Tanrı insandan elbetteki mutlak itaat bekler. Bu görmediği şeylerin varlığından emin olmakla yani iman yoluyla temellendirilir. Bu bağlamda insana "koyun " benzetmesi çok yerindedir. Bu mesaj "koyun gibi olunuz"
itaat emridir.
Kitabı Mukaddeste Tanrıya itaat edenlerin "koyun" ,itaat etmeyenlerin ise "keçi "olduğu doğrultuunda ayetler yer aldığını herhalde bilirsiniz. Ben küçük bir hatırlatmayla başlıyorum .Sonra Yehova'ciların konunun neresinde olduğunu kendi kitaplarından belirteceğim .Zaten konu da bu ,değil mi
"
RAB çobanımdır,
Eksiğim olmaz.
Beni yemyeşil çayırlarda yatırır" - Mez.32.1-2
Yine mezmurlardan bir örnek :
"
Çünkü O Tanrımız'dır,
Bizse O'nun otlağının halkı,
Elinin altındaki koyunlarız." -95.7
Yeni antlaşma denilen İncilde de benzer ifadeler var tabii ama hepsini buraya taşımak istemyorum.
Gelelim Yehova'cılara . Kitaplığımda bulunan Yehova'nın Şahitlerinin kaynaklarından alını yapmak istiyorum .
15 Eylul 2002 yılına ait
Kule dergisinde Tanrının şahitleri ,itaatkar koyunlar ve tanrının halkı olduğu yönünde koca bir benzetme var. Hatta koyunların her gün suya ihtiyacı olduğu hatırlatılırak ,bu suyu Yehovanın şahitleinin dergilerinde bulmaya yönlendiriyor sizi.
Yani bir koyun olarak su içmek isterseniz Yehova'ya geleceksiniz.
Yine
1 Kasım 1997 yılına ait Dergide manşet gibi bir başlık atılarak "siz de onlar gibi misiniz?" diye soruluyor. Kim "onlar" ? Büyük puntolarla yazılan Bu sorunun cevabı hemen yukarıdaki resimde . Bu bir koyun sürüsüne ait. Koyunların resimleri yer alıyor ve siz de o koyunlardan olun çağrısı yapılıyor yehova'cilara. Güzel bir benzetme
Yehova'ya Yaklaşın adlı yayınnın arka kapağında ise bir koyun bir çoban yer alıyor. Bu kitabın içeriğine de uygun zaten. Dinlerin genelde böyle yönlendirmelerde bulundğunu siz de bilirsiniz.
Vahiy -Görkemli Doruk adlı kitapta ise İsa koyuna benzetiliyor ve bize bakıyor. Aynı konuda
İyi insanların "koyun" , Kötü insanların ise "keçi" olduğunu hatırlatan incilin Matta 25.31-46 ayetleri referans verilir.
Zaten İsa kendisi ,itaatkar insanlar için "koyunlarım sesimi işitirler " dememiş midir ?!
Bir iki hatırlatmayla kapatıyorum ;
"Korkma, ey küçük sürü! Çünkü Babanız, egemenliği size vermeyi uygun gördü - Luk. 12.32
"Ben iyi çobanım...Benimkileri tanırım ... koyunlarım .." Yhn.10.14-16
İnsanları koyun gibi hantallaştıran ,insanlığından çıkarıp , itaat anlamında köleleştiren dinlerin ,bildiğiniz bir özelliğine dikkat çekmek istedim . Bunu
Yehova'ciların kitabından göstermekte mutluyum.
Sorgulamayın, eleştirmeyin, düşünmeyin , ama mutlak itaat edin , KOYUN olun !!! Mesaj bu!