Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-09-2008, 00:05
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Talak-12. Allah, yedi göğü ve yerden bir o kadarını yaratandır. Allah’ın emri bunlar arasından inip durmaktadır ki, Allah’ın her şeye kadir olduğunu ve Allah’ın her şeyi ilmiyle kuşattığını bilesiniz.

Benim ilgimi çeken 7 gök değil. 7 yer.
Üstelik 7 gök gibi ulaşılmaz da değil.
Ama bu konuda hiçbirşey söylenemiyor.
Halbuki ayet açık. Allah'ın emri 7 yer arasında da inip durmakta.
Nedir bu 7 yer? Fikri olan var mı?
Alt 07-09-2008, 00:14
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

O zamanki imar planı öyle 7 kat müsadesi var, bi kat daha çıkamazsın. öyle 10 katlı evren yapamıyorsun, yapsan anca kaçak yaparsın. Sevgili pante aşağıya doğru 6 kat daha iniyorsun, kapalı otopark falan.
Alt 07-09-2008, 04:23
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygidegr pante;

Nedir bu 7 yer? Fikri olan var mı? -pante

Benim ortaya koydugum X-4+ Y-3=7 ile bir bagi oldugunu zannetmiyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 07-09-2008, 16:21
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Karşı görüş bildiren arkadaşlar ol denince olmuş mu, olmamış mı?

Bu kadar laf salatasının sonucu nedir?

Zamanın göreliliğine bağlıyorsanız, Allah da mutlak olamaz, o da görelidir bunu da düşünün. Ezeli değildir.

Selamlar.
Alt 08-09-2008, 19:21
boopss boopss isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

olmuş..arkadaşım ol deyince olmuş..bi tane kağıt al eline bir tane nokta koy..o naktanın içindeki birisin sen..senin zamanın..zamanın göreceliğini sana anlatan da bir insan..göreceliğin sonsuz olduğu ve zamanın btimediği bir enerji boyutu olamazmı? senin benim bu zekamızla anca "e göreceli zaman demeyin o zaman allah ölümlü" cümlenle açıkladığın şey..Cyborg da olmuştur.. kıyamette..kelebek için hergün oluyo..senin için 70 yıl onun için 1 gün bir atom 1milisnye..bunları yaratabilme gücünün sonucudur sonsuz olmak..görecelilik masalını uydurmak değil..

ispat edebilirmiyim bu 4 boyutlu gezegenin ilkel (ama düşünebilen cyborglar yapacak kadar etkili) bilimiyle tabiki hayır..Ayete falan gerek yok mantığını kullan aklını kullan inancını kullan..enerjinin hiç kaybolmadığını fizik bize ispatlıyorsa..bu görecelilik kavramına yanlış baktığınızı gösterir..yani hem zeki hem kudretli hemde hiç yok olmayan bir enerji tarfından bu dünayaya enerji pıtırcıkları olarak geldik..O yüzden ol deyince olmuştur sizin matematik hesabınız felsefesiyle mantığıyla bilimiyle yanlıştır..

Ben allahım enerjiyim ve bitmiyorum..neden çünkü sen öldüğünde yada ben ol dediğimde..bu dünayay saçı dökük bi insan enerji topu olarak geliosun..öldüünde inek yemisin..inepin bağısağındaki tenyasın..sütsün yine bensin..benim enerjim değişmez..o yüzden sonsuzum..e o zaman o enerjiyi kim yarattıııuuaaa sorusunun cevabı için 358.boyut enerjisi olduğumuzda yine tartışırız sizle..

Herhangi bişeye cevap aradığınızda empati yapmanız gerekir..o kadar büyük bir enerjiyi anlamak için de enerji olmanız gerekir..o kadar enerji olmadığınıza göre de..gıcık olduğunuz nokta bu soruyu cevaplayacak donanımınız matematiksel bilginiz daha yokken bunu düşünmemem rağmen neden cevabı yok bunalımı açmazıdır..kulp aramaktır..Bunu bilen allah sorgulamayın yoksa beni inkara gidersiniz..sizin aklınız almaz der..nerde der o islam alimlerinin işi onlar ayet neyin yazsınlar..sonra manasını tartışın..

