11-06-2009, 13:44
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Birşey sormuyorsunuz burada sayın milomanara. Bu çok açık ve net değilmi? İnanmadığınız bir kavramı, niye inanmadığınızı anlatmaya çalışıyorsunuz ama yanlış yöntemlerle anlatıyorsunuz bunu.
Gerçekleşen olan bir olay var. Bunu yazıyorsunuz. Sonra da, eğer Allah varsa, bunları tasarlayan da Allahtır. Bunlar sadistçedir. Bu yüzden Allah sadistin önde gidenidir diyorsunuz. Sonra ise, bu gerçekleşen olan olayı inandığınız evrim ile hiç SADİSTLİK katmadan açıklıyorsunuz. Bende size diyorum ki, bu sadistlik değil bunu sadistlik olarak değerlendiren insandır. İnsan beynidir. Ve yine size diyorum ki, gerçekleşen olan bu olayı, başı aynı olduğu halde neden sonucunu farklı değerlendiriyorsunuz. İnandığınız evrim gerçekse, bu yavaş yavaş yenme olayı olmuyormu? Oluyor. Ee o zaman?
Saygılar
|

11-06-2009, 13:54
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
EnvyMe´isimli üyeden Alıntı
Gerçekleşen olan bir olay var. Bunu yazıyorsunuz. Sonra da, eğer Allah varsa, bunları tasarlayan da Allahtır. Bunlar sadistçedir. Bu yüzden Allah sadistin önde gidenidir diyorsunuz.
|
E birader, siz kulağa hoş gelen her bi numara için "Allah'ın eseri", "Allah'ın mucizesi", "güzel Rabbim neler yaratıyo" derseniz bir dinlerden özgür de çıkıp "madem herşey Allah'ın eseri buyur buradan yak" diyecektir. Niye bozuluyorsunuz ki?
Yapmanız gereken her bi şeyi Allah'a mal etmemek, "aha bak bu da Kur'an'da yazıyo valla" demekten vazgeçmektir o kadar.
A.
The meek shall inherit nothing! - FZ
|

11-06-2009, 14:10
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayın Azınlık, benim buradaki hiçbir yazımda sayın milomanara'nın örneklemiş oldukları için Allah'tan değildir gibi bir söylemim olmadı ki. Herşey elbette Allah'tandır. Hayırde şerde Allah'tandır.
Anlatamadığım nokta, ya da anlamak istemediğiniz nokta.
Sadistçe olduğu düşünülen bir olay var ortada ki bana göre yukarıda da söylediğim gibi sadistçe değerlendirmesi yapmak yanlış, bu olay Allah varsa bunu yapan Allah'tır sadistdir deniliyor, peki Allah yoksa? Evrimin buna mantıklı bir açıklaması vardır deniliyor.
Anlatabildim mi bilemiyorum.
Saygılar
|

11-06-2009, 15:06
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
EnvyMe´isimli üyeden Alıntı
bu olay Allah varsa bunu yapan Allah'tır sadistdir deniliyor
|
Anlıyorum.
Sanırım milo'nun söylediği şudur: "insani akılla" bin yıl düşünsek akla gelmeyecek bir yöntemle genlerin kendilerini yineleme gayreti evrim teorisi içinde yalnızca "vahşi doğanın bir cilvesi" olarak görülür. Ancak tanrı düşüncesi içinde o yöntemi tasarlayanın tanrı olması yani yöntemin bir "ilahi tasarım" olması gerekir.
A.
The meek shall inherit nothing! - FZ
|

11-06-2009, 15:11
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sayın EnvyMe,
Madem anlatamadım tekrar anlatayım.
Bu doğal olaylar sadistçedir. Uyuşturulup yavaş yavaş yenen, beyinleri kontrol edilip zombileştirilen canlılar vardır. Bu olayları nasıl değerlendirirseniz değerlendirin, uzun, planlı bir öldürme süreci "tahammüden öldürme" olayı göreceksiniz. Acıktığı için saldıran aslandan farklı olarak bu canlılar, üreyebilmek için başka canlıları resmen karanlık bir plan çerçevesinde kullanıyorlar.
Gelelim bunları tasarlayanın evrim ya da allah olması farkına:
Eğer bunları tasarlayan allahsa, bu sadistçe öldürme planlarını kurgulayan allahtır. Bu da allahı fantazi dünyası çok gelişmiş en başarılı cani yapar.
Yok bunları tasarlayan kör saatçiyse, kör saatçi zaten canlıları bilinçli olarak tasarlamaz, evrim bir sonraki nesili üretebilenlerindir. Nasıl yaparlarsa yapsınlar. Kör saatçi bir fenomendir. Kibritin ucunun alev alması gibi bir olgudur. Canlıları bilinçili olarak bir noktaya götürme eğilimide değildir.
Umarım anlatabilmişimdir. "Bilinçili" tasarım ve "bilinçsiz" tasarımdan bahsediyorum.
|

