Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-03-2008, 11:40
aparain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aparain aparain isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: selamün aleykümün ölümü...

sevgili kuranyeter; niye *cennet cehennem fikri binlerce yıl öncesinde ilk çıktığından bu yana insanlar hep cezayı ateşte yanmak kavramıyla eşdeğer tutmuşlardır?Bunu bir düşün istersen...
Alt 29-03-2008, 11:46
kuranyeter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kuranyeter kuranyeter isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

merhaba.
insanlar ateş yerine farklı bir şey düşünseydiler,bu seferde onu sorgulayacaktık.

ben sadece şu anki düşünceye göre ateş ile ilgili bu bir espiri yapayım dedim ama heralde bu pek hoş olmadı. özür dilerim.
Alt 29-03-2008, 17:42
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sayın kuranyeter;

Senin ne dediğini kendinde anlayabiliyor musun ? İçinin karmakarışık olduğuna inanıyorum. Neye inandığın bile ortada belli değil. İçindeki karmaşıklığını ve yüzleşemediğin korkularına, güzel bir kılıf (savunma mekanizması) uydurarak nasıl da kendini rahatlatmışsın. En basit yöntemimiz bu değil mi zaten kaçış noktaları bulmak.

Kur'an dediğin kitap saçma sapan bir kitap. Bırak kutsallığını, bilimselliğin yanından bile geçmez. Bir bilimi anlamak için binlerce kitap bile yeterli olmazken, Kaç sayfa olduğu belli olmayan bir kitap mı bütün evrenin çözümünü yapıyor ? Sonsuz olabileceği kuvvetli bir şekilde tahmin edilen bir evreni, nasıl sen bir kitaba sığdırabilirsin? Başka yerden yorumladım ayakları ile kendi kendini kandırıp savunmanı yapmışsın.

Senin derdin müslüman olarak doğman. Hıristiyan olarak doğsaydın, o zaman da incilden bir tanesini seçip, onun doğruluğu için kanıtlamaya çalışırdın. National Geografigh'de bir papazın lafı vardı. "Din kitabı genel terimleri içerdiği için (yuvarlak terimler), herkez kendi meyiline göre yorumlar"

Senin yaptığın da bundan hiçbir farkı yok. Objektif olup, sadece savunma yapmanın hiçbir anlamı yok, ne dediğin belli değil. Ama, ben subjektif yaklaşıyorum ve diyorum ki, Bilimsel temellerle karşılaştırıyorum. Bilimsel temellere göre Kur'an değersiz bir kitaptır. Çünkü hiçbir kanıtı yoktur. Bir ayetinde der ki, İnanmayanlar anlattıklarımı gidin yeryüzünde arayın delillerini bulacaksınız.

Hani nerde, milyonlarca yıldır insanoğlu ne delil bulmuş ki de bu kitaba inansın. Nerede Lut toplumu, Musa ya da İsa gerçekten yaşadı mı? Musa ve Firavun olayları nerede? ........
Alt 29-03-2008, 23:44
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnsanın manevi hayatında, iki arada bir derede olmaktansa, uhrevi olsun ya da *dünyevi farketmez, kişinin kendini bilmesidir önemli olan..

Hoşgeldiniz aparain...

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 31-03-2008, 08:58
Üye

merhaba bayraktaro.

yazdığın yazıyı tekrar okumanı ve kendi ahlakını görmek isterim.

kuran kimya yada fizik kitabı değildir senin gibi inanmayan insana kuranın niçin indirildiğini ispatlama gibi bir derdim yok.
insanlar istediği gibi inanırlar sende özgürsün bende özgürüm inancıma saygılı davranman konusunda daha dikkatli olmanı isterim.

belkide senin kişiliğin saçma sapan olabilir acaba sorun burdan kaynaklanıyor olabilirmi.

Parmak bir şeyi işaret ediyorken parmağa bakan ahmaktır. fransız ata sözü.
Alt 31-03-2008, 20:08
Üye

Sayın kuranyeter;

Ben yazdığım bütün yazıları birden çok okurum. Benim ahlakımla ilgilenmeyi bırak.

