İslam ve ahlak üzerine...
Sevgili arkadaşlar,
2014 yerel seçimlerinde AKP yaklaşık %45 oy aldı.
- Hadi diyelim ki %45 oyun bir kısmı hile ile alındı.
- Hadi diyelim ki AKP'ye oy veren kesimin bir kısmı cahildir.
- Hadi diyelim ki AKP'ye oy veren kesimin bir kısmı yolsuzlukların farkında değil.
- Hadi diyelim ki AKP'ye oy veren kesimin bir kısmı AKP'den nemalanıyor.
Bildiğiniz gibi, AKP'nin genel başkanı ve kurmayları İslam dinine sıkı sıkıya bağlı olan veya öyle görünen, konuşma ve eylemlerinde her fırsatta dini motifleri ve söylemleri kullanan kişilerdir. Hatta genel başkanın mevcut rejimi beğenmeyip İslam rejiminin özlemi içinde olduğunu belirten açık konuşmaları, demeçleri vardır.
Haliyle, AKP'ye oy veren kesimin ezici oranda AKP'nin İslam söylemlerinin peşinden gittiği bir gerçektir. AKP yasal bir parti ise yasal yollarla iktidar olmasında da, AKP'ye yasal iktidarı için oy vermekte de elbette hiç bir mahzur yoktur.
Sorun şudur:
AKP genel başkanı ve kurmaylarının, hatta tüm parti örgütünün yolsuzluk batağına battığı iddia edilmektedir, bu iddiaları destekleyen yasal/yasa dışı dinleme kasetleri vardır, belgeler vardır, soruşturmalar vardır, kasetlerin doğru olduğuna ilişkin adli uzman raporları vardır.
Soruşturmalara konu olan kişiler ise yargıya, medyaya, emniyet birimlerine baskı yaparak bu soruşturmaları örtmektedirler.
Oysa ki, haksız kazanç sağlamak evrensel ahlaka ve hukuka aykırıdır. Bu sebeple, AKP genel başkanı, kurmayları ve parti teşkilatı bağımsız yargı önünde aklanmadıkları sürece iktidar olmaları ahlak dışıdır, hukuk dışıdır, böylelerini desteklemek de aynı şekilde ahlak ve hukuk dışıdır.
Sorum şudur:
İslam'daki ahlak anlayışı ele alındığında:
- İslam şeriatı ile yönetilmeyen bir devletten, halktan hortumlanan para helal midir?
- Helal ise, İslam'da evrensel ahlaktan bahsedilebilir mi? Evrensel ahlaka sahip olmayan bir din, din midir?
- Haram ise, AKP yargı önünde aklanmadığı halde %45 oy veren "İslam İslam" diye ayılıp bayılan kişiler (yaklaşık 23 milyon kişi) İslam'a aykırı davranmış olmazlar mı?
- Hadi diyelim ki, Türkiye'de yaşayan insanlar İslam'ı yanlış biliyorlar, neden dünyadaki Müslüman camiadan AKP'ye "önce aklanın" diye telkinler, fetvalar gelmiyor.
- Türkiye'de Yaşar Nuri Öztürk, Eren Erdem, İhsan Eliaçık, Edip Yüksel gibi aydın Müslümanlar AKP'ye "önce aklanın" diye telkinlerde bulunduklarında neden "kafir, Israil ajanı" damgası yiyorlar. Aynı şekilde, dünya Müslümanları içinde aydın olanların hakkında neden "kafirdir, katli vacipitir" gibi fetvalar veriliyor. Neden öldürülüyorlar?
- İnternette neden en çok Müslümanlar küfür ediyor?
- Müslümanlar neden şiddet yanlısı? Neden Irak'ta, Suriye'de, Afganistan'da, Nijerya'da, Türkiye'de hemen palalar, silahlar, çivili sopalar ele alınıp "ötekilerin" üzerine yürünüyor?
Sevgiler
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
|