Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-05-2008, 01:16
sakkaroz sakkaroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Din Olmalı

Güzel bir forum. Herkeze merhaba.

Yaklaşık 3 yıldır din kavramını, islamiyeti kendi kendime sorguluyorum. Sorduğum sorulara mantıklı cevaplar arıyorum. Her seferinde bulduğum cevapların doğru olmasını umut ediyorum. Allahın olup olmadığına değil, bu kadar insanın yanılmış olma ihtimaline inananamıyor insan. İşte inancı olanların gerçekleri görmemesinin, görmek istememesinin nedeni de budur. Bir toplumu inandırmak kolaydır. Ama o inandıklarından vazgeçirmek çok daha zordur.
Dinin olmadığını, kuran adındaki kitabın bir insan tarafından yazıldığının, allah-cennet-cehennem kavramılarının da insanların bir amaç uğruna yaşaması için uydurulduğunun farkındaym.
Dünyada inananların sayıları oldukça fazla. Bu toplumun inandığı bir kitap, vaadedilen bir cennet ve korktuğu bir allahları olduğu halde birbirlerinden çalıyorlar, birbirlerini öldürüyorlar. Bunlar bütün bu inançlarının ve korkularının varolmadığını anlayınca neler yapacaklar? Sonuç çok daha kötü olacağı kesin. Daha fazla suç, daha fazla katliam, daha fazla bencillik. Din insanların kendi içinde bir kontrol mekanizması oluşturuyor ve dünyadaki suç oranını azaltan bir unsur. Din olmazsa bu kadar başıboş insanı kontrol etmek mümkün olmayabilir. Bu yüzden din olmalı.
Alt 31-05-2008, 02:04
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Hoşgeldin Sakkaroz
Din var zaten,sürüyü gütmek için çoban gerekir.
İnsan olmayı başarabilen ve belli bir düşünsel olgunluğa erişenler sürüden ayrılabiliyor.
Ama Tanrı'ya veya bir dine inanır ama ateist veya agnostik yada panteist olur,yeterki boyunduruktan kurtulsun.
Mutlak olmadığı gibi mutlak doğruda yoktur,düşüncenin de sonu yoktur.
Saygılar

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 31-05-2008, 02:26
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili sakkaroz, hoşgeldiniz..

'Dinlerin yaşatılması gerektiği' yargınıza katılmadığımı belirtmek isterim...

Vakur ifadelerinize teşekkür ediyor ve iyi katılımlar diliyorum.

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 31-05-2008, 02:45
lionking - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
lionking lionking isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sakkaroz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel bir forum. Herkeze merhaba.

Yaklaşık 3 yıldır din kavramını, islamiyeti kendi kendime sorguluyorum. Sorduğum sorulara mantıklı cevaplar arıyorum. Her seferinde bulduğum cevapların doğru olmasını umut ediyorum. Allahın olup olmadığına değil, bu kadar insanın yanılmış olma ihtimaline inananamıyor insan. İşte inancı olanların gerçekleri görmemesinin, görmek istememesinin nedeni de budur. Bir toplumu inandırmak kolaydır. Ama o inandıklarından vazgeçirmek çok daha zordur.
Dinin olmadığını, kuran adındaki kitabın bir insan tarafından yazıldığının, allah-cennet-cehennem kavramılarının da insanların bir amaç uğruna yaşaması için uydurulduğunun farkındaym.
Dünyada inananların sayıları oldukça fazla. Bu toplumun inandığı bir kitap, vaadedilen bir cennet ve korktuğu bir allahları olduğu halde birbirlerinden çalıyorlar, birbirlerini öldürüyorlar. Bunlar bütün bu inançlarının ve korkularının varolmadığını anlayınca neler yapacaklar? Sonuç çok daha kötü olacağı kesin. Daha fazla suç, daha fazla katliam, daha fazla bencillik. Din insanların kendi içinde bir kontrol mekanizması oluşturuyor ve dünyadaki suç oranını azaltan bir unsur. Din olmazsa bu kadar başıboş insanı kontrol etmek mümkün olmayabilir. Bu yüzden din olmalı.
sayin sakkaroz,Avrupada dinleri pek tinlamazlar toplumun cok kücük bir bölümü arasira dindardir,sizin mantiginiza göre burada kan gövdeyi götürmesi gerekir,ama sandiginiz gibi deyil,burada islenen suclarin büyük cogunlugu ne yazikki dindar ülkelerden gelenler tarafindan isleniyor,buna ne diyorsunuz?tabi bu arada hosda geldiniz.

Kötüler Tanri,yi kullanir, *Tanri ise iyileri kullanir.
*Giordano Bruno

Konu lionking tarafından (31-05-2008 Saat 02:48 ) değiştirilmiştir.
Alt 31-05-2008, 02:56
Lestat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lestat Lestat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hoşgeldiniz din olmasa insanların daha kötü durumda olacağını söylemişsiniz fakat bütün bu katliamların başı din değilmidir ya da din insanların korkuyla bazı şeyleri bilinç altına atmasını sağlıyor ve yasak şeyler daha da cazip görünüyor din olmasa yasaklar olmasa başından beri olmasaydı insanlar daha mutlu olucaklardı bunun garantisini verebilirim.

