Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-05-2008, 11:41
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

1-) Konunun inancli- inancsizla alakasi yok.
2-) Hic bir sey olmaz. ben bunu denerim.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 22-05-2008, 11:51
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Walla, biz olması gerekenleri konusuyoruz aradaki farkı anlayabilecek kadar zekisin derim. Yoksa elbette ki bugün kü koşullar degerince bahsettigin linc girisimleri olasıdır. Dilegimiz ve cabamızda bu davranısları ortadan kaldıracak olgunluga erişebilmekte yatıyor. Ben kendi bakış açımla kendi davranış şekillerimle bu konuda taraf olunması gerekiyorsa aklıselimden yana olunmalı diyor, daha fazla kutuplaşmaların yaşatılmasına izin vermemeliyiz diyorum.
Alt 23-05-2008, 08:37
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Ben kendi bakış açımla kendi davranış şekillerimle bu konuda taraf olunması gerekiyorsa aklıselimden yana olunmalı diyor, daha fazla kutuplaşmaların yaşatılmasına izin vermemeliyiz diyorum.
COK COK COK haklisin. Ama inanmayanlarin goruldugu yerde oldurulmesi gerektigini soyleyen bir din ve buna inanan insanlardan akliselim bekleyebilirmisin. Tek tarafli akliselimlikde bir ise yaramaz, bunu aleyhine delil olarak kullanirlar ya zorla sakal birakir yada zorla turban giyersin sayin Meaculpa

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Konu walla tarafından (23-05-2008 Saat 08:39 ) değiştirilmiştir.
Alt 15-08-2013, 10:45
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Guncelleme.
Alt 18-11-2013, 18:39
DinsizKisi DinsizKisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Türkiye'deki ateistlerin temel hatalarını yazıyorum:

1. Karikateist gibi bir felaket var. Türevlerini de ekle buraya. Düzeysizlikte çığır açmış bir dolu paylaşım.
2. Dindarları zeka özürlü ve otomatik olarak ahlaksız görmek. Çevrelerindeki sıradan dindarlara bakmak bile bu tespiti yıkıp geçmeye yeter, artık nasıl bir din düşmanlığıyla kör olmuşlarsa.
3. Kur'an'ı okuyup "Ateist oldum, Tanrı yok." demek. İslam'ın doğruluğu farklı şey, Tanrı'nın varlığı farklı şey. Bu ikincisini düzgünce reddedebilmek için konunun felsefi ve bilimsel tarafına dalmak gerekir. Türkiye'de bunu yapan ateist sayısı da çok az.
Alt 18-11-2013, 19:30
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Dinini bilmeden dindarlik taslayanlara kiyasla az sayida sayilabilir boyleleri. Diger siklari da, insanlik onuruna imanlilarin yaptigi hakaretlere tepki diye de dusunulebilir.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 18-11-2013, 20:27
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

DinsizKisi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Türkiye'deki ateistlerin temel hatalarını yazıyorum:

1. Karikateist gibi bir felaket var. Türevlerini de ekle buraya. Düzeysizlikte çığır açmış bir dolu paylaşım.
2. Dindarları zeka özürlü ve otomatik olarak ahlaksız görmek. Çevrelerindeki sıradan dindarlara bakmak bile bu tespiti yıkıp geçmeye yeter, artık nasıl bir din düşmanlığıyla kör olmuşlarsa.
3. Kur'an'ı okuyup "Ateist oldum, Tanrı yok." demek. İslam'ın doğruluğu farklı şey, Tanrı'nın varlığı farklı şey. Bu ikincisini düzgünce reddedebilmek için konunun felsefi ve bilimsel tarafına dalmak gerekir. Türkiye'de bunu yapan ateist sayısı da çok az.
1-İnsanlar din ile ilgili komik paylaşımlar yapıyorlar diye,düzeysiz olmazlar..
2-Yalan söylemek ahlaksızlıktır..Tüm müslümanlar da ''Allah var'' diyerek yalan söylerler ve bu yalanları ile insanları kandırırlar,üstüne bir de para/mevki kazanırlar..Yani tüm müslümanlar,istisnasız ahlaksızdır..
(Bizlere pislik/aşağılık birer hayvan olarak bakan,bizlerin kafasını gözlerini kırpmadan kesebilecek müslümanlara sadece ahlaksız dememiz,az bile..!)
3-Gerçek bir ateist,sadece Kuran'ın Türkçesini okuyupta ''Tanrı yok'' filan demez..Birçok dine dair argümanlara satıhtan da olsa bakar,bilimin/bilim adamlarının Tanrı ile ilgili fikirlerini öğrenir,biraz da mitolojiye dair birşeyler okur..
Ateist olmak emek ister..Kuran okuyup Tanrı yok diyenler,ergen çocuklardır sadece ama doğru karar vermiş,şanslı ergen çocuklardır
Alt 18-11-2013, 22:12
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Buradaki "hata" nin hangi kontekste degerlendirildigi onemli.

Sonucta ateist te bir insanoglu turunun biri olarak hem kendi farkinda olarak hem de kendine baskalarinin farkindaligi aktarilarak "hata" yapacaktir.

Burada hatanin ne temelinde ele alindigi belli degildir.

Hani bir sarki sozu vardir.

"Hatasiz kul olmaz, hatam la sev beni" diye baslar.

Gerci buradaki "kul" sadece inanirlarin sahiplendigidir. O yuzden siz onu "kisi" olarak alabilirsiniz.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 18-11-2013, 22:36
Lynx Lynx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hangi hatalardan bahsediyoruz ? Hatalarin cesitleri olur....

Burada walla nickli üyenin amaci hatalardan ziyade herhangi bir yöntemle Ateistleri cikmaza sokmaya calismak? Sunu iyi bilmen gerekirki Din ve dinden edindiginiz hic bir argümanla Ateistleri cikmaza sokamazsiniz.. Ama ateistler sizi her argümanla cikmaza sokabilir..

Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
Alt 18-11-2013, 22:39
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Üç beş arkadaş kendi aralarında şakalaşıyor fıkra anlatarak eğleniyor ve hoşça vakit geçiriyorlarmış. İçlerinden birisi o zamana kadar hiç duyulmadık bir fıkra anlatmış. Fıkra o derece komik gelmiş ki dinleyenlere, gülmekten yerlere yatanlar olmuş. Ama içlerinden birisi 'boyası kaçmış mahkeme duvarı" gibi hiç renk vermezken, gülmek şöyle dursun, fıkrayı dinledikten sonra daha da sinirlendiğini gösterir bir edâya ek; "iskele babası" gibi tepkisiz, hareketsiz oturmaktaymış. Bu "sert" vatandaşın sıkıntılı durumunu farkeden yanındaki arkadaşı sormuş.

"Neden hiç gülmedin ya hu. Fıkra gerçekten çok komikti."
Yüz hatları çâkülü kaymış bahçe duvarı gibi yamulmuş, öfkesinden ne yapacağını şaşırmış asabi vatandaş fıkra anlatan kişiyi kasdederek şunu demiş.

"Keratayı hiç sevmem. Eve gidince güleceğim."

*

Ateizmi gerçekten bir hayat felsefesi olarak benimsemiş insanlara hiç bir sözüm yok.
Saygıda kusur etmem.
Lâkin; Tanrı'ya gıcık olup "ateist" takılanları anlamak benim için pek mümkün görünmüyor.

Konu Vefik Sami tarafından (18-11-2013 Saat 22:54 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler