Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-06-2009, 18:08
Özne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Özne Özne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Özne,

Ben diyorum ki, evet ikisinde de ölüm vardır. Sonuçta olan odur. Ama bakın sizde öldürüş şekli diyorsunuz. Sayın milomanara da bunu söylüyorsa, inandığı evrim sayın milomanara'ya ne söylüyorda bunun Allah tarafından yapılmışsa sadistlik olduğunu söyleyebilirsin ama Allah yok, evrime göre bu böyledir mantıklı açıklaması vardır diyor onu anlamıyorum.

Ya anlamıyorum sizleri cidden.

Tutturmuşsunuz şu canlı, şu canlıya haftalarca şöyle şöyle fantaziler canilikler yapıyor diyorsunuz. Peki ya bilim adamlarının bir hastalığın tedavisi için üzerinde deneyler yaptığı fareler, kobaylar için ne söylüyorsunuz? Bahsettiğinize yapılanlar canilikse eğer ki tekrar söylüyorum ben öyle değerlendirmiyorum bu kobaylara yapılan nedir? Hadi aslanı geçtim, bilimadamları deneyler yapıyorlar, ilaçlar vs. ler enjekte edip karşısına geçip gözlem yapıyorlar. Sizin mantığınıza göre bundan daha büyük CANİLİK olabilir mi? Yanlış biliyorsam birisi lütfen düzeltsin ama bildiğim kadarı ile kanser de bir çeşit canlıdan oluşuyor. Bu kansere yol açan hücreler insanın hücrelerine nasıl fantaziler yapıyorlar peki? Yıllarca insan hücresini yok etmek için çabalıyan kanser hücrelerine karşı çare üretmeye çalışan bilim adamları size göre ne kadar SADİSTTİR sayın milomanara?

Bana göre hiç.

Saygılar

Konuyu bilimin kendisine getirmişsiniz ya sizi tebrik ederim Koyu renkli olan yerleri okuyun cevabı kendiniz vermişsiniz. İnsanoğlunun özünde o ilk mesajda geçen hayvanlardaki sadistlik yoktur. Hayatını sadistlik üzerine devam ettirmezler ve bu sadist yöntemlerle hayatta kalmazlar. Aksine sizin sadistlik midir diye sorduğunuz insan ve hayvan neslinin devam etmesi için yapılan çalışmalardır. Yapılan deney sonrası milyonlarca canlının tedavisi yapılır hayatı kurtarılır. Bilim adamları yani insanların beslenme ve üreme şekli konuda geçen böceklerden farklıdır. Kıyaslama yaparken bazı şeylere dikkat edin
Alt 11-06-2009, 18:13
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Acıktığı için saldıran aslan.
Üreyebilmek için başka canlıları resmen karanlık bir plan çerçevesinde kullanan bir canlı.

Sizin anlamak istemediğiniz sadistçe diye değerlendiren sizsiniz. Tıpkı Mevlana'yı eşcinsel diye değerlendiren siz olduğunuz gibi. Ben Mevlana ile Şems arasındaki aşkı, farklı değerlendiririm, siz farklı değerlendirirsiniz. Bunun sebebi de içimizdeki aşkı değerlendirme olayıdır.

ey dostlardan kaçıp bir köşeye kapak atan!
senin feryadın, ağır yükten ve kötü huydan,
erkek aslansan, niye kaçarsın erkeklerden?
leş yiyensen, leş yiyenlere git en azından!

Beyinleri kontrol edilip zombileştiriliyormuş... Hangi beyin bu? Neye göre beyin, kime göre beyin?
Sayın EnvyMe, karınca her gün kolonisinin içinde üstüne düşen görevi yapar. Ta ki bu karaciğer kurdu içine girene kadar. Kurt içine girdikten sonra, her gün koloniyi terkeder ve uzun bir otun tepesine çkıp güneş batana kadar bir hayvanın onu yemesini bekler. Akşama kadar yemezse, gerisin geri kolonisine döner ve sabah geri gelir. Daha ne kadar zombileşebilir bir hayvan?

