Allah geçmişte yapıyor peki ya şimdi neden yapmıyor ?
Hac : 43,44 - İbrahim'in kavmi ile Lût'un kavmi ve Medyen halkı da (yalanlamışlardı). Mûsâ da yalanlandı ve nihayet o inkarcılara mühlet verdim, sonra da onları yakalayıverdim. Beni inkar etmek nasılmış, (gördüler).
Peygamberi yalanlayan/inkar edenlere ceza veriyor, üstlerine felaket gönderiyor burada yazanlara göre.Peki ya şimdi bir çok hıristiyan inkar ediyor muhammedi ? Örneğin bende inkar ediyorum ? Koca hollanda'da kim muhammedi peygamber olarak görüyordur ? allah onlara şimdi neden felaket göndermez?
Geçmişte maden inkarcılara, yalanlayanlara felaket gönderiyor şimdi de göndersin veya 1400 yılda neden göndermedi.
Devam edelim;
Furkan 38 - Âd ve Semûd kavimlerini, Ress halkını ve bunların arasında pek çok nesilleri de helak ettik.
Ankebut 38 - Ad ve Semûd kavimlerini de helak ettik. Bu, onların (harap olmuş) yurtlarından size besbelli olmuştur. Şeytan onlara işlerini süslemiş ve onları doğru yoldan alıkoymuştur. Halbuki onlar gözü açık kimselerdi.
Fussilet 13 - Eğer yüz çevirirlerse onlara de ki, "Ben sizi Âd ve Semûd kavimlerini çarpan yıldırım gibi bir yıldırıma karşı uyardım."
Fussilet 16 - Biz de onlara dünya hayatında zillet azabını tattırmak için o mutsuz kara günlerde üzerlerine dondurucu bir rüzgâr gönderdik. Ahiret azâbı elbette daha rezil edicidir. Onlara yardım da edilmez.
Muhammed 13 - (Ey Muhammed!) Seni çıkaran kendi memleket halkından daha güçlü nice memleket halkları vardı ki, biz onları helak ettik. Onların hiçbir yardımcısı da olmadı.
Ahkaf 27 - Andolsun, biz çevrenizdeki memleketleri de yok ettik. (Doğru yola) dönsünler diye âyetleri tekrar tekrar açıkladık.
Ve can alıcı nokta:
İsra 16 - Biz bir memleketi helâk etmek istediğimizde, onun refah içinde yaşayan şımarık elebaşlarına (itaati) emrederiz de onlar orada kötülük işlerler. Böylece o memleket hakkındaki hükmümüz gerçekleşir de oranın altını üstüne getiririz.
Allah örneğin eşcinsellerin dolu oldugu hollandaya neden felaket göndermez ? Geçmişte eşcinsellerin oldugu kavimlere felaketler gönderiyordu ? Veya amerikaya ? Bunun gibi bir çok ülkeye neden ses çıkarmıyor acaba ? Hadi geçmişte çıkarmamış olsa sorun yok ama bu büyük haksızlıkdır...
Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Herkese saygılar sevgiler, mutlu vakitler.
|