29-11-2007, 17:05
|
|
Üye
|
|
|
|
Re:Hac'dan döndüm hamd olsun dostlara selam.
Merhaba ebabiyl.
anlattığın dine, şartı farz getiren kimdir. Kutsal anlam yüklü buda putundan ne farkı var.?
Her ikisinin de kutsal olduğu koca bir yanılgı değil mi.?
Buda heykellerine yüz sürenlerin yaptığı şirk gibi , kabe örtüsüne veya duvarlarına,
hacerul esved taşına yüz sürenlerin de *yaptığı şirktir. Derecesi de aynıdır.
sen neye göre ayırıyorsun acaba.? her iki yöntem de somut fiiller işleniyor,
sitil farkı, iki şirki ayırabilirmi birbirinden. ben hayır diyorum, Ayıramaz.
Çünkü her iki dini ritüel eşyayı Yaratıcı Varlıktan, sevap kazanmak için yapıyor.
Gerçekte olan Yaratıcı varlık, yarattıklarını eşyalar’a tapınmaya sevk etmez. *
Dinlere inanacak olursan, iki dudağından çuvaldız geçirilmesine, sevap hükmü verenleri de var.
Kuranda anılan hacc konusu, belirli bir noktayı ön plana çıkarmaz. Bu Arapların uyduruğu.
Sen diyorsan ki, kabe’ye gittiğim için sevap kazandım..işte burada olay boyut değiştirir.
Çünkü senin yaptığın bu ritüeli yapanları, kuran müşrik kelimesiyle anlatır.
…biz onlara tapınmıyoruz ki, daha fazla yaklaştırsın,diye,
bize sevap kazandırsın diye el sürüyoruz, yani hacerul esved’e,,
sevap kazandırsın diye yüz sürüyoruz, derler.
.İbadeti obje ile *yapanlara,*kur'an müşrik der.
anlıyorsan tabi.
|

23-05-2008, 02:17
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
Haçca gitmene değil araplara verdğin paraya acırım.
|

23-05-2008, 02:41
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
İşin sosyolojik ya da psikolojik eleştirisi bizi aşar. Düşünenler kendi görüşlerini bu yönde elbette söyleyebilirler, söylemelidirler de.
Ancaaaaak;
"araplara verdğin paraya acırım."
Bu lafın anlamını bilen beri gelsin.
|

23-05-2008, 09:14
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Şaka mı bu? Nasıl oluyor da müslüman bir insan, allahın varlığı yokluğu, peygamberin günah işleyip işlemediği hatta sapıklıkları gibi konuların tartışıldığı foruma katılıyor? Yanlış anlamayın, tanımadığım insanlara karşı tabi k dostça duygular içindeyim ve buradaki ateist arkadaşlar açısından da bir sorun yok, fakat kendinizle çelişmiyor musunuz? Müslğman kimliğinile nasıl bu konularda fikir beyan ediyorsunuz, size göre bu düpedüz şirk olmalı, bildiğim kadarıyla bunları aklından geçiren bile büyük günah işliyor. Yok bu bir şakaysa saflığımı bağışlayın.
Sevgiler,
|

23-05-2008, 10:03
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sayın milomanara
bu iyi ve olumlu bir şey degil mi. Her şeyden evvel burası dinlerden özgür bir platform. Site tüzügüne uyuldugu müddetçe her bireyin kendi inançları ile var olabilecegi bir platform. Bunn anlamı kimse kimseye her hangi bir ideolojiyi dikte ettiremez ve hiç bir tabuya yer verilemez demektir. Bu dinlar için oldugu gibi tüm kavramlar ve degerler için de geçerlidir.
Her şeyi tartışabiliriz, her şeyi sorgulayabiliriz, yeter ki tartışma adabına sahip olalaım.
Bir dindarın aramızda olması sevindiricidir, bizi yanlışlama olasılıgına götürür, bu da bilimsellik demektir. Tek tipleşmekten kurtarır. Olgulara degişik perspektiflerden bakma imkanını verir. Bizler için bu böyle ; tahmin ediyorum inanaların da bir kısmının aradıgı bu. Gönül özgür tartışma adabını bilebilen her görüşten insanın her konuyu masaya yatırabilmesini arzuluyor. Umarım o seviyeye de geliriz.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

