Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 23-10-2010, 18:27
TurkceRap TurkceRap isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Sosyal devlet tabusu (Resmî gasp)

Yanlış hatırlamıyorsam daha önce Türkiye işverenler sendikası'nın bir raporundan ve bir işverenin Türkiyede ortalama %51 toplam vergi verdiğini dile getiren istatistikten bahsetmiştim.

Düşününki bir işyeri sahibi ya da bir şirket sahibi adına her ne derseniz diyin kazancının %51'ini Devlet babamıza vermekte, o vergiler de kimi zaman devlet lüzumsuz kurumlarına, kimi zaman da sosyal bilmem ne ile başlayan kurumların hantal yapılarına kurban gitmekte, yapılandırılmamış harcamalar sonucunda da ama işveren, ama işçi, hepimiz alın terimizin önemli bir kısmını devlet babamıza vergi adı altında vermekteyiz.

Gasp diyorum çünkü, vergiden bile vergi alan bir anlayış ile vatandaşın parasını birileri babasının parası gibi lüzumsuz yerlere harcamaktadır.

Trt, Rtük, Diyanet gibi Kimisi lüzumsuz kimisi hantal kurumlar bir yana, Temel işlevi vatandaşların güvenliğini sağlamak olan devlet mekanizmasının Sağlık, eğitim, sigorta gibi işlere girmesi de ayriyeten fiyaskodur.

Örneğin: Yeşilkart, gerçekten ihtiyacı olan kişiler neyse, peki ya ihtiyacı olmayanların da Yeşilkart almadığının garantisi varmıdır?

Devlet batık bankaları kurtardığında, kadrolara ihtiyaç dışı eleman aldığında ya da teşvik adı altında üzerinden kâr elde etmeden verdiği destek vs vs. Bir başkasının cebinden zorla para alıp, başka birine vererek o parayı gasp etmemişmidir?

Sıradan bir vatandaş evinize girip size ait birşeyi ya da paranızı alırsa bunun adı hırsızlıkken, Devlet zorla birinden alıp başka birine verdiği zaman buna sosyal devlet denilmektedir.

Sonuç; ağır işleyen hantal devlet yapısı, Bugün git yarın gel, tanıdıklara peşkeş çekilen ihaleler, yolsuzluk, rüşvet, yüksek vergiler vs vs.

Peki neden bu tabudan kurtulamıyoruz? neden devletin vatandaşlarına dadılık yapması gerektiği inancındaki soğuk savaş zihniyetli kişiler sosyal devlet de sosyal devlet diye bu konuya değişmez TANRI kanunları gibi yaklaşmaktadır?

Gelişmiş ülkelerde vatandaşlar devlete artık düş yakamdan, Senden beni başkasından gelecek zararlara karşı korumandan başka birşey istemiyorum demeye başlamışken biz niye halâ bir güvenlik şirketi için baba sıfatını kullanıyoruz?

Düzenleme: Yazdığım iletide Devlet değil, Sosyal devlet olgusu kastedilmiştir.

Konu TurkceRap tarafından (23-10-2010 Saat 18:36 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler