Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-01-2007, 12:45
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: MU Kıtası ve Muhammed

vacsmt'ın yanlışlıkla silinen mesajı:
afedersin vac, bazı mesajlara tıklamadığım halde sistem yanlışlıkla silmiş. Anlayamadım ben de.

.................................................. ..........

Jayjay tekrar düzeltecek birşey yok !Tahsin Mayatepek 'i gönderen Atatürk onun için özellikle Meksika yöresini seçiyorki burada araştırma-
larda bulunabilsin.Zaten son raporu olan 14.raporun sonunda Mayatepek
Atatürk'e hitaben ;izninizle benim burada 3 yıllık görevim sona ermiş
bulunuyor müsedelerinizle Rio de Jenore(Brezilya) büyükelçiliğine
tayinimi istiyorum diye yazıyor.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 02-07-2007, 18:44
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Standart Re: Mu kıtası ve Muhammed

güncelleme

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 19-05-2008, 22:37
okinono
Üye Değil

Güncelleme..

http://www.tdkkitaplik.org.tr/tzk/mu010401.pdf

http://www.tdkkitaplik.org.tr/tezler.asp

Burada da Komisyon üyelerinin tam listesi var. Sismler ve makamlar bazılarının ilgisini çekebilir.

Bu konu neden ilgi görmemiş acaba :eek::eek::eek:

Konu okinono tarafından (19-05-2008 Saat 22:40 ) değiştirilmiştir.
Alt 15-06-2008, 23:32
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Mu dininin dört temel kavramı varmış:

1. Tanrı tektir. Herşey ondan varolmuştur ve ona dönecektir.
2. Ruh ile beden birbirinden ayrıdır. Beden ölür ve ayrışırken ruh ölmez.
3. Ruh, mükemmeliğe ulaşmak için değişik bedenlerde yeniden doğar.
4. Mükemmeliğe ulaşan ruh Tanrıya döner ve onunla birleşir.

Naacal öğretisine göre, Tanrı, sevginin ta kendisidir ve tüm evreni de sevgi üzerine kurrrıuştur. Ancak bu evrensel sevgiyi kavrayabilecek vasıfta olan ruhlar ona geri dönebilecek yeterliliktedir. Bu vasıflara sahip bir insan olabilmek ancak Naacal kardeşi olmakla ve kardeşlerin de öğretiyi derece derece sindirmeleri ile mümkündür. Naacaller, yalnızca üstad rahiplerin bu atamaya ulatabileceklerini kabul ederler.

Naacal öğretisinin bir diğer temel dayanağı, Tanrısal Nurdan çıkmış olan dört temel gücün kainatı kaosdan düzene geçirmiş oldukları teorisidir. Tanrının kendi asli nitelikleri olarak kabul edilen bu dört temel güç, "dört büyük inşaatçı", "dört büyük mimar", "dört büyük geometri üstadı" olarak adlandırılır. Bu dört temel eleman, ateş, yel, su ve toprak'dır .

Semavi dinlerin doğuşu ile bu dört temel eleman, "dört baş melek" olarak adlandırılmışlardır. Naacaller bu dört temel gücü gamalı haç ile sembolize etmişlerdir. Jeolog Niven'in bulduğu tabletler üzerinde rastlanan bu haçlardan, kollanının dördü de aynı uzunlukta olanının dört gücün eşitliğini, uçları kıvrık gamalı haçlardan ağızlarr sola dönük olanların iyiliği, sağa dönüklerin ise kötülüğü simbelediklerini görüyoruz. Bu konular üzerinde derin araştırmalar yapmış olan Hitler'in, imparatorluğuna sembol olarak ucu sağa dönük gamalı haçı seçmiş olması bir tesadüf değildir. İsa'nın da öğretisinde kullandığı haç sembolü aynı kaynaktan, Mu'dan gelmektedir.

Tabletlerin doğruluk derecesini bilemiyorum ama öne sürülen Mu dini ilginç.
Mu dinindeki 4 temel kavram Alevilikte de mevcut.
Alt 16-06-2008, 10:46
okinono
Üye Değil

Aynı zamanda, Mu kıtasının kullandığı dilin günümüz nerdeyse tüm dünya dillerinin kullandığı dillerin kökü olduğunu ispatlayan kitaplar okumak da bir o kadar ilginç

Colonel James Churchweard'ın;
Mu'nun çocukları 1934 basım, Kaybolmuş Mu Kıtası 1934 basım, Mu'nun mukaddes remzleri 1934 basım, Mu'nun Feleki kuvvetleri 1934 basım.

adlı kitapları bu konudaki tek kaynak.

Ayrıca Platon'un dile getirdiği Atlantis de MU oluyor büyük bir ittifkala. Ancak Atlantis'in de Mu'nun daha kuzeyinde başka bir yer olduğu ile ilgili de araştırma yok değil.

