Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-05-2009, 12:14
OQONUC OQONUC isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Şimdi siz kendinizi dünyanın kaymağını yiyen kodomanlarla aynı kapasitede mi görüyosunuz.
Ben şahsen kendimi görmüyorum..Ayejj
....................

Evet işte aramızdaki farkı gösteren güzel bir cümle. Tebrik ederim sizi.
Selamlar
Alt 24-05-2009, 20:20
cyctec2 cyctec2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Cyctec2,
Evren'in big bang ile başladığı teorisine inanıyor musun? Büyük ihtimalle inanıyorsun. O zaman evrendeki herşeyin E=mc^2 'le oluşmaya başladığına , gerekli şartlar oluştuğunda elementlerin, toz bulutlarının, yıldızların, gezegenlerinin, galaksilerin yani evrenteki herşeyin oluştuğuna inanıyorsun.
Dünya oluşana kadar yaklaşık 9 milyar yıl boyunca herşeyin doğa kanunları ile geliştiğine, gözle görülemeyen atomlardan galaksiler oluşabileceğine çok mu kolayda gene bu ufak atomlardan çok çok basit canlı dediğimiz şeyin meydana gelmesi mi çok zor.
o zaman bana dna yı sentezleyen rna nın nasıl ortaya çıktığını bir söyleyinde sizinle olasılık tartışalım. olasılık konusunda bilimsel eğitim almış durumdayım. bu konuda şüphem yok.
Alt 24-05-2009, 20:22
Üye

milomanara´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hay allah, bende bir Lamarkcı geldi diye seviniyorum, tartışıcaz diye.

Sayın cyctec2, deliliniz kuransa, benim bu konu başlığı altında size cevap yazmam abesle iştigaldir.

delil olarak Kuran ı öne sürdüğümü söyledimmi? yada siz öyle mi anladınız? yada sadece sizlermi bilimin sahibisiniz? bende akıl sahibiyim, yoz adam değiliz.

saygılar ,
Alt 24-05-2009, 20:27
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

o zaman bana dna yı sentezleyen rna nın nasıl ortaya çıktığını bir söyleyinde sizinle olasılık tartışalım. olasılık konusunda bilimsel eğitim almış durumdayım. bu konuda şüphem yok.

Sayın cyctec2

Olmuş bir şeyin olasılık hesabı yapılmaz. Olasılık olmamış şeyler için geçerlidir. Diyelim ki %1 olasılık var. Bu 99 şey olacak sonra o bir şey olacak demek degildir. İlk anda da olmuşsa diger 99 seçenek artık önemsizdir ve daha olasılık hesabı olmaz.

rna nın nasıl ortaya çıktıgını siz bize anlatın. Muhtemelen Allah yaptı diyeceksiniz ve bunu da açıklama sayacaksınız öyle mi. Ve bu da bilimsel olacak ve bir daha da deşmeye gerek kalmayacak.

Böyle düşünürsek bir zamanlar depremleri de Allah yapıyor diyorduki yagmuru da fırtınayı da. Ama geldigimiz nokta da artık bu işlerde Allah'ın bir rolü olmadıgı anlaşıldı.

Uygun cevap yoksa şimdilik bilmiyoruz ya da bilemiyoruz demek en uygunudur.
Ama gene de sizin rna açıklamanızı dinleyelim.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 24-05-2009, 20:27
Üye

Ayejj´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Biri alman biri zenci ebeveynin ikiz çocuklarından biri beyaz bir siyah doğdu.Ve sen buna evrim teorisini yıkan gelişme olarak mı? bakıyorsun.Dikkat ettin mi ebeveynin biri beyaz bir zenci.
Almanyadaki Türklerin çocukları mavi gözlü olmaya başladıysa burdan çıkacak sonuç evrim teorisinin yıkılması mıdır?
Yoksa 2. 3. nesil gurbetçilerimizin aşk hayatının daha renkli geçmeye başladığının göstergesi midir?

