karşıtı düşüncelerde,İslam’ın kadını kapanmaya zorlaması ve kadının dışarıya karşı güzel görünmesine mani olması kadına yapılan bir haksızlık olarak telakki edilmektedir.
Bir kadının elbette istediği bir biçimde giyinmeye hakkı vardır, ancak bütün kadınlar ister ki,sahip oldukları erkekler yalnızca kendilerine baksınlar,yalnızca kendilerine ait olsunlar.Şayet bir kadın başka erkeklerin ilgisini çekecek bir biçimde sokağa çıkarsa ve bu vesileylede günde elli erkeğin kendisine bakmasına vesile olmuşsa,bu kadın o elli tane erkeğin karısına ihanet etmiş olur ve o kadınların bu yöndeki isteklerini ellerinden almış olur.Bu durumda kadınlar istemelidirler ki bütün kadınlar kapalı olsun ve erkeklerin ilgisini üzerlerine çekecek tavırlardan kaçınsın.
Bu konuyu biraz açalım.”Süs” olarak nitlendirdiğimiz olguya insanların tümü hayranlık duyarlar.Zira süsün çekici bir özelliği vardır.Kadın olsun erkek olsun, süsü kullanmalarında ki gayeleri insanların dikkatlerini süse çekmek ve böylelikle,süs vesilesi ile ilgi ve alakayı kendi üzerlerine çekmeleridir.O halde kadın süsü kullanır ki,insanlar süsün “çekicilik niteliği” ile ilgi ve alakayı kadın üzerinde yoğunlaştırsın.Kısa saç süstür,uzun saçta süstür.Taranmış saç süstür,boyalı saçta v.b.
* * * * * * *Oysa bütün kadınlarında fıtratı ister ki,sahip oldukları erkekler,bütün ilgi va alakayı kendileri üzerinde yoğunlaştırsınlar ve başka kadınlara ilgi ve alaka duymasınlar.Şimdi bir kadının hem sahip olduğu erkeğin başka kadınlara ilgi duymamasını istemesi ile,başka erkeklerin ilgisini üzerine çekecek davranışlarda bulunması adaletsizlik değilmidir.(bir çok kadın bunun bilincinde değildir)
* * * * * * Yani bir insanın “İslam benim malımı koruması için önlemler alsın,fakat benimde başkalarının malını çalmama kısıtlama getirmesin “mantığı ile kadınların,”İslam benim kocamın başka kadınlara bakmasına mani olsun,fakat benimde süslenmeme başka erkeklerin bana ilgi duymasına *mani olmasın “demesi arasında inanın zerre kadar dahi fark yoktur.Kadın ister süsü bilinçli olarak kullansın,isterse bilinçsiz olarak kullansın,süsün takılmasının gayesi,ancak va ancak süs vesilesi ile ilgi ve alakayı kendi üzerine çekmektir.Bu ise kadının kendine ihanet etmesinden başka bir şey değildir.
|