Mu'dan sonra özellikle Dil; Devasa UYGUR imparataorluğunda ortaya çıkıyor. Ve Konu geliyor geliyor B harfinde paketleniyor.

Bu konu 1930 lu yıllarda Mustafa Kemal tarafından, çok araştırılıyor ve bugünkü Güneş Dil Teorisi kavramı ortaya çıkıyor.

Güneş Dil Teorisinde oluşan uzman heyetinin isimlerini ve milliyetlerini ve yapılan yazışmaları aşağıdaki linkte vermiştim zaten.

Özellikle bir Ermeni olan Tahsin Mayokan'ın, Bir büyükelçi olarak güneş dil teosrisine sahip çıkması ve bir büyükelçi olarak Meksikada bulunabilmesi özellikle yakın tarihimizin yeniden dikkatle tetkik edilmesi ve bu halkın nasıl sarsılmaz bir bağ ile milliyet sınırlarını aşarak birbirine kenet olduğunu anlatması açısından da önemli.

Buna mukabil, Güneş Dil Teorisine tabiri caiz ise taş koyanlarında dini baskı etkilerinin ellerinden gitmesinden korkanlar olduğunu hayretle yazışmalardan müşahade edebilirsiniz.

Bu konu daha sonra bildiğim kadarı ile Turgut Özal tarafından da Baba bush a bilgi verilerek dile getirilmiştir.

Bu konunun hala güncel ve araştırmaya değer olmasının tek dayanağı dediğim gibi dil deki etimolojik neredeyse tıpatıp eşililik.

Zaten
Mu-ham-med; olarak okuduğunuzda o dönemlerde adı Muhammed olan çocuk sayısının ne kadar az olduğu ve ne kadar ilginç olduğunu anlarsınız.

Mesala adamın adı Tezinç. Yaşı 75.. gibi. Veya Sabih yaşı 80 gibi. bir izdir isimler.

Yani isimler tarihten günümüze kadar bir iz olarak kullanılmıştır. Bu yakın dönemde işin cılkı çıkmıştır. Mesela benim kızımın adı Nehir.. İstedim ki bir gün köklerim kaybolduğunda olaki merak eden torunlarımdan birisi nehir adı ile nehir kenarındaki şehirleri takip ederek köklerini bulabilsin.

Bunun gibi işte..

Sevgili Pante'nin örneği ile de konuyu etraflıca düşündüğünüzde Doğu'nun nasıl ve ne şekilde batıdan daha önce mamur olduğunu anlayacak tezler öne sürülebiliyor.

İşi biraz daha zorlayınca bir kelime ile karışlaşıyorsunuz. Ve diyorsunuz ki;
Anaaaaaaaaa, lannnnnnnnnn, bu bizim OKİNONO'nun kökü OKİONO değil mi?

İşte size bu vesile ile de OKİNONO'nun sırrını söyledim. Pantolon indi; Rahibeyi sittin sene yakalayamam artık Özgür abi

Selamlar
Alt 16-06-2008, 14:38
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Colonel James Churchweard Tibet mabetlerinde bir tablet buluveriyor. Bu tablette bir dil varmis, hem de yazili bir dil. Cok cok eski, 15 bin yil kadar. Bu dili Tibet rahipleri biliyormus. Churchweard'in israrlarina dayanamayip bu dili ona da ogretiyorlar. Boylece asirlardir karanlikta kalan dunya tarihimiz aydinlaniyor. Aslinda oyku 15 bin yil once degil 70 bin yil once basliyor. Nacaal tabletleri bize iste bu bilmedigimiz 55 bin yili da anlatiyor. Bilim dunyasi bu buyuk bulus sayesinde neler ogrendi bir bilseniz.

Buna gore aslinda Babil kulesi olayindan once bir Mu kitasi vardir. Bu kitada Adem ve Havva mesut bahtiyar yasamaktadir. Ama sular gelip kitayi batirinca Adem ve Havva'nin torunlarindan olan MuNuh adli kisi gemisine cocuklarini alarak denize acilir ve homo erekticus'larin hala yasamakta oldugu Hindistan bolgesine gelir. NuMuh'un ogullari cesitli bolgelere giderek dinlerini ogretirler. Sirlarla dolu bu ogreti sozlu olarak yayildigi icin bazi farkliliklar olusmustur tabii. Ama arastirirsaniz Misir dininin de Hint dininin de Islamin da aslinda bu Mu dininden geldigini tespit edebilirsiniz.

