Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-04-2008, 21:04
Nxcore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nxcore Nxcore isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nxcore - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Re: Muhammed'in Asıl İdeali Neydi?

Bence zeki bir idealistti. Mükemmel siyasi bir otorite oluşturdu. Ama araplar üzerinde.. Türklerin Arapların sayesinde islemiyet bu kadar yayıldı. Aslında bir putperest dinidir islam. İlahi bir dinle alakası yok ; Muhammedin putperest olduğu Kuranı mükemmelliyetçi kılması , Kabe , Mescid-i Aksa örnek verilebilir. Binlerce yıldır müslümanlar bunları öpüp ağlamıyorlar mı? Bunlara secde etmiyorlar mı? Muhammed o günkü arapların beynini yıkamayı başarmıştır ama şimdi bu idealleri günümüze uygulanamamaktadır. Çağdaş bir din olamadı, olabiliceğini de sanmıyorum.
Alt 26-04-2008, 00:51
Üye Değil

diyelimki peygamber efendimizin amacı sizin söyledikleriniz doğrultusunda olsun.peki şimdi kuranın *hala hükmünü sürmesinin sebebini hangi mantıkla açıklayacaksınız.sonuçta şuan muhammet as yok.ya siz kurana peygambere inanmıyorsunuzda bu sizin söylediğiniz saçmalıklara nerden inanıyorsunuz.ben o kadar kuran okuyorum am sizin bu yorumlarınıza bir türlü ulaşamıyorum.size sadece gülüyorum
devam devam devam
.
Alt 26-04-2008, 01:36
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sendegel";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
diyelimki peygamber efendimizin amacı sizin söyledikleriniz doğrultusunda olsun.peki şimdi kuranın *hala hükmünü sürmesinin sebebini hangi mantıkla açıklayacaksınız.sonuçta şuan muhammet as yok.ya siz kurana peygambere inanmıyorsunuzda bu sizin söylediğiniz saçmalıklara nerden inanıyorsunuz.ben o kadar kuran okuyorum am sizin bu yorumlarınıza bir türlü ulaşamıyorum.size sadece gülüyorum
devam devam devam
.

Hz. Muhammedi severim ve yaşadıgı dönemle değerlendirmesinide bilirim. Ama bugün hala faal olan o bahsettigin hükümler trans halinden başka birşey değil. Korkuların silinip atılması zaman alıyor. Hergün bir ton kuran okumakta trans halini uzatıyor ama bilincin aydınlandıgı vakit okuyabilirsen işte o zaman birşeyler değişir birde bizim tarafımızdan olaya bakıp gülebilirsin. Tabi o an özneler değişir o da ayrı mevzu :wink:
Alt 26-04-2008, 17:28
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

devam devam devam
Sendegel;
Efendin Muhammed'i ne kadar tanıyorsun bilmiyorum ama biraz İslam kaynaklarından aktararak yardımcı olalım:

Allah, daha hiçbirşeyi yaratmamışken, ortada hiçbir canlı-cansız varlık yokken efendinin nurunu yaratmış. Neden acaba?
Allah, ne düşünmüş de, ne amaçlamış da böyle bir itimas geçmiş efendine?
"İlerde bu nuru bir Arap peygamber olarak gönderirim" diye mi planlamış?
Kudretli Tanrı bu kadar basite indirgenebilir mi?

Sonra, efendinin ruhundan cennetleri, melekleri, alemleri yaratmış!!!
Ne büyük şeref! Ne büyük onur!
Diğer varlıklardan hiçbir başarılı, üstün bir yanı olmadan imtiyazlı olarak daha baştan mükafatlandırılıyor öyle mi?
Allah istediği için mi?
Bu Tanrıyı aşağılamakdan, basit insan karakterinde tasavvur etmekten başka birşey değildir.
Nedense efendinin ruhundan yaratılanlara cehennemler katılmıyor, onlar şeytanın ruhundan yaratıldı galiba. *

Güya, Adem yaratılınca Arşta "Lailaheillallah Muhammeden Resulullah" yazısını görmüş.
Sanki diğerleri onun kulu ve resulü değilmiş gibi sadece Muhammed'e olan bu yakınlığı ne ola ki?
Yoksa Hristiyanların "İsa, Tanrının oğludur" iddiasıyla bir yarış, bir rekabet mi?

