Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-10-2005, 02:01
Arafat Arafat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

amin kardeşim.
Şimdi mokartes kardeşim. insan bi düşünmeli önce. ben neden varım demeli.
Allah'ı ispatlamaya çalışmamız anlamsız aslında. allah ispatlanmazki. yaşanır. hem akıllı insan hiç bir şeyin tesadüf olmayacağını bilir. . herşeyin bir yaratıcısı vardır. en önemli konu ise benlik kavramı dır. "ben neyim. neden varım" diyen bir insan bunların cevabı olarak yüce yaratıcıyı bulur.
allah bunların kalplerini mühürlemiştir. bunlar allahı görseler bile ona nankörlük yapmaktan çekinmezler. çünkü bunlar kibirlidir. şeytanda kibirine yenildiği için adem'e secde etmemişti. bunlara hikaye gelir bunlar. bir de kabeyi put ilan ediyolar bunlar. . kabeye secde ediyomuşuz. kabe putmuş. hahhaa. açıklayalım . ne demiştik. allah meleklere ne demişti. ademe secde edin demişti. burda maksat insana secde etmek. herkez kabeye dönerse insan insana dönmüş olur ve birbirine dönerek secde eder. bunu bi tarafınızdan anlamayın sakın. insan insana tapıyor anlamında değil. meleklerin ademe secde etmesi ile bağlantılıdır.

hiç düşünmezler biz neden varız diye. onlar kalplerinin mühürlü olmasının sebebi ise inanmamak için uğraşmalarıdır. rabbimde "mademki siz bana inanmakmak için uğraşıyosunuz öyleise hiç bir zaman inanmanıza izin vermiyeceğim der gibi kalplerini mühürlemiştir. şimdi dieyceklerki kalp le inanmanın ne alaksı var. düşünce beyinde gerçekelşir dieycekler. buda bir kuran yanılgısıdır diyecekelr. doğru kalple inanmanın ne alakası avr. inanmak veya inanmamak beyinde biter. ama rabbim kalp demişse kalpdir. çünkü yaşamın temel kaynağı kapldir. insan beyin felci geçirdiği zaman yaşar. ama kalp durduğu zaman ölür. işte bu bir kuran mucizesi. aslına bakarsanız kuranda mucize aramaya gerek yoktur. çünkü kuranın kendisi 1400 senede değişmemiş olduğu için zaten mucizedir. 1400 sene boyunca değişmemiş başka mucizelerde var. bunlar gibi (kurana laf atmaktan bıkmamış kafirler)

saygılarımla. sizleri mor renginde görmeye devam edicez hep beraber. morluk size çok yakışıyor.

smile146
Alt 20-10-2005, 09:18
Üye Değil

Arafat,

Ben sana diyorum ki ben arapça bilmimiyorum ve ilahiyat mezunu arkadaşımı oturttum ve araştırdık rakamları sen hala kalkmış arapça gramer bilgileri vermeye kalkışyorsun. Sağında veya solunda boşluk bıraktı mı bırakmadı mı bilmem ama ben 4 yıl arapça ve islam eğitimi almış o kişiye güvendim. Din konusu hariç anlaşabildiğim bir arkadaşım olur kendisi.

Şunu da söyleyeyim kamer kelimesini de araştırmıştık. Ancak 27 defa geçmiyordu. daha az sayıda geçtiğini hatırlıyorum. Arkadaşıma ayıp olur olur diye yanında notlar almadım. Bunu ispatlaman daha kolay Arafat. Hadi 365 kez gün kelimesinin geçtiğini ispatlaman zordu. Kamer kelimesinin geçtiği ayetleri yaz buraya bekliyorum.

Aciz_bir_kul doğru söyledi, her söylenene inanmamak ve araştırmak lazım. Heralde ilk defa uyuştuğumuz bir yer oldu.
Alt 20-10-2005, 09:39
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart BİR TASARIM MUCİZESİ: ALTIN ORAN (1.618)

Defalarca belirtilmesine rağmen çok uzun copy-pasteler halen yapılıyor. BU YAZI SİLİNMİŞTİR.
Aspartam bu başlığa yazmaktan men edilmiştir. CEM
Alt 20-10-2005, 23:59
Arafat Arafat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

SEVGİLİ KARDEŞİM CEM. SENİN İNADINI HOŞGÖRÜ İLE

KARŞILIYORUM. BİZ BUNA İSLAM AHLAKI VE HOŞGÖRÜSÜ

DİYORUZ.

