Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı
Cyctec2 neden kıvırıyorsun ilk başta bir rna bile sentezleyemiyorlar dedin bende yakın gelecekte onuda yapacaklar dedim şimdi de kalkmışsın bir rna da dna sentezlesinler diyorsun. Merak etme o da olacak o zaman ne diyeceksiniz merak ediyorum.
Bilimde ileri gitmek uygarlıkta ileri gitmekle paraleldir. Bilimde ilerleyen toplumlarda uygarlıkta ilerlemiştir. Kuran bilimde ileri gitsin diye gelmediğini biliyorum. Kuran insanlar hep 600 yılındaki teknoloji ile yaşayacaklar gibi düşünüyor zaten.
Sana sorduğum sorunun cevabını veremeyeceksen söyle böyle kıvranmana gerek yok. 15bin yıl yeterli gelmediyse 30bin yıl yapalım. Sanada bir kıyak son 100bin yıl olsun. 100 bin yıl önce insanlar uygarlık seviyesine ulaşmış olsun. Pramidler inşa edebilsinler, yazıyı bulsunlar, tekerlikli araçları kullanabilsinler gemilerle deniz aşırı ülkelerde ticaret yapabilmiş olsunlar. Şimdi soruma cevap ver 900bin yıl insanlar neden hiç bir ilerleme göstermediler?
|
rna da size kıyak yaptım sadece

anlamadınız galiba! varsayalım rna olsun elinmizde onunla yapın dedim. kıvranmayı nerden çıkardınız vesselam. esas siz kıvranmaktasınız!
ilerleme derken transistorün bulunmasınımı kast ediyorsunuz? yoksa ne bilim daha farklı şeylermi?
ne kadar eminsiniz insanların hep ilkel olduna?
ya daha dün maymun dediniz neandertal insalarının bile cenaze seronomileri ortayua çıktı, o gündür kimse bahsetmez oldu o garibanlardan! hani onlarda maymunduya? hastalık geçirmiş insan iskeleti bulunmaya görsün hemen şebek ediyorsunuz?!'^ garibanları.
gelelim medeniyete: sümerleri araştırın vesselam, mısırın uygarlık seveiyesinin ne şekilde ortaya çıktınıda araştırın, 15 bin yıllık tabletleri araştırın, :llama: keza sizin için insanlık mağara ve taş devrinden ibaretti ama bir araştırın bakem! çok emin olmayın, bilimin ışığı gözünüzü alıp geçici körlük etmesin sizi!
ben söylim canımın içi eğer çok merak ediyorsanız veya biliyorsanız
alın size tübitaktan bir makale________________________________
İnsan dünya üzerindeki varlığını ne kadar zamandır sürdürmektedir?
İnsanın evrimi, halen uzun ve derin tartışmalara yol açan bir konudur. İnsanın bir "tür" olarak
"Homo sapiens" halini alıncaya dek geçirdiği evreler, hominidlerin (dik yürüyebilen hayvanların) fosil kayıtlarına göre şekillendirilmeye çalışılmıştır. Bu fosil kayıtlarına göre aşağıdaki gibi bir "insanlık tarihi" listeleyebiliriz:
Australopithecus: İlk hominid (insansı) olan bu tür, 2-3 milyon yıl öncesinin Afrika savanlarına aittir. Beyin büyüklüğü, modern insan beyninin 1/3'ü kadardı. Yüz hafifçe ileri çıkık, çenenin ucundaki çıkıntı ise yoktu. Dişlerinin şekli modern insanınkine çok benziyordu.
Australopithecus robustus daha ilkel bir form idi, vücut ve beyin olarak daha az gelişmişti.
Australopithecus africanus ise daha iri bir vücut yapısına sahipti (yaklaşık 160 cm boyunda ve 60 kg ağırlığında), ilkel taş aletler yapabilmişti, avcılık yapmaya başlamıştı ve çok büyük bir ihtimalle konuşma yeteneği de kazanmıştı.
Homo habilis: Alet yapabildiği ve kullanabildiği bilinen ilk hominiddir.
Homo erectus: Pekin veya Java(vay vay) adamlarını da içeren bu tür, 1,5 milyon yıl önce
Homo habilis'den evrimleşmiştir.
