Natan´isimli üyeden Alıntı
Kiliseye hiç gittiniz mi ? yada Hrıstıyan arkadaşlarınız var mı ? Önceden hrıstıyan mıydınız ?
Orda yaşadığınız deneyimlerden paylaşır mısınız ? Yda tanıştığınız ve ilginç bulduğunuz kişilerden ?
|
Birçok defa kiliseye gittim. Bunların çoğu Türkiye'deki tarihi kiliselerdi ve ibadete açıktılar. Burda da dışardan beni cezbeden kiliseye hemen dalarım.
İbadet için bir defa kiliseye, bir defa da Yehova Şahitlerinin toplantı salonlarına gittim.
Saat 17 gibi önünden geçtiğimiz koca kilisenin çanları uzun uzun ve davet edercesine çaldığında dayanamayıp ''ne oluyor burda'' deyip küçük kızımla içeriye girmiştik. Ben tam aksesuar bir müslüman olarak tabi

. Bir kadın vaize vaaz ediyordu. Sonra ilahi okumaya geçildi. Sıra gözünde bulunan ilahi kitapçığını alıp biz de okuduk.
Birkaç hristiyan arkadaş var. Beraber incil ve kutsal kitap okuduk, tartıştık, ziyaretleştik. Hristiyanlığı gerçek manada tanımamı sağladılar, sağolsunlar.
Önceden hristiyan değildim. Kökten müslümanım, kökümü korumaya da azimliyim
Yehova'nın Şahitleri günümüzdeki gerçek hristiyanlardır bence. Tek Tanrı inancı, kutsal kitabı bir bütün olarak tatbik etmeleri en büyük farkları.
30 yıldır kendini türkler arasında ''tarla hizmetine'' adamış bir alman arkadaş var. Sohbetlerimiz arasında ''sonradan Şahid olmuş türk'' cümlesini kullandığında yüzümdeki üzüntüyü görüp benim de bu konudaki hassasiyetimi bildiğinden beraberinde türk getirmemeye çalışırdı. Buna rağmen mecburen getirmek zorunda olduğu türkler oldu. Ya da benim değişik vesilelerle tanıştığım türkler oldu. Bu tanışıklıklarımdan şunu gördüm ki, türk denilenlerin hemen hemen hepsi süryani veya hatay/arap kökenli. Bundan sonra arkadaşa, yanında türk getirmesinin hiçbir sakıncasının olmadığını söyledim.
Bundan başka Mormon hristiyanlarla sohbetimiz oldu. Gerek bunlarla gerek diğer hristiyan arkadaşlarla yaptığımız sohbetlerin sonrasında kur'an ve incilden yaptığımız dualar ve amen/aminler beni çok etkilemiştir.