Kuranın ne kitabı olacağını senden öğrenecek değilim. Sen kalkıp ta, Ateizm ile Kur'anı bir tutarsan ben sadece buna gülerim. Aralarında dağlar kadar fark var. Bir dogmalardan kuruludur. Biri ise Felsefe biliminin bir dalıdır.

ATEİZM NEDİR ?

Ateizm kelimesi Yunanca da "TANRI" anlamına gelen "Theos" tan türemiştir. Bu kelimeden de "Tanrı inancına sahip olmak" ya da "Tanrı'ya inanmak" anlamına gelen Theism anlayışı ortaya çıkmıştır.

Ateizm kelimesi de ingilizce "Theism" kelimesinin başına "a" ön takısının eklenmiş hali olup, Türkçe'de "Tanrı Tanımazlık" anlamına gelmektedir.

İnançsızlık deyince akla hemen Ateizm gelmemelidir. Felsefede tarihinde, dindar olmadığı halde Tanrı inancına sahip olan düşünürler de vardır.

Kısaca ATEİST;

- İlahi dinlerin ifade ettiği biçimde,
- Varlığının öncesi ve sonrası bulunmayan,
- Evreni yaratan ve yasalarını belirleyen,
- İdare ve kişilik sahibi olan,
- Herşeyi yapma,
- Bilme ve görme kudretinde olan,
- İnsanlara hayatı bahşeden bir varlığa inanmayan kişidir.

ATEİZM'İN ÇEŞİTLERİ

Mutlak Ateizm : Bu düşüncede, Tanrıyı reddetmekten öte, zihinde de Tanrı fikrine sahip olmamaktır. Bu anlayışı savunan Baron D'Holbach ve Charles Bradlaugh'dur.

Teorik Ateizm : Yukarıdakinden farklı olarak, Tanrı'nın varlığını reddetmektir. Genelde insanlar hep bu fikirde yanılmaktadırlar. Tanrı'nın olmadğına dair iddaları ortaya çıkarmaktır.

Pratik Ateizm : Sanki Tanrı yokmuş gibi yaşamak veya Tanrı'yı günlük hayatına sokmamak biçiminde tanımlanmıştır. Bunun yanında Tanrı ile alakalı olarak en ufak birşey düşünmemekte, kendini dinden, ibadetlerden ve bunlarla ilgili törenlerden de uzak tutmaya çalışmaktadır.

Pratik Ateizm'de Tanrı'nın teorik tartışmalarla reddedilmesi ikinci planda kalmaktadır.

İlgisizlerin Ateizmi : Tanrının varlığını ya da yokluğunu tartışma konusu yapmadan, bu konulardan uzak durmayı tercih etmişlerdir.

Bu düşünceye göre insan sadece varolanla yetinmeli, görünen alemin ötesine ilgi duymamalıdır.

DOLAYISIYLA DÜNYANIN ÖTESİNDEKİ HERHANGİ BİR VARLIK HAKKINDA OLUMLU YA DA OLUMSUZ BİR YARGIDA BULUNMAYA YA DA KONUŞMAYA ÇALIŞMAK ANLAMSIZ BİR İŞ YAPMAKTIR. (Der, ilgisiz ateism'de)

Gelelim sana kuranyeter; Hayatından bütün ibadetleri çıkardığını söylüyorsun. Pratik Ateism'e girmiş gibi görünüyorsun. Ama, Tanrı inancı konusunda Tartışmaktan ve nasıl inandığın konusunda Tartışmaktan kaçıyorsun. Din konusunun dışına çıkmaya çalışıyorsun. O yüzden İlgisiz Ateist olarak görünüyorsun.

Senin zaten mantığın Ateist olmuş ama, korkuların ve ön yargılarınla yüzleşmekten korktuğun için, kendine müslümanlığı yanlış yorumladım, yok ben farklı biliyorum ayakları ile kendi savunma mekanizmalarını bize yutturmaya çalışma.