Allah enerjidir sonsuzdur senin göreceliğin onu etkilemez enterese etmez sallamaz seni..şu an bu konuyu tartışan diğer alemlerdeki ( 398.boyu varlıklarıda bu tartışmayı yapmaktadırlar..) onlarıda sallamaz..ama senden benden çok sallar..en azından enerji adamlar..

Edit..Ayrıca bugün 17 milyar falan işte neyse yaşındaki evrende yanıbaşındaki diğer evrene souyodur bu soruları yahu allah KATATORPİYAYI Pe dediğindemi yaratmış diye yanındaki O ol denilip yaratılan diğer EVRENE..Nasıl olur diye..sende evrensin evrende evrene dahil..hepimiz de o enerjiye..bunları aşmak lazım...yakında hepsi ölücek o evrenlerin..sende bende ama kaybolmıcaz be dostum...nereye gidiyoruz o zaman?

Konu boopss tarafından (08-09-2008 Saat 19:42 ) değiştirilmiştir.
Alt 08-09-2008, 20:30
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

İyi de 6 gün meselesi tanrılar arası bir konuşmada geçmiyor. Herkes okusun anlasın diye
insanlara "apaçık" gönderilen kuranda geçiyor. Kuranı mecazlarla, kinayelerle açıklama modası gelmeden, gün bildiğimiz gündü. Daha da ileri gidelim. Allah kelamı olma iddiasındaki
kuran Allah katında 1 günün insanlar için kaç gün olduğunu da yazar.

Hacc/47
Bir de senden acele azap istiyorlar. Elbette Allah sözünden caymaz. Bununla beraber Rabbinin katında bir gün, sizin sayacaklarınızdan bin sene gibidir.

Şimdi zamanın göreliliği filan abesle iştigalden başka bir şey değildir.

Onun için tuhaf şeyler yazıp yormayın bizi, gözümüze yazık. Acaba bir bilgi yeni bir şey varmı diye hala sabırla okumaktayız.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 08-09-2008, 20:32
çakırcalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
çakırcalı çakırcalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

boopss´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
olmuş..arkadaşım ol deyince olmuş..bi tane kağıt al eline bir tane nokta koy..o naktanın içindeki birisin sen..senin zamanın..zamanın göreceliğini sana anlatan da bir insan..göreceliğin sonsuz olduğu ve zamanın btimediği bir enerji boyutu olamazmı? senin benim bu zekamızla anca "e göreceli zaman demeyin o zaman allah ölümlü" cümlenle açıkladığın şey..Cyborg da olmuştur.. kıyamette..kelebek için hergün oluyo..senin için 70 yıl onun için 1 gün bir atom 1milisnye..bunları yaratabilme gücünün sonucudur sonsuz olmak..görecelilik masalını uydurmak değil..

ispat edebilirmiyim bu 4 boyutlu gezegenin ilkel (ama düşünebilen cyborglar yapacak kadar etkili) bilimiyle tabiki hayır..Ayete falan gerek yok mantığını kullan aklını kullan inancını kullan..enerjinin hiç kaybolmadığını fizik bize ispatlıyorsa..bu görecelilik kavramına yanlış baktığınızı gösterir..yani hem zeki hem kudretli hemde hiç yok olmayan bir enerji tarfından bu dünayaya enerji pıtırcıkları olarak geldik..O yüzden ol deyince olmuştur sizin matematik hesabınız felsefesiyle mantığıyla bilimiyle yanlıştır..

Ben allahım enerjiyim ve bitmiyorum..neden çünkü sen öldüğünde yada ben ol dediğimde..bu dünayay saçı dökük bi insan enerji topu olarak geliosun..öldüünde inek yemisin..inepin bağısağındaki tenyasın..sütsün yine bensin..benim enerjim değişmez..o yüzden sonsuzum..e o zaman o enerjiyi kim yarattıııuuaaa sorusunun cevabı için 358.boyut enerjisi olduğumuzda yine tartışırız sizle..

Herhangi bişeye cevap aradığınızda empati yapmanız gerekir..o kadar büyük bir enerjiyi anlamak için de enerji olmanız gerekir..o kadar enerji olmadığınıza göre de..gıcık olduğunuz nokta bu soruyu cevaplayacak donanımınız matematiksel bilginiz daha yokken bunu düşünmemem rağmen neden cevabı yok bunalımı açmazıdır..kulp aramaktır..Bunu bilen allah sorgulamayın yoksa beni inkara gidersiniz..sizin aklınız almaz der..nerde der o islam alimlerinin işi onlar ayet neyin yazsınlar..sonra manasını tartışın..

