Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-06-2009, 19:17
Özne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Özne Özne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Konu epey bir dağılmaya başladı. Bu hastalık/ bilim vs. hakkında yazdığım son mesaj olacak.

Sevgili niveru;

Tanrı'ya yaklaşmaya başladığınızı söylemenizin nedeni bilim adamlarının yaptığı deneylerdi. Bende sırf bir deney için yaklaşıyorsanız madem böyle böyle yapın dedim. Herneyse konunun özüne dönelim. Bilime olan inancınızı yitirmeyin.

bende tarinin var olmasi onun adil ,insancil olmasini gerektirmez diyorum
Ancak müslümanlar bu şekilde düşünmüyor. Adalet > Cennet cehennem.

milomanara'dan bir alıntı ile devam edelim.

Yahu elbette biz daha sadistiz ama biz bilinçiliyiz! Bu hayvanlar cani olmak için yapmıyorlar, iç güdüleri öyle söylediği için yapıyorlar bu yaptıklarını. Biz de soruyoruz, evrim değilse, kim programladı bunları böyle psikopatça diye!
İşin özü kırmızı.
Alt 11-06-2009, 19:22
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

niveru´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bende tarinin var olmasi onun adil ,insancil olmasini gerektirmez diyorum
Sayın niveru, bu söylediğiniz yaratılışçılar için kabul edilebilir değildir. Sadist bir tanrı inancınız varsa bu zaten bizim sorumu açıklar.

niveru´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bir hayvanin neden boyle bir hayat formu gelistirdigi ,
nasil gelistirdigi ,
neden yumurtalarini koymak icin bocegi sectigi
ayni zamanda bocegin evrimsel gelismesini ,
bocek yokken , arinin nasil uredigini
filan diye dusunurken

bunlara evrimsel , bilimsel , akla mantiga uygun , olabilcek
en azindan bir teori , iddaa ortaya koymaninizi beklerken ,

ama bana cevap verecekseniz ,, birakin allaha, insani sifatlar yapistirmayi
su bocegi anlatin , gercekden ilginc bir yasam sekli ...
Bu konu şu anda bazı bilimadamlarının da gözdesi, bu eğilimin evrimini araştırmak için nasıl araştımalar yaptıklarını buyrun history channel'dan seyredin:

Bu da tırtılı zombileştirenler:

Konu milomanara tarafından (11-06-2009 Saat 19:34 ) değiştirilmiştir. Sebep: tırtıl eklendi
Alt 11-06-2009, 19:35
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sayin ozne,

birbirimizi yanlis anladigimizi dusunuyorum , ama onemli olan sonunda anlasabilmek ,\

elbetdeki bir hayvana boyle bir yasam formu secen bir yaraticinin eline allah dusurmesin ,, derim .

ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi
Alt 12-06-2009, 00:58
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bilinçli olarak daha sadist olduğunuzu kabullenmeniz bence en ilginç olan nokta bu konuda.
Alt 12-06-2009, 01:47
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Allah'ın sevgisiyle ve aşkıyla bir kez yoğrulsanız gözünüzden yaratılan bir varlık tecellisi için bir nokta gözyaşı düşse o zaman bizi anlardınız sayın milomanara...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 12-06-2009, 04:58
placebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
placebo placebo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Başlığı takip ederken aklıma “Otostopçunun Galaksi Rehberi”nin yazarı Douglas Adams’ın doğaçlaması geldi ve aniden paylaşma isteği duydum.
………………
Aletler, bizim amaca yönelik düşünmemize, nesneler yapmamıza, bize daha iyi uyacak bir dünya yaratabilmek için bir şeyler yapmamıza olanak sağlamıştır. Şimdi mutlu bir alet yapma gününün ardından, çevresini incelemekte olan ilk insanı hayal edin. Etrafına bakıyor ve onu çok mutlu eden bir dünya görüyor: Arkasında içinde mağaralar olan dağlar -dağlar önemlidir, çünkü gidip mağaralarda saklanabilir, yağmurdan korunur ve ayılar ona ulaşamaz- önündeyse orman -içinde kabuklu yemişler, böğürtlenler ve lezzetli yiyecekler olan- vardır. Yakından geçen nehir suyla doludur -su içilebilir, içinde teknesini yüzdürebilir, türlü çeşitli işler yapabilir.