Churchweard sadece elindeki bir iki tabletle 70.000 yillik Mu uygarligina dair bilgileri bize verir ancak 15 bin yil onceden bu yana neler oldugunu anlatmaz, cunku elindeki tabletlerde bu konuda bir sey yoktur. Ben size ilerde son 15.000 yili da aydinlatacagim. Benimde elimde bilinmeyen bir dilde yazilmis onbes adet tablet var. Her biri bin yili anlatiyor. Bu dili bilen bir Monkinco kabile sefi var. Kafaladigim zaman tabletleri de cozecegim. O zaman dunyamizin geri kalan bolumu de aydinlanmis olacaktir.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 16-06-2008, 16:46
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

pante´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mu dininin dört temel kavramı varmış:

[COLOR="Navy"]1. Tanrı tektir. Herşey ondan varolmuştur ve ona dönecektir.
2. Ruh ile beden birbirinden ayrıdır. Beden ölür ve ayrışırken ruh ölmez.
3. Ruh, mükemmeliğe ulaşmak için değişik bedenlerde yeniden doğar.
4. Mükemmeliğe ulaşan ruh Tanrıya döner ve onunla birleşir.

&

Tabletlerin doğruluk derecesini bilemiyorum ama öne sürülen Mu dini ilginç.
Mu dinindeki 4 temel kavram Alevilikte de mevcut.
Alevilik dışında Kathar öğretisi tıpkı bu ölçülerdedir. Katharlar 12. ve 13. y.y da Avrupanın batı ülkelerinde etkin olan bir hristiyan tarikatıdır. Her ne kadar kilise Katharları hristiyan olarak kabul etmese de çıkışları hristiyanlıktır. Ve asıl hristiyanların kendilerini olduklarını savunmuşlardır. Ve dinsel katliamların gazabına uğrayan bu topluluk, 20.000 kişinin yakılıp öldürülmesi ile tarihe gömülmüştür.
Öğretilerini maddeler halinde veriyorum, bakın ne kadar benzer nitelikler taşıyor mu dini ile.

- Ruhun dünyevi kurtuluşa ermesi için pek çok defa bedenlenmesi gerekir.
- Ruhun kurtuluşunu maddi bağlardan kopma yoluyla aramak gerekir.
- Nefis terbiyesi ruhun kurtuluş sürecini hızlandırıcı bir yoldur.
- İsa Tanrı’nın oğlu değildir, o da hepimiz gibi, bir ruhtur.( Tanrı tektir )
Alt 16-06-2008, 17:38
okinono
Üye Değil

Colonel James Churchweard ı bir bilim adamıu olarak kabul eden yok. Ulema sınıfınında 0 zamanda bastırdığı yer aynen söylediğiniz gerekçeler ile benzer.

Ayırca Colonel James Churchweard'ın MU kıtasına delil olarak DİL gösteriliyor.
Büyük olasılıkla Monikonco da ki köklerde buraya bağlı çıkacaktır

Belki de MU hiç yoktu.. Aslında bugün dilin teke indirgenebilmesi için yine de araştırmaya değer bence. Zira MU ne tanrıyı ispat eder ne de çürütür.

Unutmayalımki efsaneler gerçek insanların hayal güçlerinden beslenir. Tıpkı bilim gibi.

Birisi hayali ortyaya koymuştur, diğeri o hayali inşaa etmeye koyulmuştur.

Selamlar
Alt 16-06-2008, 20:37
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Onu etkileyen ve tetikleyen....Asyada Tibette bulduğu tabletlerin aynılarını güney Amerikada bulmasıdır...
Alt 17-06-2008, 02:42
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Okinono'nun verdigi linklerden ilkine bir baktım ve iki üç sayfa kadar okuduktan sonra ilk izlenimlerimi yazma geregi duydum.

Öncelikle homo sapiensin çıkışı Afrikadır ve takriben 160 bin sene önce ilk olarak başarısız bir çıkış ile Afrikayı terk ediyorlar. Dolayısıyla 200 bin sene uydurma bir tarih. En eski sapiens fosilleri 196 bin senelik ve Afrikalı.

İlk izlenimim 70 bin sene evvel Hindistan ve yıkım. Yazılar 1930 yılına ait olduguna göre o yıllarda Trobriad patlamasına ait bilinenlerin olmaması gerekiyor, ama bugün 74 bin sene evvel Hindistanda Trobriad yanardagı patlamasının insanlıgın 2 milyon senedir tanıklık ettigi en büyük yıkım oldugunu biliyoruz. Bu bellek günümüze kadar gelmiş olmalı.

Son olarak ise ben yazının bulunuşu ile ilgili İÖ 3200 den evvel ki bir tarihe hiç bir bilim çevresinde denk gelmedim. ( Yazı, çizi, makale, dergi vs )

Dinlerin geçmişi ve ilkel dinler özel ilgi alanımdır, böyle bir Mu dini vs sine de hiç bir ciddi antropologun degindigine bile hiç bir yerde rastlamadım.

Neyse tamamını okuyunca daha net bir yorum yapabiliriz.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com

Önerilen Siteler