Ben diyorum ki, evet ikisinde de ölüm vardır. Sonuçta olan odur. Ama bakın sizde öldürüş şekli diyorsunuz. Sayın milomanara da bunu söylüyorsa, inandığı evrim sayın milomanara'ya ne söylüyorda bunun Allah tarafından yapılmışsa sadistlik olduğunu söyleyebilirsin ama Allah yok, evrime göre bu böyledir mantıklı açıklaması vardır diyor onu anlamıyorum.
Tutturmuşsunuz şu canlı, şu canlıya haftalarca şöyle şöyle fantaziler canilikler yapıyor diyorsunuz. Peki ya bilim adamlarının bir hastalığın tedavisi için üzerinde deneyler yaptığı fareler, kobaylar için ne söylüyorsunuz? Bahsettiğinize yapılanlar canilikse eğer ki tekrar söylüyorum ben öyle değerlendirmiyorum bu kobaylara yapılan nedir? Hadi aslanı geçtim, bilimadamları deneyler yapıyorlar, ilaçlar vs. ler enjekte edip karşısına geçip gözlem yapıyorlar. Sizin mantığınıza göre bundan daha büyük CANİLİK olabilir mi? Yanlış biliyorsam birisi lütfen düzeltsin ama bildiğim kadarı ile kanser de bir çeşit canlıdan oluşuyor. Bu kansere yol açan hücreler insanın hücrelerine nasıl fantaziler yapıyorlar peki? Yıllarca insan hücresini yok etmek için çabalıyan kanser hücrelerine karşı çare üretmeye çalışan bilim adamları size göre ne kadar SADİSTTİR sayın milomanara?
Bunun cevanını sayın nogada çok güzel vermiş:

nogada´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Fantazi,canilik,işkence bunlar insan aklının kavramlarıdır,düşünebilen ve fikirler üretebilen tek canlı insanoğludur.Bu kavramları bizden biri bir başkasına yapsa o sıfatlara bürünmüş olur.Fakat söylediğiniz canlılar bu olayı bilinçsiz bi şekilde yapıyorlar ve yaptıklarının bırakın ne olduğunu kavranmasını,iyi veya kötü olduğunu düşünmezler.Ama insan farklıdır insan tüm hal ve hareketlerini görerek ve bilerek yapmıştır.
Evet biz "bilinçli" şekilde yapıyoruz sayın EnvyMe, asıl önemli olan IQ'su bir havuç kadar olan bir kurda bu işleri kimin yaptırdığı?

Soruyu hala anlamadınız, bu yaratıkları bu işkenceleri yapmaya programlayan kim?
Alt 11-06-2009, 18:16
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yine döndünüz dolaştınız insanın bu konudaki en büyük kusuruna tekrar ulaştınız sayın milomanara.

Siz her oluşuma bildiklerimiz yada insanların bilebileceği bir gözlen bakarsanız zaten hiç bir şeyi tartışmamıza gerek yok...

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 11-06-2009, 18:26
Kıdemli Üye

nogada´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yine döndünüz dolaştınız insanın bu konudaki en büyük kusuruna tekrar ulaştınız sayın milomanara.

Siz her oluşuma bildiklerimiz yada insanların bilebileceği bir gözlen bakarsanız zaten hiç bir şeyi tartışmamıza gerek yok...

Saygılarımla...
Sayın nogada;

Merakımdan soruyorum yalnış anlamayın. İnsan bilebileceği açı dışından nasıl bakar? bilemeyeceği açıdan bakması nasıl olurda mümkün olur? Bilgi kavramını sorgulamanızı rica ediyorum. Meleklerin, cinlerin açısından mı bakmak doğru. Bilgiler edindiğimiz tecrübelerle olur efendim. Vahiyle bilgi almadım bugüne kadar.

>>> sadisttir.
Alt 11-06-2009, 18:29
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Anlayamadığınız ve direttiğiniz bu sadistlik değildir sayın Özne.

Sadistlik diye diretirseniz eğer emin olun bizler insan olarak bu canlılardan çok daha fazla SADİSTİZ.

Saygılar
Alt 11-06-2009, 18:30
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

baska canlilari kendi uremesi icin kullan hayvanlar , kimyasallar, vay bee..

sunlari okuyunca yavas yavas tanri inancina kayiyorum , yazmayin boyle seyler ..

ayrica bir tanrinin olmasi onun adeletli oldugu manasina gelmez , sadislik olum gibi seyler insani tanimlardir , tanriyi baglamaz...

ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi
Alt 11-06-2009, 18:42
Kıdemli Üye

niveru´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
baska canlilari kendi uremesi icin kullan hayvanlar , kimyasallar, vay bee..

sunlari okuyunca yavas yavas tanri inancina kayiyorum , yazmayin boyle seyler ..

ayrica bir tanrinin olmasi onun adeletli oldugu manasina gelmez , sadislik olum gibi seyler insani tanimlardir , tanriyi baglamaz...
O zaman hiç ilaç kullanmayın hayatınız boyunca. Böylece sorun kalmaz Madem bu kadar Tanrı'ya kayıyorsunuz o zaman; Kanser dediğiniz nedir ki zaten. Amaaan iki elham okuyun geçer. böylece miky mouse'lara iilaç verilmemiş olur.
Alt 11-06-2009, 18:45
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Özne´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın nogada;

Merakımdan soruyorum yalnış anlamayın. İnsan bilebileceği açı dışından nasıl bakar? bilemeyeceği açıdan bakması nasıl olurda mümkün olur? Bilgi kavramını sorgulamanızı rica ediyorum. Meleklerin, cinlerin açısından mı bakmak doğru. Bilgiler edindiğimiz tecrübelerle olur efendim. Vahiyle bilgi almadım bugüne kadar.

>>> sadisttir.
Hayır sayın özne demek istediğim o deil.Görmediklerimiz hakkında yorum yapamayız.Biz bu oluşum yapılırken Tanrı ile beraber karar vermedik.Gördüklerimizin ötesine geçemeyiz demek istiyorum bunu daha önce bir yazımda neden bazı noktalarda yanılıyoruz diye örneklendirmiştim.

Örneğimde şuydu:

Bakın anlayamadığınız nedenlerden 1.si herşeyi bu dünyaya göre gördüklerinize göre yorumlamış bulunmakta olduğunuzdur oysa kainat veya ötesi bu dünyayla sınırlı değildi,kaldıki bu dünya bile tamamen keşfedilmiş anlaşılmış değildir.

2.si olaylara tek taraftan taraflı bir biçimde değerlendiriyorsunuz.Şimdi bu iki verdiğim nedenin açıklamasını 2 basit örnekle vermeye çalışacağım.

1)Herşey bu dünyada bildiklerimizle kesinlikle açıklanamaz
ÖRNEK:

X gezegeninde Y canlısının yaşamak için Z maddesine ihtiyacı bulunduğu keçfedilmiş olsa.Sizler bunu ilk olarak şöyle değerlendirirsizin.

X=Dünya gibi bir yer olmalı
Y=Heralde bizim gibibir organizma olmalı
Z=Sanırım bu madde'de yiyecek yada oksijen gibi herhangi bir gaz olmalı.

Fakat bunların hiçbiri olmayabilir,çünkü bilemediğimiz bir olgu bu dünyaya ait değil.

2)Herşeye tek taraflı bakmak
ÖRNEK:

X takımının taraftarı olan bir insan Y ve Z takımlarının birbirleri ile aralarında oynadıkları bir maçı izlemeye gitmiş olsun.Bu maç eğer onun takımının amacına ulaşmasında herhangi bir sonuç teşkil etmiyorsa X taraftarı bu maçı tarafsız olarak izler.Her iki takımında doğru veya yanlışkarını,iyi yada kötü oynayıp oynamadıklarını son derece güzl bir şekilde görerek analiz eder.Fakat iş kendi tuttuğu takımın diğer akımlardan herhangi biriyle maç yapmasına gelince söle olur

a)Kendi takımının hatalarını görmezlikten gelir ve eğer kaybederse iyi oynadık ama kaybettik der.
b)karşı takımın iyi oyununuda görmezden gelerek şanslarıyla yendiler der.
c)Kendi takının maçı yenmesi durumunda çok bübürlenir.
d)Beraberlik halinde şansızlığa yada hakeme salça olur.Neden çünkü taraflı bakmaktadır olaya.

İşte bunları anladığımız zaman daha iyi sonuçlar çıkarabiliriz.

