Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 19-11-2006, 21:33
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart TIBBİ YÖNDEN SAKAL

Tıb ilim adamları sakal bırakmanın şu faydaları olduğunu belirtmişlerdir:

*Birincisi: Sakal kesme âleti (ustura-cilet vs.) çenede ve yanaklarda gezdirildiğinde görme duygusuna zarar verir. Bu harekete devam edenlerin görme gücü zamanla zayıflar. Fakat sakal bırakanlar, kesmenin meydana getirdiği görme zayıflığı rahatsızlığından uzak olurlar. Tıb otoritelerince bu böyle tesbit edilmiştir.

*İkincisi: Sakal, zararlı mikropların boğaz ve göğüs dışına ulaşmasını önler.

*Üçüncüsü: Diş etlerini tabiî arızalardan korur.

*Dördüncüsü: Sakal kılına vücuddan yağ ifrazatı yayılır, bununla cild yumuşak ve taze kalır. Canlılık kazanır. Aynen, yeşil otlar bitiren sulak arazinin su ile canlılığını sağladığı gib. Fakat, sakal tıraşı olmakla yüzdeki bahsedilen bu ifraz vazifesi durur ve ciltte kuruluk hasıl olur.

*Beşincisi: Sakal ile spermatik madde arasında batınî bir irtibat (bağ-alâka) vardır. Erkeklik sakal bırakmakla kuvvetini muhafaza eder. Şayet insanlar sakal kesmeyi itiyad edinseler, nesilden nesile bu böyle devam etse; sekizinci kuşakta erkeklerin sakal özelliğinden mahrum olarak doğmaları neticesini meydana getirir. Erkeklik yavaş yavaş azalır. Bu müddeti geçtikten sonra bu hastalığın eseri görülmeye başlar. Buna umumî olarak hünsâlarda gördüğümüz durum şahiddir. Çünkü, onlar erkeklik azasının gayrında erkekler gibi olmalarına rağmen sakalları bitmez. Bu *ifadeli malümatı, sakal bırakmak ile kesmek mevzuuna dair yazılan kitaplardan derledik. Ve mevzuu tamamlamak için zikrettik. Yoksa bir Müslüman amelinde böyle felsefe yapmaya ihtiyaç hissetmez. Ona Allah ve Resûlü’nün emri kâfi gelir.
* * * yazan: Zekeriyya * El-Kandehlevi.
* * * * * * * * * Şimdi bu yazının altında ne bir doktor, ne bir dergi ,nede bir kaynak adı var.
* * * * * * * * * *ben bir ateistim,ne kimseyi ateist yapmaya nede herhangi *kliğe yamaya niyetim var. *ama hadis uydurucaları gibi, *her şeyi, ama herşeyi DAVA!! *için kullanılmasınada tahammül edemiyorum. *zaten Türkiye *gibi okumayan, kaderci, araştırmayan, toplumcu inisiyatifini kullanmayan bir insan kalabalığıyız. temizlik imandandır: sözünü hep kullanıyoruz. ama , bir dişlerimizi bile fırçalamıyoruz. (türkiye de dış fırçama oranı senede bir)
* * * * * * * *ve bu hiç bir mesnedi( dayanak) * olmayan yalan yanlış zırvaları, insanlara sakal bırakmanın *kerameti ! olarak * satıyorlar. *yukarda yazılanlara inanırsak, şimdiye kadar insanların çoğu köse, bir o kadarıda gözü bozuk, yüzde elliside ya homo , yada zürriyetten kesilmiş olmalıydı.
* * * * * * * *eğer , *bu *ve bunun gibi zırvalara inanmaya devam edersek, ' muassır' seviyelere nasıl çıkacağız? *bilemiyorum.
* * * * * * * cumadan sonra, camiden çıkıp: kahrolsun *israil, demenin bir anlamı varmı?
* * * * * * * sen sakalın tıbbi *gerçekleriyle! uğraş. israil de *sana nefes dahi aldırmayacak, silah ve teknolojiyi üretsin.
* * * * * * * ondan sonrada/ kuranın mucizeleri / yalanıyla kendini kandır, kafanı kumdan çıkarma.
* * * * * * * *ne mantık ama!!!!!

Önerilen Siteler