Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-05-2009, 22:40
cyctec2 cyctec2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın cyctec2

O halde rna nasıl oluştu diye bir soru sormanız anlamsız. Şimdi big bang anında yaratılış olmuştur derseniz bilimin buna diyecek bir sözü olamaz. Ögrenince ancak cevaplanabilir. Buraya kadar anlaşamamzlık yok.

Evrimsel süreç derseniz onla da hemfikiriz. Ve patlamadan sonra yaratıcının bir işi olmaz.

Bilmem sizi anlayabildim mi.

saygılarımla

şimdi şu bir gerçek= evrenin bir başlangıcı vardır yanı bızım anladımız bır var oluşun başlangıcı vardır. bunda şüğhee düşmeye gerek yok.

elinizde bir cihaz olsa ve sıfır noktasında olsaydınız. ve cihazınızın işlem kapasitesi buyuk olsaydı siz var olmuş ve olacak olayların gidişatını su goturmez bir gerçek olarak gorecek olurdunuz. bu bizim içinde bulundugumuz zaman olgusu ıcınden bakıs. bırde zamanın iç içe geçmiş formunu düşünün!( bu ayrı bır konu olup belki incelenebilir)

ben dıyorumki yaratılış evrenin var oldugunda su goturmez bır gercektı. o bağlamda yaratıcının var oluştan ( bizim algısınızlarımızdaki var oluş) sonraki süreçte kontrolsuz oldugunu soylemek zaten abesle iştigal olur.

'Ve patlamadan sonra yaratıcının bir işi olmaz.' bu cumlede anlasamadık, bunu kesinlikle kast etmedim. ama patlamadan da bahsetmedim. patlama demek sadece algısal olarak anlayabılmek ıcın denebilir.
Alt 24-05-2009, 22:40
Üye

bakın ben bilime ve bilimin ışığına yoz şekilde bakan bir insan degilim.

bakıs acımı anlatmak aslında bıraz imkansız gibi bunu saatlerce konusmak yazmak lazım.

ben süreçlere ve olaylara takılmıyorum onları astımı dusunuyorum.

ben temelden en temel mantıktan bahsedıyorum.

hanı vardırya ' geçmişle gelecek arasına sıkışmış hiçlikler' işte bunlar beni balamaz ve bunda bilimsel bir tezatda yoktur.!

insan algısının diğer canlılardan en temel farkıda budur işte; sormak ve bulmak ama komle bir cevap.

olgu ve olaylara takılmamak . zamana hapsolmamak. tuzaklara yakalanmamak. aklını kullanmak.

ama şunu açık acık belirteyim, ben bir muslumanım , iyi veya kotu , ama musluman olmus olmam beni bilimden ve ilimden uzak kılmaz. adaletten uzak kılmaz.bende barış ve adalet derim, bende kardeşlik derim, bnde aş emek derim ama ben ideolojilerden kendimi münezzeh görürüm ve bu kapana kısılmam. degısen algı ve zamanın sebebince yok olmaya namzet ideolojiler beni baglamaz.

benim için bir gercek vardır oda sınırı olmayan, başlangıcı ve sonu olmayan tek olan Allah'tır. Bunda ispata gerek olan bır durum olmayıp varlıgımız bıle onun ispatıdır. ( bence)

siz fikir ve düşüncelerinizi burada paylaşmaktasınız, bunlarda benim naçizane düşüncelerim.

saygılarımla ,
Alt 24-05-2009, 22:45
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

cyctec2´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
o zaman bana dna yı sentezleyen rna nın nasıl ortaya çıktığını bir söyleyinde sizinle olasılık tartışalım. olasılık konusunda bilimsel eğitim almış durumdayım. bu konuda şüphem yok.
Sevgili cyctec2 abiyogenez'i araştırırsan yaşamın nasıl başladığı hakkındaki görüşleri bulabilirsin. Zaten muhtemelen bakmışsındır bakmamışsanda baktığın zaman sana mantıklı gelmeyecektir.Çünkü aklında yaratılışın doğru olduğu bunun dışındaki seçeneklerin imkan dahilinde olmadığı önyargısı ile yaklaştığın için mantıklı gelmeyecektir ve bu görüşleri kabul etmeyeceksin. Büyük ihtimalle bu konuda yapılan deneylerden ve alınan olumlu sonuçlardan da haberin vardır ama bunlar senin için yetersiz deneylerdir.

