Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Anket Sonucuna Bak: dilediğini yasaklayan tanrı neden Kuran'da çok küçük yaşta evliliği yasaklamamıştır?
O dönem arap toplumu için bu konu, sıradan birşeydi. 10 38,46%
Bu konuda vahiy gelmiş, fakat yazılmadığı için zamanla unutulmuş 1 3,85%
İletişim ağlarında aksaklık oluşmuş. 2 7,69%
Cebrail,(Muhammed kızar diye) söylemeye çekinmiş 12 46,15%
Eee, şey şimdi en doğrusunu allah bilir! 3 11,54%
Muhammedin Aişeyi alacağını bildiği için 2 7,69%
Birden fazla seçeneğe oy verilebilir. Katılımcı sayısı: 26. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-06-2008, 02:11
su2prelude su2prelude isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

8-9 yaşında evliliği kim normal görmüş be?? sizin fikirleriniz mi?? hadisler demeyin bana siz işinize gelen hadisi alıyor işinize gelmeyeni vınn çöp kutusuna. aişe 18-19 mu yoksa 12 kimine göre 8 yaşında mıydı?? hemen de inandınız yani 8-12 yaşa 14 de var... vay bee zengin teşekküllü inanışınıza hayran kaldım. inançlılar sizi...

sahi sizhangisine inanıyorsunuz 8 mi 9 mu 12 mi 14 mü??

Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız
Bizim mezarımız ariflerin gönüllerindedir...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Muhammed Celaleddin

Ama bizi yeni sulara götürecek akıntı durdu!
Alt 11-06-2008, 02:33
aparain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aparain aparain isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

su2;
işine gelen hadisi alıp işine gelmeyeni müteşabih kabul etmek bizlerin değil, sizin maharetiniz.Peki sen cevap ver bakalım: Muhammedin ayşeyle 9 yaşında gerdeğe girmediğini ne ile ispatlayacaksın.tabi ki hadislerle ama senin bize ispat olarak sunduğun hadisler sahih olacak, hiç bozulmadan günümüze kadar gelmiş olacak.Niye? Çünkü sen getirdin, sen dediysen doğrudur öyle mi?

o evlilik yaşını sen seç istersen hangisini arzu ederdin? sekiz mi, dokuz mu yoksa 14 mü? Hadi gel bunu 17 yapalım şimdiki alimlerin yaptıkları gibi.Peki, 17 yaşındaki bir kızın babasının en yakın arkadaşı diye 53 yaşındaki bir insanla evlendirilmesi ne derece adaletlidir öğrenebilir miyim?

sevgiler

Tanrı, bilinmeyenlerin üstüne örtülmüş bir gölgeden ibarettir.
Alt 11-06-2008, 02:38
Üye

aparain adalet dediğin vicdani bir konudur. aişe evlenmek istediyse evlenmiştir. ki aşırı bir sevgi duyduğunu zaten hadislerden biliyoruz... yani zorla evlendirme var diyorsun öyle mi?? söyle bakalım nerede o zorla evlendirme?? ben yaşhesabı yapmıyorum sizler yapıyorsunuzve daima 8-9- 12-14- diyip durursunuz. bu yaşları sahih denilen hadislerden çıkarıyorsunuz. bilmem farkında mısın? ama aynı sahih hadislerin bunun aksini gösterenlerini reddediyorsunuz ya da amaann boş ver attık çamuru gitti mantığındasınız...

bilmem farkında mısınız??

Alt 11-06-2008, 03:02
Üye

su2prelude´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
aparain adalet dediğin vicdani bir konudur. aişe evlenmek istediyse evlenmiştir. ki aşırı bir sevgi duyduğunu zaten hadislerden biliyoruz... yani zorla evlendirme var diyorsun öyle mi?? söyle bakalım nerede o zorla evlendirme?? ben yaşhesabı yapmıyorum sizler yapıyorsunuzve daima 8-9- 12-14- diyip durursunuz. bu yaşları sahih denilen hadislerden çıkarıyorsunuz. bilmem farkında mısın? ama aynı sahih hadislerin bunun aksini gösterenlerini reddediyorsunuz ya da amaann boş ver attık çamuru gitti mantığındasınız...

bilmem farkında mısınız??
Su2 anlamak istemediğin husus şu:
İlk sayfadaki haber linkini vermemin sebebi, arapların bırakalım bundan 1400 yıl öncesini bugün dahi, 8 yaşındaki bir kızı kendisinden onlarca yaş büyük bir insanla nikahlamakta herhangi bir beis görmediklerini anlatmak istememdir.Siz dilediğiniz kadar savunmaya çalışın ancak bu uğraşlarınız toplumlar içinde süregelen adetlerin bugünkü konumlarını değiştirmeye, onları yokmuş gibi göstermeye yetmeyecektir.

