Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-05-2009, 21:54
Akhenaton
Üye Değil

che21´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
cumhuriyet mitingleri başarılı olamaz çünkü kucaklayıcı degil.
ne kürtler katılıyor ne bir çok sol örgüt ne milliyetci bazı kesimler
.

O gruplarda siz olsanız biz olmayız zaten, sizin gibi takiyecilerin hepsi temzilendi.
Alt 15-05-2009, 22:01
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Kucağa karşı bu mitingler,kucaktan kalkalım diyor.

yani sadece chp zıhnıyetını temsil eder bir tarzda bu organızasyon duzenlenıyor yapılıyor.

Etnik ayrımcılar,faşistler,ne de şöven milliyetçiler katılmıyor diyorsun ki doğrudur.

Ayrıca tuncay güney gibilerinin duzenledıgı bir mitinge ben şahsen katılmazdım.

Güney Kanada 'da ki Özkan ise Silivride ki Özkan la karıştırdın Tuncay'ları

Gercı kendısı şuan içerde cezaevindekı mahkumları sayıyordur bız kaç kişiyiz diye ama
görünen köy kılavuz ıstemez.

17 Mayıs'ta sayarsın kaç kişi olduklarını.
Senin kılavuzun belli zaten ,rektörlerin ,yazarların,bilim adamlarının ceza evinde olmasından hoşnutsun galiba!

Nasıl bır algılama var dışarda?
herkes bunu chpnın duzenledıgını organıze ettıgını katılanlarının cogunun chp uyesı sempatızanı oldugunu bellemiş

Alakası yok Chp'nin sempatizanı yok bilakis antipatizanı çoktur

yanı cumhurun deilde bır partinin organızasyonu gibi göruluyor.

Halkı orada göreceksin her kesimden insanlar olacak bu mitingte ,her hangi bir parti ile ilşkili değildir,sen Dtp mitingleriyle karıştırıyorsun.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 15-05-2009, 22:29
che21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
che21 che21 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aydoe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Kucağa karşı bu mitingler,kucaktan kalkalım diyor.

yani sadece chp zıhnıyetını temsil eder bir tarzda bu organızasyon duzenlenıyor yapılıyor.

Etnik ayrımcılar,faşistler,ne de şöven milliyetçiler katılmıyor diyorsun ki doğrudur.

Ayrıca tuncay güney gibilerinin duzenledıgı bir mitinge ben şahsen katılmazdım.

Güney Kanada 'da ki Özkan ise Silivride ki Özkan la karıştırdın Tuncay'ları

Gercı kendısı şuan içerde cezaevindekı mahkumları sayıyordur bız kaç kişiyiz diye ama
görünen köy kılavuz ıstemez.

17 Mayıs'ta sayarsın kaç kişi olduklarını.
Senin kılavuzun belli zaten ,rektörlerin ,yazarların,bilim adamlarının ceza evinde olmasından hoşnutsun galiba!

Nasıl bır algılama var dışarda?
herkes bunu chpnın duzenledıgını organıze ettıgını katılanlarının cogunun chp uyesı sempatızanı oldugunu bellemiş

Alakası yok Chp'nin sempatizanı yok bilakis antipatizanı çoktur

yanı cumhurun deilde bır partinin organızasyonu gibi göruluyor.

