27-04-2008, 08:39
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Re: Allah dünyayı insanlar için yarattı ise?
Kuran bilimsel bir kitaptır diye ben de demedim zaten. Bu yüzden gezegenlerin tamamından bahsetmesi gerekmez, bu da benim inancımı destekler. Eğer aksi, bilim karşıtı bir iddia yer alsa burda bir sorun var diye düşünebilir insan.
* *Allah evreni keşfetsin diye insanı göndermiş, sana bu konuda yardımcı olması içinde zeka ve mantık gibi sağlam bir donanımla göndermiş... Seni yaratanı idrak edebilmen için de bir klavuzdur Kuran. Bilimsel tezler ileri sürmediği içinde bilimle çakışan bir tarafı yok, hatta destekler.
* *Allah, bundan 14 asır önce, insanlara yol gösterici bir kitap olan Kuran-ı Kerim'i indirmiş ve tüm insanlığı Kuran'a uyarak kurtuluşa ermeye davet etmiştir. Ayette de bildirildiği gibi Kuran "alemlere bir zikr (öğüt, hatırlatma, hüküm ve üstün bir şeref)den başka bir şey değildir." (Kalem Suresi, 52) Kuran indirildiği günden kıyamet gününe kadar da, insanlığın yegane yol göstericisi olan son İlahi kitap olacaktır.
|

27-04-2008, 09:48
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Athesit87, Düşünürsek aynı riskin dünya için de söz konusu olduğunu görürüz; Dünya, Güneş çevresinde dönerken öyle bir yörünge çizer ki, her 18 milde doğru bir çizgiden ancak 2,8 mm ayrılır. Dünya'nın çizdiği bu yörünge kıl payı şaşmaz; çünkü yörüngeden 3 mm'lik bir sapma bile büyük felaketler doğururdu: Sapma 2,8 yerine 2,5 mm olsaydı, yörünge çok geniş olurdu ve hepimiz donardık; sapma 3,1 mm olsaydı, hepimiz kavrularak ölürdük. Burda ince bir hesap var.
* *Chaos, gök cisimlerinin bir başka özelliği de, yörüngelerinin dışında bir de kendi etraflarında dönmeleridir. Kuran'da "Dönüşlü olan göğe andolsun." (Tarık Suresi, 11) ayeti ise tam da bu gerçeğe işaret eder. Elbette, Kuran'ın indirildiği dönemde insanlık, günümüzdeki gibi uzayı milyonlarca kilometre uzaklara dek gözlemleyecek teleskoplara, gelişmiş gözlem teknolojilerine, modern fizik ve astronomi bilgilerine sahip değildi. Dolayısıyla uzayın, ayette bildirildiği gibi, "özen içinde yollar ve yörüngelerle donatılmış" (Zariyat Suresi, 7) olduğunu, o dönemde bilimsel olarak tespit edebilmek imkansızdı.
|

27-04-2008, 10:53
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Tarık Suresi 11. Ayet,
Yağmurlu göğe (İzmir İlahiyat Fak. Yayınları *Pr.Dr.Ömer Dumlu,Rp.Dr.Hüseyin Elmalı)
Yağmurun dönüşünü sağlayan göğe(Diyanet meali 1986)
Bu ayetten gök cisimlerinin yörüngelerinde ve kendi etraflarında döndüğünü çıkarmak,ayetide uygun olsun diye *''Dönüşlü olan göğe andolsun' döndürmek herhalde inananların Kuran mucizeleri oluyor.
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
|

27-04-2008, 13:31
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Rec kelimesi ile ilgili (Elmalı Tefsiri):
* REC', geri çevirmek veya geri dönmek mânâlarına müteaddi (geçişli) de lazım (geçişsiz) da olduğuna göre; "semai zati'r-rec", dönümlü gök veya döndürümlü gök demek olabilir. Bundan ilk zihne çarpan mânâ göğün kendisinde veya içine aldığı kütle, cisim ve olaylarda tekrar eden (yinelenen) devirli hareket ve değişimlerin hepsini kapsayan "geri dönme" veya "döndürme"dir.
* Kadî Beydâvî gibi bazıları bundan, göğün her turunda hareket ettiği yere dönmesi mânâsına olabileceğini söylemişse de bizzat göğün kendisi, felekleri, hareket ettiğine dair bir delil bilinmediği ve feleklerin hareketleri hakkındaki eski astronomi nazariyeleri sabit görülmediği için nakledilen tefsirlerde bu dönüşü göğün kendisine nazaran değil, içindekilerin devir ve değişimlerine nazaran tefsir etmişlerdir ki "dönüp duran" veya "döndürülüp duran gök" demek olur.
* "Kamus"ta yazıldığına göre, göle ve suyun anafor yaptığı su durağı yere, menfeat ve faydaya ve baharda biten bitkiye de rec' denilir. Bundan dolayı birçok tefsirci burada rec' kelimesini "yağmur" diye tefsir etmişlerdir. Bu şekilde "sema", bildiğimiz gök mânâsına olabileceği gibi Mücahid'den rivayet edildiği üzere "bulut" mânâsına olma ihtimali de vardır. Buna göre meâli: Döndürüp döndürüp yağmur yağdıran gök, yahut dönüp dönüp yağan bulut demek olur. "Rec"in böyle yağmur ve su ile tefsiri, insanın yaratılışında anılan "atan su" meselesine göre bir nevi muraâtı nazîr (benzerini gözetme) sanatı ifade etmiş olur.
|

