Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-07-2009, 01:08
ugurce82 ugurce82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Çamurdan Yaratılış

Çocukluktan beri hep kafamı kurcalardı. Alllah ol dediği anda bir şey oluyorsa neden insanı yaratmak için çamuru kullanmış snuçta çamuruda o yaratmadı mı? çamuru yaratmak için ne kullandı gibi sorular. Ama aşağıdaki araştırma beni bu konuda da aydınlattı ve bunların çağlar öncesinden gelen masalların devamı olduğu saçma hikayeler olduğunu bana gösterdi.

1)Gilgamis Destani: "Ellerimi yikadim. Bir parça çamur koparip yaziya attim. Ve bu yazida
,kahraman Engidu'yu yarattim."
2)Sümer'lilerin Enuma-elis Destani: "Bunun üzerine ben de Ea'nin yardimini istedim.
Topragi, Kingu'nun kaniyla yogurdum. Ilk insani meydana getirdim."
3)Çin Efsanelerinden: "Bunun üzerine Tanriça Ngüho yengeç elleriyle gökyüzünü yukariya
kaldirdi, denizleri yeniden sinirlarina itti. Ve çamurdan yeni bir insan türü yaratti."
4)Misir'da Luxor Tapinagi'nda bulunan kabartma bir resim: "Kral Amonhotap III olarak
betimlenen Tanri Khnemu çömlekçi çarkinda erkek ve disi iki insani yaratiyor."
5)Hesiodos Destani. "Namli, sanli Hephaisdos'u çagirdim hemen. 'Bir parça topral al, suyla
karistir' dedim. 'Içine insan sesi koy, insan gücü koy."
6)Yunan Efsaneleri'nden: "Gözyaslarimla topragi çamur haline getirdim ve yogurdum
(Prometheus anlatiyor.) Bir insan heykeli yaptim. Sonra bu heykele ruh verdim. Ilk ölümlü
yaratiklar olustu böylece.)
7)Tevrat'tan: "Ve Rab Allah yerin topragindan Adam'i yapti ve onun burnuna hayat nefesini
üfledi ve adam yasayan can oldu."
8) Kur'an, Mü'minün 12-16: "And olsun ki Biz insani süzme çamurdan yarattik."
9) Kur'an, Es-Safaat 11: "Hakikat Biz onlari civik bir çamurdan yarattik."
10)Kur'an, Sad 71-76: "Ben muhakkak çamurdan bir insan yaratacagim. Artik onu
tamamlayip içerisine de ruhumdan üfürdügüm zaman kendisi için derhal ona secdeye
kapanin."
Alt 20-07-2009, 03:43
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yanlız bir şey atlıyorsunuz burda.Tarihin başından beri Tanrı insanlara yol göstermek için Peygamberler göndermiştir.124.000 peygamberden bahsedilmektedir.Bu durumda İnsanlık Tarihinin hemen hemen her döneminde her toluma peygamberler gelmiş ve Tanrının vahyettiklerini kendi kavimlerine,halklarına anlatmışlardır.Elbetteki bunların hepsi ortak bir yerden geldiğine göre,tüm bu medeniyetlere gelenlerinde ortak olduğu fakat zamanla asimile olarak bozulduğu ve değiştirildiği yada böyle olabileceği hiç aklınıza gelmiyormu?

Ortak bir dilden bir yerden gelenler zamanla farklılaşmış kimileride sabit kalmıştır.Bu kopya edilmiştir manasına gelmez.

Mesela eski antik çağlarda çok tanrılı bir inanç sistemi var.Gelin bir tahmin yürütelim.Belki bu din onlara hak olarak indi,fakat insanlar değiştirdiler.Mesela Tanrı onalra meleklerle vahy gönderdi,sonra diğer melekleri öğretti ve bunları bir peygamber onalra iletti.

Şimdide bu dinin bozulmuş halini şöyle düşünebiliriz.Büyük Tanrı Zeus demiş olabilirler Baş Tanrı.

Diğer meleklerede insan üstü oldukları için Küçük Tanrılar demişlerdir.

