Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-03-2008, 00:45
okinono
Üye Değil

Standart Re: Din korkudur.

Kendim de dahil İnançlı arkadaşlara bir uyarı.

Arkadaşlar,

Ölümün korkusu ile Tanrı'nın varlığı arasında bir bağ kurulduğunda ortaya bir çelişki çıkmaktadır. O da şudur.

Siz ölüm var öyleyse Allah var derken, inançsız doğal olarak ölüm olduğu için Tanrı yok demektedir. Siz Ölüm var demek ile aslında bir hesap var demek istiyorsunuz; ancak bu kez de, hesabın sadece İnanç ve Tanrı'nın varlığını kabul etmek demek ile alakalı olduğunu istemesenizde belki bilmeden öne sürüyorsunuz.

Oysa, ben ateist olsam bir inanıra şunu sorarım;

Madem sen inanıyorsun Tanrı'nın varlığına, bu dünyada o hesap terazisi ile nasıl nefes alabiliyorsun. Yaşamınızın ne kadarı Tanrı'nın emri ile geçiyor ne kadarı bu toplum içerisinde yaşamak için geçiyor.

Hesaba kendin iman etmiş olsan hangi cesaret ile hak yemeden küfre bulanmadan ticaret yapıyorsun. Anayasa gibi, Allah'ın emrilerinin karşısında beşeri kanunları kabul ederek o anayasanın emrinde maaş alıyorsun, evine ekmek götürüyorsun, madem hesaba bu kadar inanıyorsun, nasıl oluyorda faizin boncuğu olan kredi kartın olmadan işemeye dahi gidemiyorsun?

Hesaba bu kadar iman ediyorsunda malının kaçta kaçını zekat verdin bu zamana kadar. Vazgeçtim öşürden kırkta bir zekattan vererek 40 yıl sonra bir çöpün dahi olmadan gidebilmeyi göze aldın mı?

Özellikle dinde uyulması gereken bir kural vardır.
Kendi yapamadığınızı başkasına salık vermeyeceksiniz. Hesaba iman ederek hesaptan kurtulmanın olmadığını pekala biliyoruz hepimiz.

Öyleyse farkımız, ateşe yakınlık uzaklıktan başka bir şey değil zahire bakılarak yapılan bu yorumlarda.
Tıpkı hesaba iman etmediğini söyleyenin ikrarına bakarak olduğu gibi.

Lütfen, dininizi alay konusu yapmayınız yaptırmayınız.
Duymadınız mı;
Resullah şu mealda buyuruyor;
Allah'ın öyle kulları vardır ki, ömrünü cennetlik ameller ile geçirdiği halde sonunda cehenneme gider, Cehennemlik ameller ile ömrü geçen kimiler de sonunda cennete gider. Bunun takdiri Allah'tadır.

Hz.Ali ra. nehcül belaga da derki; Alimi dilinden değil hilminden anlayınız.

Netice itibari ile,
Din dil ile değil hilm ile ispat edilir. *

Lütfen egonuzu tatmin etmek için cümleler sarf etmeyiniz. Zira bir inançsız egonun ne olduğunu sizden daha iyi bilmektedir.
Bu nedenle, "Gördün mü? dinini oyun eğlence yapanı.". ayetine muhatap olmamak için daha dikatli olmalısınız, olmalıyız, olmalıyım.

Bu uyarımı lütfen karşı çıkış olarak almayınız. Zira bilmelisiniz ki, birisi size dese, sırtında akrep var; o kişiye kızmak mı gerekir yoksa teşekkür mü etmek?

Selamlar.
Alt 03-03-2008, 00:48
deggial - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
deggial deggial isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Düşen uçakta ateist olmaz. * *Schopenhauer

düşen uçakta "işte allahıma kavuşuyorum en sonunda" diye sevinen bir tane inançlı olur mu? *tabi ki olmaz! olur diyen delidumrul hikayesini okusun :wink:

All thinking men are atheists
Alt 03-03-2008, 08:51
Üye Değil

Sevgili peker ;

İnanışımıza göre,cennet ve cehennemin mekanı ruhumuzdur.

Anlayışımızda,İnsan denilen şey ;Anne karnında embriyo iken ilahi dünyalardan gelen ruh ile birleşince,oluşur.
Bu olaya örnek için cep telefonunu vermiştim.
Cep telefonu beden,kart beyin,"Hat"ta ruh.
Ama bugün,duyma ve görme merkezlerimizin,beyindeki nesnel yerleri bilinirken,"Anlama"nın nasıl gerçekleştiği biliniyor olmasına rağmen "Yer"i konusu hala çözülebilmiş değil.
Yani P.T.T si yok *

Herneyse,anlayışımıza göre ruhun,bedenle ilişkisi,işte bu girip çıkmak,bir yerde var olmak olgusu olmayıp,"Ayna"da yansıma yapan bir şeyin aynada olmaması gibi bir durum.
"Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır. Ama sahip olduğumuz en değerli şey odur." A.Enstein
Biz Bahailer inanıyoruz ki,bu endeğerli şey zamanla,bu manayı da tarif edebilecektir.

