Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-05-2009, 19:21
cyctec2 cyctec2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Unutmaki bu deneyler en fazla 60-70 seneden beri yapılıyor. İlkel dünyada bir rna'nın oluşa bilmesi milyonlarca yıl sürdüğü tahmin ediliyor. Şuna eminim ki yakın bir gelecekte rna'yı da üretmeyi başaracaklar ama nasıl olsa siz onada bir mana bulursunuz.

6 gün ile ilgili Muhammed'in de hadisi var istersen onuda yazayım. Dur ya şimdi sen onada inanmazsın.

Son 10 bin yılı çok iyimser bir tahmin olarak söyledim yoksa 10 bin yıldan bile az. Kanıt istiyorsan Kuran'a bak anlatılan bütün hikayelerin en eskisi m.ö 3000 - 4000 yılına kadar gider. Gerek tevratta olsun gerekse Muhammedin hadislerinde olsun ademin yaratılışı 6-7bin yıl öncesidir.

Tamam evrime altıda üstüde boş diye karşı olabilirsiniz ama evrime karşı inandığınız şey sadece 3 tane kitapta yazan ve hiç bir kanıtı olmayan birşeyse kusura bakmayın ama bu pek mantıklı bir olay değil.

Benim sorduğum soruya cyctec2 olarak cevap vermedin, belki cyctec3 olarak cevap verirsin.

1 milyon yıldan beri herşey öğretilen Ademoğulları ne yaptı?
siz boş verin ilkel rna yı gelişmiş bir rna dan dna sentezleyinde görelim. mesela bir virus rna sından bir dna sentezleyin görelim. hazırı var ilkeline gerenk yok

anlamadınız bir şey daha var galiba; Kuran insanları bilimde ileri gitsin diye gelmedi. siz bunu anladınızmı?

bakın bu bir kelam, siz kalkp insanların 10 bin yıl önceki kültür ile vey adaha eski mantalite ile hiç bir şey anlatamazsınız. hali hazırda bunlar yaşanmış gerçekler ve sizin buradan sayılar değil dersler çıkarmanız lazım!

yo ben sayılar çıkaracam derseniz; daha 200 yıl öncesinin olaylarını doğru düzgü analiz edemeyen bizlerin 15 bin yıl önceki tarihi analiz edeceğini sandınız. zaten 15 yıl önceden haber verilseydi siz kalkıp bununda ihtimalinin olmıcanı diyecektiniz. yani ister 15 ister 3 olsun bu yaklaşım ile itirazınız devam edecekti. ama tekrar söylim, bakış açısı başka bir şey değil. belki bizi önyargılı doğma sahibi insanlar olarak görebilirsiniz ama inın siz bizden daha önyargılısınız şu an!

saygılarımla ,
Alt 25-05-2009, 20:53
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

cyctec2´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
siz boş verin ilkel rna yı gelişmiş bir rna dan dna sentezleyinde görelim. mesela bir virus rna sından bir dna sentezleyin görelim. hazırı var ilkeline gerenk yok

anlamadınız bir şey daha var galiba; Kuran insanları bilimde ileri gitsin diye gelmedi. siz bunu anladınızmı?

bakın bu bir kelam, siz kalkp insanların 10 bin yıl önceki kültür ile vey adaha eski mantalite ile hiç bir şey anlatamazsınız. hali hazırda bunlar yaşanmış gerçekler ve sizin buradan sayılar değil dersler çıkarmanız lazım!

yo ben sayılar çıkaracam derseniz; daha 200 yıl öncesinin olaylarını doğru düzgü analiz edemeyen bizlerin 15 bin yıl önceki tarihi analiz edeceğini sandınız. zaten 15 yıl önceden haber verilseydi siz kalkıp bununda ihtimalinin olmıcanı diyecektiniz. yani ister 15 ister 3 olsun bu yaklaşım ile itirazınız devam edecekti. ama tekrar söylim, bakış açısı başka bir şey değil. belki bizi önyargılı doğma sahibi insanlar olarak görebilirsiniz ama inın siz bizden daha önyargılısınız şu an!

saygılarımla ,

Cyctec2 neden kıvırıyorsun ilk başta bir rna bile sentezleyemiyorlar dedin bende yakın gelecekte onuda yapacaklar dedim şimdi de kalkmışsın bir rna da dna sentezlesinler diyorsun. Merak etme o da olacak o zaman ne diyeceksiniz merak ediyorum.