Peygamberlerine de insan olduğu fakat yüksek bir yerle bağlantı kurduğu için Yarı-Tanrı demiş olabilirler.

Nasıl ki hristiyan alemi Hz İsayı çok sevip Tanrılaştırdıysa.

Nasılki roma hristiyanlığı resmi din ilan edip içine eski Pagan inanışlarını ekledilerse.

Pek tabikide bunların hepsi gerçek bir din olup,sondan halklar tarafından tahrip edilip,bozulmuş olabilir...

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 20-07-2009, 04:31
Üyeliğini Sonlandırmış

Peki Nogada tamamda 1.si bu destanların geri kalan kısımları saçma sapan şeylerle dolu
2. si insanı yaratmak için tanrı niye çamur kullansın, sana saçma gelmiyor mu? Yani birşey kullanmasına gerek mi var? Herşeyi yoktan var edip vardan da yok edebilen bir tanrının ol demesi yeterken kurana göre.

Ayrıca bu her kavme gönderildiğini söylediğin ve rakam vererek belirttiğin 124.000 peygamberin kaynağı nedir?
Alt 20-07-2009, 04:40
Kıdemli Üye

Din kitaplarında olan şeylerin çoğu manadır.İnsanlara bu günkü yada 1000 yıl sonraki olayları bilimsel olarak anlatmaya gerek yoktur zaten.Geri kalanlar saçmalıklarla dolu demişsiniz işte olayda bu insanlar dinleri veya öğreettileri alıp masallaştırmış olabilir.Mana dan size bir örnek vereyim.

Hristiyanlığa göre Adem ve Havva cennette beraberken şeytan onları kandırıp yasak olan ağacın meyvesini yedirmiş ve onlarda bundan dolayı ceza almışlardır.

Bu bir ağaçmıdır sizce?

Yada yenilen bir meyvemi?

Kandıran yılanmıdır acaba?

Burda ağaç denilen bir bilgi hazinesidir(ansiklopedi gibi mesela)

Yenilen meyve o bilgi hazinesinde,bir bilgi olan cinsellik bilgisinin öğrenilmesidir.

Yine yılan olarak gelen ise kandırmaya çalışan şeytandır.

Bunun gibi bir sürü mana vardır din kitaplarında.

İnsanın topraktan geldiği düşünceside doğaya olan bir atıftır.Yaratılan herşeyin bir ortaklığı bulunmaktadır.Mayaları aynıdır çünkü.Ayrıca bizim bedenimizdeki elementlerle,topraktaki elementler birbirine uyum içindedir.Bu da herşeyin temelinin ortak olduğunun göstergesidir.

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 20-07-2009, 05:00
Üyeliğini Sonlandırmış

nogada´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Din kitaplarında olan şeylerin çoğu manadır.İnsanlara bu günkü yada 1000 yıl sonraki olayları bilimsel olarak anlatmaya gerek yoktur zaten.Geri kalanlar saçmalıklarla dolu demişsiniz işte olayda bu insanlar dinleri veya öğreettileri alıp masallaştırmış olabilir.Mana dan size bir örnek vereyim.

Hristiyanlığa göre Adem ve Havva cennette beraberken şeytan onları kandırıp yasak olan ağacın meyvesini yedirmiş ve onlarda bundan dolayı ceza almışlardır.

Bu bir ağaçmıdır sizce?

Yada yenilen bir meyvemi?

Kandıran yılanmıdır acaba?

Burda ağaç denilen bir bilgi hazinesidir(ansiklopedi gibi mesela)

Yenilen meyve o bilgi hazinesinde,bir bilgi olan cinsellik bilgisinin öğrenilmesidir.

Yine yılan olarak gelen ise kandırmaya çalışan şeytandır.

Bunun gibi bir sürü mana vardır din kitaplarında.

İnsanın topraktan geldiği düşünceside doğaya olan bir atıftır.Yaratılan herşeyin bir ortaklığı bulunmaktadır.Mayaları aynıdır çünkü.Ayrıca bizim bedenimizdeki elementlerle,topraktaki elementler birbirine uyum içindedir.Bu da herşeyin temelinin ortak olduğunun göstergesidir.