Bu arada ben orada, ayşe 17 yaşında dahi olsa 53 yaşındaki muhammedle evlendirilmesi adaletli mi derken, kesinlikle ayşenin zorla evlendirildiğine dair bir çıkarım yapmadım.topluma kendisini peygamber olarak kabul ettiren birisine, hele de daha fikirsel olgunluğa ulaşmamış bir kızın meyletmesi gayet doğaldır.Kaldı ki ben ayşenin muhammedle 6 sında evlenip 9 unda gerdeğe girmesini arap toplumunun 1400 yıl önceki kabile sistemine dayalı yaşam tarzını dikkate aldığımda gayet normal karşılıyorum.Çünkü kabile toplumu için bu tarz evlilikler herhangi bir yanlışlık teşkil etmemekte.Sorun, 21. yüzyıla ait değer sistemleriyle olaya yaklaştığımız zaman ortaya çıkıyor.Bu da kuranın evrensel olduğunu iddia etmenin beyhude bir çaba olduğunun başka bir göstergesi.

size bir sorum daha olacak.Sizce bu 6 yaşla ilgili hadisleri kim koydu sahih kabul edilen hadisler arasına? Ateistler mi gidip bir gecelik operasyonla değiştirdiler herşeyi, yoksa bu durum arap toplum yapısı içerisinde herhangi bir rahatsızlık yaratmadığı ve gayet normal olarak algılandığı için bu hadisler bugüne kadar gelebilme kabiliyetine sahip oldular?Belki de özellikle Türkiye gibi laiklikle tanışarak hiç değilse belirli bir bakış açısı kazanmış müslümanlar açısından en büyük şanssızlık kuranın arapça olması ve arap toplumunun geleneksel yapısına göre şekilleniyor olmasıdır...

sevgiler

Konu aparain tarafından (11-06-2008 Saat 03:14 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme
Alt 11-06-2008, 03:36
Üye

aparain hadislerde hata yok... kabile içi evlilikvs.. bunları da geç. 9 yaşında türkiye de ergenlik mümkün mü?? arabistan a gidip bir bak bakalım mümkün müymüş?? ya da rusya ya git, ordan dön daha batıya vs..vs.. ikinci mesele ise şu arap toplumunda geleneklerde yaş ergenliğe girdikten sonra sayılırmış. üçüncü mevzuu hz.aişe evlenmeden önce nişanlıydı... dördüncü mevzuu bu her durumdan eksiklik çıkarmaya çalışan zamane müşrikleri bu konuda neden hiç laf etmemişler??beşinci mevzuu siz aşırı derecede inançlı insanlarsınız tebrik ederim...

Alt 11-06-2008, 04:25
Üye

aparain hadislerde hata yok...
Öyleyse, ayşenin yaşıyla ilgili hadisler ortada iken tartışmaya da gerek yok...

kabile içi evlilikvs.. bunları da geç. 9 yaşında türkiye de ergenlik mümkün mü?? arabistan a gidip bir bak bakalım mümkün müymüş?? ya da rusya ya git, ordan dön daha batıya vs..vs..
Arabistanda, rusya da kız çocukları 9 yaşında ergenliğe girdikleri için onların bu yaşta evlenmelerinde herhangi bir beis yok öyle mi demek istiyorsun yani?Oradaki kızların gelişen vücutlarını, kişiliklerinin aynı oranda geliştiğinin kanıtı olarak mı sayacağız yoksa?Meyve mi ki bu ağaçta kızarmaya başladı diye hemen alıp yenilsin?

ikinci mesele ise şu arap toplumunda geleneklerde yaş ergenliğe girdikten sonra sayılırmış
Öyleyse, nasıl oluyor da, bizzat islami kaynaklarda, yetmiş beş yaşına kadar yaşayan kadınları, 93 yaşına kadar ömür süren erkekleri görebiliyoruz?Dilerseniz, islami arşivlere bir göz atın.

