12-06-2011, 12:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
Benim Dedem Maymun Değil!
[...]Son zamanlarda Türkiye’de bilimsel faaliyetler arttı. Türkiye kendi uçağını yapıyor, bilimsel araştırmalara destek veriyor ve bunun gibi ileri adımlar atıyor. Bu adımlar atılırken geçerliliği tartışmalı olan onlarca bilimsel hipotez veya teorinin de tartışması verilmekte.
Bilimsel faaliyetlerde ilerleme, dedik. Bu faaliyetlerin biyoloji, kimya, fizik ve daha ayrıntılı olarak genetik mühendisliği, tıp, botanik biyokimya ve teknoloji gibi ayakları bulunmakta.
Konumuz ise başta Biyoloji olmak üzere sosyoloji, psikoloji ve diğer birçok bilim alanını ilgilendiren evrim teorisi daha doğrusu bu teori incelenirken öne çıkan bazı önyargılar ve toplumsal saplantılar.[...]
Link: http://ciilgin.wordpress.com/2011/06...-maymun-degil/
|

12-06-2011, 13:18
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Din insani tek kelimeyle maymuna cevirir,insanlikdan cikarir.
"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
|

12-06-2011, 13:36
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
dede=babanın babası
Kimse senin dedene maymun dedmemiştir ki tersini idda ediyorsun.
|

12-06-2011, 13:43
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sayın Firestorm,
Ben zaten bu görüşü ifade edenler için bunu söylemekteyim. Toplumun genel olarak evrim teorisi ile ilgili ilk tabularından biridir bu. Linki okursanız daha iyi anlarsınız.
Saygılarımla,
|

12-06-2011, 14:50
|
 |
Üye
|
|
|
|
"Din insani tek kelimeyle maymuna cevirir,insanlikdan cikarir." bu görüşünüze katılmıyorum. İnsanların Muhafazakar olmaları ve bu tip dinleri ile alakalı konular açılınca biraz sert tepki vermeleri normal. Ancak lütfen bunu ileri götürmeyelim. Çünkü her insan ne kdar cahil olursa olsun bir konu hakkında birşeyler bilir. Mesela ankarada'ki bir esnaf iktidarı ticari yönden bilgilendiirecek görüşlerde bulunabilir.Yine doğuda hiç eğitim almamış bir çoban da Kürt sorunu konusunda çok önemli ve mantıklı çözümler sunabilir. Bunun dinle bir alkası yoktur.
Saygılarımla,
|

12-06-2011, 18:39
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
benim dedem de kendi kardeşi ile yatmadı. ne olcek şimdi?
Kaldı ki kimsenin dedesi maymun değildi, maymun başka bir şey, insan başka zaten o yüzden birine maymun, diğerine insan diyoruz... ve bugün insanın dedesi insandır... maymunun dedeside maymundur. Üstelikde dede kelimesi özellikle seçilmiş...
hem maymunları bu kadar aşağılamak niye? Bir çok canlı ile bir çok konuda ya aynıyız ya da benzeriz zaten.. Kısaca bizi ayıran farklılıklarımızdır : )
Konuyu cafeye taşıyorum...
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Konu spartacus tarafından (12-06-2011 Saat 18:47 ) değiştirilmiştir.
|

12-06-2011, 19:55
|
 |
Üye
|
|
|
|
spartacus´isimli üyeden Alıntı
benim dedem de kendi kardeşi ile yatmadı. ne olcek şimdi?
Kaldı ki kimsenin dedesi maymun değildi, maymun başka bir şey, insan başka zaten o yüzden birine maymun, diğerine insan diyoruz... ve bugün insanın dedesi insandır... maymunun dedeside maymundur. Üstelikde dede kelimesi özellikle seçilmiş...
hem maymunları bu kadar aşağılamak niye? Bir çok canlı ile bir çok konuda ya aynıyız ya da benzeriz zaten.. Kısaca bizi ayıran farklılıklarımızdır : )
Konuyu cafeye taşıyorum...
|
Ne demek istediğinizi anlamadım. Ben özellikle yazımda şu bölümü geçirdim :
"Bu sözleri diyen kişinin "dede" sözünü geçmiş maymun ataları temsilen söylediğini söylemeye gerek yok."
Siz beni anlamadınız mı?Ben "benim dedem maymun değil" demiyorum. Aksine böyle diyenleri eleştiriyorum. Burda sorun nerde anlamış değilim?
"benim dedem de kendi kardeşi ile yatmadı. ne olcek şimdi?" demişsiniz. Ne alakası var anlamadım? İster yatar ister yatmaz banane?
Ben diyorum ki evrim ne kadar kötü olursa olsun yine de gerçek gerçektir. Kaldı ki bu benim evrim teorisine inanıp inanmama ile bir ilgisi yok.
Saygılarımla,
|

12-06-2011, 23:59
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
KIRZİNCRLERNİOSMANLI´isimli üyeden Alıntı
"Din insani tek kelimeyle maymuna cevirir,insanlikdan cikarir." bu görüşünüze katılmıyorum. İnsanların Muhafazakar olmaları ve bu tip dinleri ile alakalı konular açılınca biraz sert tepki vermeleri normal. Ancak lütfen bunu ileri götürmeyelim. Çünkü her insan ne kdar cahil olursa olsun bir konu hakkında birşeyler bilir. Mesela ankarada'ki bir esnaf iktidarı ticari yönden bilgilendiirecek görüşlerde bulunabilir.Yine doğuda hiç eğitim almamış bir çoban da Kürt sorunu konusunda çok önemli ve mantıklı çözümler sunabilir. Bunun dinle bir alkası yoktur.
Saygılarımla,
|
Sayin k.z.o katilsanizda katilmasanizda bu böyledir,hepimiz din tezgahindan gecdik,dinin tezgahina bi girdinmi ayakkabini bile nasil giyeceyini hocaya sorarsin  akilla aranda duvar örersin,bizi maymundan ayiran özellik akildir,akili cöpe atdikmi maymundan bir farkimiz kalmaz,,,coban konusuna gelince ,o coban egitim almamis ama konuyla alakali bilgisi varsa (kendini gelistirmisse)cözüm sunabilir aksi halde bilgisi olmayanin fikride olmaz.
"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
|

