Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-08-2009, 16:33
digeri_1 digeri_1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Yehova Şahitleri

Tanrı insandan elbetteki mutlak itaat bekler. Bu görmediği şeylerin varlığından emin olmakla yani iman yoluyla temellendirilir. Bu bağlamda insana "koyun " benzetmesi çok yerindedir. Bu mesaj "koyun gibi olunuz"
itaat emridir.

Kitabı Mukaddeste Tanrıya itaat edenlerin "koyun" ,itaat etmeyenlerin ise "keçi "olduğu doğrultuunda ayetler yer aldığını herhalde bilirsiniz. Ben küçük bir hatırlatmayla başlıyorum .Sonra Yehova'ciların konunun neresinde olduğunu kendi kitaplarından belirteceğim .Zaten konu da bu ,değil mi

"RAB çobanımdır,
Eksiğim olmaz.
Beni yemyeşil çayırlarda yatırır" - Mez.32.1-2

Yine mezmurlardan bir örnek :

"Çünkü O Tanrımız'dır,
Bizse O'nun otlağının halkı,
Elinin altındaki koyunlarız." -95.7

Yeni antlaşma denilen İncilde de benzer ifadeler var tabii ama hepsini buraya taşımak istemyorum.

Gelelim Yehova'cılara . Kitaplığımda bulunan Yehova'nın Şahitlerinin kaynaklarından alını yapmak istiyorum .

15 Eylul 2002 yılına ait Kule dergisinde Tanrının şahitleri ,itaatkar koyunlar ve tanrının halkı olduğu yönünde koca bir benzetme var. Hatta koyunların her gün suya ihtiyacı olduğu hatırlatılırak ,bu suyu Yehovanın şahitleinin dergilerinde bulmaya yönlendiriyor sizi.

Yani bir koyun olarak su içmek isterseniz Yehova'ya geleceksiniz.

Yine 1 Kasım 1997 yılına ait Dergide manşet gibi bir başlık atılarak "siz de onlar gibi misiniz?" diye soruluyor. Kim "onlar" ? Büyük puntolarla yazılan Bu sorunun cevabı hemen yukarıdaki resimde . Bu bir koyun sürüsüne ait. Koyunların resimleri yer alıyor ve siz de o koyunlardan olun çağrısı yapılıyor yehova'cilara. Güzel bir benzetme

Yehova'ya Yaklaşın adlı yayınnın arka kapağında ise bir koyun bir çoban yer alıyor. Bu kitabın içeriğine de uygun zaten. Dinlerin genelde böyle yönlendirmelerde bulundğunu siz de bilirsiniz.

Vahiy -Görkemli Doruk adlı kitapta ise İsa koyuna benzetiliyor ve bize bakıyor. Aynı konuda İyi insanların "koyun" , Kötü insanların ise "keçi" olduğunu hatırlatan incilin Matta 25.31-46 ayetleri referans verilir.

Zaten İsa kendisi ,itaatkar insanlar için "koyunlarım sesimi işitirler " dememiş midir ?!

Bir iki hatırlatmayla kapatıyorum ;

"Korkma, ey küçük sürü! Çünkü Babanız, egemenliği size vermeyi uygun gördü - Luk. 12.32

"Ben iyi çobanım...Benimkileri tanırım ... koyunlarım .." Yhn.10.14-16

İnsanları koyun gibi hantallaştıran ,insanlığından çıkarıp , itaat anlamında köleleştiren dinlerin ,bildiğiniz bir özelliğine dikkat çekmek istedim . Bunu
Yehova'ciların kitabından göstermekte mutluyum.

Sorgulamayın, eleştirmeyin, düşünmeyin , ama mutlak itaat edin , KOYUN olun !!! Mesaj bu!
Alt 05-08-2009, 17:15
Üye

Hakaret olarak mı algıladınız sn- gizli- Mod ?
Alt 05-08-2009, 17:22
elcihanaferin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
elcihanaferin elcihanaferin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Natan,

Bir hatırlatma da benden. Gerçi bu çok bilinen bir mesel. Hani İsevilerin "kadının sınanması" diye bertaraf etmeğe çalıştıkları, bir insanın aşağılanması olayı var. Kenanlı bir kadın İsa'ya yaklaşıp kızının cinlerini çıkarması için yalvarır. İsa'nın cevabı ise ilginçtir. Kendisinin "İsrailli koyunlara" gönderildiğini söyler.

Açıklık gerçeğin vazgeçilmez koşuludur.
Alt 05-08-2009, 17:27
Üye

Çok yerinde .

İsa -eğer yaşamışsa- bu tarzda psikolojik telkin metotlarını kullanması gerçekten üzücü bir durum.
Alt 07-08-2009, 01:15
abdulKADİR abdulKADİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abdulKADİR - MSN üzeri Mesaj gönder

Sayın Natan,
kusura bakmayın ama, kutsal kitaptaki benzetmeleri hakiki manasıyla yorumlayıp, hafiften tîye almak, adını/rumuzunu bir kutsal peygamberinden alan birine pek yakışmamış.