Halkı orada göreceksin her kesimden insanlar olacak bu mitingte ,her hangi bir parti ile ilşkili değildir,sen Dtp mitingleriyle karıştırıyorsun.
Bilim adamlarının içerde oluşu elbette hoş degil tabı sucları yoksa hoş degil
ama daha dava surecı tamamlanmamıs bır yargılama hakkında avukatlık yapmak savcılık yapmak kadar yanlıs olur
Emin gürsel e gibilere bilimadamı dıyorsan
dokunulmazlık zırhıda olsa bır zamanlar ikna odaları açan nur serterden bahsedıyorsan(ki mebus olmasaydı emınım sımdı oda ıcerdeydı) bilim adamı dıye
yalçık küçükten bahsedıyorsan bilim adamı dıye tabı o senın bilime bakıs acını gosterır
simdi bir darbe yapmak ıcın sadece asker yetmıyor bunun sıyası kanadı olucak unıversıte ayagı olucak sendıka ayagı stk lar ayagı olucak
bunlar bilim adamı dıye sucsuzlarmı yanı boyle sacmalık olurmu?
atom bombasını yapanda bilimadamları
ayrıca turkıyede asker nasılkı askerlıkten zıyade sıyasetle ugrasıyorsa rektörlerde siyasetin bir parcası unıversıte ayagıdır
rektörlerı kim atıyor?
cbaskanı deilmi? e cbaskanı kim bellır bir partının sectıgı guyya siyaset ustu birisi
nasılkı necet sezer kendı ıdeolojısıne gore doldurduysa sımdıde abdullah gül badem byıklıları atıyor
bu işler boyledır
bu ulkede 80 yıldır chp iktidarı vardı muhalefette olsa iktidardı
chp il baskanları valilik bile yapıyordu .
Cumhurıyet bu ülkede uygulandımıki onun mitingi yapılıyor?
artık bu chp zihniyetı guyya cagdaslıktan ilericilikten bahseden bu partı ve zıhnıyetı artık statukonun yegane savunucusu halıne geldı
herturlu reforma karşıkürt sorununda çözüme karşı turban sorununda çözume karşı sureklı kaotik br ortam sisli puslu bır ortam yaratmaya calısıyor
ne yanı bu ulkeyı hep chpmı yonetıcek
hep chp zıhnyetımı yonetıcek bu halk kendı kenıdnı yonetmeyı bılmıyormu?
sosyalistlıkle alakası olmuyan mhpnın ruh ikizi olmus bu statukocu mılıyetcı partimi bu ulkeyı daha ıyı yonetıcek bu zıhnıyetmı daha ıyı yönetıcek.
bu arada ben dtp mitinglerıyle karıstırmıyorum cunku dtp ile bu mıtınglerı kıyaslamıyorum
yasar okuyanın tuncay ozkanın demirelin hep şaibeli işlerde parmagı olanların bu organızasyonları duzenlemesıne karşıyım ben
o demirel degilmiydi deniz gezmişin idamına evet oyu veren anlamıyorum gercekten hafızamız okadarmı zayıf
bu mıtınglerı derlıyenlerden hangısı halkcı allah askına hangısı halkın arasına gırmıs dogru durust hepsı elit tabaka statukocu
bu mitinglerı duzenlıyenler sivas katlıamı yapılırken nerdeydıler?
kürtler katledilirken nerdeydıler?
maraşta corumda nerdeydıler
Alt 15-05-2009, 22:57
Kıdemli Üye

Yaşar okuyan içerdemi ,Demirel içerdemi, Evren içerdemi?
Değil.
Rektörler
Mehmet Haberal ,Ferit Bernay , Mustafa Yurtkuran içerde

Bu halk kendi kendini yönetir tabiki (yönettiğini sanır),ama bize yaşam hakkı tanırmı bilemem.
Gir halkın içine ben Allahsız kitapsızım sizin Allah'ınızı tanımıyorum de bakalım sana yaşam hakkı verecekmi bu halk.
Evet Türban sorunu demişsin ,türban serbest olsun.
Kürt sorunu demişsin ,Kürt'lere özerklik verelim(federasyon)
Daha ne istiyorsun,Cumhuriyete dair ne kaldı?

