Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-06-2007, 15:57
habilis habilis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart mü'minun /14

ayeti yazıyorum ,

"Sonra bu az suyu "alaka" haline getirdik. Alakayı da "mudga" 2yaptık. Bu "mudga"yı da kemiklere dönüştürdük ve bu kemiklere de et giydirdik. Nihayet onu bambaşka bir yaratık olarak ortaya çıkardık. Yaratanların en güzeli olan Allah'ın şânı ne yücedir! "

dikkatimi çekti bu ayet .. kendi kendime dedimki " *alla alla KAÇ TANE YARATAN VARKİ !!!" dedim ..

haksızmıyım

aynı doğrultuda tanrı kendisinden " BİZ" diyede bahsediyor.

aynı şey tevrattada geçiyor !

yaratılış birinci bölüm: 26

Tanrı, “İnsanı kendi suretimizde, kendimize benzer yaratalım” dedi, “Denizdeki balıklara, gökteki kuşlara, evcil hayvanlara, sürüngenlere, yeryüzünün tümüne egemen olsun.”

asıl üzerinde durmak istediğim ilk başta verdiğim kuran ayeti 1

siz bu konuda ne dersiniz

NO GOD
NO RELIGION

"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."

K. Marx
Alt 01-06-2007, 17:45
NedimYilmaz NedimYilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: mü'minun /14

Bence Allah, Zeus ve İsis ile beraber yarattı bizi..

Olimpos dağında..
Alt 01-06-2007, 20:55
Kıdemli Üye

YARATANLARIN en hayırlısı ....

bu sözden " başka yaratıcılar" da var anlamı çıkıyor...

NO GOD
NO RELIGION

K. Marx
Alt 01-06-2007, 21:04
ebrehe ebrehe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hayırsız yaratıcılarda var demekki...
Alt 01-06-2007, 21:05
turkeryilmaz turkeryilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Beyler;

Direkt meal üzerinden atın tutun Arapça'da büyüklük yücelik manasında ben yerine BİZ *kullanımı vardır.türkçede sen yerine siz hitabını *kullanmamız gibi.Ayrıca Kuran'ın en önemli ve temel mesajı Allah'tan başka hiçbir ilahın olmadığı ve yalnızca O'na kulluk edilmesi gerektiğidir.

Dünyada en hayret edilecek birşey varsa, o da bu inkardır. Çünkü kainatın mevcudatındaki hadsiz intizamat ve hikmetleriyle, vücud ve vahdetine şahitler bulunduğu halde, O'nu görmemek, bilmemek ne derece körlük ve cehalet olduğunu, en cahil de anlar.
Alt 01-06-2007, 21:10
ebrehe ebrehe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

şu bilge gözü köküne kadar açıklar nezaman görmüşler bu allahı yada şu hikmetlerini. ne zaman şahit olmuşlar vahdetine?
Alt 01-06-2007, 21:13
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

BİA DERKEN ARKADAŞLARI VAR BU ZATI MUHTEREMİN PİŞPİRİK OYNARKEN BIRDEN AKILLARINA BU OLAY geliyor ve molşa verip başlıyorlar suretlendirmeye...

http//dolfen.blogcu.com/

Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
Alt 01-06-2007, 21:29
Kıdemli Üye

tevrattada ,incildede tanrı için "tektir, birdir" denilir fakat aslında kutsal üçlüktür!

kuranın tanrısıda aynı şeyi söylemiyormu !

NO GOD
NO RELIGION

K. Marx
Alt 18-09-2008, 01:23
YOLCULUKLAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YOLCULUKLAR YOLCULUKLAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

habilis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tevrattada ,incildede tanrı için "tektir, birdir" denilir fakat aslında kutsal üçlüktür!

kuranın tanrısıda aynı şeyi söylemiyormu !
Hayır söylemiyor

Ben Müslüman değilim; ama bu konuda Müslümanları gerçekten çok haklı buluyorum...