Çoban-koyun benzetmesi, emir-itaat sözkonusu olan heryerde kullanmak bütün dillerde vardır. Kutsal kitaplar sadece Allah'ın, dolayısıyla peygamberin emri sözkonusu olduğunda inananları için koyun benzetmesi yapar. Bu benzetmeden gocunmak niye?
Koyun ve keçi günlük dilimizde kullandığımız deyimlerde de geçer. Ama hiçbirinde gerçek mana kastedilmez. Uysal koyun gibidir veya inatçı keçi deyince karşımızdakinin karakterini ifade etmiş oluruz.

Özelde hz. İsa genelde diğer peygamberler Allah'a itaat konusunda insanları koyun olmaya çağırıyorsa, bunu akletmemek veya düşünmemek olarak anlamak pek tutarlı olmasa gerek. Aşağıdaki ayet bunun aksini gösteren çok ilginç bir ayettir. Bu ayette inananlar için koyundan başka yılan ve güvercin benzetmesi de vardır.

İşte, sizi koyunlar gibi kurtların arasına gönderiyorum. Yılan gibi zeki, güvercin gibi saf olun. (Matta 10/16)

''Erkek ve kadın kim iyi işler yaparsa imanla, kesinlikle onu yaşatacağız TEMİZ bir yaşamla.'' (16/97)www.temizyasam.net
Alt 07-08-2009, 19:01
Üye

Ben kimseye harfi anlamda koyun ,keci gibi bir yakıştırma yapmadım. Belki uysallığkla bagıntılı olduğu düşünülerek birilerinin kendilerine "koyun" dediğini bunun da itaatin simgesi olduğunu deklere etmesi vs dile getirdim. Özellikle bu gün bir şahitle konuştum bu konuyu ve "biz mesihin koyunlarıyız, çobanımız isa mesihtir" yanıtını aldım. Kimseyi aşağılamak da niyetim değil . Watchtower yayınları kendileri için bu yakıştırmayı yapıyor ben bir yakıştırma yapmıyorum ,bunu dile getiriyorum sadece.

saygılar
Alt 07-08-2009, 21:39
Nazzam-Cubbai Nazzam-Cubbai isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abdulKADİR´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Natan,
kusura bakmayın ama, kutsal kitaptaki benzetmeleri hakiki manasıyla yorumlayıp, hafiften tîye almak, adını/rumuzunu bir kutsal peygamberinden alan birine pek yakışmamış.

Çoban-koyun benzetmesi, emir-itaat sözkonusu olan heryerde kullanmak bütün dillerde vardır. Kutsal kitaplar sadece Allah'ın, dolayısıyla peygamberin emri sözkonusu olduğunda inananları için koyun benzetmesi yapar. Bu benzetmeden gocunmak niye?
Koyun ve keçi günlük dilimizde kullandığımız deyimlerde de geçer. Ama hiçbirinde gerçek mana kastedilmez. Uysal koyun gibidir veya inatçı keçi deyince karşımızdakinin karakterini ifade etmiş oluruz.

Özelde hz. İsa genelde diğer peygamberler Allah'a itaat konusunda insanları koyun olmaya çağırıyorsa, bunu akletmemek veya düşünmemek olarak anlamak pek tutarlı olmasa gerek. Aşağıdaki ayet bunun aksini gösteren çok ilginç bir ayettir. Bu ayette inananlar için koyundan başka yılan ve güvercin benzetmesi de vardır.

İşte, sizi koyunlar gibi kurtların arasına gönderiyorum. Yılan gibi zeki, güvercin gibi saf olun. (Matta 10/16)

Kuranda bukadar kardeslik varmi ehli kitab icin , veya yeni ahite varmi ????????
Alt 08-08-2009, 00:21
abdulKADİR abdulKADİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abdulKADİR - MSN üzeri Mesaj gönder

Nazzam-Cubbai´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kuranda bukadar kardeslik varmi ehli kitab icin , veya yeni ahite varmi ????????
Ne kadar???
Konu, inananların koyuna benzetilmesi, kardeşlik nerde geçiyor?
Benim cümlelerimde kardeşlikle ilgili bir tane ibare var mı?
Tam olarak neyi bilmek istiyorsun anlayamadım.

''Erkek ve kadın kim iyi işler yaparsa imanla, kesinlikle onu yaşatacağız TEMİZ bir yaşamla.'' (16/97)www.temizyasam.net
Alt 15-08-2009, 20:44
ozcanatasoy ozcanatasoy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Buradaki koyun-çoban ilişkisi islamdaki tanrı-kul ilişkisine de gayet uyuyor.

"koyun" benzetmesi ni ağrınıza gidiyor?

Bence "kul" olarak adlandırılmaya daha cok tepki vermek gerek.
Alt 16-08-2009, 01:44
Nazzam-Cubbai Nazzam-Cubbai isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

birinde coban(insanlar icin kulanilan bir tabir) Tanri oluyor , koyun (bir hayvan türü) da ona tabii olanlar oluyor

Tanri (Tanri) ve Kulu (insan) cok mantikli bence

Önerilen Siteler