Saygılarımla...
Yani sen şimdi diyorsun ki kutsal kitaplarda olaylar hep böyle inanılması güç bilimle bağdaşmayan masallar şeklinde anlatılır, sonrada ondan 1500 sene sonra o hikayeleri okuyup inanmayan kişi cehennemde yakılır. Bana pek mantıklı gelmedi. Ayrıca Peygamber sayısı ile ilgili kaynak vermedin.
Alt 20-07-2009, 05:04
Kıdemli Üye

Ya dini kitaplar ne zaman bilim kitabı olması için indirildiki.Toplumsal sorunlar ve kişisel bilinçlenme için ayrıca yaratıcı ve yaratan kavramlarının anlaşılması.İnsanın herşeyden sorumlu olduğu ve yaptığı iyilik ve kötülükten hesaba çekileceğini bildirmek için gönderildi.

Tanrı zaten insana akıl vermiş ve kullanmasını da öğütlemiştir.Bilimle uğraşmak insanın işidir.Tanrı her şeyi yaratmış insan ise bilimiyle bunları keşfetmeye başlamıştır.Ve her yeni keşifte insanı hayrete düşürerek.Tanrının yüceliğini ve komplex ilmini biraz daha anlamamıza sebep olmaktadır.

Sayrılarımla...

Alt 20-07-2009, 05:12
Kıdemli Üye

ugurce82´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
. Ayrıca Peygamber sayısı ile ilgili kaynak vermedin.
Emredersiniz paşam elinizin altında internet var arama motoruna yazıp çıkan yüzlerce sayfayı okuyarak bulabilirsiniz...

Alt 20-07-2009, 05:16
Üyeliğini Sonlandırmış

Ya dini kitaplar ne zaman bilim kitabı olması için indirildiki.Toplumsal sorunlar ve kişisel bilinçlenme için ayrıca yaratıcı ve yaratan kavramlarının anlaşılması.İnsanın herşeyden sorumlu olduğu ve yaptığı iyilik ve kötülükten hesaba çekileceğini bildirmek için gönderildi.

Tanrı zaten insana akıl vermiş ve kullanmasını da öğütlemiştir.Bilimle uğraşmak insanın işidir.Tanrı her şeyi yaratmış insan ise bilimiyle bunları keşfetmeye başlamıştır.Ve her yeni keşifte insanı hayrete düşürerek.Tanrının yüceliğini ve komplex ilmini biraz daha anlamamıza sebep olmaktadır.

Sayrılarımla...
SAyın nogada dinler dogmatiktir ve kesinlikle insanı düşündürmeye yöneltmezler. Buna, buna, buna koşulsuz inanacaksın der. Örnek insanlığın sonunun kıyametle olacağını söyler. o zaman uzaybilimleri bosuna dünyaya meteor çarpacakmı falan diye araştırmakla yormasın nasılsa kıyametle son bulacak.
Alt 20-07-2009, 05:18
Üyeliğini Sonlandırmış

Emredersiniz paşam elinizin altında internet var arama motoruna yazıp çıkan yüzlerce sayfayı okuyarak bulabilirsiniz...
Yine müthiş bir mantık. internette dünyaya kaç tane peygamber indiğine dair bilgi olduğunu yeni öğreniyorum.
Sizlerle konuştukça müslümanlık inancının insanları ne hale getirdiğini daha iyi görüyorum. teşekkürler
Alt 20-07-2009, 05:25
Kıdemli Üye

ugurce82´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yine müthiş bir mantık. internette dünyaya kaç tane peygamber indiğine dair bilgi olduğunu yeni öğreniyorum.
Sizlerle konuştukça müslümanlık inancının insanları ne hale getirdiğini daha iyi görüyorum. teşekkürler
İnternette istediğiniz şeyi bulabileceğinizden bahsettim ben.Bende sayenizde düz mantığın ne olduğunu anlıyorum.

Bu arada bi şey değil.

İyi sabahlar...

Önerilen Siteler