13-06-2011, 00:32
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
KIRZİNCRLERNİOSMANLI´isimli üyeden Alıntı
Ne demek istediğinizi anlamadım. Ben özellikle yazımda şu bölümü geçirdim :
"Bu sözleri diyen kişinin dede sözünü geçmiş maymun ataları temsilen söylediğini söylemeye gerek yok."
Siz beni anlamadınız mı?Ben "benim dedem maymun değil" demiyorum. Aksine böyle diyenleri eleştiriyorum. Burda sorun nerde anlamış değilim?
"benim dedem de kendi kardeşi ile yatmadı. ne olcek şimdi?" demişsiniz. Ne alakası var anlamadım? İster yatar ister yatmaz banane?
Ben diyorum ki evrim ne kadar kötü olursa olsun yine de gerçek gerçektir. Kaldı ki bu benim evrim teorisine inanıp inanmama ile bir ilgisi yok.
Saygılarımla,
|
İlgili kaynak bilimsel değil, bende dede diye Adem'in çocuklarından bahsetmiştim...
hata yapmış olabilirim(olamaz demiyorum), ama ilgili yazıda ben bilimsel yaklaşım göremedim, gelişim ve dipnotlara doğru ise işkillendim...
“Evrim teorisi gerçek midir?”, gerçek değil milidir?” gibi bilimsel cevap gerektiren bir yazı yazmayacağım.
Zaten ilgili yazıda bunu kendisi dile getiriyor..
Biraz daha detaylı söylemek gerekirse Akıllı Tasarım düşüncesi bana mantıklı gelmekte.
Bu yine ilgili yazıda geçmektedir... Kısaca yazıda ben ana temayı evrim odaklı çözemedim ve evrim teorisinin ne olduğu-olmadığı konusunda da H.Y merkezli bir tanım-belirleme öne çıktığı için bu bölüme taşıdım.. Yani Evrim teorisi ile H.Y'nin Evrim teorisi farklı şeylerdir, birisi bilimin teorisidir, diğeri onun adına istismar üzerine kurulu uydurmanın, kuramsızlığın, nesnelsizliğin, bilimsizliğin teorisidir. Önce Evrim teorisine karar kılmamız gerekir diye düşündüm.
Buradanda devam edebiliriz, Bilim Forumuna alabileceğimiz bir gelişme olursa, bilim forumuna da taşınabiliriz, şimdilik burada kalsın ve lütfen kişisel bir olumsuzluk olarak değerlendirmeyelim.
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

13-06-2011, 10:34
|
 |
Üye
|
|
|
|
spartacus´isimli üyeden Alıntı
İlgili kaynak bilimsel değil, bende dede diye Adem'in çocuklarından bahsetmiştim...
hata yapmış olabilirim(olamaz demiyorum), ama ilgili yazıda ben bilimsel yaklaşım göremedim, gelişim ve dipnotlara doğru ise işkillendim...
"Evrim teorisi gerçek midir?", gerçek değil milidir?" gibi bilimsel cevap gerektiren bir yazı yazmayacağım.
Zaten ilgili yazıda bunu kendisi dile getiriyor..
Biraz daha detaylı söylemek gerekirse Akıllı Tasarım düşüncesi bana mantıklı gelmekte.
Bu yine ilgili yazıda geçmektedir... Kısaca yazıda ben ana temayı evrim odaklı çözemedim ve evrim teorisinin ne olduğu-olmadığı konusunda da H.Y merkezli bir tanım-belirleme öne çıktığı için bu bölüme taşıdım.. Yani Evrim teorisi ile H.Y'nin Evrim teorisi farklı şeylerdir, birisi bilimin teorisidir, diğeri onun adına istismar üzerine kurulu uydurmanın, kuramsızlığın, nesnelsizliğin, bilimsizliğin teorisidir. Önce Evrim teorisine karar kılmamız gerekir diye düşündüm.
Buradanda devam edebiliriz, Bilim Forumuna alabileceğimiz bir gelişme olursa, bilim forumuna da taşınabiliriz, şimdilik burada kalsın ve lütfen kişisel bir olumsuzluk olarak değerlendirmeyelim.
|
HY 'ya destek vermiyorum zaten. Hatta benim amacım özellikle HY'nın (Adan Oktar demeyi tercih ederim) anlamasız karşı çıkışlarını eleştirmek.
"ne olduğu-olmadığı konusunda da H.Y merkezli bir tanım-belirleme" demişsiniz. Ben orada AO'ın bölümünü "Bu tip açıklamaların Evrim Teorisini açıklamada yetersizdir" anlamında söyledim. Ve asla ET'yi AO'ın kitaplarına göre tanımlamam.
Benim akademik bilgim bu tip bir alan değil. Siyasetten, tarihten anlarım ve bu yüzden de dürüst bir şekilde söyleyeceğimi söyledim. Akıllı tasarım konusuna ise sadece "öznel fikir" olarak tek cümle ile geçtim.
Konuyu taşımanıza bir diyeceğim yok zaten, haklı olabilirsiniz.
|