Şimdi sen akıldan, mantıktan bahsediyorsun. Akıl-mantık sahibi bir insan olarak bu saçmalıklara nasıl inanabiliyorsun? İnanmıyorsan bu saçmalıklara karşı neden mücadele etmiyorsun?
Hesap gününden çekiniyorsun? Peki, hesap gününde bunların sorulmayacağını nerden biliyorsun?
Alt 26-04-2008, 19:31
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili sen de gel, hoşgeldin...

peki şimdi kuranın *hala hükmünü sürmesinin sebebini hangi mantıkla açıklayacaksınız.
Hüküm sürmek mi? Bu tanımlamanın doğru olabilmesi için insanlığın büyük kesiminin İslam'ın peşinden koşuyor olması gerektir. Durum böyle değil. Buradan yola çıkarak sana bir soru: Bu tür bir tanımlamayla Hıristiyanlığın İslamiyet'in daha üzerinde olduğunu kabul ve ifşa ettiğinin farkında mısın? Daha önemlisi söylediklerimi düşününce dahi bunun farkına varbilecek misin?
Not: Ne dediğimi anlayamamışsan fazla üzerinde durma...

ya siz kurana peygambere inanmıyorsunuzda bu sizin söylediğiniz saçmalıklara nerden inanıyorsunuz.
Ne söylediğini anlamak zor? Yazdığın soruyu kendin önce bir oku, şayet anlayabilirsen bizlerin yerine yanıt ver; biz kabul ediyoruz, söz!...

ben o kadar kuran okuyorum am sizin bu yorumlarınıza bir türlü ulaşamıyorum.
Bak bunun için sana bir yol tavsiye edebilirim. Önce birer tıkaç alıp kulaklarına sok. Sonra balmumuyla gözkapaklarını açılmayacak şekilde kapat. Daha sonra okumaya çalış; biz böyle yapıyoruz. *

Ha bir de Meryem 28'den başla; Timsah'ın tavsiyesidir...

size sadece gülüyorum devam devam devam
Bak, bu kadar fazla gülme! Göbeğine kramp girer, fıtık olursun alimallah...

Biz mi?... *Biz halinizi gördükçe sadece ağlayabiliyoruz...

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 26-04-2008, 20:08
Lestat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lestat Lestat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

bnce muhammed gerçekten peygamber olduğuna inanıyordu ve şizofrendi büyük ihtimalle.kendisinin ürettiği şeyleri allah söylemiş gibi anlatıyordu insanara ve buna kendi de inanıyordu.her şizofren gibi zeki ve kabiliyet gücü yüksek olduğundan insanlaı kandrmasıda kolay oldu..

Gerçeğin ne kadarına dayanabilirsin?
Alt 27-04-2008, 12:46
Kıdemli Üye

Güya melekler, Muhammed'in anası Amine'ye, yarı uykuda bulunduğu bir sırada görünüp, dünyanın en büyük resûlüne hamile olduğu haberini vermişlerdir.

Güya o tarihten itibaren Amine dünya'ya peygamberlerin en sonuncusunu doğuracağına dair gaipten sesler duyar olmustur.

Güya onu doğurduğu zaman kendisinden bir nurun ayrıldığını ve Büşra köşklerinin bu nurla aydınlandığını görmüştür.

Güya Allah Muhammed'i, yeryüzündeki insanların en yücesi, en şereflisi ve mahşer halkının efendisi olarak yaratmış ve her türlü kötülüklerden uzak kılıp iyilikler içerisinde yoğurmuştur.

Güya Muhammed, ay'ı ikiye bölmek gibi mucizeler yanında ağaçları yürütmüş, ellerinin parmakları arasından sular fışkırtmış, göklerden yağmurlar yağdırtmış, az miktar yemeği bereketlendirip bin kişiyi besleyecek hale getirmiştir.

Güya Medine mescidinde, halka hitap etmek üzere çıktığı hurma kütüğünden yapılmış minberin hüngür hüngür ağlamaya, çatlayıncaya kadar feryada, oküz gibi böğürmeye başlaması üzerine onu kucaklamış ve ona:
"Ey kütük, istersen seni eskiden bittiğin yere götürüp dikeyim de cennet ırmaklarından kana kana iç, meyva ver ve meyvanı Allah’ın sevgili kulları yesin"
demiş ve bunun üzerine hurma kütüğü, tıpkı susturulan bir çocuk gibi, iniltilerini kesmiştir.

Güya vücudunun teri herkese şifa olmuştur.

Güya abdest alırken ağzından ya da burnundan çıkan, ayaklarını yıkadığı ve içine tükürdüğü su kutsal ve hoş olduğu için taraftarları bu sudan içip onu yüzlerine, göğüslerine, derilerine sürmeyi mutluluk saymışlardır.