11-06-2009, 15:47
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Acıktığı için saldıran aslan.
Üreyebilmek için başka canlıları resmen karanlık bir plan çerçevesinde kullanan bir canlı.
Özünde farkı varmı? Acıktığı için saldıran aslan diyorsunuz da neden aslan vahşi bir hayvan sınıfına konmuştur peki? Acıkmadığı zamanlarda aslanın yanına yaklaşabilirmisiniz?
"Gel, gel korkma karnım aç değil demin yedim bir tane ceylanı."
Sizin anlamak istemediğiniz sadistçe diye değerlendiren sizsiniz. Tıpkı Mevlana'yı eşcinsel diye değerlendiren siz olduğunuz gibi. Ben Mevlana ile Şems arasındaki aşkı, farklı değerlendiririm, siz farklı değerlendirirsiniz. Bunun sebebi de içimizdeki aşkı değerlendirme olayıdır.
Beyinleri kontrol edilip zombileştiriliyormuş... Hangi beyin bu? Neye göre beyin, kime göre beyin?
Anlamadığınız nokta şu, yakınını kaybeden bir insanın Allah'a isyan etmesi ile sizin burada yazdıklarınızın hiçbir farkı yok.
|

11-06-2009, 16:45
|
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
Sorun evrim degil,
Evrimin bir basi bosluk icinde olusup olusmadigi.....
|

11-06-2009, 16:57
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili EnvyMe; öldürüş şeklini nasıl es geçersiniz anlamıyorum. Aslan ceylan üzerinde fantezi yapmıyor efendim. Öldürüş şeklini empati yapabiliriz. Biri savaşta karşı ordunun askerini ölmemek için öldüren bir asker diğeride psikolojik sorunları olan karşısındaki işkence ederek yavaş yavaş öldüren bir sadist katil. Siz İkisinde de ölüm var diyorsunuz.. evet ama ölüm şekilleri?
|

11-06-2009, 17:23
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayın Özne,
Ben diyorum ki, evet ikisinde de ölüm vardır. Sonuçta olan odur. Ama bakın sizde öldürüş şekli diyorsunuz. Sayın milomanara da bunu söylüyorsa, inandığı evrim sayın milomanara'ya ne söylüyorda bunun Allah tarafından yapılmışsa sadistlik olduğunu söyleyebilirsin ama Allah yok, evrime göre bu böyledir mantıklı açıklaması vardır diyor onu anlamıyorum.
Ya anlamıyorum sizleri cidden.
Tutturmuşsunuz şu canlı, şu canlıya haftalarca şöyle şöyle fantaziler canilikler yapıyor diyorsunuz. Peki ya bilim adamlarının bir hastalığın tedavisi için üzerinde deneyler yaptığı fareler, kobaylar için ne söylüyorsunuz? Bahsettiğinize yapılanlar canilikse eğer ki tekrar söylüyorum ben öyle değerlendirmiyorum bu kobaylara yapılan nedir? Hadi aslanı geçtim, bilimadamları deneyler yapıyorlar, ilaçlar vs. ler enjekte edip karşısına geçip gözlem yapıyorlar. Sizin mantığınıza göre bundan daha büyük CANİLİK olabilir mi? Yanlış biliyorsam birisi lütfen düzeltsin ama bildiğim kadarı ile kanser de bir çeşit canlıdan oluşuyor. Bu kansere yol açan hücreler insanın hücrelerine nasıl fantaziler yapıyorlar peki? Yıllarca insan hücresini yok etmek için çabalıyan kanser hücrelerine karşı çare üretmeye çalışan bilim adamları size göre ne kadar SADİSTTİR sayın milomanara?
Bana göre hiç.
Saygılar
|

11-06-2009, 17:51
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Fantazi,canilik,işkence bunlar insan aklının kavramlarıdır,düşünebilen ve fikirler üretebilen tek canlı insanoğludur.Bu kavramları bizden biri bir başkasına yapsa o sıfatlara bürünmüş olur.Fakat söylediğiniz canlılar bu olayı bilinçsiz bi şekilde yapıyorlar ve yaptıklarının bırakın ne olduğunu kavranmasını,iyi veya kötü olduğunu düşünmezler.Ama insan farklıdır insan tüm hal ve hareketlerini görerek ve bilerek yapmıştır.
Hayvanların yaptıkları tek şey kendi nesillerini sürdürmek ve içgüdüleriyle yaşamaktır.Din de deli biri,bir insan öldürse aklı ve fikri yerinde olmadığı için o insan cezalandırılmaz,ona cehennemde yoktur.Çünkü sadece aklı olanlara belirtilmiştir kurallar.O yüzden burdaki veya herhangi bir canlının yaptıkları bizim verdiğimiz kavramlarla açıklanamaz.Aklıda fikride olmayan bu canlılar sadece tabiatta varolan ve bir şekilde ihtiyaç olunan canlılardır.
Allah yeryüzünde Halife olarak insanı seçmiş ve akıl sahibi olarak onları sınava tabi tutmuşur.Geriye kalan dünyanın süsüdür.Onlar ne yaptıklarından sorumludur nede yaptıklarını kavrayacak akılları vardır.Dinlerde akıl sahiplerinin işledikleri cezalandırılacaktır.
Saygılarımla...
Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
|