İlk başta şunu söyliyeyim... Ben, bu gün, elimizde ki İncil'de de üçlübirlik olduğuna inanmıyorum... Yehova şahitlerini hiç bir zaman tasfip etmesem de bu konuda ki bakış açılarını oldukça doğru buluyorum... Benim düşünceme göre İsa Tanrı değildir, üçlü birlik insanların sonradan uydurduğu bir şeydir ve bu gün elimizde bulunan İncil'de de üçlübirlik denilen bir kavram yoktur. En azından ben İncil'i okuduğum zaman bunu anlıyorum...

Ama baktığımız zaman Hristiyanlar, ellerinde detaylı bir bilgi olmamasına rağmen ve bu konuda bir çok şey hava da kalmasına rağmen üçlü birlik kavramına sıkı sıkı sarılırlar... Neden? Çünkü Hristiyan dünyasının "üçlü birlik vardır" demekten başka hiç bir alternatifleri yoktur; çünkü "üçlü birlik yoktur" dedikleri gün, Hristiyanlıkta biter...

Bu konu hakkında bir çok ayet mevcuttur, sadece birisini örnek verecem...

Yuhanna 16:13 : ”Oysa o gelince sizi tüm gerçeğe yönelticektir. Çünkü kendiliğinden konuşmayacak, duyduklarını söyliyecek ve ileride olacakları size bildirecek”

Hristiyanlar, yukarıdaki ayetteki, İsa'dan sonra gelecek olanın, Kutsal Ruh olduğunu söylerler. Eğer üçlü birliği red ederseniz, İsa'nın kendisinden sonra geleceğini müjdelediği "şeyin" Kutsal Ruh olduğunu da iddia edemezsiniz... İşte bu nokta da karşımıza İslam Peygamberi Muhammed çıkar ve Hz.Muhammed'in söylediklerinin doğru olduğu anlaşılır ve o gün de Hristiyanlık bitmiş olur.

Bilmem anlatmak istediklerimi anlatabildim mi?

İslam'da neden çoğul ekinin kullanıldığını tukeryılmaz arkadaşım açıklamış. Gerçekten de Arapça'da iki tane çoğul eki vardır. Birisi bildiğimiz çoğul ekidir, bir diğeri ise de saygı belirten çoğul ekidir.

Bakın bu konuda ki kıstasınız şu olsun... Şu an Arabistan'da yaşayan bir çok Arap Hristiyan'ı bulunmaktadır. Acaba bu Arap Hristiyanları niçin bu çoğul ekine takıpta, İslam'da da üçlü birlik vardır tarzında laflar etmiyor? Çünkü o kişiler Arapçayı ve Arapça'nın gramerini çok iyi biliyorlar...
Alt 18-09-2008, 03:58
katre_07 katre_07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

katre_07 - MSN üzeri Mesaj gönder

merhametlilerin en merhametlisi..
yaratanların en güzeli....

herkesin merhamet dereceleri vardır..şimdi sen sana kötülük yapan birisine mi daha merhametli olursun yoksa sevdiğin birisine mi..?

1.kelime grubu allahın her kula aynı merhametle yaklaşmayacağını anlatmak istemektedir..nasıl bir lambanın aydınlatma dereceleri farklıdır az ışık veen lamba bıraz daha ışık veren lamba biraz daha fazla ışık veren lamba..vb..

merhametlilerin merhametlisi(kötülük yapana az merhamet eden tanrı,iyi olana biraz daha fazla merhamet eden tanrı)burda tanrının birden çok old değil kişilere göre ayrı ayrı yaklaşan tanrıdan bahsedılmektedir.

2.kelime grubunu da aynı mantığa oturtabilirim islama göre en güzel yaratılan insandır..

benim düşünceme göre böyledir ..
belki bizim gramer yetesizliğimizden de kaynaklanıyor olabilir.yandalımı arapça yaptıktan sonra o konulara da girerim..

not:yukarıdaki düşüncelerin temeli bir yerden alıntıdır.(söyleme gereği duydum)

Önerilen Siteler