Allah enerjidir sonsuzdur senin göreceliğin onu etkilemez enterese etmez sallamaz seni..şu an bu konuyu tartışan diğer alemlerdeki ( 398.boyu varlıklarıda bu tartışmayı yapmaktadırlar..) onlarıda sallamaz..ama senden benden çok sallar..en azından enerji adamlar..

Edit..Ayrıca bugün 17 milyar falan işte neyse yaşındaki evrende yanıbaşındaki diğer evrene souyodur bu soruları yahu allah KATATORPİYAYI Pe dediğindemi yaratmış diye yanındaki O ol denilip yaratılan diğer EVRENE..Nasıl olur diye..sende evrensin evrende evrene dahil..hepimiz de o enerjiye..bunları aşmak lazım...yakında hepsi ölücek o evrenlerin..sende bende ama kaybolmıcaz be dostum...nereye gidiyoruz o zaman?
Böylesine saçmalamak zorunda mısınız? Bugünün bilimselliğiyle, insan aklı ve zekasıyla anlaşılamayacağını iddia ettiğiniz tanrının, 1400 sene öncesinin insan aklına hitap edebileceğine nasıl inanabiliyorsunuz?

Allah, ortalama ömrü 1 hafta olan kelebeklere mi hitap etmiş, yoksa ortalama ömrü 70 yıl olan insana mı? Yoksa insana, ortalama kelebek ömrünü baz alarak mı hitap etmiş? Belki de ortalama kaplumbağa ömrünü baz alarak hitap etmiştir, ha? Yok yok, belki de Antarktika sularında yaşayan deniz süngerinin ortalama ömrüne göredir!

Verdiği sözde rızıklardan, nimetlerden, kılık kıyafetten, sakınılmasını istediği günahlardan, yapılmasını istediği emirlerden, cennet-cehennem gibi ceza ve mükafatlardan vs. bahsederken insana göre hitap eden tanrı, zaman kavramına gelince kendi katına veya kelebek yahut deniz süngeri gibi insan-dışı canlıların ömrüne göre mi hitap etmiş oluyor? Tüm kavramlar hakkında 4 boyutlu anlatımı kullanan tanrının bunu yaparken 358-398 boyutu baz aldığını mı iddia ediyorsunuz?

Montaigne'in hoşuma giden bir sözü vardır: "İnatla sümküren kendi burnunu kanatır" şeklinde. Nedir bu inadına sümkürmek, inadına diretmek, inadına saçmalamak? İçiniz dışınız kan doldu, hala sümkürüyorsunuz...
Alt 08-09-2008, 20:45
Denetimdeki Üye

çakırcalı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Böylesine saçmalamak zorunda mısınız? Bugünün bilimselliğiyle, insan aklı ve zekasıyla anlaşılamayacağını iddia ettiğiniz tanrının, 1400 sene öncesinin insan aklına hitap edebileceğine nasıl inanabiliyorsunuz?

Allah, ortalama ömrü 1 hafta olan kelebeklere mi hitap etmiş, yoksa ortalama ömrü 70 yıl olan insana mı? Yoksa insana, ortalama kelebek ömrünü baz alarak mı hitap etmiş? Belki de ortalama kaplumbağa ömrünü baz alarak hitap etmiştir, ha? Yok yok, belki de Antarktika sularında yaşayan deniz süngerinin ortalama ömrüne göredir!

Verdiği sözde rızıklardan, nimetlerden, kılık kıyafetten, sakınılmasını istediği günahlardan, yapılmasını istediği emirlerden, cennet-cehennem gibi ceza ve mükafatlardan vs. bahsederken insana göre hitap eden tanrı, zaman kavramına gelince kendi katına veya kelebek yahut deniz süngeri gibi insan-dışı canlıların ömrüne göre mi hitap etmiş oluyor? Tüm kavramlar hakkında 4 boyutlu anlatımı kullanan tanrının bunu yaparken 358-398 boyutu baz aldığını mı iddia ediyorsunuz?