Bilimde ileri gitmek uygarlıkta ileri gitmekle paraleldir. Bilimde ilerleyen toplumlarda uygarlıkta ilerlemiştir. Kuran bilimde ileri gitsin diye gelmediğini biliyorum. Kuran insanlar hep 600 yılındaki teknoloji ile yaşayacaklar gibi düşünüyor zaten.

Sana sorduğum sorunun cevabını veremeyeceksen söyle böyle kıvranmana gerek yok. 15bin yıl yeterli gelmediyse 30bin yıl yapalım. Sanada bir kıyak son 100bin yıl olsun. 100 bin yıl önce insanlar uygarlık seviyesine ulaşmış olsun. Pramidler inşa edebilsinler, yazıyı bulsunlar, tekerlikli araçları kullanabilsinler gemilerle deniz aşırı ülkelerde ticaret yapabilmiş olsunlar. Şimdi soruma cevap ver 900bin yıl insanlar neden hiç bir ilerleme göstermediler?

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 25-05-2009, 21:43
Sapiens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sapiens Sapiens isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Cyctec2,

Kuran bir matematik kitabı değildir diyorsun ama Kuran'da bir sürü rakam var. Bir günün ne kadar yıla tekabül ettiği, bir müslümanın kaç tane müşriği tepeleyebileceği, mirastan eşe, çocuğa ne kadar kalacağını belirten bir sürü rakam var. Hatta kesirler bile var. Rakamın olduğu yerde matematik de vardır. Kuran'da matematik olduğu gibi, matematik hatası bile vardır (bkz. Nisa 11-12).

Dinazor olayını kendince cevaplamışsın, öyle olsun. Ancak, görüyorum ki
asıl soruma cevap vermemişsin. Tekrar sorayım. Aşağıda iki tane ayet var.

Bakara-29. O ki, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı. Sonra göğe yöneldi, onları yedi gök olarak düzenledi. O, her şeyi bilir.

Naziat/ 27-30. Sizi yaratmak mı daha zor, göğü mü? Allah onu bina etti. Tavanını yükseltti, onu bir düzene koydu. Gecesini kararttı, gündüzünü çıkardı. Bundan sonra da yeryüzünü döşedi.

İlk ayette önce yeryüzü yaratıldı deniliyor, ikincisinde önce gökyüzü yaratıldı deniliyor. Bu çelişki değil midir? Bu konuda ne diyorsun?

İslam forumunda "Sorularıma buradan devam ediyorum" başlıklı bir konu açmıştım. Orada 5-6 tane soru var. Bu sorular cevaplanmadan rna sentezlenemez hikayesi hava cıvadır.

Cevaplarını merakla bekliyorum. Varsa tabii...
Alt 25-05-2009, 21:46
Üye

Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cyctec2 neden kıvırıyorsun ilk başta bir rna bile sentezleyemiyorlar dedin bende yakın gelecekte onuda yapacaklar dedim şimdi de kalkmışsın bir rna da dna sentezlesinler diyorsun. Merak etme o da olacak o zaman ne diyeceksiniz merak ediyorum.

Bilimde ileri gitmek uygarlıkta ileri gitmekle paraleldir. Bilimde ilerleyen toplumlarda uygarlıkta ilerlemiştir. Kuran bilimde ileri gitsin diye gelmediğini biliyorum. Kuran insanlar hep 600 yılındaki teknoloji ile yaşayacaklar gibi düşünüyor zaten.

Sana sorduğum sorunun cevabını veremeyeceksen söyle böyle kıvranmana gerek yok. 15bin yıl yeterli gelmediyse 30bin yıl yapalım. Sanada bir kıyak son 100bin yıl olsun. 100 bin yıl önce insanlar uygarlık seviyesine ulaşmış olsun. Pramidler inşa edebilsinler, yazıyı bulsunlar, tekerlikli araçları kullanabilsinler gemilerle deniz aşırı ülkelerde ticaret yapabilmiş olsunlar. Şimdi soruma cevap ver 900bin yıl insanlar neden hiç bir ilerleme göstermediler?
rna da size kıyak yaptım sadece anlamadınız galiba! varsayalım rna olsun elinmizde onunla yapın dedim. kıvranmayı nerden çıkardınız vesselam. esas siz kıvranmaktasınız!