27-04-2008, 13:36
|
|
Üye
|
|
|
|
Aheste";p="´isimli üyeden Alıntı
Athesit87, Düşünürsek aynı riskin dünya için de söz konusu olduğunu görürüz; Dünya, Güneş çevresinde dönerken öyle bir yörünge çizer ki, her 18 milde doğru bir çizgiden ancak 2,8 mm ayrılır. Dünya'nın çizdiği bu yörünge kıl payı şaşmaz; çünkü yörüngeden 3 mm'lik bir sapma bile büyük felaketler doğururdu: Sapma 2,8 yerine 2,5 mm olsaydı, yörünge çok geniş olurdu ve hepimiz donardık; sapma 3,1 mm olsaydı, hepimiz kavrularak ölürdük. Burda ince bir hesap var.
* *Chaos, gök cisimlerinin bir başka özelliği de, yörüngelerinin dışında bir de kendi etraflarında dönmeleridir. Kuran'da "Dönüşlü olan göğe andolsun." (Tarık Suresi, 11) ayeti ise tam da bu gerçeğe işaret eder. Elbette, Kuran'ın indirildiği dönemde insanlık, günümüzdeki gibi uzayı milyonlarca kilometre uzaklara dek gözlemleyecek teleskoplara, gelişmiş gözlem teknolojilerine, modern fizik ve astronomi bilgilerine sahip değildi. Dolayısıyla uzayın, ayette bildirildiği gibi, "özen içinde yollar ve yörüngelerle donatılmış" (Zariyat Suresi, 7) olduğunu, o dönemde bilimsel olarak tespit edebilmek imkansızdı.
|
dünyanın konumuna mucize gibi algılamaya geldi sıra
peki beynimizi bir kez daha zorlayalım güneşten kopan gaz kütlelerinin milyonlarca yıl sonunda söndüğünün hepimiz biliyoruz müslüman arkadaşım sana bir soru yönelteyim yanardağlar var dünyada bunların büyük çoğunluğu sönmüştür bazıları hala aktiftir. aktif olan yanardağlarda bazen patlamalar olur. lavlar fışkırır. çünki bu dünyanın tam ortasındaki çekirdeğin henüz tam soğumamış olmasından kaynaklanmaktadır bu güneşten koptuğunun açık ve çok net bir göstergesidir zaten, başka bir örnek vereyim size *bazende depremler olur ülkemizdede olmuştu 17 ağustos 1999 depremini biliyorsunudur 7,4 şiddetin büyük bir deprem yaşadık dünya çekirdeğindeki soğuyan kısımlar bazı kısımları düşünün nasıl ki odunu atarsın fırına kül olur *yanar hacmi azalır çöküntü yaşanır *dünya gezegeninde aynı şeyler olmakta çekirdek soğudukta yer kaymaları oluşmakta bunada deprem diyorlar zaten bu olaylar kutsal kitaplarda yazıldığı yaratılış olmadığının çok açık ve net kanıtları dünyanın güneş sistemi içinde güneş çevresinde dönüşünde sapma olmamasından *hep dindar insanlar mucize gibi söyleyip dururlar şunu bir düşünsenize *misal *Neptün (30 GB), Uranüs (19,6 GB),Satürn (9,5 GB),Jüpiter (5,2 GB), Mars (1,5 GB) Dünya (1 GB) Venüs (0,7 GB) Merkür (0,4 GB) *şu oranlar bakın ağırlığı en fazla olan gezegen güneşe en uzakta bulunan gezegen en hafif olan ise güneşe en yakın gezegen
dünyanın konumu ağırlığında kaynaklanmakta olduğunu görüyoruz. ağırlık farklı olsaydı daha sıcak veya daha soğuk olacaktı kör değiliz bakın görüyoruz bazıları ağırlığında dolayı sapmış biri dolmuş biri hala gaz kütlesi halinde yanıyor cayır cayır.
|