Kur'an'ın ve İslam'ın savunulacak hiçbir tarafı yok.... Bence, bunları iyice düşün. Ne olduğuna iyice karar ver.
Alt 01-04-2008, 10:19
Üye

merhaba.
ateizimi senin kadar bilmediğim bir gerçek bunu inkar etmiyorum,ama doğuştan ateist olmadığın bir gerçek büyük bir ihtimalle ehli sünnet inancına bağlı ve hanefi mezhebine tabii bir gelenekçi ailenin gelenekçi evladıydın.

dindeki çelişkilerden dolayı girdiğin sıkıntılı süreç içinde kalbinin gerçek gücünü ortaya çıkaramadığın için vesveselere yenilip daha sı bu yenilginin ortaya çıkmaması için ortadaki bu dinin sapıklığını ve bu dinin gerçek olmadığını bile bile yaratıcının dini budur diye kendi hevanı tatmin etmen normal bir durumdur.
en yakınım için bile yapacak bir gücüm yok herkes kendi rotasını çizer biz gel şu sözleri söylersen müslüman olursun diye bir idaada bulunmuyoruz herkes kendi kitabını yazar.

ister ateist ister başka bir kimliğin olsun bu siteye girdiğimde bir arkadaş bana şunu söylemişti biz senin iyi müslümanlığını değil iyi bir insan olmanı isteriz demişti bende senin iyi bir ateist olmanı değil de uslubu uygun kişilerin inancına saygılı bir varlık olmanı beklerdim.

alttaki usluba bakarsan yazdığın yazıları okumadığın ortaya çıkmaktadır
gelelim sana kuranyeter * * bu hitap şekli sana yakışıyormu. *

Kizginken asla mektup yazma.çin atasözü.

diğer ateistleri tenzih ederim
Alt 01-04-2008, 11:46
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ateizmin kutsal kitabı (müslümanlıktan ateizme geçenler için) kuran gibi anlıyorum. Demek ki kurana çok şey borçlu ateistler .

*Sizide tanıyor gibiyim kuranyeter. Fikirleri insanın parmak izi gibidir. Bir ikinci iz kimsede olmaz.
Benim saygı duyduğum inanç yada inançsızlık değil, bir insan doğruyla yanlışı ayırd ederken ne kadar tarafsız ve bunu yaparken hangi ilkelerle hareket ediyor.

Tarafsızlıktan kastım, kişinin kanıtlara karşı tutumu nedir. Kendisiyle çelişenleri sudan sebeplerle red mi ediyor, yoksa düşünce ve fikirlerini kanıtlara göre yeniden tanzim mi ediyor.

Bu nedenle islamı din edinenle, ateizmi, bilimi din edinen arasında bir fark fark varsada çok önemli olmadığına inanıyorum. Bilimi din edinmekten kastım teorileri dogmalara dönüştürmektir.

Genelde sık kaşılaştığımız soru tanrı ya varsa? Benim yanıtım mübarek olsun. Varsa red edecek halimiz yok. Ama varsayımı da gerçek kabul edecek halimiz yok ve yaşam varsayımlar üzerine tanzim edilmemeli. Edersen noolur, hayal pilavı yersin. Diyorki o zaman da ben böyle mutluyum, işte ilkesizlik burada devreye giriyor. Mutluluk senin çıkarındır ve onun için de herşeyi yapabilirsin demektir. O zaman ahlaktan, doğrudan, gerçekten uzaksın.

"İnançlı bir insanın şüpheci bir insandan daha mutlu olması, sarhoş bir insanın ayık birinden daha mutlu olmasından farklı değildir." George Bernard Shaw

Selamlar.
Alt 01-04-2008, 13:23
Üye

Sayın Vgm,

Sana kesinlikle katılıyorum. Bu arada, arkadaşımız kuranyeter'e gerekli yanıtları da içerdiği belli...
Alt 01-04-2008, 13:34
gozeneli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gozeneli gozeneli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kuran ve islam dini çelişkilerle dolu.

Muhamed demiş ki Cennet anaların ayaklarının altında sonrada cennetlik oldunmu seni orada huriler bekliyor.

Huri Türk dil Kurumuna göre cennette yaşayan dişi.

Kadınlara ne var cennette?Kadınlar cennete lezbiyen mi oluyor?

Önerilen Siteler