Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-12-2008, 02:02
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart Duisburg Camii Acilis Töreni

Bu iki yüzlülük degilde nedir, Süleyman Hoca ?

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Duisburg_Camii_214217_4&tarih =20.12.2008&Newsid=214217&Categoryid=4&wid=31
Duisburg Camii
Almanya’nın Kuzey Rhein Westfalen bölgesinde bulunan Duisburg’ta yeni yapılıp bir ay kadar önce ibadete açılmış olan camiyi ziyaret ettim. Cemaatin isteği üzerine bu güzelim camide bir konuşma yaptım. 35 yıl önce Almanya’da kulübemsi mescit manzaralarıyla şimdiki muhteşem manzarayı karşılaştırınca takriben yarım asır içinde İslâm’ın Avrupa’daki olumlu gelişmesi insanı gerçekten çok sevindiriyor. Yöredeki işçilerimizin kurduğu dernek, 19 kubbeli bu camiyi 3 yıl gibi kısa bir sürede bitirmiş. Caminin yapımında Avrupa’da çalışan insanlarımızın katkılarının yanında Avrupa Birliği’nin ve Duisburg yerel yönetiminin büyük katkısı olmuş. Caminin hemen karşısında büyük bir kilise var. Kiliseyle cami arasında bulunan eski binalar bu iki din mabedinin birbirlerine bakmalarına engel oluyormuş. Yerel yönetim bu binaları yıktırarak iki mabedin birbirini görmesini hatta birbiriyle selamlaşmasını sağlamış. Bu durumu görünce Hac Suresi’nde dinlerin birliğini vurgulayan ayeti anımsadım:

“Eğer Allah’ın bazı insanları diğer bazılarıyla savunması olmasaydı, içlerinde Allah’ın ismi çok anılan manastırlar, kiliseler, havralar ve mescitler yıkılırdı. Allah, kendi(dini)ne yardım edene elbette yardım eder” (Hac: 40).

Hocam Duisburg’ a kadar geliyorsunuz, bana haber vermiyorsunuz, cok üzdünüz beni.. Lütfen bir daha olmasin !!! Niye köse, bucak kaciyorsunuz benden ? Sorularima yanit veremiyorsaniz, isin kolayi var canim…Benimle karsilastiginizi anladiginiz anda, birden kafirin birisi ile bogusuyormusunuz gibi, can havli ile;
- Vurun su Allahsiz, dinsiz, imansiz kafire !!!! Allahini seven vursun su pis gavura, yasatmayin Allahsizi!!!
Diye, avazinizin ciktigi kadar bagirdiniz mi, benden kurtulursunuz …Bak ne kadar kolay gördünmü, benden kurtulmak ? Bu kiyagimida hic unutma !!! Neyse simdi su asagidaki ayetlere bir göz at bakalim ne diyor ?

Âl-i İmrân(*) Sûresi

28 - Mü’minler, mü’minleri bırakıp inkarcıları dost edinmesin. Kim böyle yaparsa Allah ile bir ilişiği kalmaz. Ancak onlardan (gelebilecek tehlikeden) korunmanız başkadır. Allah asıl sizi kendisine karşı dikkatli olmanız hakkında uyarmaktadır. Çünkü dönüş Allah’adır.

Mâide(*) Sûresi

51 - Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez.

Tevbe(*) Sûresi

5 - Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

14,15 - Onlarla savaşın ki, Allah onlara sizin ellerinizle azap etsin, onları rezil etsin, onlara karşı size yardım etsin, mü’min topluluğun gönüllerini ferahlatsın ve onların kalplerindeki öfkeyi gidersin. Allah dilediğinin tövbesini kabul eder. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Yunus Suresi

100 - Allah’ın izni olmadıkça, hiçbir kimse iman edemez. Allah, azabı akıllarını (güzelce) kullanmayanlara verir.

Allah iyiligini versin senin emi, ölüme gider ayak cok güldürüyorsun beni…Bakiyorum da Cennete kalkan, Karanlik Hava Yollar' i acentandan da kalkan ucaklarin hic birisinde yer kalmamis… Islerin de tikir, mikir. Allah nazardan saklasin !!! Ama duyduguma göre yerleri hep cift satmissin…Hic mi Allah’tan korkmadin ?
Hocam kargo ucaginda var mi KHY da ? Yanit verirsen, anlasiriz bu kargo konusunda….Tatli paralar kazandiririm sana.
Hayirli isler, bol kazanclar..