27-04-2008, 13:49
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
|
Şurada verilen sayıların hepsi yalan.
İstisnasız hepsi.
Hoş! Mucize avcılarından başka bir şey beklemiyorum zaten.
Aslında söylemek istediği şey en son cümle:
Burda ince bir hesap var.
Peşinden söylemek istediği ise:
Benim aklım ermez ama, benim öyle bir hizmetcim var kiiii.
İşte o, böyle inceeee hesaplar yapar.
Ama bu "ince hesap" cümlesi yanlız başına kuru kuru durmasın diye, onu biraz allayıp pullamak gerekiyor.
Hem fırsat bu fırsat ne kadar bilgi(siz)li olduğunu göstermenin tam zamanı.
"18" gibi yuvarlak olmayan bir rakam kullanıyor (Eee kolay değil bilgiçlik yapmak. 10 veya 100 deseydi, o kadar etkili olmazdı şüphesi var.).
Peşinden "mil" terimi (bakın metre, kilometre demedim haaa. "Mil" dedim. Ne kadar bilgiliyim ama? Di mi?).
Ama "milimetre" kelimesininden de anladığını ispatlamak için "2,8 mm"-lik bir sapmadan bahsetmek (Ülen insan bir birimle başlarsa o birim ile gider. Ama hayır! İlle de ne kadar bigi(siz)li olduğunu ispat edecek).
Gaipden gelen bir haber ile " bu yörünge kıl payı şaşmaz; çünkü yörüngeden 3 mm'lik bir sapma bile büyük felaketler doğururdu:" felaket tellalığı yapmak.
Dünyamızın her sene Güneşden 10 cm kadar uzaklaştığını kimseye söylemiyelim arkadaşlar. Aramızda kalsın.
Yoksa büyüüüüük felaketlere yol açabilir.
:twisted:
falaaaannnn filan diye aheste aheste devam edip duruyor Ahestenin kendisine ait olmayan yazısı.
Hadi bir müslüman yalan dolan bu sayılarla bir yazı yazdı diyelim.
Yav sorması ayıp olsun: Şu yüzde 99'u müslüman olan Türkiyede tek 1 tane lise okumuş müslüman yok mu?
Çıkıp şu yalan yanlış uydurma sayılarla caka satan şu yazı sahibine sorsun:
Sen bize neden yalan söylüyorsun?
diye.
Veya
Bizi yalan söylemeye neden azmettiriyorsun?
diye.
Veya
Sapmanın 2,5 mm olabilmesi için Dünya yörüngesinin yarıçapının ne kadar olması gerektiğini biliyor musun?
diye.
Chaos, gök cisimlerinin bir başka özelliği de, yörüngelerinin dışında bir de kendi etraflarında dönmeleridir. Kuran'da "Dönüşlü olan göğe andolsun." (Tarık Suresi, 11) ayeti ise tam da bu gerçeğe işaret eder. cümlesi ise tam evlere şenlik.
Alıntının/çevirinin doğruluğunu kontrol etmedim.
Bu cümleyi şu haliyle ele alırsak, buradan "gök cisimlerinin kendi etrafında döndüğü "geçeği"ni çıkarmak ancak beyni sulanmışların bir marifeti olsa gerek.
Birisi ne idüğü belirsiz bir "dönüşlü göğe" andediyor.
Eeeee?
Bununla, Dünyanın (veya Jupiterin, Marsın veya....) kendi ekseni etrafında döndüğü veya dönmediği olgusunun ne ilgisi var.
Bu cümleden olsa olsa, zorlayarak, eğerek, bükerek ancak ve ancak "dönüşlü bir gök" anlamı çıkar. Biraz daha zorlayarak, ne olduğu bilinmmeyen bir "gök dönüyor" anlamı çıkar.
Artık kendi ekseni etrafında mı dönüyor,
yoksa başka bir şeyin atrafında mı dönüyor? olduğu
bilinmeyen, ama "dönen bir gök". Hoş! Gök nedir? sorusuna dahi bir cevap çıkmıyor.
Orda bir gök var uzaklarda.
Gitmesek de, görmesek de, bilmesek de, inanmasak da, olsa da, olmasa da
O gök, bizim dönen gökümüzdür.
der gibi bi şeyler olur ancak.
Ama bu cümleden Dünyanın (veya Jupiterin, Marsın veya....) kendi ekseni etrafında döndüğü anlamı hiç mi hiç çıkmaz.
Ne uazakdan ne yakında.
Sevgiler
|