Güya abdest alıp içine tükürdüğü su ile hastalar iyileşmiştir.

Güya bulutlar onu her yerde takip edip gölgelikler yaratmıştır.

Ne yazık ki bu saçmalıklarla doldurulan genç beyinler, TD gibi forumlarda "peygamber efendimiz", Hz. Muhammed (s.a.v) vb. ifadeler yerine sadece "Muhammed" hitabını görünce şoka uğruyor ve "nasıl böyle yazılabilir" diye afallıyorlar.

Gerçek bir Tanrı insanlarla iletişim kurmak için onların arasından bir elçi seçer miydi bilemiyorum ama seçtiği elçiyi kutsallaştırmazdı herhalde.
O, sıradan bir insanı, bir hayvanı, bir ağacı, bir taşı da konuşturarak ve onlara herhangi bir üstünlük, ayrıcalık vermeden bu iletişimi sağlayabilirdi.
İletilerini, elçinin özel hayatına, eş seçimine, eş ve cariye sayısına, eşleriyle sex sırasına, nikahına, boşanmasına varacak kadar basitleştirmezdi.

Muhammed, idealini gerçekleştirme yolunda kafasında iki kişilik oluşturmuştur. Biri Allah, diğeri Allah'ın en sevgili varlığı Muhammed'dir. Bu iki kişilik arasında iletişimi de Cebrail'le sağlamıştır. Cebrail, Allah'la Muhammed arasındaki postacıdır. Normaldeki Muhammed, kafasında yarattığı Allah'tan vahiyler üretir ve Postacısı Cebrail vasıtasıyla üstün insan Muhammed'e iletir. O da bu iletileri insanlara duyurur. Normal Muhammed'de bu sayede gemisini yürütür.
Alt 27-04-2008, 15:18
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

süleyman çelebi'nin yazdığı melitte tanrıyı şöyle konuşturur '' bile *yazdım adın ile adımı''
bu *söze nasıl cevap verilir . pinokyoyu yapan gebetto ustaya benzer bir tanrı var karşımızda
gebetto *usta (tanrı) *bir oyuncak yapıyor. ve sonra yaptığı oyuncağa (muhammed) *hastalık derecesine varan bir hayranlık duyuyor. bu durumu nasıl açıklayabiliriz. iki eşitlerden bir eşit olarakmı?
yoksa senin benim gibi normal bir insanı ''uçurtma'' kaygısımı?''
doğru olan ikincisi
çocuklar güçlü *çizgi kahramanlara hayranlık duyması gibi bir şey. çünkü normal insan dikkat çekmez
elinizdeki normal insana *büyük güçler veya güçlü özellikler izafe etmesilisinizki * hayranlık duyulsun .
bugün çok yakın tarihlerde yaşamış insanlara bile böyle güç isnatları yapılmaktadır ki bunlardan en tanıdık olan saiddir
1400 yıl önceden gelen bir insanı olağanüstülükle şişirmek daha normal geliyor

her ulu kişi ifrad sınırlarını zorlayacak kadar yüceltilir.
fikretin dediği gibi *''Beşerin böyle dalaletleri de var, Putunu kendi yapar, kendi tapar..”
bu sistem ,insanın beyinsel evrimi tamamlanıcaya kadar devam edecektir (sanırım)

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 09-12-2008, 22:43
Kıdemli Üye

Standart Muhammed'in Devrimi hakkında Marx ve Engels'in Görüşleri

ENGELS’TEN LONDRA’DAKİ MARX’A

[MANCHESTER, -26 MAYIS 1853]

... Sana sözünü ettiğim Arap yazıtları hakkındaki kitabı" dün okudum. Kitabı muhterem rahip Charles Forster yazmış: başlığı Arabistan'ın Tarihsel Coğrafyası. Kitabın içeriği şöyle özetle*nebilir:

1- (...) Yahudiler de yerel koşulların, tarımın vb. öteki Bedevi kabi*lelerinin karşısına koyduğu, küçük bir Bedevi kabilesinden başka bir şey değildir.

2- (...) Muhammed'in giriştiği istilaların kendine özgü bir karakteri söz konusu değildir.