üçüncü mevzuu hz.aişe evlenmeden önce nişanlıydı...
Kesinlikle haklısın.Türkiye de de geçmişte sıklıkla karşılaştığımız beşik kertmesi adetinin kökeni nereye, hangi toplumlara dayanıyormuş bir araştır bakalım...

dördüncü mevzuu bu her durumdan eksiklik çıkarmaya çalışan zamane müşrikleri bu konuda neden hiç laf etmemişler??
Çok basit.Çünkü o zamanın müşrikleri için de çocuk yaşta evlenme hususu ayıplanacak, hor görülecek bir davranış tipi değildi.İhtimaldir ki, müşriklerin aralarından da birçok insan küçük yaşta kızlarla evlenmiş ve yaşamlarını bu şekilde idame etmişlerdir.

Örnek olması babında iki tane farklı köyü karşılaştıralım.Birinci köydeki insanların içkiyi çok sevdiklerini ve çoğunun içki içtiğini; ikinci köydeki insanların ise içkinin kokusundan dahi iğrendiklerini ve görmek istemediklerini düşün.İçkiyi seven köydeki bir adamın yanlış davranışları karşısında, birinci köydeki insanlar o adamın içki içtiği için bu hale geldiğini, yaptığı her kötü hareketin içki yüzünden olduğunu ve artık onun içki içmemesi gerektiğini söylerler mi sence?Bence hayır.Çünkü o insanlar da içkiyi kullandıklarından, kendi yaptıkları ve doğal olarak kabul ettikleri bir davranışı kötü olarak kabul etmek istemezler.

Oysa ki, aynı davranış ikinci köydeki insanlar tarafından çok kötü olarak algılanabilir.bu ikinci köydeki insanları da bizim bahsettiğimiz asıl konuya 21. yy şartlarıyla yaklaşan insanlar olarak düşün.Yani özellikle geleneğe dayalı şeyler, oldukça görecelidir.Bir tarafa göre, elleri çaprazlama kesmek gayet tabii bir hukuk ilkesi olarak algılanabilirken, diğer bir grup insan için bu bir vahşet olarak görülebilir.
beşinci mevzuu siz aşırı derecede inançlı insanlarsınız tebrik ederim...
Bu görüşü ortaya atmanın sebebi, senin dinini en az senin kadar iyi bilmemizden kaynaklanıyor olmasın?unutma ki bizlerde, bazı istisnalar haricinde, zamanında dinlere, özelde ise islama inanan insanlardık.Bir gün evde otururken can sıkıntısından, hadi gelin tüm dinlerden arınalım diye bir düşünceyle çıkmadık ortaya.Dinleri, doğruluğu uğruna belki de kimimizin canını dahi feda edebileceği hususları sorgulamaya başladık ve işte sonuç.Bak öyle olmasa, TD sitesinde seninle nasıl tartışacaktık ki zaten...

Alt 12-06-2008, 01:39
Üye

bir kere o hadis hakkında bir çok ihtilaf var bu birincisi.. ben orada 9 yaş derken, ergenlikten sonraki yaştan bahsettim yanlış anlamışsın sorun değil.. 9+9 18 gibi... hz. aişe nin yaşı kızkardeşinin yaşı ve hicret bir araya gelince apaçık ortada bu üç..inen ayetlerin ne zaman indiğini de hesaba katıp hesaplayabilirsin hiçbiri 7-8-9 1214 çıkmıyor yaw. bahsedildiği gibi 9-10-7 filan falan değil.. daha bir sürü ihtilaf varken siz 9 yaşa tutturuyorsunuz ve buna inanıyorsunuz. yani buna körü körüne inanmak denir, pire için yorgan yakmak denir yobazlık da denir hani

dokuz yaşında bluğa eren bir kız 17 yaşına kadar aklı başında ve kişiliği oturmuş haldedir.
diğer mevzu beşik kertmesini de nişan yaptın ya öldürdün beni. sen araştır bakalım nişanın ve beşik kertmesinin arap toplumundaki yerini. beşik kertmesi yapılıp daha sonra nişan sonunda evlilik bu sıralamayı görmemişsin herhalde. beşik kertmesi ve nişan bir arada.

Alt 12-06-2008, 02:37
Üye

Su2;

benim yazdıklarımı çarpıtıyorsun, kendi yazdıklarını değiştiriyorsun.

Önce hadislerde hata yok diyorsun, sonra o hadis hakkında birçok ihtilaf var diyorsun.Bugün hala arabistan da kız çocukları 8 yaşında, ülkemizde de 12-13 yaşında evlendirilebilirken, sırf inandığın değerlere halel getirmemek uğruna, kızların yaşının bundan 1400 yıl öncesinde ergenlikten itibaren başlayarak sayıldığı gibi abes bir yaklaşımı savunmaya çalışıyorsun.

