Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-05-2010, 22:57
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Yehova Şahitleri Tarikatı Dosyası

Yehova Şahitleri Üniversite Eğitimine Karşı mı ?

Yayımladığı başta gözcü kulesi ve uyanış dergilerinin yanında diğer dökümanlarda da açıkça görülür ki Kutsal kitabı anlamak ve gerçek tanrı Yehovaya varmak için onların kanalına başvurmak gerekir.Şahitlerin din dışı özellikle kendileriyle ilgili hiç bir kitabı okumasına izin verilmez. Bununla ilgili olarak , ÜNİVERSİTE eğitimine doğrudan olmasa da KARŞIDIRlar.. Üniversite üzerine pek çok olumsuz sözler yazmış,özellikle üyelerinin Üniversite eğitiminden ziyade kendi teokratik eğitimine ve misyonerliğe teşvik etme yönündedir.

"Hikmetli bir eğitim" başlığı genelde hep yayımlanır. Bu hikmet esasında üniversitede DEĞİL ,kendi yayınlarındadır. Üniversitede "kötü arkadaşlar vardır", "pek çok zaman harcamanıza neden olur" ,"misyonerlik faliyetinizi engelleyebilir" " orada sizin için TUZAKLAR vardır" gibi vurgular içeren yazılara rastlamak mümkündür.

Peki Yehova Şahitleri neden SÜREKLİ Yüksek öğrenimi KINAMAKTAdır ?

Gençlerin ,pozitif bilimleri öğrenmesi çok da önemli değildir. Onlar kendileri için kariyer yapmak yada bir gelecek hazırlamak yerine yehova şahitlerinin işinde faal olmalı ve onların sınıfına hizmet etmelidir. Daha fazla kişi toplamalı, üye sayısını artırmalı ve bağış kutularını doldurmalıdırlar.Onlaro "dolgun vakitli vaazler" olmak üzere teşvik ederler. Yani tam gün misyonerlik hizmeti.

Yehova Şahitleri "dünyevi kariyeri" ,"Üniversite eğitimini" hep kınamıştır. Bunlar uğraşılmaması gereken şeylerdir.Kişinin ailesini geçindirmesi de pek önemli değildir. Önemli olan "dolgun vakitli vaizlik" denilen tam gün misyonerlik hizmetidir.

Yukarıdaki dergi Uyanış( Awake! ) yayın organıdır. Türkçesini yazıyorum ; Dergi kapağında ;"Günümüz gençlerinin ihtiyaçları ".

"En doğru kariyeri seçtim ; Bankadan bir terfi teklifi aldım.Bu daha iyi bir mevki ve daha yüksek bir maaş anlamına geliyordu. Fakat tam o sırada ,uzak bir cemaatte , tam gün misyonerlik üzere öncülük daveti de almıştım.Geriye dönüp,geçen 32 yıla baktığımda ,çok hikmetli bir seçim yaptığımı anlıyorum"

Bu şekilde iş,kariyer, üniversite eğitimi kınanıyor, reddedilmesi gerektiği yönünde malarda blunuluyor ve bunların kariyer olmadığı gerçek işin tam gün misyonerlik olduğu söyleniyor. Gençler gerekire çalışmamalı, yada part -time çalışıp tam gün misyonerliğe kendini adamalıdır.

Watchtower Society dini bu tür dünyevi işlerin (mesleklerin ) şeytanın aracı olduğunu ,önemsiz olduğunu vurgulayarak gerçek imanlılar için tuzak olduğunu söylemektedir.

Gençler kendini bu dine adayarak mağlesef ki kurban gitmektedir.

Şahitler Tarafından Yayımlanan "Gençler Soruyor -Pratik Cevaplar " Adlı Kitaptan Tesbitler

İş -kariyer le ilgili olarak ;

-Herhangi bir "dünyevi kariyer" sana gerçek doyum sağlayabilir mi?

-Bugün İsanın takipçilerinin en önemli yükümlülüğü misyonerliktir.

-Binlerce kişi ,tam gün dünyevi işlerde alışmak yerine ,dolgun vakitli vaizliği seçiyor ( tam gün misyonerlik)

Üniversite'yle ilgili olarak

(BAŞLIK) = Üviversite eğitimi başarıyı garantiler mi ?

-Bir üviversite diploması için bu kadar çok zaman ve para harcamaya değer mi?

-Üniversite diploması artık iş piyasasında değer etmediği biinmelidir

-Vakit daralmıştır,varsayılan yararlar için üniversitede 2yada 4 yllık bir zaman harcamaya değer mi?

-Üniversite eğitimi seni ruhi hedeflerinden vazgeççirebilir-uzaklaştırabilir

-Yurt ve kampus ortamı sağlıklı DEĞİLDİR,

-Orada uyuşturucu,ahlahsızlık vardır.

-Temel dinsel ilkelere bağlılığın azalabilir.

-Kimileri imanları konusunda yıkım yaşamıştır

-İsanın takipçisi birçok genç üniversite eğitimi AL-MA-MA-YA. KARAR VERMİŞTİR!

-Bunun yerine vaizlik eğitim ibadetinden yararlanmışlardır.

Yukarıda belirttiğim üzere ,Yehova Şahitleri Müritlerinin akademik eğitim alması yerine kendilerini bu Tarikata adamaları istenmekte, Üniversite eğitiminin tamamen GEREKSİZ,luzumsuz olduğu iddası üzerinde vurgu yapmaktadır. Eğitimsiz ,Cahil kimseler daha kolay denetim altında tutulacağından Yehova Cemiyeti üyelerine sadece ve sadece kendi kitaplarını önermekte, müridlerinin gözüne Y.Ş. gözlüğü takmaktadır.

Önerilen Siteler