Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-10-2008, 10:04
HanifTürk HanifTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Din Bir Afyondur

ALLAH'ın ayetlerini mucize diye gözardı etmemek ne anlatmak istediğini idrak etmek gerekiyor tamda bu sebepten Müslümanlar gelişemiyor ve sorgulamıyorlar ve böyle bir anlayış Din Afyonduru doğruluyor.

Eğer Müslümanlar gibi sorgulamadan düşünürsen Bilimsel gelişme yapamazsın niyesini bir örnekle açıklayayım

Yer (Kütle) çekiminin bulunmadığı yıllardaki bir Ateist birde dine inanan iki kişi üzerinden olayı anlatalım.

Elma ağaçın altında iki kafadar oturuyorlar biri Ateist Bilinçli bir yaratıcıya inanmıyor bir diğeri ise bilinçli bir yaratıcıya inanıyor. Bu konu üzerinde tartışıyorlar bir ara elma ağacından bir elma tam ortalarına düşüyor ve başlıyorlar elmanın nasıl yere düştüğünü tartışmaya önce sözü Bilinçli bir yaratıcıya inanan kişi Alıyor ve diyor bu Yaratıcının bir hikmetidir bu bir mucizedir eğer elma yere düşmeseydi biz bu elmayı yiyemezdik bak ALLAH ayağımıza Kadar nimeti getiriryor ne Kadar merhametli

Ateist hemen söze giriyor ama bu söylediklerin olayın nasılını açıklamıyor ki Nasıl bu elma bu ağaçtan yere düşüyor neden göğe çıkmıyor niye biz kuşlar gibi uçamıyoruzda yere düşüyoruz. Devamında yerçekimi kanunu bulunuyor.

İşte tamda bu anlattıklarım yüzünden Müslümanlar geri kalmışlardır. Nedemeye çalışıyorum Şunu diyorum İnananlar olayın Nedenine Nasılına bakmazlar Eğer bu dünyada sadece inananlar olsa idi o zaman ALLAH'ı hakkı ile tanıyamazdık çünkü Biz ALLAH'ı yarattıklarından tanıyoruz Bugün ALLAH'ın yaratma sanatını yaratmadaki matematiğini Mükemmel Düzeni anlatıyorsak bu Kesinlikle biiznillah Ateistlerin sayesindedir. Ve Her iş ALLAH'a ait olduğundan Kader mevzuunda işlediğimiz Niye ALLAH inkarcılar yaratmıştır sorusunada bir cevaptır eğer İnkarcılar olmasa idi bilim olmaz bilim olmasa idi ALLAH'ı şimdi idrak ettiğimiz gibi edemezdik.

Peygamber zamanında insanlara ALLAH her yaptığınızı kayıt ediyor dediğinde insanların inanması çok zordu ama şimdi bu gelişme sayesinde bir insan bile Kameralar sayesinde herşeyi kayıt altına alabiliyorsa ALLAH haydi haydi alır işte Bilimin ALLAH'ı tanımamıza yardımı.

Ee şimdi Ateist mi olalım ateistler haklımı bu soruları sormanız doğaldır benim cevabım hem evet hem hayır

Evet Ateist olmalısınız Çünkü bir tanrı yok Çünkü Ateist olmazsanız Hakikate ulaşamazsınız.

İşte sentez Ateist gibi düşünecek inanan gibi Yaşayacaksınız Ve Hanif(ateist gibi düşünen) Mümin olacaksınız (İnanan)
Selam Ve Saygı ile

LaMevcud Diyor ki Gerçekler Hayaldir; Hayallerse gerçek. Ama Tekbir HAKİKAT vardır. O
Alt 29-10-2008, 14:03
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ateist düşünüp insanca yaşayacaksın.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 29-10-2008, 14:09
Squall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Squall Squall isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İnsanlık değerlerini müslümanların tekelinde gibi gösterme modası sona ersin artık!!!..iice kabak tadı vermeye başladı bu şehir efsanesi...
Alt 29-10-2008, 17:17
prometheus4517 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prometheus4517 prometheus4517 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

prometheus4517 - İCQ üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - MSN üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - YAHOO üzeri Mesaj gönder

bana bir can çırpınış, son söz, inanmama noktasına kayarken içten bir itiraz, yıllardır üzerine atılanlara isyan gibi geldi bu yazı
Alt 29-10-2008, 18:33
Üye

prometheus4517´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bana bir can çırpınış, son söz, inanmama noktasına kayarken içten bir itiraz, yıllardır üzerine atılanlara isyan gibi geldi bu yazı

