Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-09-2008, 19:43
Aydınus
Üye Değil

gozeneli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok iyiyimde soruş halinde bir istihza var gibi?
Sevgili gozeneli ; kızma , fakat Yahudiler niçin böyle birşey yapsın ki ?

Tanrıları oldukça ırkçı olup sadece Yahudileri kayıran ve bu mantalite ile yoğrulan bir dinin sahipleri niçin buna başvursunlar ki ?

Muhammet'in nerede ise her şeyini biliyoruz ; nasıl ve hangi ortamlarda yetiştiğini , düşünsel bağlamda nerelerden beslendiğini ve başlarda en çok kimlerle mücadele ettiğini vs ...

Peygamberliğini ilan etmesi sonrası var mıdır ona bir Yahudi desteği ?

Yahudiler , fiili olmasa da sözlü saldırılarla Muhammet'e sürekli muhalefet etmemişler midir ?

Kaldı ki Muhammet de özellikle iyice güçlendikten sonra tüm bunları bahane ederek en çok da Yahudileri kesmemiş midir ?

Peygambere sürekli muhalefet eden bir Yahudi şairinin nasıl tuzağa düşürülüp öldürüldüğünü okumadın mı bu sitede ?

İstenirse sorular daha da çoğaltılabilir .

Ben senin tüm bunları bildiğini zannediyordum . Galiba yanılmışım !

Ha , senin maksatın ''laf olsun torba olsun , iki şurada geyikleyelim'' ise ona da birşey diyemem .
Alt 11-09-2008, 00:11
sheyhzade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sheyhzade sheyhzade isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

israil-filistin arasinda hayatlarini kaybedenler sence aradaki buyuk sorunu dile getirmez mi?tut ki orda gayri islami bi topluluk vardi,sence bunlar bu sekilde olur muydu?aradaki inacsal dusmanlik sanirim senin icinde gayet aciktir.onlarda bosu bosuna baslarina bela aramazlar. kendini diğer tüm ırklardan üstün gören, kendilerinden başka her insanın kendilerine hizmet için var olduğuna inanan bir topluluk sence digerlerini kenetler mi ayirir mi?kudus icin verilen savaslarda,muslumanlardanda,hristiyanlardanda yeteri kadar onlarda zarar gormuslerdir.musevi toplumu kendine dusman yaratacak kadar bilnicsiz degildir.
@914722 [k]
gazeteci: bugün 12 israil askerinin ölmesinin planlarınız üzerindeki etkisi nedir?
israil ordu sözcüsü: 12 israilli katledildi.
gazeteci: siz buna katliam diyorsunuz ancak onlar asker ve bu bir savaş.
sözcü: aksine bu bir katliam. çünkü bombalar israil vatandaşlarını hedef aldı ve askerler tesadüfen öldürüldü.
gazeteci: fakat siz de kana ve başka kentlerde katliam yaptınız.
sözcü: hayır kana'da katliam yapılmadı. bombardımanın hedefi hizbullah savaşçılarıydı fakat tesadüfen siviller hedef oldu.

arada bu derece bir anlayis farkliligi var,umarim anlarsin sayin kardesim.
Alt 11-09-2008, 13:03
amenofis amenofis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

cok mantıklı bunu dusundum ama yahudıler degıl..yahudılıgı yazanlar tarafından..semavı dınler aynı orgutun işi...hepsı ınsan ıcın afyon...hrıstyanlıkta aynı....
Alt 11-09-2008, 13:45
kenny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kenny kenny isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

amenofis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
cok mantıklı bunu dusundum ama yahudıler degıl..yahudılıgı yazanlar tarafından..semavı dınler aynı orgutun işi...hepsı ınsan ıcın afyon...hrıstyanlıkta aynı....
Evet yüzyılın komplo teorisi ile karşı karşıyayız
Ben de arada düşünürdüm acaba bu dinleri tek bir kaynak mı oluşturmuş diye.Dünyada gizli bir örgüt var ve dinleri oluşturuyorlar.Sırf iyiliği emredip kötülüğü dünyadan kaldırmak için yapıyorlar bunu...Öyle bir grup varsa onlarla tanışmak isterdim (:

Az felsefe insanı Tanrıtanımazlığa, derinlemesine felsefe de Tanrı'ya götürür. Bacon
Alt 11-09-2008, 19:28
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger kenny;

Sırf iyiliği emredip kötülüğü dünyadan kaldırmak için yapıyorlar bunu.-kenny

Boyle bir guc var ise; yapsa yapsa; ayrimciligin, ayrilmislik temelini tek bir merkezden yaymak ve uygulamak icin yapar. Cunku, dini mentalitenin amaci; toplumlari "teslim almak" ve kendi cikarlari dogrultusunda yonetmek ve yonlendirmektir.

