03-01-2012, 00:49
|
 |
Üye
|
|
|
|
Evrim kuramı gerçekten bilimsel midir?
"Bilimsel yöntem" şöyle tanımlanır:
Olanları gözlemlemek; bu gözlemlere dayanarak doğru olabilecek bir kuram oluşturmak; bu kuramı yeni gözlemlerle ve deneylerle sınamak; ve bu kurama dayalı varsayımların doğru çıkıp çıkmadığını izlemek.
Peki evrim kuramına inananların ve onu öğretenlerin izlediği yöntem bu mudur?
Bazı bilim adamlarının bu konudaki ifadelerini iktibas etmek istiyorum;
Astronom Robert Jastrow şunları söyledi:
"[Bilim . insanları] açık ve net bir cevap bulamadıklarından hayal kırıklığına uğramışlardır; doğanın cansız maddeden yaşam yaratma deneylerini kimyacılar asla tekrarlayamadılar. Bilim insanları bunun nasıl meydana geldiğini bilmiyor" (The Enchanted Loom: Mind in the Universe, New York, 1981, s. 19).
Evrimci Loren Eiseley şu gerçeği kabul etti:
"Bilim, efsane ve mucizelere dayandıkları için ilahiyatçıları ayıpladıktan sonra, hiç hoşlanmadığı bu duruma kendi de düşerek kendi efsanesini yaratmak zorunda kaldı. Bu efsane, uzun çabalardan sonra bugün hâlâ olabilirliği kanıtlanamayan şeylerin aslında ilkel çağlarda gerçekleşmiş olduğu varsayımıdır" (The Immense Jour-ney, New York, 1957, s. 199).
New Scientist dergisine göre,
"Darwin'in evrim kuramının gerçek bilimsellikle hiçbir ilgisi olmayan bir kuram olduğunu savunan .... bilim insanlarının, özellikle de evrimcilerin sayısı gitgide artıyor.....Bu eleştiriyi yapanların çoğu, en tanınmış entelektüellerdir" (25 Haziran 1981, s. 828).
Fizikçi H. S. Lipson ise şunları söyledi:
"Kabul edilebilir tek açıklama yaratılıştır. Bunun fizikçilerin nefret ettiği bir şey olduğunu biliyorum, benim için de öyle; ama deneysel kanıtların "desteklediği bir kuramı sırf hoşumuza gitmediği için reddetmemeliyiz" (Physics Bülletin, 1980, Cilt 31, s. 138.)
Sırf hoşunuza gitmediği için bu alıntıları yaptığıma umarım kızmazsınız
Saygılarımla
"İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın."
Jesus Christ
Matta 7:12
www.jw.org
|