Bu manada bakılınca,ölüm ;Telefon hattının aramaya kapatılması gibi düşünülebilir.

Ölüm denen şey gerçekleştiğinde beden kendi dünyası olan "Toprak"a,ruh ta kendi dünyası olan ilahi dünyalarda "Yaşamına" devam ediyor.
Yani kısacası biz,gerçek yaşamın ;Bu dünyada beden formatı ile kısa bir müddet kalan,ruha ait olduğuna inanıyoruz.
Ama,ruh giderken de,dünyada oluşturduğu,"Bilinç"i beraberinde götürüyor,P.T.T sine *

Bazen nesnel bir tarif yapamayız.
Bize ne olduğunu soranlara,ruhum daraldı deriz.
İşte bu ruhun daralması,ferahlaması gibi durumlar, cennet ve cehennem denilen olguların mekanının ruh olduğu anlayışını getiriyor bize.
Ayrıca inanışımıza göre,Tanrıya olan yakınlık cennet,uzaklık ise cehennem olarak tanımlanmakta.
Tabi bu kavramdaki "Tanrı",sevgili okinono'nun muhteşem tanımlaması , Yer cüce "Tanrı"ları kavramındaki "Tanrı"değil.
Onlara olan yakınlık uzaklık olarak algılanmamalı *

Sevgili A.Einstein'ın dediği gibi
"Dünya; kötülük yapanlar değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir."
dolayısı ile "Meşveret"i seviyorum.
Şimdi bir de meşvereti tarif ettirme bana
Çünkü salt kelime manası yetmiyor bu kavramın açıklanmasına.
"İrade"nin yanına "Meşiyyet"te eklenmesi gerekiyor içeriğine.
Basit gibi durur ama "Huruf-u mukattaa" gibidir mübarek *
Alt 03-03-2008, 12:33
Üye Değil

Peker";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"iktidarın varlığını sürdürme meselesi her zaman dini doğurmadığına göre her korku da dini doğurmaz." bilge-ml

İktidar varlığını korkuyla sürdürür.

Selamlar.
ben sana iktidarın dini doğurmadığını söylüyorum sen iktidar varlığını korkuyla sürdürür diyorsun. Atatürk de varlığını korkuyla sürdürdü değil mi? castro da iktidarını korkuyla sürdürdü değil mi?
Alt 03-03-2008, 13:29
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili bilgecim, iktidar Atatürk'ü ve Castro'yu kapsar, Atatürk ve Castro iktidarı değil.
Atatürk, Castro iktidarın elemanlarıdır, enstrümanlarıdır.

* * *Bu anlamda baktığın zaman korkunun nasıl caydırıcı bir unsur olduğunu da görürsün. Atatürk'ün ve Castro'nun yanında olan iktidarı paylaşan insanlar var, karşısında olan da. Karşıtlara ne Castro, ne de Atatürk müsamaha göstermiştir. Ve her fırsatta korkuyu kullanmışlardır. Ve evet iktidarlarını şiddetle sürdürmüş ve korumuşlardır. Sen zavallımı sanıyordun Atatürk'le, Castro'yu, onlar ciddi anlamda korkulan liderlerdir.

Selamlar.
Alt 03-03-2008, 13:42
Üye

Teşekkür ederim sevgili psiko.

Kafam da bir fikir oluştu. Sizin anlattıklarınız çağrıştırdı fakat, anlattıklarınızdan bağımsız.
Tanrı insanları inançlarından ve inançsızlıklarından dolayı değil, samimiyetlerinden dolayı yargılayacak. Bu nedenle yargıda en önemli parametre niyetlerinizin, yaptıklarınızı kapsıyor olup, olmaması. Tarafsız tanrı böyle davranır. Fedekarlıklar çok önem kazanıyor. Tanrıyı sevmenin, reddetmenin önemi yok. Niyetlerin ve amellerin örtüşüyormu, de facto bu.