Olasılık konusunda bilimsel eğitim aldım diyorsun o zaman Muhammed'in bu kitabı kendisinin yaratmış olma olasılığı nedir?

cevap 2= Yaratılışta esas olan yine o boyutun fiziki kural ve kanunlarıdır. araç budur. yaratılış derken aklınıza direkt aha hoppala gelmesin zaten 6 rakamı vardıya orda bir zaman diliminden bahsediliyor! işte cevabı burda aslında anlayana.

Son 150-200 yılda ( Bunu islam ülkeleri için son 100 yıldaki diyebilirsin) elde edilen bilimsel gerçekleri ve bu 200 yılı saymazsak evrenin yaratılışıda, yaşamın oluşuda kısacası herşey 6 günde hoppadanan olmuştur. Bununla ilgili Erzurumlu İbrahim Hakkı efendinin Marifetnamesindeki şu cümleleri örnek verebilirim;

"Ey aziz, malum olsun ki, müfessirler ve muhaddisler, söz birliği ile demişlerdir ki; Hak Taâlâ, âlemin tamamını bir anda yaratmaya kâdirken altı günde yaratması, yani pazar gününden başlayıp âlemde bulunanları cuma gününde tamam eylemesi, kullarına her işte sabır ve ihtiyatı öğretmek ve anlatmak içindir. Nitekim buyurmuşlardır ki: "And olsun ki gökleri, yeri ve ikisinin arasında bulunanları altı günde yarattık ve biz bir yorgunluk da duymadık." (51/38)."

Evrenin ve dünyanın oluşumundaki geçen süreler ortaya çıkana kadar 6 günde yaratılış varken, gerçekte geçen süreler ortaya çıkınca hemen ağız birliği edilmiş gibi 6 gün, 6 zaman dilimine çevrilmiştir. Muhtemelen bu geçen sürelerden haberi olmayan alim diyebileceğin birine desen ki 6 günde yaratılış olmamıştır sana kafir diyecektir.

Sana şunu soruyorum.

Evrimi kabul etmediğin için 2 ayak üstünde yürüyüp alet yapabilen ve yaptığı aletleri kullanabilen, ateşi kullanabilen canlılara insan diyorsun. O zaman insanlar çok çok çok iyimser tahminle 1 milyon yıl önce yaratılmış olmalıdır. Kısacası Adem 1milyon yıl önce yaratıldı. Nasıl oluyorda 1 milyon yıldan beri dünya üzerinde olan ademoğulları son 10bin yılda gelişmeye başlıyor? Ademe herşey öğretilmişken, Sürekli peygamberler gönderilirken ( ne gariptir yazı bulunana kadar hiç kitap gönderilmiyor) ademoğullarının 980bin yıl boyunca bir arpa boyu kadar yol alamamasının olasılığı nedir?

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 24-05-2009, 22:58
Üye

Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili cyctec2 abiyogenez'i araştırırsan yaşamın nasıl başladığı hakkındaki görüşleri bulabilirsin. Zaten muhtemelen bakmışsındır bakmamışsanda baktığın zaman sana mantıklı gelmeyecektir.Çünkü aklında yaratılışın doğru olduğu bunun dışındaki seçeneklerin imkan dahilinde olmadığı önyargısı ile yaklaştığın için mantıklı gelmeyecektir ve bu görüşleri kabul etmeyeceksin. Büyük ihtimalle bu konuda yapılan deneylerden ve alınan olumlu sonuçlardan da haberin vardır ama bunlar senin için yetersiz deneylerdir.

Olasılık konusunda bilimsel eğitim aldım diyorsun o zaman Muhammed'in bu kitabı kendisinin yaratmış olma olasılığı nedir?