ilerleme derken transistorün bulunmasınımı kast ediyorsunuz? yoksa ne bilim daha farklı şeylermi?

ne kadar eminsiniz insanların hep ilkel olduna?

ya daha dün maymun dediniz neandertal insalarının bile cenaze seronomileri ortayua çıktı, o gündür kimse bahsetmez oldu o garibanlardan! hani onlarda maymunduya? hastalık geçirmiş insan iskeleti bulunmaya görsün hemen şebek ediyorsunuz?!'^ garibanları.

gelelim medeniyete: sümerleri araştırın vesselam, mısırın uygarlık seveiyesinin ne şekilde ortaya çıktınıda araştırın, 15 bin yıllık tabletleri araştırın, :llama: keza sizin için insanlık mağara ve taş devrinden ibaretti ama bir araştırın bakem! çok emin olmayın, bilimin ışığı gözünüzü alıp geçici körlük etmesin sizi!

ben söylim canımın içi eğer çok merak ediyorsanız veya biliyorsanız

alın size tübitaktan bir makale________________________________

İnsan dünya üzerindeki varlığını ne kadar zamandır sürdürmektedir?

İnsanın evrimi, halen uzun ve derin tartışmalara yol açan bir konudur. İnsanın bir "tür" olarak "Homo sapiens" halini alıncaya dek geçirdiği evreler, hominidlerin (dik yürüyebilen hayvanların) fosil kayıtlarına göre şekillendirilmeye çalışılmıştır. Bu fosil kayıtlarına göre aşağıdaki gibi bir "insanlık tarihi" listeleyebiliriz:
Australopithecus: İlk hominid (insansı) olan bu tür, 2-3 milyon yıl öncesinin Afrika savanlarına aittir. Beyin büyüklüğü, modern insan beyninin 1/3'ü kadardı. Yüz hafifçe ileri çıkık, çenenin ucundaki çıkıntı ise yoktu. Dişlerinin şekli modern insanınkine çok benziyordu. Australopithecus robustus daha ilkel bir form idi, vücut ve beyin olarak daha az gelişmişti. Australopithecus africanus ise daha iri bir vücut yapısına sahipti (yaklaşık 160 cm boyunda ve 60 kg ağırlığında), ilkel taş aletler yapabilmişti, avcılık yapmaya başlamıştı ve çok büyük bir ihtimalle konuşma yeteneği de kazanmıştı.
Homo habilis: Alet yapabildiği ve kullanabildiği bilinen ilk hominiddir.
Homo erectus: Pekin veya Java(vay vay) adamlarını da içeren bu tür, 1,5 milyon yıl önce Homo habilis'den evrimleşmiştir. H. erectus ateş yakabiliyor, avcılık yapıyor ve barınaklarda yaşıyordu. Ilkel sayılan Java adamlarında yamyamlık da görülüyordu. Yaklaşık 1000 ml'lik bir beyine sahipti (modern insanda beyin yaklaşık 1375 ml'dir,Neandertal den de kucuk yaa).
Homo sapiens: Modern insana çok büyük benzerlikler gösteren ilkel H. sapiens varyasyonları Heidelberg insanı, Swanscombe insanı, Steinheim insanı ve Weimar insanını içerir.
1. Neandertal insanı: 130 000 - 30 000 yıl önce yaşamıştır.
2. Cro-Magnon insanı: 90 000 yıl önce yaşamıştır.
Homo sapiens'e ait en eski fosiller, Almanya'daki Neander vadisinde bulunan Neandertal insanına aittir (130 000 - 30 000 yıl öncesi). Modern insan ile karşılaştırıldığında, daha geniş ve çıkık bir göğüs kafesine, daha iri bir kaş bantına, daha güçlü bir çeneye ve biraz daha büyük bir kafatasına ve beyine sahipti. Neandertal insanlarının alet yapabiliyor ve kullanabiliyor olmalarının yanısıra, ölüleri için gömü törenleri yaptıkları da bilinmektedir. Hayvan derilerini giysi olarak kullanmış, mağaralarda yaşamış ve ateşi kullanmıştı. Tamamen modern fosiller ise, günümüzden 90 000 yıl kadar önce yaşamış olan Cro-Magnon insanına aittir (Güney Fransa). Cro-Magnon ve Neandertal insanları bir arada bulunmuş olmalarına rağmen, ilginç olarak, sadece Cro-Magnon insanı modern gen havuzuna katılımda bulunabilmiş, Neandertal insanı ise modern gen havuzuna katkıda bulunamadan ortadan kalkmıştır.
Yani, kısacası, Homo sapiens sapiens türünün yaklaşık 45.000 ( ben 30 bin bılıyorum) yıldan beri dünya üzerinde var olduğunu söyleyebiliriz.

