boopss´isimli üyeden Alıntı
olmuş..arkadaşım ol deyince olmuş..bi tane kağıt al eline bir tane nokta koy..o naktanın içindeki birisin sen..senin zamanın..zamanın göreceliğini sana anlatan da bir insan..göreceliğin sonsuz olduğu ve zamanın btimediği bir enerji boyutu olamazmı? senin benim bu zekamızla anca "e göreceli zaman demeyin o zaman allah ölümlü" cümlenle açıkladığın şey..Cyborg da olmuştur.. kıyamette..kelebek için hergün oluyo..senin için 70 yıl onun için 1 gün bir atom 1milisnye..bunları yaratabilme gücünün sonucudur sonsuz olmak..görecelilik masalını uydurmak değil..
ispat edebilirmiyim bu 4 boyutlu gezegenin ilkel (ama düşünebilen cyborglar yapacak kadar etkili) bilimiyle tabiki hayır..Ayete falan gerek yok mantığını kullan aklını kullan inancını kullan..enerjinin hiç kaybolmadığını fizik bize ispatlıyorsa..bu görecelilik kavramına yanlış baktığınızı gösterir..yani hem zeki hem kudretli hemde hiç yok olmayan bir enerji tarfından bu dünayaya enerji pıtırcıkları olarak geldik..O yüzden ol deyince olmuştur sizin matematik hesabınız felsefesiyle mantığıyla bilimiyle yanlıştır..
Ben allahım enerjiyim ve bitmiyorum..neden çünkü sen öldüğünde yada ben ol dediğimde..bu dünayay saçı dökük bi insan enerji topu olarak geliosun..öldüünde inek yemisin..inepin bağısağındaki tenyasın..sütsün yine bensin..benim enerjim değişmez..o yüzden sonsuzum..e o zaman o enerjiyi kim yarattıııuuaaa sorusunun cevabı için 358.boyut enerjisi olduğumuzda yine tartışırız sizle..
Herhangi bişeye cevap aradığınızda empati yapmanız gerekir..o kadar büyük bir enerjiyi anlamak için de enerji olmanız gerekir..o kadar enerji olmadığınıza göre de..gıcık olduğunuz nokta bu soruyu cevaplayacak donanımınız matematiksel bilginiz daha yokken bunu düşünmemem rağmen neden cevabı yok bunalımı açmazıdır..kulp aramaktır..Bunu bilen allah sorgulamayın yoksa beni inkara gidersiniz..sizin aklınız almaz der..nerde der o islam alimlerinin işi onlar ayet neyin yazsınlar..sonra manasını tartışın..
Allah enerjidir sonsuzdur senin göreceliğin onu etkilemez enterese etmez sallamaz seni..şu an bu konuyu tartışan diğer alemlerdeki ( 398.boyu varlıklarıda bu tartışmayı yapmaktadırlar..) onlarıda sallamaz..ama senden benden çok sallar..en azından enerji adamlar..
Edit..Ayrıca bugün 17 milyar falan işte neyse yaşındaki evrende yanıbaşındaki diğer evrene souyodur bu soruları yahu allah KATATORPİYAYI Pe dediğindemi yaratmış diye yanındaki O ol denilip yaratılan diğer EVRENE..Nasıl olur diye..sende evrensin evrende evrene dahil..hepimiz de o enerjiye..bunları aşmak lazım...yakında hepsi ölücek o evrenlerin..sende bende ama kaybolmıcaz be dostum...nereye gidiyoruz o zaman?
|
Böylesine saçmalamak zorunda mısınız? Bugünün bilimselliğiyle, insan aklı ve zekasıyla anlaşılamayacağını iddia ettiğiniz tanrının, 1400 sene öncesinin insan aklına hitap edebileceğine nasıl inanabiliyorsunuz?
Allah, ortalama ömrü
1 hafta olan kelebeklere mi hitap etmiş, yoksa ortalama ömrü
70 yıl olan insana mı? Yoksa insana, ortalama kelebek ömrünü baz alarak mı hitap etmiş? Belki de ortalama kaplumbağa ömrünü baz alarak hitap etmiştir, ha? Yok yok, belki de Antarktika sularında yaşayan deniz süngerinin ortalama ömrüne göredir!
Verdiği sözde rızıklardan, nimetlerden, kılık kıyafetten, sakınılmasını istediği günahlardan, yapılmasını istediği emirlerden, cennet-cehennem gibi ceza ve mükafatlardan vs. bahsederken insana göre hitap eden tanrı, zaman kavramına gelince kendi katına veya kelebek yahut deniz süngeri gibi insan-dışı canlıların ömrüne göre mi hitap etmiş oluyor? Tüm kavramlar hakkında 4 boyutlu anlatımı kullanan tanrının bunu yaparken 358-398 boyutu baz aldığını mı iddia ediyorsunuz?
Montaigne'in hoşuma giden bir sözü vardır: "İnatla sümküren kendi burnunu kanatır" şeklinde. Nedir bu inadına sümkürmek, inadına diretmek, inadına saçmalamak? İçiniz dışınız kan doldu, hala sümkürüyorsunuz...