2+2=4 eder Müslüman içinde bu böyledir Ateist içinde

Fakat Müslüman böyle diyor bu gerçek olamaz kesin bir kanıtı vardır.sonuç 5 olmalı gibi bir şey söz konusu değildir.Gerçekten tarafsız ve biraz mantıklı yaklaşırsak anlıyacağımız çok şeyler var birbirimizden.

Yine bu konudaki düşüncemde şudur;

Fantazi,canilik,işkence bunlar insan aklının kavramlarıdır,düşünebilen ve fikirler üretebilen tek canlı insanoğludur.Bu kavramları bizden biri bir başkasına yapsa o sıfatlara bürünmüş olur.Fakat söylediğiniz canlılar bu olayı bilinçsiz bi şekilde yapıyorlar ve yaptıklarının bırakın ne olduğunu kavranmasını,iyi veya kötü olduğunu düşünmezler.Ama insan farklıdır insan tüm hal ve hareketlerini görerek ve bilerek yapmıştır.

Hayvanların yaptıkları tek şey kendi nesillerini sürdürmek ve içgüdüleriyle yaşamaktır.Din de deli biri,bir insan öldürse aklı ve fikri yerinde olmadığı için o insan cezalandırılmaz,ona cehennemde yoktur.Çünkü sadece aklı olanlara belirtilmiştir kurallar.O yüzden burdaki veya herhangi bir canlının yaptıkları bizim verdiğimiz kavramlarla açıklanamaz.Aklıda fikride olmayan bu canlılar sadece tabiatta varolan ve bir şekilde ihtiyaç olunan canlılardır.

Allah yeryüzünde Halife olarak insanı seçmiş ve akıl sahibi olarak onları sınava tabi tutmuşur.Geriye kalan dünyanın süsüdür.Onlar ne yaptıklarından sorumludur nede yaptıklarını kavrayacak akılları vardır.Dinlerde akıl sahiplerinin işledikleri cezalandırılacaktır.

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 11-06-2009, 18:50
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Anlayamadığınız ve direttiğiniz bu sadistlik değildir sayın Özne.

Sadistlik diye diretirseniz eğer emin olun bizler insan olarak bu canlılardan çok daha fazla SADİSTİZ.

Saygılar
Yahu elbette biz daha sadistiz ama biz bilinçiliyiz! Bu hayvanlar cani olmak için yapmıyorlar, iç güdüleri öyle söylediği için yapıyorlar bu yaptıklarını. Biz de soruyoruz, evrim değilse, kim programladı bunları böyle psikopatça diye!
Alt 11-06-2009, 18:56
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sayin ozne

"O zaman hiç ilaç kullanmayın hayatınız boyunca. Böylece sorun kalmaz Madem bu kadar Tanrı'ya kayıyorsunuz o zaman; Kanser dediğiniz nedir ki zaten. Amaaan iki elham okuyun geçer. böylece miky mouse'lara iilaç verilmemiş olur. "

ne alaka !!! ,

hayir okuyorum okuyorum ,
allaha sukur yaziyorumda ,
ama hala ne demek istediginizi , neden bana dediginizi
valla billa
ve de su evrim askina ,
anlayabilmis degilim ,,,

tanrinin sadistligi diyorsunuz ,

bende tarinin var olmasi onun adil ,insancil olmasini gerektirmez diyorum ,

siz bana kanser yaziyorsunuz , ilac diyorsunuz ,,
bende alaka kurmaya calisiyorum ,

bir hayvanin neden boyle bir hayat formu gelistirdigi ,
nasil gelistirdigi ,
neden yumurtalarini koymak icin bocegi sectigi
ayni zamanda bocegin evrimsel gelismesini ,
bocek yokken , arinin nasil uredigini
filan diye dusunurken

bunlara evrimsel , bilimsel , akla mantiga uygun , olabilcek
en azindan bir teori , iddaa ortaya koymaninizi beklerken ,

bana iste allahin sadistligi diye gelirseniz
bende , allah sadist olabilir ,
ama bu onun var oldugu gercegini degistirmez diyerekden,

ateizmden , bilinmezlige yaklasabilirim ,,
bu gayet normal ,

ama bana cevap verecekseniz ,, birakin allaha, insani sifatlar yapistirmayi
su bocegi anlatin , gercekden ilginc bir yasam sekli ...

ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi

Önerilen Siteler

Etiket
cani, evrim, parazit, tasarım, yaratılış