Son 150-200 yılda ( Bunu islam ülkeleri için son 100 yıldaki diyebilirsin) elde edilen bilimsel gerçekleri ve bu 200 yılı saymazsak evrenin yaratılışıda, yaşamın oluşuda kısacası herşey 6 günde hoppadanan olmuştur. Bununla ilgili Erzurumlu İbrahim Hakkı efendinin Marifetnamesindeki şu cümleleri örnek verebilirim;

"Ey aziz, malum olsun ki, müfessirler ve muhaddisler, söz birliği ile demişlerdir ki; Hak Taâlâ, âlemin tamamını bir anda yaratmaya kâdirken altı günde yaratması, yani pazar gününden başlayıp âlemde bulunanları cuma gününde tamam eylemesi, kullarına her işte sabır ve ihtiyatı öğretmek ve anlatmak içindir. Nitekim buyurmuşlardır ki: "And olsun ki gökleri, yeri ve ikisinin arasında bulunanları altı günde yarattık ve biz bir yorgunluk da duymadık." (51/38)."

Evrenin ve dünyanın oluşumundaki geçen süreler ortaya çıkana kadar 6 günde yaratılış varken, gerçekte geçen süreler ortaya çıkınca hemen ağız birliği edilmiş gibi 6 gün, 6 zaman dilimine çevrilmiştir. Muhtemelen bu geçen sürelerden haberi olmayan alim diyebileceğin birine desen ki 6 günde yaratılış olmamıştır sana kafir diyecektir.

Sana şunu soruyorum.

Evrimi kabul etmediğin için 2 ayak üstünde yürüyüp alet yapabilen ve yaptığı aletleri kullanabilen, ateşi kullanabilen canlılara insan diyorsun. O zaman insanlar çok çok çok iyimser tahminle 1 milyon yıl önce yaratılmış olmalıdır. Kısacası Adem 1milyon yıl önce yaratıldı. Nasıl oluyorda 1 milyon yıldan beri dünya üzerinde olan ademoğulları son 10bin yılda gelişmeye başlıyor? Ademe herşey öğretilmişken, Sürekli peygamberler gönderilirken ( ne gariptir yazı bulunana kadar hiç kitap gönderilmiyor) ademoğullarının 980bin yıl boyunca bir arpa boyu kadar yol alamamasının olasılığı nedir?

evet bu konuda yıllarca bir şeyler okudum ama şunu sadece çaresiz bir kıvranma. 2008 yılında bile yapılan deneylerde kullanılan organık molekullere ragmen bir rna cıgı sentezleyemeyen hatta mevcut organık molekullerı dahada yok eden calısmalar olmustur. burada hiç bir başarı sağlanamamıştır ki o açık olamsına ragmen sizin hangi basarılı deneylerden bahsettıgınızı anlamadım?

'''Olasılık konusunda bilimsel eğitim aldım diyorsun o zaman 'hz' Muhammed'in bu kitabı kendisinin yaratmış olma olasılığı nedir?''' bunu demişsiniz ama benim yazdıgım ve anlatmaya calıstıgım perspektıfı anlarsınız sorunuzun bu konuyla lakası olmadıgını anlarsınız. hatta yersız oldugunu gorursunuz.

6 gun meselesıne daha once cevap vermıstım. İbrahim Efendi size yeterli veya yetersiz gelebilir ama bu beni ilgilendirmez.

son soruna istinaden; insan oğlunun son 10 bın yıldır bır gelısım ıcınde olduguna su goturmez ispatların varmı? yanılıyor olmayasınız?

evrime karşıyım çünki ne latı nede ustu dolu dedim. ama yazdıklarımı incelersenız benım ne anlatmaya calıstımı anlarsınız. burada bır anlamamazlık goruyorum
Alt 24-05-2009, 23:03
Üye

birde demişsiniz yazı bulnana kadar! ama şunuda siz bilirsiniz her halde; size hep kitap gonderdik denmıyor! uyarıcılar gonderdık denıyor vesselam.
Alt 24-05-2009, 23:06
Üye

Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Sana şunu soruyorum.

mantık sorusu sorayım sıze;

aşağıdakilerden hani,gisi mantıklıdır;
a- yoktan var oluş
b-vardan var oluş

cevap vermeden aşağıyı okumayın lutfen
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
yormadan cevap vereyim.

yok=0
var =1

bir and leme yapalım lojiksel olarak

0 and 1 = 0 ( mantıksız)

1 and 1 = 1 (mantıklı)
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Alt 24-05-2009, 23:22
Üye

her neyse kendimi sitenizden uzaklaştırıyorum. sağlıcakla kalın arkadaşlar.

cyctec3 te görüşmek üzre

her kese iyi akşamlar.
Alt 24-05-2009, 23:51
Sapiens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sapiens Sapiens isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

cevap 1= Kuran bir matematik veya fizik kitabı degıl. bu acıdan bakınca sayı ve rakamları degerlendırırken duz be duz bakarsanız 6 rakamında kalırsınız! bakış açınız önemli sadece.

cevap 2= Yaratılışta esas olan yine o boyutun fiziki kural ve kanunlarıdır. araç budur. yaratılış derken aklınıza direkt aha hoppala gelmesin zaten 6 rakamı vardıya orda bir zaman diliminden bahsediliyor! işte cevabı burda aslında anlayana.

cevap 3= cevap 2 ile aynı

cevap4= Dünyada ki varlığı sadece insan ile ilşkilendirmeyin, eğer burada Kuranı veya diğer kelamları inceleyip inanamadım diyen arkadaşlar da bilirler insanın dunyada bozgunculuk çıkaracağını söyleyenler vardı. detaya girmek istemiyorum.

inanın veya inanmayın herkesin kendi özgür hür iradesi. ben size inanmıyorsunuz diye bir gram kızmıyorum inanın. algı meselesi. ama benim bilimden uzak oldugumu idda etmeyin lütfen çünki değilim
Kuran matematik ve fizik kitabı olduğunu kimse söylemiyor zaten ama yerin ve göğün yaratılışının 6 gün sürdüğü Tevrat'ta olduğu gibi birçok ayette belirtilmiş. Bunun yanı sıra,

"Rabbinin katında bir gün, saydıklarınızdan bin yıl gibidir." (Hacc Suresi, ayet 47.)

ayette de görüldüğü üzere, bir günün bize göre ne kadar süreye tekabül ettiği açıklamış (itirazın yoktur sanırım bunlara). Buna göre, 6 bin günlük bir süreden bahsediyor olmamız gerekir. Halbuki 13.7 milyar gibi bir realite var? Buna ne diyorsun?

Benim ilk sorumdaki asıl vurgu yerin ve göğün hangi sırayla yaratılmış olduğunaydı, sanırım bunu kaçırmışsın. Burada da iki ayrı durum var.

Bakara-2. O ki, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı. Sonra göğe yöneldi, onları yedi gök olarak düzenledi. O, her şeyi bilir.

Naziat/ 27-30. Sizi yaratmak mı daha zor, göğü mü? Allah onu bina etti. Tavanını yükseltti, onu bir düzene koydu. Gecesini kararttı, gündüzünü çıkardı. Bundan sonra da yeryüzünü döşedi.

İlk ayette yer daha önce yaratılmışken, diğer ayette önce gök yaratıldı deniliyor? Hangi ayet doğruyu söylemektedir? İlk ayet doğruysa, daha gök yaratılmadan yeryüzü nasıl yaratılmış olabilir? İki ayet arasındaki bu zıtlık bir çelişki değil midir? İnanan bir insan olarak, bu konuda verecek bir cevabın mevcut mudur?

Bir de yeryüzünün yaratılması sürecinde yaratılan, 160 milyon yıl boyunca yaşayan ama 65 milyon yıl önce soyları tükenen dinazorlar var. Acaba Allah soylarının tükeneceğini bile bile bunları neden yarattı? Bizim imanımızı sınamak için mi yoksa paleontologlar için ekmek kapısı olsun, bundan rızıklansınlar diye mi? Ya da "Allah öyle uygun gördü"den başka, herhangi bir sebeple mi?