27-04-2008, 13:56
|
|
Üye
|
|
|
|
Aheste:
Elbette, Kuran'ın indirildiği dönemde insanlık, günümüzdeki gibi uzayı milyonlarca kilometre uzaklara dek gözlemleyecek teleskoplara, gelişmiş gözlem teknolojilerine, modern fizik ve astronomi bilgilerine sahip değildi. Dolayısıyla uzayın, ayette bildirildiği gibi, "özen içinde yollar ve yörüngelerle donatılmış" (Zariyat Suresi, 7) olduğunu, o dönemde bilimsel olarak tespit edebilmek imkansızdı.
Bak dindar oluşundan şüphelendim şu yazında kuran-ı kerimdeki yüzlerce *ayette ''Allah her şeyi bilir her şeye kadirdir.'' diye yazmıyormu kurandaki yüzlerce ayette, tanrı nasıl bilmez bunları tanrının bilmesi için dediğin teleskoplar mı lazım tanrıya, belkide sende tanrı değilde o zamanki dediğin insanlığın yazdığının *bilincine vardın ve o zaman ki teknoloji,fizik ve astronomi bilimin yetersiz oluşundan dolayı insanların bunu yazamadığını söylemeye çalışıyorsun.
başka bir soru daha sorayım sana o dönemdeki insanlar bilmedi bir şey inanmazlar diyemi bu konulara açıklık getirmemiş tanrı,(bilim konusunda) dinler *yokkende din bilinmiyordu siz cahiliye diyorsunuz o zamanlarz peki neden bilmedikleri bir şey getirmiş din gibi ne kadar çelişki dolu cevaplar bunlar
|

27-04-2008, 14:04
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Aheste demiş ki ,
Allah, bundan 14 asır önce, insanlara yol gösterici bir kitap olan Kuran-ı Kerim'i indirmiş ve tüm insanlığı Kuran'a uyarak kurtuluşa ermeye davet etmiştir.
Ben Kuran'ın basıldıgı kagıta acırım bir Arap saçmasına ,akla sıgmayan şeylere kullanıldıgı için.
Kuran, Uluslararası İnsan hakları *antlaşmasına uygun degildir,kadın ve erkek eşitligi yoktur,Kuran kölelikten söz eder,Kuran şiddeti emir eder...........
Sayın Aheste siz ya Kuran'ı dogru dürüst okumamışsınız yada yukardaki Kuran hakkında yazdıklarımı biliyor ve destekliyorsunuz.
Hangisi acaba????????????????
|

02-05-2008, 01:58
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
DreiMalAli’ye,
* *Bir insan kendini ancak bu kadar rezil *edebilir, tek kelimeyle koptum. Hani derler ya, laf olsun torba dolsun, bu arkadaş da yazmak için yazmış, demiş ki; net ifadeler kullanmamış 100 ya da 10 dememiş vs. vs… Mezurayla mesafeyi benim ölçme şansım olmadığı için, bilim çevrelerince tasdik edilen sayısal ifadeleri içeren bir yazıdan eklentidir yazdıklarım. Ha doğru değilse, gerçek rakamları paylaşsaydın da destan gibi uzun yazının bir anlamı olsaydı; seni lafazanlıktan kurtarırdı en azından.
* *Bir de şunu demek istemiş, yok bunu demek istemiş demeleri yok mu, tam bir facia. Benim demek istediğimi sen anladığına göre, benim iletim başarılı olmuş da, senin millete akıl hocalığı yapman kendi kendine kapak olmuş. Kardeşim sen vazoya bakmaktan, içindeki çiçeği fark edemiyorsun, lise, üniversite düzeyini boşver de, ben bu bakış açısındaki bir kişiye laf yetiştirmektense, ilkokula giden bir çocukla seksek oynamayı yeğlerim.
* *Selametle…
|

02-05-2008, 02:23
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Sevgili gozeneli,
* *Sizinle aynı fikirleri paylaştığım kanaatine nasıl vardınız? Kuran-ı Kerim’i okudum. Fakat Kuran ilk bakışta okuyup anlaşılacak bir kitap değildir. Şiddet, kadın-erkek hakları bakımından eleştirmişsiniz de, ben niye bunları göremiyorum. Yoksa siz Y. Nuri hocanın çevirisini mi okudunuz? Gerçi cevabınız evet olsa bile, çoğu bilgiyi çarpıtan bir teolog da olsa, sizin gördüğünüz? şekilde yorumları olduğuna ihtimal vermiyorum.
* *Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz sayın gozeneli, haksız mıyım?
|