Deniz Candaş
__________________________________________________ _

ölçütlere bakarmısınız? beyin kapasitesi= yanlış

şimdi ben size en az 150.000 bin yıl diyorum. ama 30 binde mantıksız değil! çünki insanlığın nufus artışı ve populasyonları incelenenirse bu rakama yaklaşılabilir, ama bilim her şeyi gösterecektir. daha net bilgiler elde edebileceğiz.

gelelim yazı vb şeylere. arkadaşım Neandertal adam bile belkide yazıya muktedirdi. ama sen olayın özünü anlammışsınki , sen evrimin altı üstü açık yolunda kaybolmuşun, ilkeldik yalandık barbardık modundasın halen. hayır öle değildik be kardeşim.

gelelim 900000 bin yıl mevzuna, ne kadarda eminsiniz ilerlemenin olamadına, tepemize iki tane gök taşı düşşe yine mağaralara gireriz, ardından sizin gibi akıllılar bunlar şu marada yaşayanlar bizim atamızdı, onlar yamyamdı, yazı bilem yoktu diceklerdir, keza siz demektesiniz.

ya o zaman biz şansısız ya, insan biraz daha bekler şu insanlık az daha ilerlesin diye, şans yok be insanda, düşünsene konuşmak yok(telepati ile haberleşiyoz) , üremeye gerenk yok(ölüm kalmış ortadan) , açlığa sebeb yok( kablosuz beslenme, evegerenk yok(gen yapımız artık üşümüyor üşütmüyor, kavgaya gerek yok(direkt fotosentez yapıyoz), radyoya telsize gerenk yok(telepati), öle ot ot sallanıyoz etrafta, bilimum ot olmuşuz belkide belkide gelecek bir otluk? sonra bir ateş düşer üzerine ileride vay be otmuş bunlar derler, adam anlamzki fotosentez nteknolojisi sayesinde yeşilleştimizi o sayede kavga etmeden beslenebildimizi, anlamzki artık mitoz bölündümüzü kalkar der bunlar otmuş bitkiymiş boşmuş bunlar boşmuş

hadi siz cevap verin kaç yıllıktır insanlık?
Alt 25-05-2009, 22:00
Üye

wolf18´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cyctec2,

Kuran bir matematik kitabı değildir diyorsun ama Kuran'da bir sürü rakam var. Bir günün ne kadar yıla tekabül ettiği, bir müslümanın kaç tane müşriği tepeleyebileceği, mirastan eşe, çocuğa ne kadar kalacağını belirten bir sürü rakam var. Hatta kesirler bile var. Rakamın olduğu yerde matematik de vardır. Kuran'da matematik olduğu gibi, matematik hatası bile vardır (bkz. Nisa 11-12).

Dinazor olayını kendince cevaplamışsın, öyle olsun. Ancak, görüyorum ki
asıl soruma cevap vermemişsin. Tekrar sorayım. Aşağıda iki tane ayet var.

Bakara-29. O ki, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı. Sonra göğe yöneldi, onları yedi gök olarak düzenledi. O, her şeyi bilir.

Naziat/ 27-30. Sizi yaratmak mı daha zor, göğü mü? Allah onu bina etti. Tavanını yükseltti, onu bir düzene koydu. Gecesini kararttı, gündüzünü çıkardı. Bundan sonra da yeryüzünü döşedi.

İlk ayette önce yeryüzü yaratıldı deniliyor, ikincisinde önce gökyüzü yaratıldı deniliyor. Bu çelişki değil midir? Bu konuda ne diyorsun?

İslam forumunda "Sorularıma buradan devam ediyorum" başlıklı bir konu açmıştım. Orada 5-6 tane soru var. Bu sorular cevaplanmadan rna sentezlenemez hikayesi hava cıvadır.