ŞİMDİ GEÇELİM KAMER(AY) KELİMESİNİN KURANDA HANGİ

AYETLERDE GEÇTİĞİNE.

ENAM /77/96
ARAF /54
YUNUS /5
YUSUF /4
RAD /2
İBRAHİM /33
NAHL /12
ENBİYA /33
HACC /18
FURKAN /61
ANKEBUT /61
LOKMAN /29
FATİR /13
YASİN /39/40
ZÜMER /5
FUSSİLET/37 BU SUREDE 2 DEFA GEÇER
KAMER /1
RAHMAN /5
NUH /16
MÜDESSİR/32
KIYAMET /8/9
İNSİKAK /18
ŞEMS /2

TOPLAM 27 DEFA GEÇER. UMARIM TATMİN OLMUŞSUNDUR CEM. VE BİRDAHAKİ ARAŞTIRMANDA ARAPÇAYI DAHA İYİ BİLEN BİRİ İLE ARAMA YAPMANI ÖNERİRİM.

el isra/88 : Andolsunki eğer insanlar ve cinler bu
kuranın bir benzerini yapmak üzere toplansalar bir
benzerini yapamazlar. birbirlerine yardımcı dahi
olsalar.

el sira/88 : Kul leinictemeatil insü vel cinnü ala ey
ye'tu bi misli hazel kur'ani la ye'tune bi mislihı ve
lev kane ba'duhüm li ba'dın zahıra.
Alt 21-10-2005, 01:05
mokartes mokartes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

CEM.İSTERSEN DAHA FAZLA YORUM YAZIPTA İYİCE BATMA.SENİN O ARKADAŞININ 4 YILLIK ARAPÇA DENEYİMİ VARSA BENİM 19 SENELİK ARAPÇA DENEYİMİM VAR ÜSTELİK SİZİN TURAN DURSUNUN YETİŞTİĞİ İSMAİLAĞA MEDRESELERİNDE YETİŞTİM.BİRİNCİSİ SENİN İLAHİYATÇI ARKADAŞIN OLDUĞUNA BİLE BEN İNANMIYORUMKİ HADİ VAR DİYELİM O ZAMAN BU ÜLKEDE DİN KİMLERİN TEKELİNDE OLACAK YARIN DİYE ÜZÜLEYİM Kİ SENİN MENHUS EMELLERİNE HİZMET EDEN BİRİ YARIN BİR MEVKİ SAHİBİ OLSA NE OLACAK.TABİİ BEN İNANIYORUMKİ BÖYLE BİR KİMSE SÖZ KONUSU DEĞİL.SEN ARAŞTIRMA YAPMIŞSINIZ GİBİ ORTAYA BİRİLERİNİ İLERİ SÜREREK YALANLIYORSUN Kİ BÖYLECE SÖZDE DESTEKLİ ATMIŞ OLUYORSUN.SÖYLE O ARKADAŞINA REZİL ETTİ SENİ.ÇÜNKÜ BİZ HAKLIYIZ KURAN HER YÖNÜ İLE MUCİZ.VAY BE MUHAMMED (S.A.V)SİZİN İDDİANINIZA GÖRE KURANI YAZDI YA AMMA E YAZMIŞ DİMİ(HAŞA)RAKAMSAL MUCİZEYE KADAR AYRINTILI VE DETAYLI BİR YAZIM.SİZ ALA İNKAR EDİN KURAN ALLAH'IN KİTABİ MUHAMMED MUSTAFA(S.AV)ONUN RASULÜ.!!!
Alt 21-10-2005, 01:16
Aciz_bir_kul
Üye Değil

hehe. Arafat harbiden araştırmacı bir kardeşimiz. adam ispatlıyo kardeşim işte. hodri meydan. yalanlayında görelim. herif resmen kapak yapmış. hehe. kapak olsun.
Alt 21-10-2005, 01:58
Aciz_bir_kul
Üye Değil

Noldu cem. noldu gülüm. 1 saat oldu hala bişey yazmadın. ama başka başlıklar altında cevap yetiştiriyosun. hele bi gel bu yana. bunca adam seni bekliyo yaw. hadi gülüm. yaz bişiler. yalan de. olmaz öyle şey de. kuran-ı kerimi peygamber sandığınız muhammed yazmıştır de. benim arapça bilen arkadaş var. onunla aradık doğru değil de. hadi saçmala bişeyler de gülelim biraz. zaten stresli bir ortam.
Alt 21-10-2005, 10:46
ngcoskun ngcoskun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

arafat demiş ki;
Sen istersinde ben yapmazmıyım. peki biraz daha bilimsel olalım.

