Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 20-08-2013, 01:40
fanatik fanatik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart kurtuldum mu ? kurutuldum mu ?

Bundan 5-6 sene önceye kadar bende dindar bir çocuktum. Ateistler düşman gibiydi gözümüzde ne yapalım anneden gelen bir olay. Babam serbest adamdır kendi kafasında,kendi anlayışına göre bir Müslümanlık kurmuş onu yaşıyor. Dindar birisi değil hiçbir şekilde baskısı da olmadı şu güne kadar. Ona göre cehennem cennetten iyi bir yer.Yani olsaydı öyle bişey cehenneme gidecekti peder bey.Ama anne sıkıntı işte daha küçüklükten cehennemle korkutmaya başlamış beni.Kızmıyorum anneme. Ben doğduktan sonra nurcu bir teyzeyle takılmaya başlamış,yıkamışlar beynini.Radikal müslümandır kendisi.Koyu tartışmalar olur evde.Neyse asıl muhabbete dönelim.Ortaokula kadar problem yok yukarda allah var diyoruz geçiyoruz. İbadet olayı yok daha.7.sınıfa geldik semtteki tüm çocuklar abiler diye bir yere gidiyor.Ders çalışıp,oyunlar falan oynanıyor.Annem sende git dedi.Benim kankalarda orda bizde bir uğrayalım dedik. Tanışıklığımız 7. sınıftan bu şakirtlerle. Neyse beni pek sarmadı 1 yıl uğramadım bunlara.Ama 8. sınıfta sınava çalışacaz diye en yakın 2 arkadaşım(şimdi ateistler) ikna etti 6 ay kaldık bu evlerde. Risaleler,yok işte sonsuz nur'lar hep bunları okuduk. Güya ders çalışacaz.İman gücüyle sınavı kazanacağımızı sandık.Adam anlattı biz inandık çocukluk işte.Birisi çok risale okuyormuş.Sınav sırasında bir sinek gelmiş tüm soruları işaretlemiş sonra o da istediği yeri kazanmış.Ulan buna 4 yaşındaki çocuk inanmaz ama biz inanıyorduk.Neyse ben bunlara kader,recm,eşitsizlik hakkında sorular soruyordum.Aldığım cevaplar ya çok zorlama olurdu ya da "din de mantık aranmaz" deyip geçiştirirlerdi.O zamandan bıraktılar bombayı,4-5 sene sonrası allahsız olup çıktık.Bu kitapları okumaktan ders çalışamazdık.Sınava Günde ortalama 15 dk çalışarak hazırlandık.abartı yok.Neyse gel zaman git zaman sınava girdik sonuç geldi. İstediğimiz yeri kazanamadık. Yazın da çağırdılar bizi ben kızgın olduğumdan gitmedim. Ondan sonra namaz niyazda kalmadı. Ya herro ya merro yakacaksan yak beni dedim yukarıya.Velhasıl kelam muhabbeti kestik dinle. Annemde üstüne düşmedi fazla. Çevrem değişti,yakın arkadaşlarımın kafası değişti,siyasi görüş değişti,üniye girdik.İnternetten okuduklarımla,çevremdekilerin telkiniyle "aç şu kuranı oku,hadislere bak vs. çelişkiler göreceksin" diye açtık okuduk inceledik. İlk deist olduk. İnkar etsemde hala bir korku vardı içimde. Sonra evrimle tanıştım. Kafama yattı . Sonra hepten metafizik saçma gelmeye başladı. Ateist olduk.

1 senedir ateist agnostik takılıyoruz.Arada bir geliyor o boşluk hissi.İnsanların o boşluğu doldurmak için yok olup gitmekten korktuğu için dinleri ve tanrıyı icat ettiklerini düşünüyorum.

Yeniden merhaba

Önerilen Siteler