Cevaplarını merakla bekliyorum. Varsa tabii...
onlar rakam değil ölçüdür, ölçü ile bilimsel rakamlar arasında farkılıklar vardır. ölçüt ile rakamı karıştırmayın vesselam. hala diyorum 6 gün rakamı bir nicelik belirtebilir ama bu nicelikten yaklaşımınız doğal sayılar olmasın. dedik ya matematik değil diye.

gelelim matematik hatasına, sorularınıza tek tek cevap vermek istemiyorum çünki size yardım etmeye niyetim yok ama fırsattan istifade cevap almak niyetinde iseniz verelim cevap; miras hukunda bahsedilen hususta bir kaç koşul ve koşuldan bahsedilmekte, durum tek değil anlıcanız. bu bağlamda bakarsanız olabilecek binlerce duruma örnek teşkil edecek durumlar tek tek yazılmamıştır. yoksa kelam hukuk kitabına dönerdi. o halde bir durumu baz alarak başka bir durumu matematik hatası derseniz yanlışa düşersiniz. dedim esas olanı anlmak başka hukuk kitabı okumak başka, modern hukuk kitaplarında bile her durum tek tek incelenmıyor ki sen bunu şu anki hukuk mevzularına uygulasan bir milyon tane içtihat yapman lazım içtihat içtihat falan filan ki anladınız beni umarım.

yerin ve görğün yaratılması sürecine gelince inanın yeterli izahı yaptım hatta sağlam bir cevap verdim ama anlatamadım galiba, anladınız kadarı ile o zaman okuyun bir iki defada daha beni anlıcaksınız.

rna sentezlenmesi hava civası olayına parmak basmak icab ederse; inaın ne yazdıklarınızı tahmin ediyorum sorularınızıda, ama bunları ben geçtim artık bende bunları çok sordum çok araştırdım, kader işte bazıları bi kapıya bazılarıda başka kapıya çıkabilir. kader vesselam. eğer yok cevaplayın derseniz bu başlığa yazın onlarıda cevaplıyalım.

siz şu rna hava civasını bir anlatında öğrenelim. çünki bazı insanlar 1 milyar yıllık tarihi milyarda bir olsaılıkla karıştırıyor. bakın olasılık senede bir veya 2 değildir. olasılık olayın olma ihtimaline istinaden/x dir. zamanla alakalı bir birimi yoktur. oalsılık fizik ve koşullar ile alakaldır. bu durumuda izah ettim vesselam.
Alt 25-05-2009, 22:10
Üye

eğer beni fazla soru cevaba zorlarsanız 'cyctec3' un yazması gerekenleri yazmaya baslarım ama ağır felsefe ve bilim yorabilir, tabi yine sonucta beyin oldu kadar! beyninizde sıcaklık artabilir.
Alt 25-05-2009, 22:18
Sapiens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sapiens Sapiens isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

cyctec2,

Tebrik ederim, inanılmaz bir laf cambazı ile karşı karşıyayız.

Ancak, soruma hala cevap vermedin. İki ayet arasında çelişki yok mudur? Birinde önce yer yaratıldı, birinde önce gök yaratıldı deniliyor. Laf cambazlığı yapmadan, net cevap bekliyorum sizden.

Bahsettiğim diğer soruları İslam forumundaki "Bazı toplumlara neden peygamber gönderilmedi" konu başlığında cevap vermeni bekliyorum. Şimdiye kadar cevap veren çıkmadı. Burası evrim konusu. Orada daha çok katılımlı tartışma olabilir, daha çok insana ulaşabilir, mantıklı cevap verirsen daha çok insanı inandırabilirsin.

Bu fırsatı kaçırma bence...
Alt 25-05-2009, 22:32
Üye

cyctec2,

Ancak, soruma hala cevap vermedin. İki ayet arasında çelişki yok mudur? Birinde önce yer yaratıldı, birinde önce gök yaratıldı deniliyor. Laf cambazlığı yapmadan, net cevap bekliyorum sizden.

Bahsettiğim diğer soruları İslam forumundaki "Bazı toplumlara neden peygamber gönderilmedi" konu başlığında cevap vermeni bekliyorum. Şimdiye kadar cevap veren çıkmadı. Burası evrim konusu. Orada daha çok katılımlı tartışma olabilir, daha çok insana ulaşabilir, mantıklı cevap verirsen daha çok insanı inandırabilirsin.

ben bakışınızı değiştirmek istemiyorum. yanlış anlaşılma olmasın lütfen. kimseyi kandırmak ve inandırmakta istemiyorum. sizin inanmanız veya inanmamanız beni ilgilendirmez cidden. birde daha fazla buralarda takılma istemiyorum ve her soruyada yanıt vermek istemiyorum, yanıtsızlıktan değil size yazarken yandan yandan da çalışıyorum(tasarım yapıyom vesselam ) . ikincisi benden daha fazla cevap beklemeyin lütfen yeterli bu kadarı.

