26-08-2009, 12:55
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Günah-Sevap
Yaradılışçılar der ki, din bizi iyi insan yapar.
Nasıl yapar? İnsanlara zarar veren her kötü davranış, günah puanı ile hesaplanır. İnsanlara fayda veren her davranış (iyilik) sevap puanı ile hesaplanır. günah çokluğu cehennem ile, sevap çokluğu cennet ile sonuçlanır.
Tanrıya tapılması, hakimiyetinin ve gücünün kabul edilip ,kendi kulluğunun onaylanması ritüelinin tekrarlanması da sevapla sonuçlanıp, Dünyadaki insana bir faydası yoktur. Öldükten sonra cennetle ödüllendirilir.
Tartışmak istediğim şey şudur. Yaradılışçılar, günah ceza puanı ve sevap ödül puanı olmasa idi, insanlara zarar vermekten çekinmezlermiydi.
Bir an için tanrının ve dinlerin olmadığını düşünseler, hemen hırsızlığa, cinayete, yalana, dedikoduya, şaraba, vs. başlarlarmıydı?
Kendilerini bunları yapmaktan alıkoyan gerçekten dinlerimidir?
Ateistler din ve tanrı tanımadıkları halde neden birçok dindardan daha iyi insan olurlar?
Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
|

26-08-2009, 13:03
|
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
Sn saroz,
müslüman olmak ile, günahkar bir müslüman olmak ayri seylerdir.....
ben kendimi günahkar bir müslüman olabilecegimi düsünyorum....
isledigim "günahlar" ise, hesabini sadece inandigim allaha verecegim "günahlardir".....
beraber yasadigim insanlarin haklarini gasp etmememin....kendi deger yargilarimin sonucu'dur herhalde....kendi deger yargilarimi belirleyenler arasinda dini ögelerde tabiki mevcut....
bildigim kadar ile dünyevi hayata verilen önem'den dogan hirslar neticesinde, insan "günah" isleyebiliyor, bize ögretilen ise, dinin bir nefis terbiyesi oldugudur....olmasi gerektigidir.....
allah insanlara verdigi ögütlerinde "yapamazsin" demiyor zaten...."yapma" veya "yap" diye ögütlüyor....yani günahlardan kacinmak icin bir irade göstermemizi bekliyor....
peki allah günahi neden yaratti o zaman derseniz ?
hür irademizi hayirli islere mi ser islerine mi kullanip kullanmama hürriyeti verdiginden dolayi olabilir diye düsünüyorum.....
|

26-08-2009, 14:13
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
-InVi-´isimli üyeden Alıntı
Sn saroz,
müslüman olmak ile, günahkar bir müslüman olmak ayri seylerdir.....
ben kendimi günahkar bir müslüman olabilecegimi düsünyorum....
isledigim "günahlar" ise, hesabini sadece inandigim allaha verecegim "günahlardir".....
beraber yasadigim insanlarin haklarini gasp etmememin....kendi deger yargilarimin sonucu'dur herhalde....kendi deger yargilarimi belirleyenler arasinda dini ögelerde tabiki mevcut....
bildigim kadar ile dünyevi hayata verilen önem'den dogan hirslar neticesinde, insan "günah" isleyebiliyor, bize ögretilen ise, dinin bir nefis terbiyesi oldugudur....olmasi gerektigidir.....
allah insanlara verdigi ögütlerinde "yapamazsin" demiyor zaten...."yapma" veya "yap" diye ögütlüyor....yani günahlardan kacinmak icin bir irade göstermemizi bekliyor....
peki allah günahi neden yaratti o zaman derseniz ?
hür irademizi hayirli islere mi ser islerine mi kullanip kullanmama hürriyeti verdiginden dolayi olabilir diye düsünüyorum.....
|
Sayı Invı;
Kırmızı ile belirginleştirdiklerim dışındakileri zaten biliyorum.
Bence , ailedenbaşlayıp yaşanan sosyal ve ekonomik çevre,yaşadığımız çağın kendisi değer yargılarımızı belirliyor.
Anne- baba, kardeşler, arkadaşlar semt,kasaba,ülke,ve dünya gibiçevresel koşullar duygu ve davranışlarımızı belirliyor.
Din olgusunun insan davranışına etkili olduğunu düşünmüyorum.
Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
|

26-08-2009, 19:42
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
din yaşam tarzıdır.dini hayatın koşulları oluşturuz.
ödül de ceza da toplumlara göre değişir.
bir eskimo için cehennem fena bir yer gibi gelmeyebilir.ohh sıcacık diyebilir.türkiyede islam dini hakim değil di.
son 30 yılda yeni bir icatmış gibi pompalanıyor.
bu halk islamdan önce neyse şimdide o.
ama bazen işine göre kullanmış oplabilir.
toplumlarda inanç ha deyince ne oluşabilir, nede yerleşebilir.
ramazan hariç normal insanlar türkiyede islamında ,allahında dalgasındadır.
''Havva anan dünkü çocuk.ANADOLUYUM ben.
A.Arif
|

26-08-2009, 19:49
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
neden ramazan hariç canip... ozaman gerçek müslüman mı oluyorlar birden...
kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
|

