Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-06-2008, 22:50
AKHENATON
Üye Değil

kandahar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
O sizin görüşünüz. Ben Kur'an okudum, felsefe de okudum. Ateistim dediğim bir an da geldi. Fakat yıllar geçti ve Müslüman'ım. Bundan bir şüphem de yok. Ağaçlara takılırsanız ormanı göremezsiniz. Ufak tefek olaylardan hareketle tümel bir yargıya varıyorsunuz siz. Çoğu yerde de dini konularda, özellikle teolojide bilgi eksikliğiniz var. Yanlış anlamayın hor görmek için söylemiyorum; belirtmek istediğim eksik bilgiyle sonuçlara varmanın yanlışlığı. Eğer şüpheciyseniz tarihi, sosyolojiyi, metafiziği vb. hepsinden biraz da olsa öğrenmeniz gerekir. Biz de okuduk diyebilirsiniz, belki okumuşsunuzdur da, fakat mesela sosyoloji okumuş bir insanın 1400 yıl önceki bir toplumun içinden çıkmış bir peygamberin yaşantısı-toplumuna hitabının bugünle birebir aynı olmasını beklemesini düşünemiyorum, fakat siz hemen her hadis-ayette bu şekilde yaklaşıyorsunuz. Misaller çoğaltılabilir. Dinin özü iyi ahlak ve tevhiddir. Geri kalanlar bu yolun teferruatıdır. Fazla uzatmaya gerek yok vesselam. Ben Müslüman'ım diyor ve iman kaidelerine uyuyorsam ne bir Ateistin ne de bir Müslüman'ın "sen Müslüman değilsin, Kur'an'a uymuyorsun" demesinin hiç anlamı yok. Nihayet uymadığım Kur'an değil, hurafeci, yobaz, şirk-i hafi'ci bir "din" anlayışı, ki (edit: bu) din anlayışını din olarak kabul etmekle siz eleştirdiğinizi söylediğiniz yobazlarla aranızda tuhaf bir analoji kuruyorsunuz görebildiğim kadarıyla.
sen hayal dünyasında yaşıyorsun, yaşlandık demekki hayatın özünden korktukça dine sarılmışsın.Tamemen eksik bilgi ile.Yazmış olduğun herşey birbiriyle çelişkili en başında kurana ters , her çağa hitap ettiği söylenen bir kitap hakkında 1400 sene önce şöyle böyle yazmışsın.biz 1400 sene öncesinide 1400 sene sonrasınıda biliriz sen kafayı o konulara takma.

şu melhur tarih , sosyoloji konusunda teke tek forum açalım sitersen bu konular için yanlış kişiye söylem yaptığını otda anlarsın.sana tavsiyem ılımlı islam modeli kitaplarının dışında gerçek tarihi ve kuranın bir din değil site devlet modelindeki arapların ulus devlete geçiş için kültürleri ile yazmış olduğu çelişkiler yumağı olduğunu görmen.

dinin özü ahlak ve tevhit falanda değildir torbeden çekip sallama , ahlak felsefe konusudur moneist dinlerse ulus oluşturma çabasıdır.

sana tavsiyem felsefe bölümünde Tanrının Tarihi adlı yazım var onu okuman. orda istediğin tarihten başlayarak teke tek yazışırız, eğer ki gerçek anlamda bilgin varsa , yoksa sıkılıyorum.sen sadece kendini müslüman zannediyorsun, normaldir ama ana dili ile din eğitimi almayan ülkede arapça incil okutsan yer.
Alt 26-06-2008, 22:52
AKHENATON
Üye Değil

vgm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kandahar aslında akhneton'un söylediklerinden çıkardığım sonuç şu:

Biz Kuran ve hadislerdeki İslam'ı tartışıyoruz, kişilerin kendilerine göre revize ve tahrif (iyi/kötü) ettikleri İslamiyeti değil. Öbür türlüsü 1.5 milyar İslam'ı tartışmak olurdu.

Selamlar..
herkes kendisine bir islam oluşturmuş , neyi nerden tartışacağımız belli değil.Bir kısmı çıkıyor din kurandır diyor öbürü çıkıyor o beni bağlamaz 1400 yıl öncesinin sosyolojik durumu diyor, bizde şaşırdık neyi tartışacağımızı.
Alt 26-06-2008, 22:57
kandahar
Üye Değil

AKHENATON´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sen hayal dünyasında yaşıyorsun, yaşlandık demekki hayatın özünden korktukça dine sarılmışsın.Tamemen eksik bilgi ile.Yazmış olduğun herşey birbiriyle çelişkili en başında kurana ters , her çağa hitap ettiği söylenen bir kitap hakkında 1400 sene önce şöyle böyle yazmışsın.biz 1400 sene öncesinide 1400 sene sonrasınıda biliriz sen kafayı o konulara takma.

şu melhur tarih , sosyoloji konusunda teke tek forum açalım sitersen bu konular için yanlış kişiye söylem yaptığını otda anlarsın.sana tavsiyem ılımlı islam modeli kitaplarının dışında gerçek tarihi ve kuranın bir din değil site devlet modelindeki arapların ulus devlete geçiş için kültürleri ile yazmış olduğu çelişkiler yumağı olduğunu görmen.

dinin özü ahlak ve tevhit falanda değildir torbeden çekip sallama , ahlak felsefe konusudur moneist dinlerse ulus oluşturma çabasıdır.

sana tavsiyem felsefe bölümünde Tanrının Tarihi adlı yazım var onu okuman. orda istediğin tarihten başlayarak teke tek yazışırız, eğer ki gerçek anlamda bilgin varsa , yoksa sıkılıyorum.sen sadece kendini müslüman zannediyorsun, normaldir ama ana dili ile din eğitimi almayan ülkede arapça incil okutsan yer.

İstersen eldiven falan da al fantazilerini gerçekleştirirken arada boks maçı da yaparız?
Alt 28-06-2008, 03:54
AKHENATON
Üye Değil

kandahar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

İstersen eldiven falan da al fantazilerini gerçekleştirirken arada boks maçı da yaparız?
müslüman coğrafyalarında en iyi öğretim tarzı dayaktır.çünkü başka türlü öğrenemezler.

Önerilen Siteler