Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Antik Mısır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 25-08-2012, 04:27
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Hawass kapısının arkasında ne var?

Arkadaşlar, aslında konu çok eski. Ben bu konunun ne olduğunu ve detaylarını gayet iyi bilirim, ancak piramitin ruhsal sakinlerini rahatsız etmemek için bu konuyu hiçbir yerde açmam. Taa ki 18 Nisan 2011'de Ancient Glow'un konu hakkında

makalesini yazana kadar bu konuyu nerdeyse unutmuştum.

Makalede üzerinde durulan konu şu idi: Büyük Piramit'in Kraliçe Odası'nın Güney şaftının (ki bu yapının piramitte ne işe yaradığı hala anlaşılamamıştır) sonunda Alman Mühendis Gantenbrink'in 1993'te UPUAUT 2 robotuyla yaptığı araştırmada bir kapı çıkmış ve bu kapının arkasında ne olduğu bir gizem halini aldı. Daha sonra bu kapıya keşfedenin adı yani "Gantenbrink Kapısı" adı verildi.

İzleyen yıllarda Gantenbrink, Londra ve Paris'te Ejiptologlara bulgularını anlatan birer konferans sundu ve robotun çektiği görüntüleri gösterdi. Çoğu tarihçi ve arkeolog, Upuaut 2'nin yüzyılın en büyük buluşunu yaptığını söylüyor ve o "kapı"nın ardında nelerin bulunduğunu merak ediyordu ama Mısır'dan hiç ses gelmiyordu. Gantenbrink, bu arada yeni ve çok daha gelişmiş bir robot yaptı ve izin verilmesi halinde tek bir ücret almadan, Mısırlı yetkililerin gözetimi altında çalışarak, bir fiberoptik kablo kamerayı çatlaktan içeri sokabilecegini ve muhtemel "Gizli Oda"nın görüntülerini dünyaya sunabileceğini söyledi ama Mısır Eski Eserler Müdürlüğü, gerekçe göstermeden bu öneriyi reddetti.

İşte makalede sözü edilen uydurma oda bu gizemli oda idi. Ayrıca bana göre en ilginç tahmin Alman Ejiptolog (Mısırbilimci) Reiner Stedelmann'dan geldi. Ona göre, bu kapının arkasında bir oda var ve bu odada Orion'a bakan bir Khufu heykeli vardı.

Fakat 19 Eylül 2002'de Amerikalılar IRobot adlı bir robotla bu kapının ortasını deldiklerinde, bu kapının arkasından bir kapı daha çıktı ve hiçbir tahminin tutmadığı görüldü. Bu ikinci kapıya da "Hawass Kapısı" dendi.

Şimdi aynı soru bu kapının arkası için soruluyor. Evet, sizce bu ikinci kapının arkasında ne var?

Bana bakmayın, ben bu kapının da arkasında ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Hatta, bunun için zamanında 20 sayfalık güzel bir makale yazmış ve Güney şaftının Autocad ile çizilmiş planını bile çıkartmıştım. Yani bu şaftta olanlar benim için bir sır değil!

Siz, isterseniz bu kısa bilgilendirmeden sonra önce bir makaleye bir bakın, daha sonra burada tartışırız.

Önerilen Siteler