Gerçeğin ne kadarına dayanabilirsin?
Alt 31-05-2008, 03:25
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hoşgeldiniz sakkaroz,

Allahla kulu arasında kalan, etliye sütlüye karışmayan bir din olmalı bence de. En azından günümüz toplumu için. Ama özellikle müslümanlık "öteki"lere karşı teksas testere katliyamı türünde vahşet içerdiğinden din olmalı görüşüne tam olarak katılamıyorum.

Sevgiler,
Alt 31-05-2008, 03:43
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"Ama özellikle müslümanlık "öteki"lere karşı teksas testere katliyamı"

Fazlaca Batı yapımı film izliyoruz. Esasen izlememiz de normal. Çünkü ne konu aranırsa aransın kaynak bulunabiliyor.
Üstte bulunan cümle de, yanlı bir haber akışının sonucu.
Her ne kötülük varsa, dinden ve müslümanlıktan zannetmenin dayanılmaz hafifliği.
İstenilen her türlü alet edevat da hazır.

Aradan kaçanlar, gözümüze takılanlar hariç.
http://haber.mynet.com/sayfali/yasam...212155074138/0
Haberi önyargısız veriyoruz. Biz kötülüğü hiçbir düşünce, felsefe ya da olguya bağlamıyoruz. Kötülük, kontrol edemediğimiz egolarımızdadır...

Konu mhmd tarafından (31-05-2008 Saat 20:35 ) değiştirilmiştir.
Alt 31-05-2008, 11:34
Kıdemli Üye

Fazlaca film seyrettiğim doğrudur, her ne kötülük varsa dinden ve müslümanlıktan zannetiğimi nereden çıkardınız sayın mhmmd? Sivas olaylarını, HSBC bombalamasını, Sinegog saldırısını ve daha onlarcasını budist rahipler yapmadı her halde. Ayrıca "Fitne ortadan kalkıncaya ve din tamamen Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın! (İnkâra) son verirlerse şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını çok iyi görür." Diyanet, Enfal 39 Yani kutsal kitabınıza göre şu an bile(henüz bu amaca ulaşılmış görünmüyor) ben deniz gibi kafirlerle savaşmanız gerekiyor, burda soğuk savaştan bahsetmiyor her halde Ayrıca "(Savaşta) inkâr edenlerle karşılaştığınız zaman boyunlarını vurun. Nihayet onlara iyice vurup sindirince bağı sıkıca bağlayın (esir alın). Savaş sona erince de artık ya karşılıksız veya fidye karşılığı salıverin. Durum şu ki, Allah dileseydi, onlardan intikam alırdı. Fakat sizi birbirinizle denemek ister. Allah yolunda öldürülenlere gelince, Allah onların yaptıklarını boşa çıkarmaz." Diyanet, Muhammed 4. Şimdiden söyliyim, kılıçla kapımda belirirseniz hemen kıvırırım, boşuna zahmet etmiş olursunuz

Saldırıları yapanlarda kendilerince haklı, adamlar kafirlerle savaşıyor, tam da kutsal kitaplarının söylediği gibi.

Bunların ışığında, yukarıdaki kinayemi batı yozlaşması olarak değerlendirmenize üzülürüm. Bizde keyifle adam kesme konusunda bu derece güzel bir film yapılmadı. Yapılsaydı vallahi onu örneklerdim

Sevgiler,
Alt 31-05-2008, 20:44
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. milomanara,

Sözlerimizi lütfen kişisel olarak kabul etmeyin.
Yaptığımız hataların başı genellemelerden başlar. Ne kadar çok genelleme yaparsak, o kadar hata yaparız.
Kendi yazınızda dahi;

"her ne kötülük varsa dinden ve müslümanlıktan zannetiğimi nereden çıkardınız sayın mhmmd? Sivas olaylarını, HSBC bombalamasını, Sinegog saldırısını ve daha onlarcasını budist rahipler yapmadı her halde."

Yaptığınız genellemeyi önce inkar sonra ikrar ediyorsunuz.

Filmlerden belgesellere doğru geçiş zannımızca daha olumlu olur.
Alt 31-05-2008, 21:09
Kıdemli Üye

Sayın mhmmd,

Genellemeler konusunda size katılıyorum. Yukarıda belirttiğiniz cümlemin tezat oluşturduğunu düşünmüyorum burda müslümanlık bir çok kötülüğe sebep olmuştur ama hepsine değili ifade etmeye çalıştım ama pek iyi kuramamışım cümlemi.

Ha birde belgesel izlemediğimi nereden çıkardınız sayın mhmmd?

Sevgiler,

Önerilen Siteler