Bu konularda bizleri bir aydınlatıverir misiniz, zahmet olmazsa...
Alt 24-05-2009, 23:57
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evet bu konuda yıllarca bir şeyler okudum ama şunu sadece çaresiz bir kıvranma. 2008 yılında bile yapılan deneylerde kullanılan organık molekullere ragmen bir rna cıgı sentezleyemeyen hatta mevcut organık molekullerı dahada yok eden calısmalar olmustur. burada hiç bir başarı sağlanamamıştır ki o açık olamsına ragmen sizin hangi basarılı deneylerden bahsettıgınızı anlamadım?

'''Olasılık konusunda bilimsel eğitim aldım diyorsun o zaman 'hz' Muhammed'in bu kitabı kendisinin yaratmış olma olasılığı nedir?''' bunu demişsiniz ama benim yazdıgım ve anlatmaya calıstıgım perspektıfı anlarsınız sorunuzun bu konuyla lakası olmadıgını anlarsınız. hatta yersız oldugunu gorursunuz.

6 gun meselesıne daha once cevap vermıstım. İbrahim Efendi size yeterli veya yetersiz gelebilir ama bu beni ilgilendirmez.

son soruna istinaden; insan oğlunun son 10 bın yıldır bır gelısım ıcınde olduguna su goturmez ispatların varmı? yanılıyor olmayasınız?

evrime karşıyım çünki ne latı nede ustu dolu dedim. ama yazdıklarımı incelersenız benım ne anlatmaya calıstımı anlarsınız. burada bır anlamamazlık goruyorum

Unutmaki bu deneyler en fazla 60-70 seneden beri yapılıyor. İlkel dünyada bir rna'nın oluşa bilmesi milyonlarca yıl sürdüğü tahmin ediliyor. Şuna eminim ki yakın bir gelecekte rna'yı da üretmeyi başaracaklar ama nasıl olsa siz onada bir mana bulursunuz.

6 gün ile ilgili Muhammed'in de hadisi var istersen onuda yazayım. Dur ya şimdi sen onada inanmazsın.

Son 10 bin yılı çok iyimser bir tahmin olarak söyledim yoksa 10 bin yıldan bile az. Kanıt istiyorsan Kuran'a bak anlatılan bütün hikayelerin en eskisi m.ö 3000 - 4000 yılına kadar gider. Gerek tevratta olsun gerekse Muhammedin hadislerinde olsun ademin yaratılışı 6-7bin yıl öncesidir.

Tamam evrime altıda üstüde boş diye karşı olabilirsiniz ama evrime karşı inandığınız şey sadece 3 tane kitapta yazan ve hiç bir kanıtı olmayan birşeyse kusura bakmayın ama bu pek mantıklı bir olay değil.

mantık sorusu sorayım sıze;

aşağıdakilerden hani,gisi mantıklıdır;
a- yoktan var oluş
b-vardan var oluş

cevap vermeden aşağıyı okumayın lutfen
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
yormadan cevap vereyim.

yok=0
var =1

bir and leme yapalım lojiksel olarak

0 and 1 = 0 ( mantıksız)

1 and 1 = 1 (mantıklı)

Benim sorduğum soruya cyctec2 olarak cevap vermedin, belki cyctec3 olarak cevap verirsin.

1 milyon yıldan beri herşey öğretilen Ademoğulları ne yaptı?

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 25-05-2009, 19:13
Üye

wolf18´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kuran matematik ve fizik kitabı olduğunu kimse söylemiyor zaten ama yerin ve göğün yaratılışının 6 gün sürdüğü Tevrat'ta olduğu gibi birçok ayette belirtilmiş. Bunun yanı sıra,

"Rabbinin katında bir gün, saydıklarınızdan bin yıl gibidir." (Hacc Suresi, ayet 47.)

ayette de görüldüğü üzere, bir günün bize göre ne kadar süreye tekabül ettiği açıklamış (itirazın yoktur sanırım bunlara). Buna göre, 6 bin günlük bir süreden bahsediyor olmamız gerekir. Halbuki 13.7 milyar gibi bir realite var? Buna ne diyorsun?