Montaigne'in hoşuma giden bir sözü vardır: "İnatla sümküren kendi burnunu kanatır" şeklinde. Nedir bu inadına sümkürmek, inadına diretmek, inadına saçmalamak? İçiniz dışınız kan doldu, hala sümkürüyorsunuz...
Garip ki körü körüne grupları member 128 olarak sizi seçtim.. Dikkat edersen ve diğer yazılarımıda okursan diğer konularda yazdığım bu sorunun ve suçlamaların muhatabı olmadığım gayet açık..

Ben müslümana göre ateistim size göre eli kanlı msülüman.. çelişkide burda zaten..Ben dinin müslümanlığın yukarda saydığınız kötü kaka pis özelliklerinin olmadığını..Bi ateistin günah diye nitelediği diğer müslüamnın sevap diye gösterdiği hemde örnekleriyle ayetleriyle falan böyle..hani sizi ateist olmaya zorunlu kılan mantıklı cevaplar alamadığınız olanları geçeli çok oldu ben..gönderilen bir kitap vardır bu kitap yüzyılardır yanlış anlatılmaktadır..sizin atesit yada başka herhangi bir dine mensup olmanızda o eli kanlı salakların sayesindedir..Ama sizde okumadığnız için..Okuduklarınızıda diğer okuyanların yorumlarını çürütmek için kuranı bir malzeme olarak kullandığınız için..tabi sizde sorumlusunuz..enerji allah tanrı katında..

herneyse bu sümkürme meselesine gelince..yukardaki yazınız nasıl sümkürülür gayet açık göstermiş..benim aynı seviyeye inme gibi derdim yok..ayrıca günahtır..siz sevgi çiekleri onlar eli kanlı çocuklar takılın öyle..Bi 10 kez sonunda benim yadıklarımdaki en ufak bir detayı anlayabilirseniz okuyarak..Ki sade bir anlatım dili sergiledim..E kuran için bi 70000000000 kere falan okunız gerekecek sanırım..

Ayrıca sümkürmek ayıptır ecnebi ayet 4568..Size fizik kimya biyoloji gelecek bilim ve biraz hayalgücü öenriyorum günde 3-4 kez aç karnına mümkünse..

Onca cümleyi bir daha yazamam evren ne demiş KATATORYA be diyince olmuşsa peki 600 yılda yaratılmış ama mitlere göre neden böyle EVREN768..bu kadar beceriksiz işine gelince istediği gibi davranan bir tanrı olmamlı haklısın arkadaşım EVREN9980 ..O zaman KATATORYA bencil küstah alçak bi sümküren..

geçiniz aşınız..lütfen..

siyah başlıklı yere yanıt oalrak da şöyle diyim..E buna inanmasam kuran a da inanmazdım çünkü 1400 yıl sonraki zekaya göre de yazılmıştır..5000 yıl sonraki zekaya da..tam kıyamet dediğiniz şeyden önceki insan zekasına göre..o yüzden "ilahüüü" "sonsuuuuuzz" der eli kanlılar..ki kuranda der beni kıyamete kadar kullancan der..başka da yok size.oh olsun der..öle de olacaktır..Bak yazıyorum buraya...Senin 3 kuşak sonran şu yazdıklarına bi tarafıyla gülücek..zeka artıyo biliosun..onun 5 kuşak sonrasıda onlara gülcek..öyle sürüp gidicek..zeka artıkça anlama kabiliyeti de artıcak..İnsanlar KENDİLERİ için OKU yunca daha iyi kavrarlar yakındır..sen takma kafanı 1400 önce yazılan bi hikaye kitabı..orda kal..saçmalamışda zaten..bekide gelecekten gelip yazmışlardır yaw..

Konu boopss tarafından (08-09-2008 Saat 21:03 ) değiştirilmiştir.
Alt 08-09-2008, 21:35
çakırcalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
çakırcalı çakırcalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