Öyle şeyler söylüyorsunuz ki yatsıya kadarı bırak ''Niyet ettim Allah rızası için sabah namazının iki rekat sünnetini kılmaya Alllaahuekber ''demeye yetecek zaman kadar bile mumun alevini canlı tutamaz?

Git biraz biyoloji öğrende gel.
ilk tek hucreli canlıları mikroskopla ve kendi cabamla 14 yaşında gözlemeye başadımj. noT; o zamanlar mıkroskop okullarda cam dolaplar ıcınde dururdu. ikincisi bana biyoloji öğren diyecek kadar siz biyoloji bilirmisiniz? latince kelimeleri onutmus olabilirim ama biyolojide sizin üzerinize iki gömlek daha giyerim. emin olun

evrim teorisi daha çok ideolojik bir yaklaşım , ben bilimsellikten uzak altının ve ıustunun dolu olmayan ve ideolojilere göre genelde sekillendirilmiş bir teori oldugunu söylüyorum. canlıların adaptasyonel özellikleri ve doğal secimi red etmıyorum! ama siz olaya ideolojik yaklaştıgınız için bana gidin biyoloji dersi alın diyorsunuz! gerekirse onuda takviye ederiz ama şu an için burada bana ileri biyoloji lazım degil
Alt 24-05-2009, 20:34
Üye

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Sayın cyctec2

Olmuş bir şeyin olasılık hesabı yapılmaz. Olasılık olmamış şeyler için geçerlidir. Diyelim ki %1 olasılık var. Bu 99 şey olacak sonra o bir şey olacak demek degildir. İlk anda da olmuşsa diger 99 seçenek artık önemsizdir ve daha olasılık hesabı olmaz.

rna nın nasıl ortaya çıktıgını siz bize anlatın. Muhtemelen Allah yaptı diyeceksiniz ve bunu da açıklama sayacaksınız öyle mi. Ve bu da bilimsel olacak ve bir daha da deşmeye gerek kalmayacak.

Böyle düşünürsek bir zamanlar depremleri de Allah yapıyor diyorduki yagmuru da fırtınayı da. Ama geldigimiz nokta da artık bu işlerde Allah'ın bir rolü olmadıgı anlaşıldı.

Uygun cevap yoksa şimdilik bilmiyoruz ya da bilemiyoruz demek en uygunudur.
Ama gene de sizin rna açıklamanızı dinleyelim.

saygılarımla

ben teknik bir eğitim aldım, bir sistemin nasıl ortaya çıktığını nasıl hesap kitap yapıldıgını bilirim. hatta olasılık terimlerininde benim meslegimle alakası vardır. bu baglamda hiç kimse bana olasılıgı temel alarak akıllı sistemlerin ortaya çıktıgını izah edemez. burada macro kozmostanb bahsadıyoruz bunun daha mıkro kozmosu var daha oraya inmeden olasılık burada yetmıyor.

bilimde kabuller vardır, doğruya ulaşmak için kabuller uzerınden gıder ve ve çıkan sonuca göre başka kabullere yonlenırsınız! ama olasılık uzerınden bır kabul yapılamaz, bılımsel olmaz! olasılık gelecek için yapılır geçmiş için değil! siz hiç yaratılışı kabul olarak alıp bu olaya yaklaştınızmı? bence hayır. ben sizin yontemı ırdeledim ama benim zihnim kabul etmedi keşke bende matametik konusunda sizin kadar derin bilgilere sahip olsaydımda sizin gibi aha oldu bitti deyip kendimi rahatlatabilseydım ama diyorum ya illet matematik ve bilim beni farklı yerlere goturdu. !

saygılar ,
Alt 24-05-2009, 20:36
Kıdemli Üye

ben teknik bir eğitim aldım, bir sistemin nasıl ortaya çıktığını nasıl hesap kitap yapıldıgını bilirim. hatta olasılık terimlerininde benim meslegimle alakası vardır. bu baglamda hiç kimse bana olasılıgı temel alarak akıllı sistemlerin ortaya çıktıgını izah edemez. burada macro kozmostanb bahsadıyoruz bunun daha mıkro kozmosu var daha oraya inmeden olasılık burada yetmıyor.

