Saygideger meaculpa;
Sana ve site okuyucularina katkisi olma vasitasiyla, algilanabilecegimi umdugum-umarim daha cok karismaz-bir aciklama yapayim.
Hareketin hareketsizliği ya da hareketsizliğin hareketi yani kısaca Sn. meaculpa'nın algı laboratuarındaki algılarımız.-mhmd
Ben o cumleyi, mhmd'in dedigini tamamlamak icin yazmistim.Buradaki duragan=hareketsizlik.Goruldugu gibi mhmd, karaktere deginmekte ama karakteri verene ve karakterin verdigine deginmemektedir.
Cumlemin sonundaki sey, ortaya konandir-ki felsefe de seyin ne oldugu bile hala bir evrensel temele oturtulamamistir.
Buradaki seyi ornekle belirliyelim. Mesela kalem diyelim. Cumlemizin basina donersek;sey yani kalem; duraganin hareketinin duraganidir.
Yani x karakterinin fonksiyonunun adidir. Adi kalem olan sey, duraganlastirilmistir. Seyi yani kalemi hareket ettirmek ise, yani kalemden bahsetmek, onu kullanmak v.s. duraganin , yani kalemin hareketi; ve bahsedildikten sonra susmak ve kalemi kullanmamak veya ondan bahsetmemekte, hareket ettirilmis seyin yani kalemin tekrar duraganlasmasidir. Taki bir daha kalem hareket ettirilene kadar.
Yani kalem bir uclem-Y, KALEMIN KARAKTERI DE BIR DORTLEM-X ,Y(3)+X(4)=7'li olusum. Yani kalem, kalem olmadan once, evrensel temelde bu yedili olusuma tabidir.
Daha mi aciklayici oldu? yoksa durum dahami bir karisti?

Bu konuda beni bilgilendirirseniz, sevinirim.
Sana da actigin yeni algi labaratuarinda basarilar, mea.
Saygilarimla;
evrensel-insan