boopss´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
siyah başlıklı yere yanıt oalrak da şöyle diyim..E buna inanmasam kuran a da inanmazdım çünkü 1400 yıl sonraki zekaya göre de yazılmıştır..5000 yıl sonraki zekaya da..tam kıyamet dediğiniz şeyden önceki insan zekasına göre..o yüzden "ilahüüü" "sonsuuuuuzz" der eli kanlılar..ki kuranda der beni kıyamete kadar kullancan der..başka da yok size.oh olsun der..öle de olacaktır..Bak yazıyorum buraya...Senin 3 kuşak sonran şu yazdıklarına bi tarafıyla gülücek..zeka artıyo biliosun..onun 5 kuşak sonrasıda onlara gülcek..öyle sürüp gidicek..zeka artıkça anlama kabiliyeti de artıcak..İnsanlar KENDİLERİ için OKU yunca daha iyi kavrarlar yakındır..sen takma kafanı 1400 önce yazılan bi hikaye kitabı..orda kal..saçmalamışda zaten..bekide gelecekten gelip yazmışlardır yaw..
Sen ne şirin şeymişsin öyle, yahu! Ne yazdığını, ne anlatmak istediğini anlamadım ama son parağrafta gözüme ilişen bir tesbitine (?) değinmeden de edemeyeceğim: Galileo Galilei, kendisinden 1000 yıl önce, güneşin dünya etrafında döndüğünü iddia eden insanlara (konumuz açısından Kur'an ve yazanlara) güldüyse, kendisinden üç kuşak sonra ona gülecek olanlar da, yine kendisinden 1000 sene öncesini yaşamaya devam edenler olacaktır. Mesela sen, bugün Galileo Galilei'ye gülüyorsun, değil mi? Çünkü O değil, Kur'an doğruyu söylüyor ve güneş dünyanın etrafında dönüyor, ha?
Alt 08-09-2008, 21:45
Denetimdeki Üye

çakırcalı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen ne şirin şeymişsin öyle, yahu! Ne yazdığını, ne anlatmak istediğini anlamadım ama son parağrafta gözüme ilişen bir tesbitine (?) değinmeden de edemeyeceğim: Galileo Galilei, kendisinden 1000 yıl önce, güneşin dünya etrafında döndüğünü iddia eden insanlara (konumuz açısından Kur'an ve yazanlara) güldüyse, kendisinden üç kuşak sonra ona gülecek olanlar da, yine kendisinden 1000 sene öncesini yaşamaya devam edenler olacaktır. Mesela sen, bugün Galileo Galilei'ye gülüyorsun, değil mi? Çünkü O değil, Kur'an doğruyu söylüyor ve güneş dünyanın etrafında dönüyor, ha?
hayat amacınız açık yakalamak olursa ben sizi soyup soğana çeviririm..Anlatmak istediklerim gayet açık ve net..E insan değişmiyo diyosunuz yani..E madem öyle öküzün tepesinde dünya yaw yada tepsi diyelim..O günkü bilimin söyledikleri şimdi kaka oldu..ee inanan varmı dünaynın düz olduğuna..zekanın ve bilimin geçmişteki yanlışlıklarını bugüne atfedemezeniz..Bu verdiğiniz komik güneş örneği de bilimadamlarının dünya düzdür savını hala savunmanız gerektiğini sizinde onlara hala inanıyor olmanızı gerektirir...Bugün sizin veya benim bi şekilde yaptığım yanlışlığıda geleceğe atfedemezsiniz..bu bilimsel olarak saçmadır..

gereksiz cevap...

Ayrıca galile paşaya gülüyorum tabi..ulan dünya güneşin etrafında dönüyor u bulmuş epi topu..bugün güneşe gidebiliyoruz yaw..niye gülmiim adama..biraz erken vakite gelmiş yazık olmuş..başarılar diliyorum cennetinde..bilime katkısı olmuştur..ama gülerim..bilimi günah diyip kelle asanlarada gülerim hemde bi tarafımla.. bir ilkokul çocuğunun bildiği bir gerçek için 50 yıl kasmış..o zekasıyla yüksek başarı.. gülüyorum işte ne var..benim torunlarda bana gülsün..bula bula bu yorumları bulmuş daha bilimsel anlatabilirdi...keşke 100 yıl daha yaşasaydı vizyonlumuş ama kıprık desinler..dicekler zaten alınmamki.. sende alınma sana da dicekler..sen nasıl 1400 yıl öncesinin kitabına hala geliştirilmediği için bilimsel yolla bakılmadığı için içtihatlar yapılmadığı ve hala HATALI insanların o öyle demişleri bu böyle demişleriyle anlatıldığı için sana kurana gülebiliyosun..onlar da gülücekler böyle devam ederse..

Konu boopss tarafından (08-09-2008 Saat 22:03 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler