Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 15-06-2015, 20:10
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Koalisyon görüşmeleri henüz resmi olarak başlamadı, eski muhalefet partilerinde şimdilik bir şaşkınlık/şımarıklık hakim, eski iktidarın kafasında ise kırk tane tilki dolaşıyor.

Şimdiye kadar CHP yönetimi hariç, bilinçli halkın beklentilerini karşılayacak tutarlı söylemleri olan bir parti çıkmadı.

1- CHP bu yönüyle takdirimi kazandı.

MHP hep bildiğimiz gibi, neye/kime hizmet ettiği açıkça belli olan "kırmızı çizgiler" türküsünü tutturmuş gidiyor.

2- MHP şaşırtmadı, umarım ilerleyen günlerde halk yararına kararlar vererek bizleri şaşırtır.

HDP içinde, barıştan/demokrasiden/eşitlikçilikten yana olduğunu, artık çözümün mecliste aranması gerektiğini idrak edememiş milletvekilleri var. Altan Tan denen yobaz ilk fırsatta kapının önüne konmalı. HDP bazı nihai hedeflerini şimdilik ertelemek zorunda. Örneğin Öcalan'ın serbest bırakılmasını kırmızı çizgi olarak ortaya koymamalı, PKK ile ilişkilerini kesmeli. Sosyalist tabanın halk yararına olan ilkelerine/beklentilerine öncelik vermeli. Çünkü bu beklentiler karşılandığında Kürt sorunu zaten çözülecektir. Şahsen ben Apo olsam, "beni çıkarmaya uğraşmayın, halk için bir şeyler yapmaya öncelik verin" derdim.

3- HDP'nin önceliklerini belirlemede rehberliğe ihtiyacı var. Yanlış önceliklerle yürümeye kalkarsa benden tekrar oy alamaz.

--/--

CHP bir restorasyon hükümeti kurmak istiyor. Ana muhalefet partisi olmasına rağmen dönüşümlü başbakanlık, eşit sayıda bakanlık öneriyor. Bu oldukça yapıcı bir tutum. Ana fikir ise restorasyon, yani AKP'nin tahrip ettiği kurumları, kanunları yenilemek, ve iddiaya göre "darbe anayasasını da kapsayan adaletli, eşitlikçi, özgürlükçü yeni bir anayasa" yapmak. YSK'yı da, seçim barajını da, dokunulmazlıkları da, basın özgürlüğünü de kapsayan yepyeni bir anayasa yapmak. Bence çok olumlu ve desteklenmesi gereken bir yaklaşım.

--/--

Tuhaf bir şekilde CHP AKP ile koalisyon yapsın diyenler var. Yani bu kişilere göre CHP AKP ile koalisyon yaparsa restorasyon yapabilirmiş, sanki bu tahribatı AKP yapmamış gibi birlikte el ele verip AKP'nin anasını bellediği her şeyi düzeltebilirlermiş. La havle.

MHP'nin AKP ile koalisyon şartı da 17-25 aralık faillerinin yargılanması, Tayyip'in kaçak saray'dan çıkması ve çözüm sürecinin sonlandırılmasıymış, sanki 4 bakanı Yüce Divan'a yollamakla memleketin bütün sorunları hallolacak. La havle.

--/--

Hepimiz elimizdeki imkanlarla bu partilere baskı yapsak iyi olur diyeceğim ama nihayetinde biz bir avuç kişiyiz.

--/--

Benim önceliklerim şunlar:
- Adaletli, halkçı, eşitlikçi, özgürlükçü yeni bir anayasa yapılması. Devletin din/dil/ırk/etnik köken ayırt etmeyen bir konum alması. Laikliğin tam anlamıyla uygulanması.
- Bağımsız yargının yeniden dizaynı, mevcudun çoğunun kovulup yeniden oluşturulması.
- Kolluk kuvvetlerinin yeniden dizaynı, mevcudun çoğunun kovulup yeniden oluşturulması.
- Milletvekili maaşlarının asgari ücrete düşürülmesi, ekstraların kaldırılması, dokunulmazlıkların kaldırılması.
- Üniversite öncesi öğretim kurumlarının yeniden dizaynı, mevcudun çoğunun kovulup yeniden oluşturulması, parasız hale getirilmesi, yurt genelinde eşit imkanlara kavuşturulması.
- Diyanetin ya feshedilmesi, ya tüm inanç/inançsızlık gruplarının temsil edildiği bir kurum haline gelmesi ve artık devlet bütçesinden pay almaması.
- Gösteri/yürüyüş/sendikal hakların yeniden dizaynı, mevcut sarı sendikaların feshi.
- Basın özgürlüğünün yeniden dizaynı. TRT'nin, AA'nın özerkleşmesi.
- YÖK'ün feshi, üniversitelerin özerkleşmesi, akademik ünvan şartlarının en az Avrupa normlarına yükseltilmesi, parasız hale getirilmesi, yurt genelinde eşit imkanlara kavuşturulması.
- SGK'da yapılan tahribatların düzeltilmesi, sağlık kurumlarının moderleştirilmesi, sayılarının arttırılması, personel ücretlerinin arttırılması.
- Tüm devlet kurumlarının şeffaflaşması ve vatandaşlar tarafından denetlenebilir olması. Devlete dava açılabilir hale getirilmesi.

Listeyi uzatabilirim. Hayal gördüğümün ben de farkındayım.

--/--

Bana göre bu maddeleri arayan partiler iyi niyetle halk yararına bir şeyler yapıyordur, desteklerim.

Sevgiler

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)

Önerilen Siteler