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 15-05-2009, 23:07
Üye

Daha ne mi kaldı?
Bu halk özgurluklerıne oyle susamışki ne kalmadı dersen daha dogru olur
ve cumhurıyetın cumhur ıcın oldugnu kürtlerin sorununu halının altına atarak turbanlı ınsanları yoksayarak cumhurıyet olmaz
Özgürlükse herkes çin özgürlük olmalı
senın içki içme hakkında olmalı baskasının mini etek gıyme hakkıda baskasının turban takma hakkıda olmalı
bir kürdün haklarıda en azı senınkı kadar olmalı sımdı bu hakları yıne sıralamıyacagım her hakkınız var dahane ıstıyorsunuz muhabbetlerıne hıc gırmıyecegım ama basıt bır ornek ıstersen guneydogudakı tum köylerin kürtçeden türkçeye cevrılmesı ve asimilasyon politikaları dıyebılırım
kürt konusu sorunu cok cetrefıllı bır konu o yuzden sımdılık yuzeysel gectım
mehmet haberala gelınce
hanı şu ne ****luk biliyorsanız yapın dıyen mehmet haberaldanmı bahsedıyoruz?
anladım tabı bilimadamı oda dogru
tv açan sureklı prooaganda yapan chpnin baskent unıversıtesındekı milletvekilinden bahsedıyoruz anlasılan
demirel dısarda evet ben içerdekılerıde saydm dısardakılerıde
demirel degilmiydı deniz gezmişin idamında el kaldıran o kanlı elıyle gelıp o mıtınglerın organızatorlugunu perde arkasında yapmıyormu?
yahu bana şunu soylermısın
bana sivasta madımak olayından sonra bu zevattan hangısı bir yuryus yaptı yada mıtıng duzenledı bana bunu lutfen acıklarmısın?
tuncay ozkan o zaman nerdeydı yasar okuyan nerdeydı demirel nerdeydı nerdeydı bunlar yaa

ama sen turbana hayır kürt sorunun cozumue hayır ama cumhurıyete evet dersen işte o zaman senın cumhurıyetın sakat olur
orman ıstıyosun ama içinde hıc agac olmasın dıyorsun heryer tas toprak olsun dıyosun tek renk olsun çöl olsun ıstıyosun
unutma o ormanda kuşlarda olmalı yesıl yesıl ve cesıt cesıt agaclar renkler
renksiz bir cumhurıyet olmaz
Alt 15-05-2009, 23:16
Kıdemli Üye

Başımızı örtüp etnik kökenlerimizde ayrılarak mı orman olacaz?
Yoksa üstümüzdekilerdn sıyrılıp kucaklaşıp kaynaştığımızda mı orman oluruz.
Etnik ve dini temelde bölünme demek o ülkenin parçalanması yok oluşu demektirr.
Önündeki örnekleri,Balkanları,Irak'ı,Afganiztanı'ı ,Pakistan'ı göremiyormusun?
Ormandaki kuşmusun ,orman renkli ,kuşlar renkli ,Cumhuriyet renksin olsun walla bravo.
Ne Cumhuriyeti,Faşist Dikta ile yönetileceksin.

Alt 15-05-2009, 23:20
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bilim adamlarının içerde oluşu elbette hoş degil tabı sucları yoksa hoş degil
ama daha dava surecı tamamlanmamıs bır yargılama hakkında avukatlık yapmak savcılık yapmak kadar yanlıs olur
Emin gürsel e gibilere bilimadamı dıyorsan
dokunulmazlık zırhıda olsa bır zamanlar ikna odaları açan nur serterden bahsedıyorsan(ki mebus olmasaydı emınım sımdı oda ıcerdeydı) bilim adamı dıye
yalçık küçükten bahsedıyorsan bilim adamı dıye tabı o senın bilime bakıs acını gosterır
simdi bir darbe yapmak ıcın sadece asker yetmıyor bunun sıyası kanadı olucak unıversıte ayagı olucak sendıka ayagı stk lar ayagı olucak
bunlar bilim adamı dıye sucsuzlarmı yanı boyle sacmalık olurmu?
atom bombasını yapanda bilimadamları
ayrıca turkıyede asker nasılkı askerlıkten zıyade sıyasetle ugrasıyorsa rektörlerde siyasetin bir parcası unıversıte ayagıdır
Şu yazılanların benzerini radyodan, tv'den duysanız, iktidar yanlılarından biri konuşuyor dersiniz.
Yazık!
Hem sol düşünce iddiasında olacaksın, hem de kanıtsız-hukuksuz tutuklamaları, mahpusları savunacaksın..