şimndilik verelim cevap; iki ayet arasında anlamadınız noktaya kadar her şey netse size bıraktıgım son dalıda("Bazı toplumlara neden peygamber gönderilmedi" konusuna girmem gerke görmem uzun uzun yaz işim var cidden) alalım elinizden o zaman

bakın sayın wolf arkadaş; Ayet açık ve net, iki ayetten biri var edilişten biride yaşama hazır hale getirilişten bahsetmekte. bunla anlamıcak bişi yok. ikincisinde yeri düzdük, düzenledik deniyor , siz buradan bir yaratılış nasıl çıkartınız anlamadım. düzenlemek(var olan bir şeyi hazır hale getirmek)

her neyse size bir iki kelime yazı yazacam lütfen dikkatli bakın şaşırın.

' an bir hiçlik, geçmiş bir son buluş, gelecek ise muhammadır. nerde zaman, nerde gerçeklik?'

ya cidden diğer konulara da gireriz inanın vaktim yok, geliyorum her aksam sarıyorum sizinle muhabbete işler kalıyor ya, başladık kendimizce bir abuk projeye onu bile bitiremedik. kahrolsun içimdeki yazışma sevgisi.
Alt 25-05-2009, 22:57
Üye

cyctec2,

ya wolf arkadaş beni onure etmeyin lütfen cidden şımarıyorum

ama yuıkarıda bahsettiğin konu üzerinede baya düşündüm. esasında güzel soru kabul ediyorum. ama cevabı var emin olun.

ama hayat işte olacak olan oluyor bitecek olan bitiyor. varılacak son köy orası kaçış yok oyle veya boyle imanlı veya imansız bir şekilde göçüyoz dünyadan.
Alt 25-05-2009, 23:12
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ilerleme derken transistorün bulunmasınımı kast ediyorsunuz? yoksa ne bilim daha farklı şeylermi?

ne kadar eminsiniz insanların hep ilkel olduna?

ya daha dün maymun dediniz neandertal insalarının bile cenaze seronomileri ortayua çıktı, o gündür kimse bahsetmez oldu o garibanlardan! hani onlarda maymunduya? hastalık geçirmiş insan iskeleti bulunmaya görsün hemen şebek ediyorsunuz?!'^ garibanları.
İster jeolojide olsun, ister tıpta olsun ister teknolojide olsun farketmez hepsi bilimsel ilerlemedir. Tarih boyunca uygar toplumlar zamanlarının bilimsel yönde gelişmiş toplumları olmuşlardır.

Hiç bir zaman hiç birşeyde %100 de yüz emin olmadım. Eğer öyle olsaydım hala müslüman olurdum. bugünün arkeolojik kalıntıların ışığında insanların ne zaman ve nerelerde uygarlamaya başladıklarını görebiliyoruz. Eğer 10-15bin yıldan önce uygarlaşmış toplumlara ait arkeolojik kanıtlar bulunursa o zaman ona göre tarih şekillenir fakat bugün için eldeki verilere göre konuşabiliriz buda bize insanların 10-15bin yıl öncesinde( bu bile çok iyimser bir rakam) uygarlıklara ait kalıntılar yoktur.

Keşke Tarhi konusundaki şüpheciliğini islam üzerinde de kullansan çok daha tutarlı biri olduğunu düşünürdüm.

İyiki bir maymun lafı öğrendiniz.İkide bir tekrarlayıp duruyorsunuz. Evrim hakkında bilgi sahibi olmadan evrimden şüphe duyup ona karşı olmakta size yakışıyor.
Söyle bakayım kim dedi sana Neanderthaller maymun diye? Biraz araştırma yapmış olsaydın bu söylediklerinin ne kadar saçma bir şey olduğu anlardır. Çok birşey yapmanada gerek yok. İngilizcen varsa goooglevideos a girip neanderthallerle ilgili videolar izleyip bazı şeylerin farkına varabilirsin.

gelelim medeniyete: sümerleri araştırın vesselam, mısırın uygarlık seveiyesinin ne şekilde ortaya çıktınıda araştırın, 15 bin yıllık tabletleri araştırın, :llama: keza sizin için insanlık mağara ve taş devrinden ibaretti ama bir araştırın bakem! çok emin olmayın, bilimin ışığı gözünüzü alıp geçici körlük etmesin sizi!

ben söylim canımın içi eğer çok merak ediyorsanız veya biliyorsanız
Merak etmeyin Sümerleride araştırdım, Mısır uygarlığınıda.