Benim ilk sorumdaki asıl vurgu yerin ve göğün hangi sırayla yaratılmış olduğunaydı, sanırım bunu kaçırmışsın. Burada da iki ayrı durum var.

Bakara-2. O ki, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı. Sonra göğe yöneldi, onları yedi gök olarak düzenledi. O, her şeyi bilir.

Naziat/ 27-30. Sizi yaratmak mı daha zor, göğü mü? Allah onu bina etti. Tavanını yükseltti, onu bir düzene koydu. Gecesini kararttı, gündüzünü çıkardı. Bundan sonra da yeryüzünü döşedi.

İlk ayette yer daha önce yaratılmışken, diğer ayette önce gök yaratıldı deniliyor? Hangi ayet doğruyu söylemektedir? İlk ayet doğruysa, daha gök yaratılmadan yeryüzü nasıl yaratılmış olabilir? İki ayet arasındaki bu zıtlık bir çelişki değil midir? İnanan bir insan olarak, bu konuda verecek bir cevabın mevcut mudur?

Bir de yeryüzünün yaratılması sürecinde yaratılan, 160 milyon yıl boyunca yaşayan ama 65 milyon yıl önce soyları tükenen dinazorlar var. Acaba Allah soylarının tükeneceğini bile bile bunları neden yarattı? Bizim imanımızı sınamak için mi yoksa paleontologlar için ekmek kapısı olsun, bundan rızıklansınlar diye mi? Ya da "Allah öyle uygun gördü"den başka, herhangi bir sebeple mi?

Bu konularda bizleri bir aydınlatıverir misiniz, zahmet olmazsa...
aslında burada olmamam lazım ama ama cyctec2 yazsın , bilimin ışığı gözünüzde karartı yapmasın diye yazsın adamım cyctec2.

gelelim 1000 yıl meselesine; orada Rabinin katında diyor!
ikinicisi 6 gunlük süreç ise baska bir ayette başka bir yerde geciyor. sen kalkıp ikisini çarpıp toplayıp bir kanıya varıyorsun. dedikya o bir matematik kitabı değil al çarp böl! 6 gün süreçtir kardeşim, oradan bir süreç çıartabilirmi gözün bilmiyorum ama şunu anlaman lazım( şu anki perspektifte) evren ve hayat bir süreç(sistemö ve kural,bilim ile,fizik ile) dahilinde yaratıldı.

'Naziat/ 27-30. Sizi yaratmak mı daha zor, göğü mü? Allah onu bina etti. Tavanını yükseltti, onu bir düzene koydu. Gecesini kararttı, gündüzünü çıkardı. Bundan sonra da yeryüzünü döşedi.'

bir eleştirinizde burada galiba ; Bakın tek hücreli canlılar ortaya çıktıktan sonra bizim gerçek manada anladıgımız atmosfer oluştu (Allah ınu bina etti ve bir düzene koydu(şu anki haline gelmesi, ham hali degil). Yeryüzünü döşedi; be arkadaşım nasıl bir anlam çıkardın hayretle riçinde kaldım, okumazmısın yada anlmazmısın, eger okuyorsanda anlayasın bari, 'dçşedi ' diyor, ne anlma gelir bu, bitkilerin, canlıların , dağların ortaya çıkması gelmezmi aklına, süreç kavramı yokmudur aklında, bu soyut bir şey değilki.

be canım arkadaşım, dinozorların ve benzeri yaratıkların yok olmaması sizde ne gibi his bırakırdı? diyoruzya bir süreç, dünya insandan önce bir hiçlikten ibaret değildiki! bekliyorsunuzki her şey halo hop ortaya çıktı diyelim ama öyle değil(süreç). o gariban dinozorlarda yasadı ve yok oldu, bundan çıakrdıgın anlamı anlasam!

Önerilen Siteler