Eğer Bir Tanrı Olsaydınız ?
Arkadaşlar günlerdir aklıma takılan bir konu var. Oda dünyada bu kadar çok din kutsal kitap olması...
Ben şahsen hz. muhammedi görenlerin bizden daha şanslı oldugunu ve bizim dezavantajlı oldugumuzu düşünüyorum.
Şimdi ben tanrı olsam tek bir din gönderirdim değil mi? Bunun dinin kutsal kitabının dili ise ortak olurdu ? Sonuçta ben tanrıyım her şeye gücüm yeter.Ve insanları işte o zaman sınava sokardım.Alın bu benim dinim, buna itaat edin, inanın, ibadet edin, eğer etmeyip "inkar" ederseniz cehennemlik olacaksınız.
Ve sağlam kanıtlar gönderirdim.İnsanın aklının alabileceği şeyler.Yok öyle ay yarılması, yeniden diriliş falan.Ayın yarılması bir grup kişi görüyor sanırsam.Ee ben görmedim ki nasıl inanayım.Ay orada sapasağlam duruyor! hiç bir şeyde yok.Eee allah benden nasıl inanmamı bekliyor şimdi ? Veya hangi aklı başında şahıs ayın ikiye bölündüğüne inanır ? Denizlerin ayrıldığına, isa'nın yeniden dirildiğine ?
Alla/tanrı neden birden fazla peygamber gönderiyor ? Bir tane yeter ? Sen bize yaşadığını kanıtla mucizelerini kanıtla ben valla inanırım ya.Hatta en iyi mümin ben olurum.Sen koskoca yaratıcısın yaparsın bunu ?
Ben olsam yaparım arkadaş ? Neden yapmayım ki ? Adil bir sınav olması için ? Şuan ki sınavın adil oldugunu kim iddia edebilir ? Ey allah baksanıza türk müslümanlar, arapların yaptıklarını, araplar türklerin yaptıklarını onaylamıyor ? Ee hangisi doğru ben karar veremedim ?
Mevlana diyor ne olursan ol gel Ebu bekir inanmayanlaır, kendini peygamber ilan edenlere zulüm yapıyor ? Sen diyorsun eşcinsellere ve inkarcılara yer yok! Ama mevlana senden dhaa mı merhametli ? Hani sen her ayetin sonunda ben merhametliyim diyorsun ya eh sana inanmamak gibi bir hakkı olanlara veya bir çok insanın hastalık olarak nitelendirdiği şeye itiraz edip benim ahiretimde yer yok diyorsun.
Ey allah ! Örtüşüyor mu dediklerinle ? Ben mevlanaya mı inanayım sana mı ? Veya imam diye geçinip sübyancı insanlara mı inanayım ? Sen daha kendi din görevlilerine ahlak öğretmemişin ki? Ben gencim inanamıyorum işte? Haksız mıyım ?
Senin dinlerinin sadece iyi noktalarını görüp pollyanna mı olmamı bekliyorsun benden ? Yapma be allah? Devir 21. yy arıtk bu devirde kimse pollyannacılık yapmıyor tabi kide senin saf müminlerin ayrı.Onlar en iyileridir.
Senin kutsal kitaplarına bakıyorum hayır çok çelişki var.Kendimi zorluyorum hayır diyorum olmaz böyle olmaz! Ben olsam daha açık net bir kitap göndermem mi ? Sende gönderebilirdin ?
Sonra sen kitabında hep iyilik hem merhamet diyorsun öyle diyorlar ya saf müminlerin embriyo tedavisinde insanların embriyosunu alan doktorları öldüren hıristiyalar var ? hitler savaşlardan önce elçini öldürenlerden öç alma andı içiyor ! (bu konuya sonra değineceğim.)
Senin adına savaşlar yapılır tanrı adına deniliyor sen öyle bir yetki mi verdin ? Neden bunlara dur demezsin en azından bize iyi örnek olması açısından ? Sonra bakıyoruz oruç tutmayanı öldürüyorlar, dinden döneni öldürüyorlar zina suçlaması ile kadınları öldürülüyor..
Eh allah ben sana nasıl inanayım şimdi ? Hani mantık hani merhamet hani akıl ?
Bir insan bile mantıklı düşündüğünde senden daha iyi bir tanrı olabilir ! Sonunda yine sınav yapar.Ve emin ol daha fazla insan cennete gider...
Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Herkese saygılar sevgiler, mutlu vakitler.
|