Senin bu şaşmaz(!) hesabına göre, 9 yaşında büluğa giren ayşe nin yaşını, dokuz yaşında iken sıfır olarak kabul edersek, 17 yaşına geldiğinde bize göre 26 yaşında olmuş olacaktır yani.peki soruyorum sana, bugün dahi bırakalım arabistanı ülkemizde bile 23-24 yaşına gelip de evlenmeyen kızlara evde kaldı gözüyle bakılırken, o çağın koşullarına göre 26 yaşına kadar, ebubekir gibi mekkeliler arasında saygın bir kişilliğe haiz olan birisinin kızının evlenmemiş olması mümkün müdür?

İkincisi, ben beşik kertmesi ile nişanın aynı tarihte yapıldığını değil, beşik kertmesinin arap toplumunda önemli bir yere sahip olduğunu ve bebek yaşta uygulanan bu adetin ilerideki yaşlarda nişan veya söz yoluyla sağlamlaştırıldığını ifade etmek istedim.Eee, boşuna dememişler, sen ne kadar anlatırsan anlat ancak karşındakinin anladığı kadarsın diye

sevgiler

Alt 13-06-2008, 17:03
kaancan
Üye Değil

Böyle bir hususun gündeme dahi gelmemiş olması, kuranın o zamanki arap toplumunun genel kabullerine göre şekillendiğinin ve evrensel bir niteliğe haiz olmadığının kanıtı değil midir?

sevgili aparin hep bir ispat hep bir kabulleniş veya kabullenmeyiş ihtirası ve çabası içinde görüyorum seni....
islamın herşeye sınır getirmesini isterken bir tarafın bir tarafında sınırsız özgürlükten yana... tuhaf? garip bir çelişki!
o zaman illaki saçmalık istiyosan yada "çelişki"....islam trafikteki hız sınırlamaları yasaklarını getirmediği içinde ewrenselliğini yitiriyor!
koşullar ve medeniyetler kısıtlamaları başkasından almaz spontane olarak bunlar örf ve ananelerle hukuksal boyuta taşınır....
bizim ülkemizde bebeklere tecavüz eden zihniyetler var ve sen hala bunları islamın neden yasaklamadığını soruyorsun bana göre eleştiri değil bu seninki daha çok karalama...
sana şöle diyim bu ülkede bir adam var ve islamı kullanarak yargıya mahkemelere universite ordu hatta halkın çok büyük kesimine 45 milyonun 12 milyonunun oyunu alarak savaş açmış durumda ve olağanüstü günler yaşıyoruz
acaba bu öfkenin nefretin sebebi şuanki gelmiş olduğumuz iğrençe durum olabilirmi?
ve son olarakta birazda kendimizi eleştirmekte fayda varmı neler yapabilirdik ve biz neler yapamadık
aklıma gelmişken bu ülkedeki islam inanışı o kadar iğrenç ötesi körükörüneki.."bir yazımda söylemiştim" camiden çıkanlara soruyorum ne okudunuz diye aldığım cvp essele kemtü küntü allah kabul etsin.
Adama ey gafil sen nedediğini bilmiyorsun ki varsa bir yaratıcı! onun seni anlamasını senden bişeyler çıkarmasınımı bekliyorsun demezlermi?
İĞREÇLİK!
Alt 14-06-2008, 10:29
MİSAFİRİM MİSAFİRİM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

merhaba hepinize ben birilerinin yaptıgı fiilin islama neden mal edildiğini anlamadım bir türlü unutmayalımki her insan için kurallar var ateistlerin bile kuralı kuralsızlık üzerinedir kuralı olanlara sabredemezler şimdi gelelim ferdi hareketlerin düşünceye mal edilmesine islam a gerçek manada inanan müslümanlar nasıl bir islamın peşinden gittiklerine dikkat etmeli antidincilerde her olayda islama saldırı malzemesi bulmayı ahlak edinmemeli mesela
AİŞE NİN EVLİLİK YAŞI
bu olay islamın hangi cephesinde var sünnilik sünnilik islammıdır elbette hayır mesela şiiler kabul etmez bu olayı adı geçen olay aişe olayı ile benzerlik taşır boşanmak hariç
şimdi ey antidinciler bu olaylaraı tahlil edelim
hepinize selamlar

Önerilen Siteler