11-05-2008, 10:56
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
TROYS´isimli üyeden Alıntı
Cinsel ozgur toplumlar, cinselligi bir ihtiyac olarak kabul eder ve ihtiyaclarini utanmadan giderir ve bu toplumlar sitres yuklu olmadiklari icin daha verimli calisirlar. Bu nedenle hangi toplum bilimde, teknolojide ileri ise o toplum cinsel ozgur toplumdur. -Walla
walla yazmıs haa...
e5 te ki karılar sende zeki o zaman onlar teknolojide senden ileriler... 
|
Walla' nın tespitleri genel anlamda teori adına gercekleri yansıtmaktadır. Acaba sayın troys , orgon teorisi adına yazılan yazının bütününü okudunuz mu?
Cinsel anlamda tabuları olup, cinselliği ayıpçı zihniyetlerle yaşatmaya yada yansıtmaya çalışan toplumları destekler nitelikteki sözleriniz bütünüyle pek anlam veremiyorum çıkışlarınıza.
Cinselliği bir ihtiyac olarak niteleyip cinsel anlamda streslere mahal vermeyen toplumların üretkenligi konu edilirken yazıda, sayın troys sizin fahişeleri yererek bir kıyasa varmanız olabildigince yanlış. E5 deki karılar, sizin tabirinizle tekonolojide ileri gitseler bile bunun istatiksel bir verisi eminim ki tutulmamıştır. Ttulsa zaten böyle bir tartışmada kıyas haline getirilebilecek arguman yetersizligi çekersiniz... Artı cinsel anlamda özgür diye nitelendirdigmiz toplum, fuhuş sektörünün dışında degerlendirilemiyor ne yazıkki hala yurdum insanının zihninde. Cinsel anlamda özgürlük demek her sokak başında yakaldıgınız kadının ırzına gecipde id i susturmak değildir. Ya da cinsel anlamda ki özgürlüğünüz bir kac kuruş para karşılıgında egonuzu tatmin etmek demekde degildir. Bugün yurdumuzda eşler arasında bile cinsel özgürlükten bahsedemez boyutlarda vehametler yaşıyoruz. Sapla samanı birbirine karıştırmaya gerek yoktur. Yardımcı olacaksa size bu teoriyi anlamak noktasında ufak bir önerim olacak; cinsellik bir iç güdüdür diyoruz ve hazzın doyurulması temelli bir işlevselligi söz konusudur. Orgazm ise bu teoride yaşamsal enerjiyi temsil ediyor. Orgazm olamadıgınız zamanlardaki sıkıntılarınızı düşünün yada o dönemlerde ne kada verimli oldugunuzu.
|

11-05-2008, 11:09
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
metalheart´isimli üyeden Alıntı
afrika ve avustralyada ki ilkel kabilelerin de acaip gelişmiz olması lazım mesela..
ne de olsa anadan üryan takılıyorlar.tabu falan hakgetire.....
|
Sayın metalheart size de bir haller olmuş da haberimiz yok. Ne alaka şimdi giyinik olmak ve uygarlık!
Çıplaklığın daha büyük edinimler sagladıgı bir düzen içinde yaşamıyorsunuz sankı... Ne kadar soyun, o kadar para mantıgı ile bırakın kadınları erkekleri bile baştan cıkarıp birer metaa haline getirmedimi kapitalist sistemler. Sizce ilkel var saydıgınız o kabilelerle aramızdaki tek fark kumaşların kalitesimi???
Ya da biz hangi hakla onlara ilkel diyoruz , hiç düşündünüzmü?
Evt bizim gibi teknolojinin bagrında yaşayıp uzaktan bile olsa birbirlerini yiyebilmek ihsanlarına nail olamıyorlar belki ama siz eminmisiniz ki bu teknoloji adını verdıgımız seyle onurlu ve mutlu yaşayabildigimize?
Onurlu dedim evt cunku biz uygarlar için çıplaklık onursuz bir davranıstır oysa o ilkel diye bahsettigimiz toplumlarca ise çıplaklık, yaşam şekilleridir. Biz hem çıplaklıgı onursuzluk olarak niteleyip hemde çıplaklıklara prim verebilecek kadar iki yüzlü zihniyetlerin uygarlarıyız ne yazıkki!
İtiraz ediyorum sizin kıyaslarınıza da. İlkel diye nitelediginiz toplumları bu teorinin merkezindeki sevgi ve çalışma prensibi içinde yoguruyor ve bizlerden cok cok daha uygar olduklarını belirtmek istiyorum. Makina toplumlarıyız, makinalar olmadan birer hiçiz ve makinaların yarattıgı bir dünyada kendimize biçtigimiz uygar efendiler rolleri bir ormanın derinliklerinde ki zorlu bir yasamda bir gün bile direnemeyecek kadar uyduruklar ne yazıkki.
Herşey insanın mutluluguna hizmet için var edilmiştir yada ediliyordur. Hepimizin yaşamda öncelikli hedefi mutlu olabilmektir. Mutlululugu çıplaklıgıyla yakalaybilen bir afrika kabilesi, benim için uygar efendiler aldatmacasından çok daha efdaldır.
|