23-05-2008, 10:13
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Tüm bu yazılanlardan çıkaracağımız özet basit.
Muhammed çok zeki bir adammış. Kitleleri öyle bir uyutmuş ki yüzlerce yıl sonra bile milletine para akıtabiliyor.
Takdir ettim doğrusu...
|

23-05-2008, 18:56
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayın Dilaver,
Benim dindarların burada olmasından yada dostça tartışmalardan yana hiç bir sorunum yok. Anlayamadığım, bir dindarın burada olması onun için büyük bir çelişki değil midir? Kimseyi yargılamıyorum, sadece tanrının varlığını "tartışan" bir dindar olabilir mi? Zaten din temelde bir şeyleri tartışmadan kabul etmek değil mi? Yani ben müslümanım ama bu ademle havva hikayesi bana da saçma geliyor diyen biri olabilir mi?  Bir önceki yazımı sırf bu merakımdan yazdım, dindar arkadaşları gücendirmek falan değildir amacım.
Sevgiler,
|

23-05-2008, 21:17
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sayın milomanara
Dinde reform ateizme giden yolun başlangıcıdır. Burada bulunan her arkadaşın da şöyle ya da böyle, kendi kabul etmese de bu yola dogru savruldugunu düşünüyorum. İzledigim kadarıyla sitede şimdiye kadar hiç duymadıgımız din eleştirilerinden, kendini peygamber zannedebilecek kişilere kadar her kes gelip geçiyor. BU da düşüncenin ne kadar çok çeşitli olabilecegini gösteriyor. Bizim de ufkumuzu açıyor.
İnsan olma özellikleri, inançlarından daha agır basanlar sorgulamayı kabul edebiliyorlar. Sırf inaçları ile gözü kararmış olanlar ise ya bize küfür ediyorlar, ya da tebligata soyunuyorlar, zaten bu kişiler de kalıcı olamıyorlar.
Önemli olan bir arada yaşanabilecegini idrak edebilmek ve bunun platformlarını yaratabilmek. Ben bu tarzda hareket eden inanan arkadaşları çok daha takdir ediyorum.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

24-05-2008, 03:15
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayın dilaver,
Hala allahı tartışan müslüman garip geliyor  ama madem öyle, sorun yok. Tabi ki sorgulayan her insanla beraber yaşabiliriz.
Sevgiler,
|

28-05-2008, 19:05
|
 |
Üye
|
|
|
|
dilaver yazdı.
Sırf inaçları ile gözü kararmış olanlar ise ya bize küfür ediyorlar, ya da tebligata soyunuyorlar, zaten bu kişiler de kalıcı olamıyorlar.
merhaba.
yukarda söylediğiniz sözlerin doğruluğuna katılıyorum gelip söven ve tebligat yapıp ilahlığa bile soyunan var bu doğrudur sizlerinde içinde de hakaret edenlerde var ama ben yinede bana sövüldü diye sövmüyorum size söylemek istediğim sadece ateistlerinde birazcık özeleştiri yapmasıdır her ateist iyi insan değildir inandığını iddaa eden insanların içinde ne kadar yobaz varsa ateist insanların içinde de (sizi tenzih ederim)gereksiz ve ağzından gereksiz laf çıkan yobazlarda vardır.
amaç doğruyu bulmaksa bu herkesin en doğal hakkıdır sizin ne kadar inanma ma gibi bir hakkınız varsa onlarında o kadar inanma ya hakkı var.
ne sizlerin içindeki insanların ne de karşıt düşüncede ki insanların bir birlerine sövmeleri insani değildir.
daha saygılı daha duyarlı daha medeni insanlar olmak dileğiyle
sevgi ve saygılarımla
|