öncelikle bu mucizeler dediğiniz şeyleri bir çırpıda okudum sanıyorsanız yanılıyorsunuz okumadım.bu kadar uzun copy/paste olaylarını daha önce de gördük.
neyse alıntı yaptığım yerden başlarsak hangi bilimden bahsettiğini anlamadım.benim bildiğim bilim değil sanırım senin ki.
matematik hesapları ile kuranı çözecek kadar akıllımıymış ki arap efendiler de allah onlara bilmece göndermiş.
matematikte olasılıklar sonsuzdur.ve istediğiniz bir sonuca istediğiniz rakamaları bir kelime bir işlem misali mutlaka ulaşırsınız.lütfen bunları ömer ÇELALIK misali pişirip pişirip önümüze koymayın.
gerçek bilimle kuranla uğraştığınız kadar uğraşmış olsaydınız keşke de bu zeki beyinlerden bilim adamaları çıkıp aids'i kanseri yenen türkler olarak tarihe geçip bir faydanız olsaydı cümle aleme.
mesela bilinmeyen bir sürü evrensel olaylar var.bunları da başka ülkelerin yabancı bilim adamları çözünce de evet bakın bu da kuran da yazıyor işte demek mi marifet oluyor.

ayrıca dikkat ettiğseniz türk bilim adamları türkiyede çalışmalarını sürdürmüyor.çünkü işlerini kurana dayandırmadıkları için bu ülkede kıymetleri bilinmiyor ve onlar da bilinen yerlere gidiyorlar.
benim bildiğim türkiyede yıllar önce bir hastanede başhekim olan genç bir kalp cerrahı şimdi amerikada yaşıyor ve dünyaca ünlü aktiviteler yapıyor ama bizim haberimiz yok.
ntv sayesinde amerikalılar için yaptığı tv programını seyredebiliyoruz sadece.dr.Mehmet Öz den bahsediyorum.

Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN
Alt 21-10-2005, 11:32
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Batı izin verdiği sınırlar içerisinde bilimsel çalışma yapmaya hakkın olduğunu hatırlatırım sana.Havayla çalışan araba icat ettiğin zaman petrol lobisi,pahalı bir tedavi olan kematerepiye alternatif bir ilaç tedavisi bulduğun zaman ilaç lobisi tepene biner.İşte bir Dr.Ziya Özel örneği hala hafızalarda.Adam kanserin ilacını buldu.Şakır şakır hasta tedavi ediyor.şahsen bildiğim örneklerde var.Adam ödüllendirileceğine hekimlikten atılıyor.Gelde sen bilimsel çalışma yap Türkiye'de.ben göremem ama çocuğum belki görür.
Alt 21-10-2005, 12:57
mokartes mokartes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

NGCOŞKUN.DEĞİL T.COŞKUN BURADA İLMİ Bİ GERÇEK VAR VE SİZ HİÇ BİR ŞEKİLDE BU DELİLİN AKSİNİ İSPATLAYAMZSINIZ.O ZAMANKİ ARAPLARADA MATEMATİKMİ VARMIŞMIŞ.KURAN ARAPLARA GELMEMİŞTİR EVRENSELDİR TÜM İNSANLIĞA GÖNDERİLMİŞTİR VE O KADAR MÜKEMMELDİRKİ KIYAMETE KADAR BAKİ OLACAK TEK KİTAPTIR.İÇİNDE EN UFAK BİR TENAKUZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR LAFZEN MANEN EDEBEN MECAZEN MATEMATİKSEL OLARAK VS.VS. HERR YÖNÜ İLE MUCİZEDİR ÇÜNKÜ KUL YAZMASI DEĞİLDİR ALLAH'TAN VAHY YOLU İLE GELMİŞTİR İNKAR ISBAT DEĞİLDİR BUNU UNUTMA İLMEDE TECAVÜZ ETME T.COŞKUN.

Önerilen Siteler