bilimde kabuller vardır, doğruya ulaşmak için kabuller uzerınden gıder ve ve çıkan sonuca göre başka kabullere yonlenırsınız! ama olasılık uzerınden bır kabul yapılamaz, bılımsel olmaz! olasılık gelecek için yapılır geçmiş için değil! siz hiç yaratılışı kabul olarak alıp bu olaya yaklaştınızmı? bence hayır. ben sizin yontemı ırdeledim ama benim zihnim kabul etmedi keşke bende matametik konusunda sizin kadar derin bilgilere sahip olsaydımda sizin gibi aha oldu bitti deyip kendimi rahatlatabilseydım ama diyorum ya illet matematik ve bilim beni farklı yerlere goturdu. !

rna nın nasıl oldugu konusundaki açıklamalarınızı rica etmiştim sadece. Bunları degil. Var mı bir açıklamanız.

saygılarımla

Nazım Hikmet

Alt 24-05-2009, 20:37
Kıdemli Üye

olasılık gelecek için yapılır geçmiş için değil!

farklı bir şey mi söylemişiz.

saygılarımla

Nazım Hikmet

Alt 24-05-2009, 20:45
Üye

wolf18´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın cyctec2,

"Evrime inanmıyorum" diyebildiğinize göre demek ki, evrenin varlığı, canlılığın ortaya çıkışı, türlerin çeşitliliği ve insanın ortaya çıkışı gibi her türlü sorunun cevabını bulmuşsunuz. Takdir ediyorum sizi...

Benim aklım biraz kıt sanırım, evrim teorisini bir kenara koyduğumda, bir türlü bağdaştıramadığım şeyler var. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Soru 1: Yeri 4 günde (veya 2 günde) yaratan Tanrı, sonraki 2 günde de göğü yaratıyor. Halbuki biliyoruz ki 13.7 milyar yıl önce önce (gök olarak kastedilen) evren ortaya çıkmış. Dünya ise 4.5 milyar yaşında. Yani, yeryüzü göğün yaratılmasından yaklaşık 10 milyar yıl sonra ortaya çıkmış. Bu olayı kutsal kitapla nasıl bağdaştırıyorsunuz?

Soru 2: Canlı türlerinin ortaya çıkışında şu sıralama var...

4 milyar yıl önce prokaryotlar
3 milyar yıl önce fotosentez yapan bakteriler
2 milyar yıl önce ökaryotlar
1 milyar yıl önce çok hücreliler
600 milyon yıl önce basit hayvanlar
570 milyon yıl önce artropodlar
550 milyon yıl önce gelişmiş hayvanlar
500 milyon yıl önce balık ve ilkel amfibiler
475 milyon yıl önce kara bitkileri
400 milyon yıl önce böcekler ve tohumu bitkiler
360 milyon yıl önce amfibiler
300 milyon yıl önce sürüngenler
200 milyon yıl önce memeliler
150 milyon yıl önce kuşlar
130 milyon yıl önce çiçekli bitkiler
2.5 milyon yıl önce insan benzer ilk canlılar
200,000 bin yıl önce günümüzdeki insana çok benzeyen canlılar.

Fosil kayıtları bunu söylüyor ve bu sıralamaya aykırı bir tane bile buluntu yok. Canlıların ortaya çıkışındaki bu sıralamayı kutsal kitapla nasıl bağdaştırıyorsunuz? Evrimin olmadığı bir ortamda, türlerin birbirine dönüşmediği bir durumda bu nasıl olabiliyor?

Soru 3: Tanrı insanların ve diğer oksijen solunumu yapan canlıların yaşabilmesi için atmosferi neden doğrudan oksijenli olarak yaratmadı da siyanobakteriler ve mavi-yeşil algler gibi fotosentetik canlılara ürettirdi? Tanrı direk oksijen yaratamıyor muydu? Bizi çamurdan yaratan, ol deyince alemleri yaratan Tanrının oksijen üretmeye gücü yetmiyor muydu?