3- Öyle görünüyor ki, kurdukları yapılardan anlaşıldığı*na göre. Araplar, güneybatıda yerleştikleri bölgede, Mısırlı*lar ve Asurlular kadar uygar bir halktılar. Bu, Muham*med'in istilalarındaki birçok şeyi de kanıtlamaktadır. Dinsel yalanlarla ilgili olarak şu söylenebilir: küçük bir parçasını İbrani geleneğinin oluşturduğu eski geleneksel Arap tektanrıcılığının (Amerika'daki kızılderili kabilelerinde olduğu gibi) egemen olduğu güneydeki eski yazıtlardan anlaşıldığına göre. Muhammed'in dinsel devrimi, her dinsel hareket gibi, eski basit geleneklere dönme iddiası, biçimsel bir tepkidir.

MARX'TAN MANCHESTER'DEKİ ENGELS' E

[LONDRA] 2 HAZİRAN 1853

... İbranilerle Araplara ilişkin mektubun bana çok ilginç geldi. Konuyla ilgili olarak: 1) Tüm doğu kabileleri arasında, kabilelerin bir kısmının yerleşik konuma geçmesiyle, bu sü*recin başlamasından sonra, bunlarla göçebe yaşamını sürdü*renler arasında genel bir ilişki olduğu kanıtlanabilir. 2) Muhammed zamanında Avrupa'dan Asya'ya uzanan ticaret yolu önemli ölçüde değiştirilmiştir; Hindistan'la ticaretteki payı önemli olan Arap kentleri ticari bir çöküntü içindeydi, bu da değişimi hızlandırmıştır. 3) Dine gelince, soru, genel ve dola*yısıyla kolaylıkla yanıtlanan bir noktada odaklaşıyor: doğu*nun tarihi neden dinler tarihi olarak görünüyor?

ENGELSTEN LONDRA'DAKİ MARX'A

MANCHESTER, 6 HAZİRAN [1853]

Sanırım senin çok doğru olarak Muhammed devriminin temel öğelerinden biri olarak gördü*ğün bir gerçeği, Muhammed'den önce güney Arabistan tica*retinin mahvoluşu gerçeğini de belirttiğim bağlamda düşün*mek gerekiyor.

(...) Habeşlerin yöreden çıkarılıp atılması Muhammed'den kırk yıl önce ol*muştur: anlaşılıyor ki, Arap ulusal bilincinin uyanışının ilk eylemi budur. Arap ulusal bilincini, kuzeyden gelen ve nere*deyse Mekke'ye kadar uzanan Pers istilası da kamçılamıştır. Bizzat Muhammed'in yaşamıyla ilgili tarihi, gelecek birkaç gün içinde okuyacağım. Ama şimdiye değin okuduklarımdan çıkan sonuca göre, olay, bozuk bir judaizm ve bozuk bir hıristıyanlık anlayışı ile bozuk bir doğaya tapınma yaklaşımının karması olan dinleri de çözülme çığrına girmiş olan, ahlaken iflas etmiş kentli fellahlara karşı bir Bedevi tepkisi niteliğini taşımaktadır.

Mektupların tamamı için:

http://www.halkcephesi.net/kutuphane...r/marx%20a.htm
Alt 09-12-2008, 22:59
emrekalkavan emrekalkavan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

pante´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Muhammed'in Peygamberlikteki Asıl Amacı:

İslam peygamberi Muhammed'in Kureyş putperestliğini yıkıp yeni bir din ve devlet kurmasıyla başarıya ulaştığı düşünülür. Gerçekten öyle midir?
Kurduğu din, kısa sürede Arap Yarımadasını kaplamış, daha sonrada dünyadaki en büyük dinlerden biri olmuştur. Bu anlamda başarılı olduğu söylenebilir.
Ama acaba Muhammed yola çıkarken hedeflediği bu muydu?
Yoksa daha büyük ideal peşinde miydi de bunu gerçekleştirememişti?
Ya da bu kadarını kendi dahi tahmin edemiyor muydu acaba?

Bu konuda elimizde bir iddiada bulunup bunu kanıtlayacak bir belge söz konusu değil.
Ama gerek hayatından, gerekse ayetlerden ve hadislerden farklı çıkarımlar yaparak ya da sizde bıraktığı izlenimlerden dolayı bu konuda bir teori üretebilir misiniz?

Ne kadar saçma bi başlık ve soru olmuş. Muhammed in asıl ideali ve tek ideali tabiki Allah ın kanunlarını getirmekti. bunu başardı da .. bugün kime sana gel en güzel kadınları , en iyi makam ve mevkiyi ve de bi ton para verelim dese kabul etmez ?? O nun verdiği cevap malum..

insan,cennete de cehenneme de kendi emeğiyle gider.

Önerilen Siteler