26-08-2009, 19:55
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
İsveç nufusunun % 85 i ateistmiş.
Avrupanın en modern ülkelerinden biri.
Türkiye %99 u müslüman avrupada suç oranlarının, trafik kazalarının, okuma yazma oranının, gaspın, hırsızlığın, tecavüzün, adam öldürmenin en çok olduğu yer.
İnsanların insanca yaşaması için dine ihtiyaç yoktur.
Konu ugurce82 tarafından (26-08-2009 Saat 23:15 ) değiştirilmiştir.
|

27-08-2009, 09:51
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ramazan harİÇ ÇÜnkÜ ;bu ay İnsanlar İÇİn bİr nevİ mecburİ gİbİ İbadete daha yatkin oluyor.tabİkİ bu ay sonuna kadar sÜrmÜyor.Şu da var kİ ramazan kadar reklami yapilan bİr Şey yok.
Ramazan demek :kar,cukka,sÖmÜrÜ,İstİsmar,para para para.
A.Arif
|

27-08-2009, 10:22
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayın İnvi,
Yazınızda dini öğretilerin insan nefsini terbiye ettiğinden dem vurmuşsunuz. Ben dinsizim, allahsızım, kitapsızım. Ben nefsimi terbiye edemiyormuyum peki?Pekala da edebiliyorum. Sizin nefis terbiyesi dediğiniz şey dinin yasakladıklarını yapmamakmıdır? İnsani değer yargılarının din ile bağdaştırılması (burada Türkiyede olduğumuz için islamiyetten bahsediyorum) ne kadar akıllıca? Eskimo örneğinden yola çıkarsak, müslümanlıkla veya herhangi bir dinle alakası olmayan birinin değer yargıları sizce ne derece doğrudur? Veya örnek olarak eskimolarda birinin hakkını gaspetmek (yaşam hakkı gibi) onların değer yargılarına göre normal olabilir mi? İnsani değer yargıları (çalmamak, gasp etmemek, öldürmemek, tecavüz etmemek...vb) dünyanın heryerinde aynıdır. inancınıza göre şu an ki yaşam standartlarına göre bir kulun günahkar olmamasına imkan yok. E o zaman nerde kaldı nefis terbiyesi?
|

27-08-2009, 10:39
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Değerli dostum Canip Atay,
Tespitinde çok haklısın, 11 ay boyunca gazetelerinin arka sayfalarında çıplak kadın resimleri yayınlayan, magazin eklerinde her türlü pisliği gözler önüne seren, sahibi oldukları kanallarda erotik sayılabilecek filmler yayınlayan medya, her ne hikmetse ramazan ayında herkesten daha fazla müslüman oluyor. Yok elmalılı tefsiri, yok imsakiye, yok muhammedin hayatı kitapları, TV de devamlı çağrı filmi, Hz.Bilmemne filmleri, Sahur vakti programları...vb. Ama bizim gözleri din ile köreltilmiş, bu sebeple düşünmesi engellenmiş, cahil bırakılmış halkımız da "Aman da aman ne güzel hizmetler bunlar" diyerek bunlara ceplerindeki paraları akıtmaya devam ediyorlar. Devam etsinler.
Sizlere ATA'mızın muhteşem sözlerini hatırlatayım;
"Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır."
"...Türkler Arapların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve ne de Mısırlıların ve sairenin Türklerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiç bir tesir etmedi. Bilakis Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti; milli hislerini, milli heyecanlarını uyuşturdu. Bu pek tabii idi. Çünkü Muhammed'in kurduğu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde şamil bir Arap milliyeti siyasetine müncer oluyordu. Bu Arap fikri, ümmet kelimesi ile ifade olundu. Muhammed'in dinini kabul edenler, kendilerini unutmağa, hayatlarını Allah kelimesinin, her yerde yükselmesine hasr etmeğe mecburdurlar. Bununla beraber Allah'a kendi milli lisanıyla değil, Allah'ın Arap kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe, Allah'a ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyet karşısında Türk milleti bir çok asırlar, ne yaptığını, ne yapacağını bilmeksizin, adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kur'an'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler. Başlarına geçebilmiş olan haris serdarlar, Türk milletince karışık, cahil hocalar ağzıyla ateş ve azap ile müthiş bir muamma halinde kalan din, hırs ve siyasetlerine alet ittihaz ettiler..."
"Medeni Bilgiler ve M. Kemal Atatürk'ün El Yazıları"
|

27-08-2009, 20:14
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ŞUNUDA BELİRTEYİM.BU MEMLEKETTE ŞU AN DİNDARLAR ZENGİN DİNCİLER ÇOĞALIYOR.BEN TİCARET YAPIYORUM.KENDİ ÇEVREMDEN TANIĞIM.TARİKAT YURT OKUL,.SIVASI BOYASI ÇATISI,DEMİRİ,HALISI,YEMEKHANESİ,ŞUSU BUSU DERKEN HER ŞEYLERİ PARA.
YARIN ÖBÜR GÜN ATEİSTLER ZENGİN OLSA DURUM TAM TERSİ ATEİSTLER ÇOĞALIR DİYECEĞİM AMA . OLMaz.zengin olunca aptal insan lazım olur sömürü için onun içinde onlar dindar olmak zorunda kalırlar.
yani parayla dindar olunabiliyor fakat ateist olunamıyor.
imana bak imana.
A.Arif
|