Bunun icinde, suru psikolojisini ve korku felsefesini diri tutarak, kisilerin sadece kendilerinin dediklerini yapmalarini, kendi istedikleri gibi dusunmelerini ve kendi istedikleri gibi davranmalarini saglamaktir. Ayrimci, ideolojilerin kokenini dini mentalite saglar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 11-09-2008, 21:11
kenny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kenny kenny isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Cunku, dini mentalitenin amaci; toplumlari "teslim almak" ve kendi cikarlari dogrultusunda yonetmek ve yonlendirmektir.

Yukarda bahsettiğiniz durum dini kullanıp onu kendi lehlerine çevirmek için kullanam gruplardır ve örnekleri herzaman görülmüştür.
Ama dinin kendisi özellikle islam dini kul ile allah arasına kesinlikle bir aracı koymamış ve bireyin art niyetli kişiler tarafından kullanılmasını önlemek istemiştir.
Eğer kasıtlı şekilde oluşturulmuş olsaydı bu dinler emin olalım ki o dini oluşturan çıkar grupları kendi menfaatleri doğrultusunda dinlere eklemeler yapmaktan kaçınmazlardı,, bunu tarafsız ve önyargısız bir şekilde düşünen bir insanın anlamaması mümkün değil...

“-Ey Muhammed- de ki: Allâh -azze ve celle- dilemedikçe, kendime ne bir yarar sağlayabilirim ne de bir kötü- lüğü kendimden uzaklaştırabilirim. Eğer gaybı bil- seydim, yararıma olan pek çok şeyi yapar, zararıma olan her türlü kötülükten de bana ulaşamadan korunurdum.Ben ancak , sizleri Allâh’ın azabından uyaran bir uyarıcı ve benim O’nun elçisi olduğumu tasdik eden, O’nun şerîatına göre yaşayan bir topluluk için, Allâh’ın sevâbını müjdeleyen bir müjdeci olarak sizlere gönderilmiş Allâh’ın bir elçisiyim.” ( cin suresi 20-21 )

Az felsefe insanı Tanrıtanımazlığa, derinlemesine felsefe de Tanrı'ya götürür. Bacon
Alt 12-09-2008, 10:42
Black_TIGER Black_TIGER isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart guzel dusunmussun ama sonuca varamamissin

kenny´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet yüzyılın komplo teorisi ile karşı karşıyayız
Ben de arada düşünürdüm acaba bu dinleri tek bir kaynak mı oluşturmuş diye.Dünyada gizli bir örgüt var ve dinleri oluşturuyorlar.Sırf iyiliği emredip kötülüğü dünyadan kaldırmak için yapıyorlar bunu...Öyle bir grup varsa onlarla tanışmak isterdim (:

evet dinler tek bir kaynaktan geliyor guzel dusunmussun .ALLAH in varligini ,hic bir ortagi olmayan ve tek bir ilah oldugunu da ispatliyor dimi
cunku insanlar oluyor ALLAH in varligi ezeli ve ebedi!!ee sence haksizmiyim
Alt 12-09-2008, 12:33
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Selam ,

Acikcasi konunun ne oldugunu tam anlayamadim , son sayfanin son mesajina biraz yogunlastim , belki soyliyeceklerim tamamen konu disi ...
Blactiger dinlerin tek kaynakdan geldigini bununda allahin varligi konusunda bir ispat teskil ettigini soylemis ,,, acaba?
yeryuzunde kaybolup gidenleri bile bir kenara koysak yuzlerce din ve inanc vardir. Eger konumuz kitabi yani semavi dinler ise evet kaynak tektir ama bu kaynak bize allaha degil , yahudi toplumuna ve kulturune cikaririr.
Kuran ve hadislerde belirtilen her topluma gonderilen 124000 peygamberden kitablara gecen ,hikayeleri anlatilan nedense sadece YAHUDI toplumunun peygamberleridir..
kuran ve muhammed bu duruma istisna midir , ki hayir cunku kuran buyuk olcude bu YAHUDI peygamberlerinin hikayesini tevratda oldugundan daha kisaltarak bize anlatir, bu durumda kuraninda gelisim ve kaynagi YAHUDI toplumudur demek pek yanlis olmaz
Bu durumda kisaca suan yahudi halkinin olusturdugu meydana getirdigi dinin elbetde tek kaynagi olacaktir.. bunu allahin varligindan ziyade kokenini yahudi kulturunden alan bir dinden bahsedebiliriz.
Alt 14-09-2008, 21:18
gozeneli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gozeneli gozeneli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Demek ki Yahudiler kendilerini ve gelecek kuşaklarıda bu din yalanı ile kandırmışlar.

İNANMAK BİLMEK DEGİLDİR.
Alt 29-08-2010, 04:54
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

güncelleme

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.

Önerilen Siteler