dilaver´isimli üyeden Alıntı
işte burada beni bilimden uzak tutan bir nokta söyleyin lütfen.
Bir şeyler demiş olabilseydiniz buna cevap verebilirdim. Ama çay bittikten sonra sanırım cevabınızı alacagız ve bize rna nın nasıl oluştugunu anlatacaksınız.
Bilimden şimdiye kadar uzak oldugunuz nokta yoktan var etme eylemdir, ama bunda da net degilsiniz henüz. Hele bir netleşin ondan sonra.
Sadece eleştiri haricinde hiç bir iddianız olmadıgı için şimdilik size yanıt vermek mümkün degil.
Ama sizinle derinleşecegiz galiba.
saygılarımla
|
çayımı almışım elime oh be ohh:
her neyse
aslında imkan olsada çaylarımızı yudumlarken tartışabilsek
ama ne çare buarada kuru kuru yazıcaz artık ama sunu soyleyeyım, size bir şeye inandırmak gibi bir amacım kesinlikle yok.
soru1= neden her insan buraya ışınlanmaz? ne bilim anneden babadan doğar?
soru2= neden taş yere düşer?
soru3= kütle çekimi neden vardır?
cevap= yaratmada esas olan fiziki kurallardır, bu evrendir, bu boyuttur. ör: 'çamurdan yaratılmak' bunu açarsanız bir çok şeyi görebilirsiniz.
ben fiziki kuralları ve bilimi red etmıyorum ama şu var ilim sahibi olan Allah tır. ve oda evreni var ederken her şeyi ama her şeyi onun kuralları içerisinde var etmiştir. diğer koşulda bebeler halen diğer taraftan iışınlanıyor olurdu!?'
dengeyi olasılığa bağlamak var bir bu dengeyi ve evreni daha doğrusu kural koyucuyu anlamak var. var olan kurallar içerisinde yaratılan bir evren var.
bu bağlamda rna ve benzeri her şeyin yaratılmasında bilim dışı hiç bir şey olmamıştır. zaten evrenin fizik kurallarını koyan kendisidir.
insan evrenin var olması noktasında bilinmezliklerin esiri çevresinde bilmediğinden afrizmalar savurabilir ama şu bir gerçek bir kurallar butunu var ben kuralların sahibinden bahsediyorum.
gelelim rna denen nesneye, olay burada zaten, yerden biten bitki bir kural çevresinde var olmakta, ne bilim kutle çekimi vb bir mılyon kural , işte soruyorum bu kuralların erdemi nedir? rna da var olması gerektiği var edilmiştir ve bilimsel yollar ile var olmuştur..
ben teorilere ve bilimsel gereçeklere hadi ordan demiyorum, zaten yaratılışta bunun içinde diyorum.
varın gerisini siz yorumlayın.
(cyctec3 ilerleyen zamanlarda vakit bulursa size olasılık denen saçmalıgın( bilimsel yetersizliklerin eseri olan ve her daim olacak olan) var olmadıgını bilimsel yollar ile ispatlıcaktır)
saygılarımla ,