11-05-2008, 11:22
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
şimdi evrimi savunuyor isek şayet atalarımızın çıplak olması gerekiyor. İlk atalarımız büyük ihtimalle kıllarla kaplı idi ve zamanla bu kılları yok oldu. Nitekim homo atalarımız kıllı olarak resmedilir.
Şayet gene evrimi savunuyor isek, hayvanla ortak atamız var ise, bizatihi kendimiz de hayvamlar alemine dahil isek, insanlıga geçmeden evvelki bir dönemde rastgele ilişki yaşıyor olmamız gerekiyor. Olmasa idi ensest tabu olmaz ve ayıplanmaz idi. demek ki temelimizde ensest var, bu aşamalardan geçmiş ve insan olmuşuz. Lut peygamberin kızları ile yatması bir tesadüf degildir. Yuna ana tanrıçası Gaia nın da kendi dogurdugu oglu Uranos ile yatıp Kronosu dogruması da bir tesadüf degildir. Kronos un kardeşi Rhea ile yatması ve Zeusu dogurması da bir rastlanrı degildir. Musanın kendi karısını da firavuna kızkardeşim olarak tanıtması bir rastlantı degildir.
Toplumbilimin ve mitolojinin söylemleri asla uydurma degildir. Onlar binlerce yılın birikimlerinin son derece dogru ve şaşmaz anlatımlarıdır ve bu anlatımlar toplumu ayakta tutan temeller idi. Süreç içerisinde biraz süslenmiştir o kadar. Unutulmamalıdır ki Schlimam Troyya yı Homeros sayesinde ve o kitabın betimlemelerine göre bulmuştur, yıllarca süren çalışması ise sadece bir höyük hatasını yanlış cografyalandırmasından kaynaklanmıştır.
Giyinme, sakal üst baş gibi adetler Eski toplumda insanları sınıflandırmak için kullanılıyordu. Aynı başörtüsü gibi. Malinowski nin araştırmalarına göre cinsel özgürlüge sahip ana erkil klanlarda asla ve asla cinsel istismar olayı yaşanmıyordu. Ama günümüzde yaşanmakta.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

11-05-2008, 11:32
|
|
|
.......
bilenlere bırakmak en iyisi....
Konu metalheart tarafından (11-05-2008 Saat 15:00 ) değiştirilmiştir.
|

11-05-2008, 11:36
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili Chaos,Wilhelm Reich in yukaridaki listesini yazdiginiz bütün kitaplarini okudum.Sizin de böyle bir calisma icinde olmaniz beni sevindirdi.Yazilarinizi okumaya devam ediyorum.Elinize saglik.
|