Bu mitinge katılanlar, "Apo'ya özgürlük" diye slogan atsalardı o zaman halkçı olurlardı bu kafalara göre.
Evet, bu mitinge katılanların büyük çoğunluğunu sosyal demokrasiye inanan Atatürkçü, laik, ulusal birliğe inanan insanlar teşkil ediyor.
Bunun yanında küçük bir kısmını da yurtsever sosyalistler ile antiemperyalist milliyetçi kesim kesim oluşturuyor.
Muhafazakar milliyetçilerin, Türk-İslam sentezcilerinin, liberallerin, dincilerin, şeriatçilerin, yeni Osmanlıcıların, Kürt merkezli politika yapan sol parti ve örgütlerin ise tamamı katılmıyor.

Bu mitinglere ülkenin gidişatından kaygılananlar, şeriate geçit vermek istemeyenler, şeriat karşıtı aydınların Ergenekon safsatasıyla dalga dalga tutuklanmasına karşı çıkanlar katılıyor.
Kaygısı olmayanlar ise katılmıyor.

Ama görülmüştür ki tarihimizde bu mitingler kadar coşkulu ve kalabalık miting olmamıştır. Demek ki halkla kucaklaşıyor.

Öyleyse bırakın yapsınlar, neden rahatsız oluyorsunuz?
Yoksa mitingleri demokratik eylemler olarak görmüyor musunuz?
2007'de yapılanları engellemek için de "darbe çağrısı yapıyorlar" diye suçlamışlardı. Ama öyle olmadığı görüldü. Şimdi de Ergenekoncu diye suçlanıyorlar.

Ergenekon buysa eğer "Hepimiz Ergenekoncuyuz".
Alt 15-05-2009, 23:24
Akhenaton
Üye Değil

pante´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şu yazılanların benzerini radyodan, tv'den duysanız, iktidar yanlılarından biri konuşuyor dersiniz.
Yazık!
Hem sol düşünce iddiasında olacaksın, hem de kanıtsız-hukuksuz tutuklamaları, mahpusları savunacaksın..

Bu mitinge katılanlar, "Apo'ya özgürlük" diye slogan atsalardı o zaman halkçı olurlardı bu kafalara göre.
Evet, bu mitinge katılanların büyük çoğunluğunu sosyal demokrasiye inanan Atatürkçü, laik, ulusal birliğe inanan insanlar teşkil ediyor.
Bunun yanında küçük bir kısmını da yurtsever sosyalistler ile antiemperyalist milliyetçi kesim kesim oluşturuyor.
Muhafazakar milliyetçilerin, Türk-İslam sentezcilerinin, liberallerin, dincilerin, şeriatçilerin, yeni Osmanlıcıların, Kürt merkezli politika yapan sol parti ve örgütlerin ise tamamı katılmıyor.

Bu mitinglere ülkenin gidişatından kaygılananlar, şeriate geçit vermek istemeyenler, şeriat karşıtı aydınların Ergenekon safsatasıyla dalga dalga tutuklanmasına karşı çıkanlar katılıyor.
Kaygısı olmayanlar ise katılmıyor.

Ama görülmüştür ki tarihimizde bu mitingler kadar coşkulu ve kalabalık miting olmamıştır. Demek ki halkla kucaklaşıyor.

Öyleyse bırakın yapsınlar, neden rahatsız oluyorsunuz?
Yoksa mitingleri demokratik eylemler olarak görmüyor musunuz?
2007'de yapılanları engellemek için de "darbe çağrısı yapıyorlar" diye suçlamışlardı. Ama öyle olmadığı görüldü. Şimdi de Ergenekoncu diye suçlanıyorlar.

Ergenekon buysa eğer "Hepimiz Ergenekoncuyuz".
Yahu pante ben niye kendimi yırtıyorum, bunların hepsi maşa. Dikkate dahi almayacaksın .Vızır vızır bunlar hep konuşur.
Alt 15-05-2009, 23:35
Üye