Sn. Süleyman Atese bu yazi iletilmistir.

Arkadaslarimin bu konuda degerli elestirilerini beklerim.

Saygilarimla

Alt 21-12-2008, 16:16
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Hristiyan, kafir topraklarinda yasayan müslümanlar;

Neden inandiginiz gibi yasamaya calismiyorsunuz ?
Neden inandiginiz dinin kitabi olan kuran da, Allah' in yazdiklarini ögrenmek icin caba sarfetmiyorsunuz?
Neden Hristiyan, Musevi, Ataeist patronlarinin isyerlerinde calisip, gelir elde etmeye calisiyorsunuz?
Neden onlari öldürüp cihat etmiyorsunuz ?
Neden bu insanlardan, istek ve arzularda bulunmaktan cekinmiyorsunuz?

Dinler arasi diyalog safsatasi ile kafir topraklarinda cirit atanlar, özendirici lüks yasama sekilleri ile sizleri neden düsündürmüyor ?
Naylon Üniversite mezunu olan bu riyakarlar; Neden hic bir yabanci dil konusamiyorlar, bir isyerinde calismiyorlar, Neden cok rahat bu ülkelere gidip, gelebiyorlar?
Neden Hristiyan inanisli, insanlari müslüman yapmak icin mücadele vermiyorlar?

T.C. devletinin Diyanet örgütü; devletin kendisine tanidigi sonsuz olanaklarida arkasina alip, Hristiyan topraklarinda diger rakiplerine karsi neden, müsteri kazanma rekabeti savasi veriyor?

Sizlerin bu konular da acilimlarinizi bekliyorum..

Fakat hazir sirasi gelmisken, bir konunun da altini cizmeden gecemiyecegim...
Yukarida saydigim ülkelerde ateist, hümanist, devrimci, Atatürk' cü ve insanlarin kardesce yasamasi gerektigini savunan yurttaslarimiz, arkadaslarimiz da bulunmaktatdir.

Peki bu arkadaslarimiz inandiklari gibi yasiyorlar mi ?.. Yasamaya calisiyorlar mi ?..

Türkiye' de bir yandan zorluklarla yasamlarini sürdürürlerken, bir yandan da özveri ile Turan Dursun sitesi gibi sitelerde ciglik atmaya calisan arkadaslarima saygi duyuyorum. Orada ki ortami hepimiz biliyoruz. Anlatmaya gerek yok diye düsünüyorum.

Ya bizler ? Yurt disinda yasayanlar ? Ne yapiyoruz mücadele icin ? Kimse, kimseyi kandirmasin lütfen. Bizlere hic yakismiyor salt PC lerin arkasina saklanip, mücadele ediyor gözükmemiz. Yanlis mi düsünüyorum ?

Buralarda cirit atan kan emicileri hangi haklara sahip ise, bizde onlar kadar sahibiz !!! Bizler burada örgütlenip, canli canli mücadele edemez isek, Türkiye' de bulunan dava arkadaslarimiza hic bir faydamizin olmayacagina inaniyorum... Onlara her konuda destek olabilmeyiz ki, onlar da bulunan kiymetli potansiyelin aciga cikmasina, bir nebze olsun yardimci olalim diye düsünüyorum.

Bulundugu ortamda dogru bildiklerini haykirmaya, cesaret edemeyenler !!! Bu ülkelerde yasayanlar...Hepimiz... Birlesmeliyiz... Güclerimizi, enerjilerimizi, bilgilerimizi bir potada derleyip, toparlayip disariya yansitmaliyiz.
Zafer süngünün ucundadir....

Saygilarimla.
Alt 24-12-2008, 08:34
x_factor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
x_factor x_factor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

