dilaver´isimli üyeden Alıntı
ben teknik bir eğitim aldım, bir sistemin nasıl ortaya çıktığını nasıl hesap kitap yapıldıgını bilirim. hatta olasılık terimlerininde benim meslegimle alakası vardır. bu baglamda hiç kimse bana olasılıgı temel alarak akıllı sistemlerin ortaya çıktıgını izah edemez. burada macro kozmostanb bahsadıyoruz bunun daha mıkro kozmosu var daha oraya inmeden olasılık burada yetmıyor.
bilimde kabuller vardır, doğruya ulaşmak için kabuller uzerınden gıder ve ve çıkan sonuca göre başka kabullere yonlenırsınız! ama olasılık uzerınden bır kabul yapılamaz, bılımsel olmaz! olasılık gelecek için yapılır geçmiş için değil! siz hiç yaratılışı kabul olarak alıp bu olaya yaklaştınızmı? bence hayır. ben sizin yontemı ırdeledim ama benim zihnim kabul etmedi keşke bende matametik konusunda sizin kadar derin bilgilere sahip olsaydımda sizin gibi aha oldu bitti deyip kendimi rahatlatabilseydım ama diyorum ya illet matematik ve bilim beni farklı yerlere goturdu. !
rna nın nasıl oldugu konusundaki açıklamalarınızı rica etmiştim sadece. Bunları degil. Var mı bir açıklamanız.
saygılarımla
|
var ama uzun : ısrarınız üzerine yazayım ama kafakarıştırıcı olabilir. hatta riskli!
bakın sayın dilaver, elinize bir zar alın ve yere atın, zarın ne rakam geleceğini 1 /6 oranında bılırsınız. bu olasılıktır. olasılıgın ihtiyacı ise insan oğlunun etrafında tüm fiziksel veriyi değerlendirebilecek mekanizması olamdıgı için vardır. siz zarın yuzeyındeki çıkıntı, ruzgarın yonu, atış hız ve açınız ve hatta sizden 1 mılyon ısık yılı uzaktaki bir yıldızın kütlesel çekim kuvvetini vb bir mılyon belki daha fazla veriyi elde edebilmiş olsaydınız siz bu zarın ne geleceğini 1/1 oranında bılırdınız.
olasılığı 1/1 bilinen bir durum artık gelecek olmaktan öte gerçeklik olmuş olur bu durumdada gelecek ve gecmiş karvamları ortadan kalkar. aslında olasılık yoktur.

sadece aciz biz insanlar için vardır. zamanla olasılık tahmınleırmız aratcak ama hiç bir zaman 1/1 olmıyacak(lütfen sağa sola cekmeyin burada basit olasıklıktan degil evrenin olasılıgından bahsediyorum)
işte bu noktada yaratma terimi ele alırken ole hop dunyaya tüm canlılar ışınlandı demedik size. bu dunyada geliştile bu dunyada var oldular, lütfen sizde bana bilimsel olarak bılınebilecek gereceklerin nasıl oalsılık oldunu söylermısınız? sadece bilimsel yetersizlikler olasılıgı gerekli kıalr. bilinen seyle rise bilinenlerdir.
işte bilinen varsa bilende vardır. ama unutmadan yine söylim yaratma işlemi öle hoppa diye bir şey degildir. ör: evrenin yaratılışı( süreç)
işte burada beni bilimden uzak tutan bir nokta söyleyin lütfen.
bazı seyler anlamsız geleblir ama uzun uzun yazmayı sevmem.
saygılarımla ,