Kardeşim seni üzmek istemezdim Ama Kesinlikle senin düşündüğün gibi değil Biiznillah Bu Tenden Bu can Çıkar Ama ALLAH'a iman Asla Çıkmaz benim itirazm var anlamışsın ama Bu itirazım Dine değil Müslümanlara Benim İtirazım Kafalarında Bir Tanrı yaratıp onu ALLAH ismi ile isimlendirip işlerine geldiği gibi Tanrılarını kullanmaya çalıaşnlar Benim itirazım Kendi Heva heveslerine uyan bir tanrı inancı yaratıp bu inanca göre Kızan insanlara azab eden yada insanların ona ibadetinden hoşnut olan bir tanrı oluşturanlara benim itirazm beyinlerindeki kirli düşünceleri Kendileri yarattıkları tanrıya yamamaya çalışıp bu yanlışlıkları ALLAH2ın dini diye insanlara sunanlara benim itirzam kendileri gibi düşünmeyenlere hatta daha açısı düşünenleri susturmak adına Yarattıkları tanrıyı bu işe alet edenlere

Konunun bütünlüğü açısından takip etmek isteyenlere http://www.yeniislam.biz/forum_posts.asp?TID=390&PN=1 önerilir burayada aynı başlık açılmıştır ve büyük bir tartışma oradada başlamıştır

Selamlar

LaMevcud Diyor ki Gerçekler Hayaldir; Hayallerse gerçek. Ama Tekbir HAKİKAT vardır. O
Alt 04-11-2008, 22:51
Kıdemli Üye

prometheus4517 - İCQ üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - MSN üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - YAHOO üzeri Mesaj gönder

işte zaten hep öyle başlıyor sayın La Mevcud. Bende de öyle başlamıştı.
Alt 05-11-2008, 01:45
Üye

prometheus4517´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
işte zaten hep öyle başlıyor sayın La Mevcud. Bende de öyle başlamıştı.
Kardeşim seni üzmek istemezdim ama ben zaten ateist oldum evet şu anki durumumdan bahsetmiyorum şu An Ateizmin çok üzerindeyim ama senin gibi bir zamanlar bir yaratıcıya inanmıyordum ama o dalgalanmayı çabuk atlattım sonra deist oldum en son Hakka yöneldim :eek::eek:

Ya İşte böyle Kucak dolusu Selam ve sevgiler kardeşim

Alt 09-11-2008, 15:20
Kıdemli Üye

La Mevcud anlamadım ben şimdi. Sen doğduğunda inanmıyordun sonra iyice inanmadın. Ateist oldun. Sonra deist oldun. Sonra tamamen inanıyorsun yani. öyle mi? Ben mi yanlış anladım?
Alt 13-11-2008, 19:35
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sevgili lamevcud yer çekimi kanununu bulan newton Allaha inanan bir insandır.

''Kötü örnek örnek değildir''
Alt 13-11-2008, 21:05
Chaos Chaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Newtonun yerçekimi kanunu tam olarak doğru değildir kütleçekim teorisi olarak geçer demek ki bu saçma mantıkla tanrının varlığı da tam olarak doğru sayılmaz Newtona göre. Yerçekimi kanunu denme sebebi dünya için yerçekiminin olduğunun bilinmesi ve yerçekimi sabitinin sayısal değerinin bulunabilmesinden ötürüdür. Ancak bu teori genel görelilik ile genişletilmiştir. Newton izafiyeti ve kuantumu bilmiyordu. Newtonun tanrı inancı ise daha çok megalomanlığından ötürüydü bu sayede kürsünün tek hakimi olup tanrının yasalarını bulacam evrenin tüm sırrını çözecem diye tırlattı son yıllarında. Bulgularının tanrı ile bir ilgisi yok.

Ayrıca kuran ı kerim e göre dünya düzdür, ay dağın tepesine indirilebilecek büyüklüktedir. Newtonun neye inandığına değil,kutsal kitapların doğayı nasıl tanımladığına bakın işinize geliyorsa. Kötü örnek örnek değilmiş, oldu.

Önerilen Siteler