11-05-2008, 11:59
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger meaculpa;
Cinsellik insan için de hayvan için de iç güdüseldir.
Saldırganlık yani korunma güdüsünün meydana getirdiği tepkide, insan için de hayvan içinde doğaldır. Her hayvan durduk yere saldırmadıgı gibi her insan da düşüne düşüne saldırıdan vazgeçmeyebilir -meaculpa
Iste tam bu dusunceden dolayidir ki; evrensel dusuncenin icine hapsoluyoruz.Madem oyle, dogalsa neden ayrilmisliga karsi cikiyoruz.Dogal diyelim, insanoglu bolundukce bolunsun, birbirini yesin ve sonucta amerikan idealizminin 1600 lerine dunya geri donsun herkeste rahat etsin.
Neyin savasini veriyoruz? Meaculpa, hangi yuz ve dusunceyle hayvandan farkimizi koyuyoruz?
Benim yazilarimin okunmadigini algiliyorum, en azindan okusaydin, o zaman bana bir cevap verirdin.Zannedersem yazim, "kadinin tarihsel yenilgisi" bolumunde, ki orda anaerkil toplumdan bahsediliyordu.Sorun ve cozum cok acik, ya bu dogal kabul edilir ve neyin ne icin ne adina inanoglunun verdigi savas sorgulanmaz"saldirganlik dogalmis, eee ne yapalim o zaman insanoglunun ayrimciligini bolunmuslugunu kabul edelim, helal olsun amerikan idealizmi"
deriz.Ya da oturup dusunup insanligi icine dustugu sorundan-once kendimizi-kurtaracak dusunceyi yaratiriz.
http://www.turandursun.com/forumlar/...?t=6005&page=2
Secim sizin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Konu evrensel-insan tarafından (11-05-2008 Saat 12:08 ) değiştirilmiştir.
|

11-05-2008, 13:22
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayın evrensel-inasan; öncelikle şunu belirtmeliym ki sizin her yazınızı okuyabilecek tahammüle sahip değilim yada sadece sizin de degil, herkes için gecerli bu söyledigim ama konu zaten bu değil. Ben sizin bu yazı içindeki yorumunuzla bir seyler karalayabilme hakkına sahibim zaten , sizi ayrıca konu edinebilmek için evrensel-insan yazılarının hepsini hatmetmemi bekleyemezsiniz artı bahsettıgınız konudaki yazılarınızıda okudum bir cevap verip vermeme gereksiniminide bana bırakınız isterseniz.
Gelelim konuya; cinsellik insan için iç güdüdür söylemi bilimsel bir bilgidir. Artı kontrolsüz cogalma gibi astro bir kavram nerden dahil oldu konumuza onuda anlamış degılım nitekim ben degil siz varsaymısınız cinselligin insan için üretimselligini. Benim burda niteledigim tek sey insanı hayvandan ayırırken en temel dürtülerimizi yok saymamanız adına olabilecek sözcüklerdir.
Saldırganlıgı dogal sayarsınız yada saymazsınız bu sizin bilecegınız iştir fakat ortaya koymaya calıstıgınız çözüme sıfır katkısı vardır. Korunma iç güdüseldir ve aldırıda her varlıgın orataya koyabılecegı bir savınma mekanızmasıdır. Olayı kadının tarıhsel sömürüsü başlıgına nasıl kaydırdınız hala anlamış değilim. Cinsiyet ayrımı yoktur iç güdüsel kavramlar üzerinde. Cinsellik kadın içinde erkek içinde güdüseldir hakeza, koruma güdüsüyle hareketlenen saldırganlıkda. Bence siz saldırganlık tepkisindeki nedenselligi sorgulamyorsunuz. Sorunlarımıza egilirken gercekliklerimizi göz ardı edemez yada başka kılfılara sokamayız.
|

