arapçadan okumak daha sevap ise?
tamam arapçadan kuranı okumak çok sevap ise hadi şöyle düşünelim olaya bide bu yönden bakalım....
iki kişi düşünün müslümanlık dinini seçti arapça okumayı öğrendi. ve ikiside hatim etti biri türkçe hatim biri arapça hatim etti. evet sorum şöyle arkadaşlar...
a) sizce hangi arkadaş dinini savunabilir? elbette türkçe okuyan dersiniz değilmi? peki arapçadan okuyanın suçu ne? daha çok sevap olması değilmi? evet daha çok sevap olması.
b)peki bana hangisi dinini savunabilir veya birşeyler anlatabilir? sadece kuran arapçasını okumayı öğrenen arkadaş bana ne anlatabilir? hiçbirşey anlatamaz çünkü okuduğunun ne olduğunu kendide anlamadı nasıl anlatsın (: belki de okurken ağladı, duygulandı, ama neye ağladığını bilmiyor.
c) ben müslümanken de anam babam hep arapçasından oku derdi ölmüşlerimize gönderirsin derdi. ya arkadaş ölen insanın amel defteri kapanır, sen isteğin kadar dua etsende cennetlik, ne kadar beddua etsende cehennemlik yapamazsın. aksini idda edebilen varsa cevaplarım her türlü...
d) kuranı arapça okumanın, ezanın arapça okunmasının tek sebebi arap milliyetçiliğidir.
e)kuran kurslarında arapçayı komple öğretmemelerinin sebebi hikmeti nedir acaba hiç düşündünüzmü? insanlar kuranın anlamını öğrendiği zaman daha çok sorgularlar diye (: sorguladıkları andan itibaren dinden çıkarlar. sonra ne olur dinsiz bir toplum olmaya doğru gideriz. işte amaç insanlara bunun önünü kapatmak. hocalar anlatmaya başladımı insanın kafası daha bi karışır. islam kolaylık dinidir derler anlatmaya başladımı ne ayrıntılar var ne hadiste ne ayette geçiyor. nasıl olsa adam imam millete ne söylese doğrudur hesabı çıkıyor ortaya. neyse...
şimdilik bu kadar...
saygılar
|