Selamlar.
Alt 03-03-2008, 13:51
Üye Değil

Atatürk ve Castro nun iktidarların birer elemanı olsalarda önemli unsurlarıdır. iktidarı yönlendiren yapıyı onlar yaratmıştır ve sürdürmüştür. tabii bunu yalnız başlarına yapmamışlardır. biri doğrudan askeri gücü güdümüne alarak biri ise halk yoluyla askeri güç oluşturarak ulaşmıştır. korkulan şeye karşı bir direnç oluşturarak yeni bir dönem açılmasına liderlik etmişlerdir. iktidarın kuruluşu korkuyla olmuş olsa da sürdürülmesi korkuyla olmamıştır. (sürdürülmesi temelinde baktım olaya) öyle olsa idi bugün Atatürk bir tabu olmazdı. castro da sevilen bir lider olmazdı. yoksa Atatürk kurduğu kurumlarla kendisinin tabuluğunu korumaya mı çalışmıştır? Atatürk bir unsur ise neden sürekli savunusunu yapıyorsunuz ve neden büyük bir ideal olarak görüyorsunuz? insanlar tapınıma varacak derecede onu benimsiyor. neden? bunun nedeni korku mu?
Atatürk ve Castro için megaloman veya iradeli güçlü lider tanımlaması yapabilirsin. ama korkulan lider tanımlaması yapmam benim nazarımda tuhafsanır.
bugünkü iktidarların sürdürmesi korkuyla olabilir ama istinai durumlar kaideyi bozar. genelleme yapmadan ve söylediğin sözlere verilen ana kelimeye dikkat ederek konuşursan sevinirim. şu an ki yazımda anahtar kelime sürdürmedir.
Alt 03-03-2008, 14:53
ikixiki ikixiki isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili psikokemoterapi,

Her gün kendi kendime tekrarladığım bir cümleyi bir kere de sizden okudum.

Sevgili A.Einstein'ın dediği gibi
"Dünya; kötülük yapanlar değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir."
demişsiniz

Aynen öyle,yahudileri Hitler kadar,evlerinde burunlarına yanık insan eti kokusu gelirken çorbalarını rahatça yudumlayabilen diğerleri yaktı.Nazi toplama kampları şehrin kıyısında kurulmuştu ve onca insan kokuları havaya savrularak yanarken,diğerleri kapılarını kapatmıştı.Kötülüğe seyirci kalanlardan biri de bensem,bize dokunmayan kötülüğe,''oradaki'' iyi ki ben değilim diyerek göz yumduğumuz *sürece bu dünya düzelmeyecek.Çünkü birileri yanarken diğerleri hallerine şükretmekteydi.

Yazdıklarım karamsar gibi görünüyor olsa da gerçek bu.

İnananlardan duyduğum,benim için en rahatsız edici cümlelerden biri ''çok şükürdür''.Genellikle gerçek anlamında kullanılmaz çünkü. Sıcak evimde oturuyorken,dünya ve yaşamak benim için vazgeçilemeyecek kadar mükemmel olabilir,öyle değil ama gözlerinizi kapatıp dünyanın dört bir köşesindeki göremediğiniz acıyı,yüreğinizle *duyun bakalım rahatsız olacak mısınız?, rahatsız olursanız da şükredin,tekrar rahatlarsınız,''Allahım beni bu dünyada rahat ettirdin çok şükür,öbür dünyamda da yap bir güzellik ''. *:twisted: Doğrusunun ''Allahım çok şükür ki insan olmanın gereğini yapabildim'' olduğunu farketmek bile yetmez,önemli olan yapabilmektir.

Yada mazaret arayın,hep inananlar yüzünden mahvolduk diye.İnsandan başka ne var şu dünyada.

Ölümden sonrasından korkarak dindar olan biri varsa,önce bu dünyayı yaşayanlar için korkulacak bir yer olmaktan kurtarmalı

Dünyayı yaşanası bir cennet iken,cehenneme çevirip,ölümden sonrası için yeni bir cennet dileyebilmek için ne yapmak lazım?,kaç rekat namaz kurtarır bizi acaba?

Bu traji komik soruyu sorsam,ciddi ciddi hesaplayan biri bile bulunur elbet.
Alt 03-03-2008, 15:05
Üye

"Ölümden sonrasından korkarak dindar olan biri varsa,önce bu dünyayı yaşayanlar için korkulacak bir yer olmaktan kurtarmalı " ikixiki

* Sevgili ikixiki, aslında inandığınız zaman, korkulmayacak bir şey değil. İnanmamakta çok zor, binlerce yılın kültürünü kısacık hayatınızda yalanlamak kolay iş değil. Kaldı ki o kültür bir sürü evrimden, mücadeleden süzülerek geldi, gücü dahi yanlışlığını örtmeye yetiyor. İnsanları kabule zorlayan iyiliği ve doğruluğu değil, yüreklere, hayallerinizin en ücra köşelerine saldığı korkudur.

* Ancak korkmaktan, korkmaya başladığınız zaman başarı şansınız var. Kısaca çivi, çiviyi söker.

Selamlar.
Alt 03-03-2008, 15:57
Üye Değil

Peker";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu nedenle yargıda en önemli parametre niyetlerinizin, yaptıklarınızı kapsıyor olup, olmaması.
Sevgili peker ;

İman;Kendini "Davranış"larda gösteren,"Bilinç"li "Bilgi"dir,deriz biz.

Sence de bu tanım,senin yukarıdaki sözlerin ile benzeşiyor mu ?

Önerilen Siteler