İşte kuzen Ug, görünüşe göre bir mamut yakalamış -mamutlar çok önemlidir, etlerini yiyebilir, postlarını giyebilir, kemiklerini silah yapmak için kullanıp başka mamutlar yakalayabilirsiniz.

Demek istediğim bu müthiş bir dünya. Ama bizim ilk insan düşünüp taşınacak bir vakit bulmuştur, kendi kendine der ki, “Peki, içinde bulunduğum bu dünya ilginç bir yer,” sonra kendi kendine onu arkadan vurabilecek, bütünüyle anlamsız ve yanıltıcı bir soru sorar. Doğası gereği, böyle biri olarak evrimleştiği ve böyle düşünerek geliştiği için bu soruyu sorar. Alet yapan ilk insan dünyasına bakar ve şöyle der: “Peki, o zaman, kim yaptı bunu?” Kim yaptı? -Bunun neden kalleşçe bir soru olduğunu görebilirsiniz. İlk adam düşünür: “Eh, eşya yapan sadece bir tür varlık tanıdığıma göre, bütün bunları yapan her kimse, benim gibi ama çok daha büyük, çok daha güçlü ve mutlaka görünmez biridir, bütün aletleri yapan, güçlü olmaya yatkın olan kişi ben olduğuma göre, o da muhtemelen bir erkektir.” Böylece Tanrı düşüncesine varırız. Bir alet yaptığımızda, onunla bir şey yapmayı amaçladığımız için ilk insan kendi kendine şunu sorar: “Eğer bunu o yaptıysa, ne amaçla yaptı?” İşte tuzak burda kapanır, çünkü ilk insan şöyle düşünür: “Bu dünya bana çok uyuyor. Bana destek olan, beni doyuran, bana bakan her şey burda. Evet, bu dünya tam bana göre,” ve kaçınılmaz sonuca varacaktır, dünyayı yapan her kimse, onu kendisi için yapmıştır.

Şimdi hayal edin, bu bir su birikintisinin, bir sabah uyanıp düşünmeye başlaması gibidir, “bulunduğum bu dünya ilginç bir yer -bulunduğum bu delik ilginç bir delik- tam bana göre , öyle değil mi? Aslında bana şaşılacak kadar uyuyor, beni içinde barındırmak için yapılmış olmalı!”
Alt 12-06-2009, 20:29
Kıdemli Üye

Nisa 56: Şüphesiz âyetlerimizi inkâr edenleri biz ateşe atacağız. Derileri yanıp döküldükçe, azabı tatmaları için onların derilerini yenileyeceğiz. Şüphesiz Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Bizde kalkmışız böcek sadist mi diye konuşuyoruz.

Alt 13-06-2009, 23:07
Kıdemli Üye

İnsan kendi elleri ile kendini ateşe sokup sonra ah bu yakıyormuş ya demesi ne kadar enterasan bir durum.
Alt 13-06-2009, 23:56
Kıdemli Üye

Özne´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Nisa 56: Şüphesiz âyetlerimizi inkâr edenleri biz ateşe atacağız. Derileri yanıp döküldükçe, azabı tatmaları için onların derilerini yenileyeceğiz. Şüphesiz Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Bizde kalkmışız böcek sadist mi diye konuşuyoruz.

Yukarıdaki Kuran'daki yazanı. Oysa öyle değil şöyle olabilirdi.

Şüphesiz âyetlerimizi inkâr edenleri biz bağışlayacağız. Onlar yanlışlarını anlayınca tövbe edeceklerdir. (inkar ettiği) Düşünceleri yanıp döküldükçe, yanlışlarını görüp vicdan azabı çekeceklerdir. Şüphesiz Allah, mutlak güç sahibidir, ancak kullarını cehennem ateşinde yakacak kadar psikopat değildir. Çünkü Allah hüküm ve merhamet sahibidir.

diyor bir yalancı peygamber

Bu arada böceklerin videoları için teşekkürler.
Alt 14-06-2009, 00:10
Kıdemli Üye

Psikopat demek ne demektir Sayın Özne?

Bazı şeyleri anlamak için çaba sarfedilmelidir, yoksa anlatmak zordur.

Yaşınız kaç, çalışıyormusunuz bilmiyorum ama, çalışıyorsanız gidin patronunuzdan ben 10 senelik maaşımı peşin istiyorum diyin bakalım. Sonra da gelip, psikopat bana bunu bunu söyledi diyin. Tartışalım bunu.

Saygılar

Önerilen Siteler

Etiket
cani, evrim, parazit, tasarım, yaratılış