aydoe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Başımızı örtüp etnik kökenlerimizde ayrılarak mı orman olacaz?
Yoksa üstümüzdekilerdn sıyrılıp kucaklaşıp kaynaştığımızda mı orman oluruz.
Etnik ve dini temelde bölünme demek o ülkenin parçalanması yok oluşu demektirr.
Önündeki örnekleri,Balkanları,Irak'ı,Afganiztanı'ı ,Pakistan'ı göremiyormusun?
Ormandaki kuşmusun ,orman renkli ,kuşlar renkli ,Cumhuriyet renksin olsun walla bravo.
Ne Cumhuriyeti,Faşist Dikta ile yönetileceksin.
Elbette başını örterek yada etnik kökenlerıne ayrılarak orman olmuyacaksın ben ayrışmadan degil butunlestırmeden bahsedıyorum.
Diyorumki sen nasılki mini etek giyişine karısılmasına ozgurluk cumhurıyet laiklik dıye karsı cıkıyorsan
onlarında karsı cıkma hakları var
yanı sımdı bırısı b dınıne ınanıyor ve kendı ınandıgı sey geregı sarı bır papatya yakasına takıyor sen ona karsı cıkamazsınkı sana demzlermı sen o hakkı nerden alıyorsun dıye?
basortusu kullanan var bırak kulansınlar korkma
bu ülkede zaten basortusu uzunden irtica ha geldı ha gelecek dıye ordu sureklı ıktıdardı
kürt hakları istenınce ülke bölünbü bölünecek vatan millet sakarya denılerek yıne iktidar ordudaydu
sadece ordudamı elit kesimde degişimi istemeyen statukocu guclerdeydı hep.
Cumhurıyete aklı basında kim karşı olabilirki cumhurıyete nıye karşı olunurkı cumhurıyete degil cumhurıyeti savunuyorum dıyıpte ınsanları baskılayan tek tip ınsan yaratmaya calısanlara karşıyım ben
ve sorularım hala cevapsız kaldı
bugunku mıtıngı duzenlıyenlerın sıvasta nerde olduklarını sormustum?
Bana iranı afganıstanı pakistanı gostererek baskı uygulayamazsınkı bana kuzey ırakı gostererek baskı uyguluyamazsınki
sen baskılarsan akp işte boyle tek basına iktidar olur
sen baskılarsan bir kürt kalkar ne mutlu kürdüm dıyene der
sen baskılarsan sen basını örtene kültürünü yaşatmaya calısana orman boylemı olur dersen oda senın mini etegıne
sneın ıctıgın rakıya
senın hanı dedınya demın ben allahsızım dedıgımde linc ederler dıye
işte sen boyle yaparsan sen onları linc edersen onlarda etme hakkını neden blmasınlar
Şunu ozellıkle belırtıyım ben turbana veya kürt meselesıne tamamen ınsancıl bir pencereden ınsan hakkı olarak goruyor oyle bakıyorum.
İçerde şuan olupte masum olanlarda olabilir suclu olanlarda bilmıyoruz zaten o konuda yorumda yapmadım burda onları savunmmakta olmaz savcılık yapmakta
Ve sen akhineton,
ötüken sitesının burdaki temsilciligini gercekten laykıyla yapıyorsun sana kalsa zaten hepımız kurttan turemısızdır sneın soyledıklerını kendını kufurle ifade edişini zaten kaalede almıyorum
Alt 16-05-2009, 00:10
Kıdemli Üye

Doğru söylüyorsun Che21 arkadaşım bu mitingi düzenleyenlerin içinde Sivas'ta yanmaktan son anda kurtulanlar da var.
Sen nerdeydin Sİvas katliamı olduğunda?
Bu heryerekon soruşturması kapsamında tutklanan bir tane mhp li bbp li yada sağ radikal dinci varmı acaba?
Veli Küçük ve onun 3-4 adamı dışında kontregerilladan kimse varmı acaba?
İyi biliyoruz ki Cia Mit kontrgerilla örgütlenmesinden şu anda dışarıda olan ve dokunulamayan bir grup halen mevcut ,bunları alsalar ya ,yo alamazlar.
Kimleri topluyorlar ,dinci oligarşinin nindeki engelleri ,gelecekte sıkıntı yaratacak isimleri topluyorlar.
Kürt meselesi ayrı bir başlık ,meselenin çözümü bizim demokratik cumhuriyetimizi kurmakla mümkün yoksa ,tüm talepleri karşılansada sorun devam edecektir.
Çözüm demokratik devrimdir.

Önerilen Siteler