Dinler benim için siyasi örgütlerden başka bir şey değil.
İslam inancını bırakıp Deist olmamdaki en büyük kaynak Bu site oldu ama bununda öncesi var. Aşırı İslamcı bir ailenin çocuğuyum yaklaşık 8- 9 yaşımdan 26 yaşıma kadar bende aşırı İslamcı idim öyle ki camilerden dışarı çıkmaz sürekli kuran okurdum hatta çevremdeki insanlara vaaz verdiğim dahi olmuştur ta ki Turan Dursun sitesi ile tesadüf eseri karşılaşana kadar o gün burada okuduğum konu "Allah Kuranda hesap hatası mı?" yapıyor idi okuduktan sonra bir şey kafama dank etti ben Kuranı hiç Türkçe mealinden okumamıştım gidip cep boy Türkçe meal bir Kur'an aldım ve 10 gün içerisinde baştan sona kadar bir okudum daha sonra tekrar okudum bir daha okudum ve böyle 3 ,4 sefer okudum. ve sonuç ta öyle ayetler gördüm ki insan aklı ve mantığı ile tamamen zıt. insana aklı ve mantığı ile zıt olan ayetler nasıl oluyordu da Allah'ın mantığına uyuyordu( Örneğin Allah neden Kuranda ben değilde biz diye hitap ediyor yeri göğü yaratan Allah sa o halde Kuran da biz değilde ben diye hitap etmesi gerekmez mi? Günlerce düşündüm ve bir sonuca varamadım.Sonrasın da dikkatimi dünyadaki çeşitli olaylar çekmeye başladı bakınız Suriye deki iç karışıklık mezhep çatışmaları Irak desen yine aynı mezhep çatışmaları Pakistan Afganistan falan filan hep aynı çatışmalar. bu bağlamda şu soru aklıma geldi İslam Allah yolu ise bu mezhepler neden ortaya çıktı. bu mezheplerin hepsi İslama yani Allah a hizmet ediyorsa o halde neden bu çatışmalar var sorusu aklımı kurcalamaya başladı neticeten şu cevap aklım geldi bu çatışmalar siyasi çatışmalardı ve İslamiyet Muhammed in kendisini lideri yaptığı bir siyasi örgüttü din değil. ve sonuç olarak İslamiyet ten çıktım Müslümanlığı bıraktım bu benim için hiçte kolay olmadı ama neticeten bu dinin boyunduruğu altından çıktım ve kendimi o kadar hafiflemiş olarak hissediyorum ki anlatamam.
|