İnançları öyle bir perdedir ki akılları önünde durur, düşmüş oldukları çelişkilerin asla farkına varamazlar. Paylaşım için çok teşekkürler.
Alt 24-12-2008, 12:20
yusuf yılmaz
Üye Değil

bu ayetler 610 lu yıllarda ki savaş zamanları
günümüzle karıştırmayalım
kafiri öldürün dost edinmeyin diye bir görüş asla yok günümüzde
herkes inançlarında özgürdür hiçkimseyi inançcız veya hiristiyan olduğu için küçümseyemez aşağılayamazsınız

herkes eşittir
Alt 24-12-2008, 12:31
yusuf yılmaz
Üye Değil

verilen linkte çok güzel şeyler yazıyor
konu çarpıtılmış
ayrıca cami nin açılışı hayırlı olsun diyorum
Alt 24-12-2008, 13:20
mep
Üye Değil

yusuf yılmaz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bu ayetler 610 lu yıllarda ki savaş zamanları
günümüzle karıştırmayalım
kafiri öldürün dost edinmeyin diye bir görüş asla yok günümüzde
herkes inançlarında özgürdür hiçkimseyi inançcız veya hiristiyan olduğu için küçümseyemez aşağılayamazsınız

herkes eşittir

Tevbe(*) Sûresinin 29 . Ayetinde
Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.

Yusuf abim çok iyimsersiniz...
ama iyimser olabildiğiniz ölçüde gerçekçide olabilseniz..
Alt 24-12-2008, 14:04
yusuf yılmaz
Üye Değil

dostum bu Hz mUhammedin savaş zamanındaki gerçekler
günümüzde böyle birşey yok
bu dinde kabul etmez mantıkta
herkes bizim kardeşimiz
biz herkesi seveceğiz
bir yardım yaparken o inançlı öteki inançsız diye ayrım yapan bizden değildir
Alt 24-12-2008, 15:47
mep
Üye Değil

dostum bu Hz mUhammedin savaş zamanındaki gerçekler
günümüzde böyle birşey yok
bu dinde kabul etmez mantıkta
herkes bizim kardeşimiz
biz herkesi seveceğiz
bir yardım yaparken o inançlı öteki inançsız diye ayrım yapan bizden değildir

Beyyine 5. Halbuki onlara, ancak dini Allah’a has kılarak, hakka yönelen kimseler olarak O’na kulluk etmeleri, namazı kılmaları ve zekâtı vermeleri emredilmişti. İşte bu dosdoğru dindir.

Beyyine 6 . Şüphesiz, inkâr eden kitap ehli ile Allah'a ortak koşanlar, içinde ebedi kalmak üzere cehennem ateşindedirler. İşte onlar yaratıkların en kötüsüdürler.

İslama uymadıkları için Allah tarafından "yaratıkların en kötüsü" olarak adlandırılanları "herkes bizim kardeşimizdir" diyerek kardeş ilan etmen güzel..
Kuranda Kitap ehli Sürekli kötülenmiştir..
Sense güzel bir mantık geliştirip kendince uyuyorsun..
ve kardeş ilan ediyorsun..
Peki şeytanıda kardeş ilan edebilirmisin..
malum 600 lü yıllarda değiliz..
haa...! sahi..Afganistandaki.Filistindeki,ıraktaki,müslüma n kardeşlerinin..
savaş zamanında olmadığımızdan haberi varmı..?
Onlarda kitap ehlini kardeş ilan ediyormu..?
yoksa onlar müslüman değilmi...?

Ayrıca sana "Ananı babanı çocuğunu bile allahtan peygamberden çok sevmiyeceksin"
diye emreden bir dini bize sevgi pıtırcığıymış gibi göstermeye çalışma..
onlar senin kendi düşüncelerin..senin dininde sevgiye yer yoktur..
tek sevgi vardır..
o da Allah ve peygamber sevgisi yalanmı...?
Alt 24-12-2008, 16:25
yusuf yılmaz
Üye Değil

evet Rabbi ve Peygamberi en çok seveceksin
sanırım bu dini tam olarak anlamadığın için bu cümleler
yazdıklarım benim görüşlerim değil
islam ın görüşleri
herkes tarafından islam mümin müslüman yanlış anlaşılmış olabilir
ama bu gerçeği değiştirmez
forumda bu felsefeyi bir anda açıklamak kolay birşey değil biliyorum
Alt 24-12-2008, 16:46
mep
Üye Değil

evet Rabbi ve Peygamberi en çok seveceksin
islam ın görüşleri
ama bu gerçeği değiştirmez

1500 yıldır anlaşılamayn bir şeyi ..sen anlamış gibisin abim...

Bunlar Allahın görüşleride değil ama..?

Haa! yani bu din üç beş kişi doğru anlasın diye gönderilmiş öylemi..
sizde doğru anlıyanlardan birisiniz..şanslısınız..

Felsefemi..?
Kimin felsefesi bu abim..?

Önerilen Siteler