Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 16-07-2014, 09:59
knowledgetowisdom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
knowledgetowisdom knowledgetowisdom isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Yaratılış..

Hani diyorsunuz ya bu ayetleri Muhammed uydurdu diye...

merak ediyorum mesela Ankebut 20'yi nasıl uydurdu?

De ki: “Yeryüzünde gezip dolaşın da, Allah ilk baştan nasıl yaratmış bakın. İşte Allah bundan sonra ahiret hayatını da yaratacaktır.” Gerçekten Allah her şeye kadirdir.”

ön açıklama:

1-) Kuran, 23 yılda inen kuran insan sözü olsa idi belagatinde muhakkak sapmalar olurdu fakat Kuran hep aynı belagatli üslubunu korumuştur. Çevrilerden bu anlaşılmaz arapçasından okumayı bilmek lazım...

2-) belagat konusuna niye girdim? "yeryüzünde geiz dolaşın" ifadesi veya ayette geçen "arz" kelimesinin nasıl kullanıldığını kuranı bir bütün olarak incelersenin o belagatli üslup çerçevesinde rahatlıkla görürsünüz.

3-) yeryüzünde gezin dolaşın demek turistlik geziye çıkın demek değildir... veya mekke ve etrafını bi inceleyin bakalım demek değildir.

4-) yeryüzünü gezin dolaşın demek gözlemleyin, deney yapın , araştırın vs. vs. vs. gibi anlamalrın hepsini kapsar. Allah "deney yapın" demesini de bilir di ama başlangıç noktası 1400 yıl önce olduğu için öyle bir üslup kullanmış ki o zamanın insanı için imkanlar dahilinde yapılacak her ne ise bu zaman insanı için de imkanlar dahilinde yapılacak olanı yapın " anlamını koruyor ve içeriyor...

SORU:

Ayetler insan sözüdür diyenler...Muhammed peygamber neden böyle bir ayet demiş sizce? zorunluluğu mu var? Herkesin muhakkah bir fikri teorisi vardı nasıl yaratıldığı hakkında.. O ise cevap doğada, arzda gezin dolaşın cevap orda! demiş... niye? gerçekten soruyorum ne zorunluluğu var?

Not: başka ayet yazarsanız cevap vermem buna cevap verin sadece?

"Âdemoğlunun bildiği her şeyin bilmek istediğinden ibaret oluşu yüzünden biz insanlar birbirimize yardım edemiyoruz."

Önerilen Siteler