H. erectus ateş yakabiliyor, avcılık yapıyor ve barınaklarda yaşıyordu. Ilkel sayılan Java adamlarında yamyamlık da görülüyordu. Yaklaşık 1000 ml'lik bir beyine sahipti (modern insanda beyin yaklaşık 1375 ml'dir
,Neandertal den de kucuk yaa).
Homo sapiens: Modern insana çok büyük benzerlikler gösteren ilkel
H. sapiens varyasyonları Heidelberg insanı, Swanscombe insanı, Steinheim insanı ve Weimar insanını içerir.
1. Neandertal insanı: 130 000 - 30 000 yıl önce yaşamıştır.
2. Cro-Magnon insanı: 90 000 yıl önce yaşamıştır.
Homo sapiens'e ait en eski fosiller, Almanya'daki Neander vadisinde bulunan Neandertal insanına aittir (130 000 - 30 000 yıl öncesi). Modern insan ile karşılaştırıldığında, daha geniş ve çıkık bir göğüs kafesine, daha iri bir kaş bantına, daha güçlü bir çeneye ve biraz daha büyük bir kafatasına ve beyine sahipti.
Neandertal insanlarının alet yapabiliyor ve kullanabiliyor olmalarının yanısıra, ölüleri için gömü törenleri yaptıkları da bilinmektedir. Hayvan derilerini giysi olarak kullanmış, mağaralarda yaşamış ve ateşi kullanmıştı. Tamamen modern fosiller ise, günümüzden 90 000 yıl kadar önce yaşamış olan Cro-Magnon insanına aittir (Güney Fransa). Cro-Magnon ve Neandertal insanları bir arada bulunmuş olmalarına rağmen, ilginç olarak, sadece Cro-Magnon insanı modern gen havuzuna katılımda bulunabilmiş, Neandertal insanı ise modern gen havuzuna katkıda bulunamadan ortadan kalkmıştır.
Yani, kısacası,
Homo sapiens sapiens türünün yaklaşık
45.000 ( ben 30 bin bılıyorum) yıldan beri dünya üzerinde var olduğunu söyleyebiliriz.
Deniz Candaş
__________________________________________________ _
ölçütlere bakarmısınız? beyin kapasitesi= yanlış
şimdi ben size en az 150.000 bin yıl diyorum. ama 30 binde mantıksız değil! çünki insanlığın nufus artışı ve populasyonları incelenenirse bu rakama yaklaşılabilir, ama bilim her şeyi gösterecektir. daha net bilgiler elde edebileceğiz.
gelelim yazı vb şeylere. arkadaşım Neandertal adam bile belkide yazıya muktedirdi. ama sen olayın özünü anlammışsınki , sen evrimin altı üstü açık yolunda kaybolmuşun, ilkeldik yalandık barbardık modundasın halen. hayır öle değildik be kardeşim.
gelelim 900000 bin yıl mevzuna, ne kadarda eminsiniz ilerlemenin olamadına, tepemize iki tane gök taşı düşşe yine mağaralara gireriz, ardından sizin gibi akıllılar bunlar şu marada yaşayanlar bizim atamızdı, onlar yamyamdı, yazı bilem yoktu diceklerdir, keza siz demektesiniz.
ya o zaman biz şansısız ya, insan biraz daha bekler şu insanlık az daha ilerlesin diye, şans yok be insanda, düşünsene konuşmak yok(telepati ile haberleşiyoz) , üremeye gerenk yok(ölüm kalmış ortadan) , açlığa sebeb yok( kablosuz beslenme, evegerenk yok(gen yapımız artık üşümüyor üşütmüyor, kavgaya gerek yok(direkt fotosentez yapıyoz), radyoya telsize gerenk yok(telepati), öle ot ot sallanıyoz etrafta, bilimum ot olmuşuz belkide belkide gelecek bir otluk? sonra bir ateş düşer üzerine ileride vay be otmuş bunlar derler, adam anlamzki fotosentez nteknolojisi sayesinde yeşilleştimizi o sayede kavga etmeden beslenebildimizi, anlamzki artık mitoz bölündümüzü kalkar der bunlar otmuş bitkiymiş boşmuş bunlar boşmuş
hadi siz cevap verin kaç yıllıktır insanlık?