İşte size evrim diye birşey olmadığını ispatlamak için güzel bir fırsat. Öyle cevaplar verin ki bize, aklımızda bu konularda hiç şüphe kalmasın, biz de "evrim yoktur" diyelim.

Cevaplarınızı alırsak sorulara devam edebiliriz.

Sevgili Wolf18 sorularınıza izin verirseniz 1 soruda ben ekleyeyim.

Soru 4: Soru ikideki sıralamada yarattığı canllıları daha insan ortaya çıkmadan önce , Tanrı neden 5 defa topluca yok etmek istemiştir?
cevap 1= Kuran bir matematik veya fizik kitabı degıl. bu acıdan bakınca sayı ve rakamları degerlendırırken duz be duz bakarsanız 6 rakamında kalırsınız! bakış açınız önemli sadece.

cevap 2= Yaratılışta esas olan yine o boyutun fiziki kural ve kanunlarıdır. araç budur. yaratılış derken aklınıza direkt aha hoppala gelmesin zaten 6 rakamı vardıya orda bir zaman diliminden bahsediliyor! işte cevabı burda aslında anlayana.

cevap 3= cevap 2 ile aynı

cevap4= Dünyada ki varlığı sadece insan ile ilşkilendirmeyin, eğer burada Kuranı veya diğer kelamları inceleyip inanamadım diyen arkadaşlar da bilirler insanın dunyada bozgunculuk çıkaracağını söyleyenler vardı. detaya girmek istemiyorum.

inanın veya inanmayın herkesin kendi özgür hür iradesi. ben size inanmıyorsunuz diye bir gram kızmıyorum inanın. algı meselesi. ama benim bilimden uzak oldugumu idda etmeyin lütfen çünki değilim
Alt 24-05-2009, 20:55
Üye

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

rna nın nasıl oldugu konusundaki açıklamalarınızı rica etmiştim sadece. Bunları degil. Var mı bir açıklamanız.

saygılarımla
var ama uzun : ısrarınız üzerine yazayım ama kafakarıştırıcı olabilir. hatta riskli!

bakın sayın dilaver, elinize bir zar alın ve yere atın, zarın ne rakam geleceğini 1 /6 oranında bılırsınız. bu olasılıktır. olasılıgın ihtiyacı ise insan oğlunun etrafında tüm fiziksel veriyi değerlendirebilecek mekanizması olamdıgı için vardır. siz zarın yuzeyındeki çıkıntı, ruzgarın yonu, atış hız ve açınız ve hatta sizden 1 mılyon ısık yılı uzaktaki bir yıldızın kütlesel çekim kuvvetini vb bir mılyon belki daha fazla veriyi elde edebilmiş olsaydınız siz bu zarın ne geleceğini 1/1 oranında bılırdınız.

olasılığı 1/1 bilinen bir durum artık gelecek olmaktan öte gerçeklik olmuş olur bu durumdada gelecek ve gecmiş karvamları ortadan kalkar. aslında olasılık yoktur. sadece aciz biz insanlar için vardır. zamanla olasılık tahmınleırmız aratcak ama hiç bir zaman 1/1 olmıyacak(lütfen sağa sola cekmeyin burada basit olasıklıktan degil evrenin olasılıgından bahsediyorum)

işte bu noktada yaratma terimi ele alırken ole hop dunyaya tüm canlılar ışınlandı demedik size. bu dunyada geliştile bu dunyada var oldular, lütfen sizde bana bilimsel olarak bılınebilecek gereceklerin nasıl oalsılık oldunu söylermısınız? sadece bilimsel yetersizlikler olasılıgı gerekli kıalr. bilinen seyle rise bilinenlerdir.

işte bilinen varsa bilende vardır. ama unutmadan yine söylim yaratma işlemi öle hoppa diye bir şey degildir. ör: evrenin yaratılışı( süreç)

işte burada beni bilimden uzak tutan bir nokta söyleyin lütfen.

bazı seyler anlamsız geleblir ama uzun uzun yazmayı sevmem.

saygılarımla ,

Önerilen Siteler