11-05-2008, 14:10
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger meaculpa;
Olayı kadının tarıhsel sömürüsü başlıgına nasıl kaydırdınız hala anlamış değilim.
Artı kontrolsüz cogalma gibi astro bir kavram nerden dahil oldu konumuza onuda anlamış degılım-meaculpa
Ben genelde bir yazara cevap vereceksem, once onun yazisini okurum ki verdigim cevap tutarli olsun.Aslinda siteye yazilan yazilari takip ettigim icin; hemen hemen hepsini de okuyorum.
Sizden yaptigim ilk alinti-ilk cumle-ister istemez o yaziya yonelik.Eger bunu anlamak gibi bir amaciniz varsa;ki o somuru degil, yenilgi- o zaman okumaniz gerekiyor.Ikincisi ben bu yazi okuma olayini sahsimla ilgili degil;genel soyledim.Tabi ki, burasi bir site, isteyen istedigi yaziyi okur.
Ama en azindan cevap vermeden once-neden bu cumleleri yazmis diye bir sorar.Cunku hic bir yazarin bir yazisi, daha onceki yazisindan bagimsiz degildir.Ben ozellikle bir yazdigim yaziyi bir daha yazamam.
Benim bakis acima gore, sizin gorusleriniz-bilimsel olsa bile-tam da yonetimi elinde tutanlarin bilimsel bakis acisidir.Bugun eger bilimsel bakis acisinin icerigini ve ne amacla bakildigini kavrayamaz ve algilayamazsak, daha once bizi uyutan din ve nakli bakis acisi gibi, bu seferde-bilhassa insanoglunu ilgilendiren konularda-bilimin ayrimcilik tuzagina duseriz.
Bilim hicbir zaman-ozellikle sosyal bilim-bakis acisinda ne disaridan bakabilmistir, ne de notr-yani yuksuz ve tarafsiz-dusunup davranabilmistir.Bilimin, hele 21. yuzyilda; kimin ve neyin cikarina hizmet ettigini bir arastirin.
Sizden alintiladigim ikinci cumledeki-kontrolsuz cogalma gibi astro bir kavram-bana ait degil.
Not:Yeni dogmus bir bebegin bana, savunu, korunma ve saldiri mekanizmasinin ne oldugunu soylermisiniz?
Her hangi birseyin dogalligi, onun dogustan geliyor olmasi demektir.
Insanoglunun dogustan gelen-dogal ozellikleri nelerdir?Ayrica bu dogallikta, insanoglunun hayvandan farki-varsa-nedir?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

11-05-2008, 14:56
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Icgudu
Saygideger arkadaslar;
Icgudu nedir? Icgudu de insanoglunun-ayni tanri gibi-bazi seyleri cevaplayamamaktan sigindigi bir cikistir.
Ben, tabulu rasa gorusunu savunuyorum.Yani insanin, hicbir ifadeyle-SOYUTLA- dogmadigini, herseyi yasamsal mucadele ve tecrubesiyle ogrendigini soyluyorum.
Dolayisiyle, insanoglunun icgudusel hic bir ozelligi yoktur.Sadece fiziksel gorunumu-ki o da evrimsel surecte olusmustur.Yani beyni"bos"dogar.Ayrica cinsiyet,cinsellik ifadeleri cins yani cesit kokenine dayanir.Insanoglu cesit olarak ikiye ayrilir-fiziksel ve 5 duyuyla algilanir temelde-erkek ve disi. Bunun disindaki hersey-dusuncenin islemesiyle beraber-yasam ve iliski temelinde ogrenilmistir.
INSANOGLUNUN DOGAL HIC BIR SOYUTU YOKTUR.BUTUN SOYUTLAR, YASAM VE ILISKININ DUSUNCESEL URETIMIDIR.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

12-05-2008, 04:05
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayın evrensel-insan, sizin hangi görüşü savundugunuzla ilgilenmiyor bügünkü psikoloji otoriteleri. Lütfen artık "genel gecerleri" redderken kullandıgınız anti cümeleler için, benim düşüncelerim diye bir tabiri katık ediniz yazılarınıza.
içgüdü, canlıları ortak amaca yönelten, öğrenilmeyen, psişik olmayan, düşünceden doğmayan, canlıda doğuştan bulunan, bedensel, biyolojik itki. her türe ait, tür davranışını belirleyen içgüdüler olduğu gibi, tüm türlere ait ortak içgüdüler de (annelik gibi) vardır.
Aynı zaman da iç güdü kavramı ile bilime atfettiginiz ayrımcılık zihniyetinide bir kenara koyup, bu güdülerin sadece erkek-kadın temasının yanı sıra, bütün canlılar arasında ortaklığınada dikkat buyurunuz. Sorulanıza yanıtlar verip üzerinde konuşabilmek için psikoloji başlıgında freud' un psikanalitik yaklaşımlarıyla giriş yapacagımı bildiriyorum.
Konu meaculpa tarafından (12-05-2008 Saat 04:10 ) değiştirilmiştir.
|