Sümerlerle ilgili bilgiler ise M.Ö 4500 yılana kadar gitmektedir.
Mısır'a(Yukarı mısır) ait bulunan en eski bilgi M.Ö 6000 yılına aittir.

O dediğin 15bin yıllık tabletleride Akhenatonda çok severdi. Sözünü ettiğin tabletler hakkında hiç bir bilimsel ve arkeolojik kanıt yoktur. Bu tabletler hakkındaki bilgilerin hepsi James Churchwardkaynaklıdır. Ondan başkada gören duyan olmamıştır.

şimdi ben size en az 150.000 bin yıl diyorum. ama 30 binde mantıksız değil! çünki insanlığın nufus artışı ve populasyonları incelenenirse bu rakama yaklaşılabilir, ama bilim her şeyi gösterecektir. daha net bilgiler elde edebileceğiz.

gelelim yazı vb şeylere. arkadaşım Neandertal adam bile belkide yazıya muktedirdi. ama sen olayın özünü anlammışsınki , sen evrimin altı üstü açık yolunda kaybolmuşun, ilkeldik yalandık barbardık modundasın halen. hayır öle değildik be kardeşim.

gelelim 900000 bin yıl mevzuna, ne kadarda eminsiniz ilerlemenin olamadına, tepemize iki tane gök taşı düşşe yine mağaralara gireriz, ardından sizin gibi akıllılar bunlar şu marada yaşayanlar bizim atamızdı, onlar yamyamdı, yazı bilem yoktu diceklerdir, keza siz demektesiniz.

ya o zaman biz şansısız ya, insan biraz daha bekler şu insanlık az daha ilerlesin diye, şans yok be insanda, düşünsene konuşmak yok(telepati ile haberleşiyoz) , üremeye gerenk yok(ölüm kalmış ortadan) , açlığa sebeb yok( kablosuz beslenme, evegerenk yok(gen yapımız artık üşümüyor üşütmüyor, kavgaya gerek yok(direkt fotosentez yapıyoz), radyoya telsize gerenk yok(telepati), öle ot ot sallanıyoz etrafta, bilimum ot olmuşuz belkide belkide gelecek bir otluk? sonra bir ateş düşer üzerine ileride vay be otmuş bunlar derler, adam anlamzki fotosentez nteknolojisi sayesinde yeşilleştimizi o sayede kavga etmeden beslenebildimizi, anlamzki artık mitoz bölündümüzü kalkar der bunlar otmuş bitkiymiş boşmuş bunlar boşmuş

Çok şey yazıyorsunda sadece yazı yazmak için yazıyorsun. Ben sana diyorum ki evrimi kabul etmezsen insanlığın tarihini en az 1milyon yıl alman gerekir. BU bile çok çok iyimser bir tahmin. Evrimi kabul etmediğinden senin için Homo Erectusta bugünkü insan gibi bir insan.Verdiğin Makalede 1.5 milyon yıl yazıyor HomoErectus için. Şimdi soruma kıvırmadan cevap ver. Evrimi kabul etmediğin için en az 1milyon yıl önce yaratılmış olan Adem den bugüne kadar ne oldu ne bitti? Neden Tanrı 3 tane büyük kitap yolladık diyor ve neden bu 3 büyük kitabın hepside Sümerlerin yazıyı bulmasında sonra yollanmış. Neden 500bin yıl önce kitap yollanmamış? İster o 15bin yıllık tabletleri örnek göster istersen Atlantisi istersen Mu kıtasını örnek göster, hayalinde uygarlığın başlangıcı için gidebileceğin en eski tarih 100bin yıldan öncesine gidemez. Söyle ozaman EVRİME İNANMADIĞIN İÇİN 900bin yıl boyunca insanlık ne yaptı?

hadi siz cevap verin kaç yıllıktır insanlık?

Al bak İnsan ortaya çıkana kadar neler olmuş görürsün

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...

Önerilen Siteler