25-07-2009, 15:27
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Keçi Hakkında
Değerli Forum üyeleri
Kendim hakkında çok fazla bir şey yazmadım şimdiye kadar buna gerek görmedim. Bu siteye gelişim yoğun bir sıkıntıdan dolayı idi. Bir arayış içerisinde idim. Ama bu arayış DİN veya İNANÇ 'la ilgili değildi. Tamamen
başka bir konuyu araştırırken buraya rastladım
Daha sonra bunun bana Allah 'ın (C.C) bir lutfu olduğunu anladım.
Özellikle Sayın Selanikli 'nin postlarından birindeki bir ayet bana çok faydalı oldu. Ben yaptığım işlerde Allah 'ın rızasını gözetmeye çalışan onu razı olduğu ve olacağı işleri yapmaya çalışan biriyim bunu ne kadar başarabildiğim tartışılır ama Niyetim bu yönde...
Bu siteye yazmaya başladığımdan beri pek çok uyarı aldım çevremden
Bana burada yazmamam gerektiğini, burada Hak yolda gitmek isteyen
insanları yoldan çeviren Eski zaman Haramilerinin olduğu söylendi.
Kalbini bulandırır, içini acıtırlar dedi yakınlarım. Çoğu söyledikleri çıktı
Ama ben yinede yazmaya devam ettim, çünkü Allah'ın rızasının bu minval üzere olduğunu düşündüm.
Sebebi Eğer gerçekten burası bir haramiler yuvası ise gerçekten masum
müslümanların buraya düştüğünde canlarından kıymetli olan imanlarını kaybetmelerinde benimde payımın olacağını düşünmemdi.
Yani hiç bir şey yapmamakla..
Böylece kötü niyetli insanların varlığı söz konusu ise iyi niyetli ve masum Mü'minlerin bu karanlık ormandan çıkabilmeleri için bir "Keçi yolu" açabilmekti bütün gayem. Gelecek olanlarda dahil olmak üzere....
Kısmeti olan keçi yolunu bulacak çıkışa varacaktı.
Kısmeti olmayan Zulmet ormanında kalıp istediğini yapacaktı..
Ama zamanla Nefsimin burada olmayı kendisi için istemeye başladığını farkettim. Yani Allah'ın rızasına muhalif bir iş yapma durumuna düştüm.
Bu Nefsimin hiç hoşuna gitmeyecek biliyorum ama sürtülsün burnu
keratanın nede olsa beni götürmeye çalıştığı yer ATEŞ................
İşte bu sebeple Hizmete ihtiyaç olduğunda tekrar gelmek üzere aranızdan ayrılıyorum.
Tüm arkadaşlara saygılarımla veda ediyorum...
NickName'im bir gün ele geçirilip kullanılacak olursa, şimdiye kadar yazdıklarım referans alınarak , Allah (C.C) ve Onun peygamberleri hakkında
kötü bir şey söylemeyeceğim ve hiç kimsenin kırılmasını istemeyeceğim unutulmasın..
Eğer herhangi bir arkadaşı istemeden kırdı isem tüm içtenliğimle özür dilerim..
Saygılarımla...
Oku kainatı, görmek istersen gerçeği. Birinci sayfa, birinci paragraf : Kendin..
|

25-07-2009, 15:47
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger keci;
Bu sitede arayip bulamadigina cok cabuk karar vermissin. Bence, bir kisinin bir seyi arayip bulabilmesi icin; dusuncesinin acik, alabilir ve degerlendirebilir ozelliklere sahip olmasi gerekir.
Dusuncenin sabitligi ve sadece almak isteyeceklerine yonlenisi; hem o dusunceye yapilan bir zulumdur, hem de o dusunceyi tasiyan beyni ve vucudu, zora kosar ve yorar.
Eh, ne diyelim, bundan sonraki yasaminda ve iliskilerinde umarim aradigini bulabilirsin, ama; uutma, dusuncenin ufkunu ne kadar sinirlarsan; o dusuncenin sana saglayacaklarini o kadar onlemis olursun. Bu hem dusunceye, hem de onun vucuduna bir psikolojik baskidir ve bu psikolojik baskinin da; dusunce onderliginde o vucudu nerelere surukleyecegini de, kimse bilemez ve tahmin edemez.
Umarim, hayatta kaybolmazsin ve kendi keci patikani bulur ve bu patikanin seni huzura erdirdigine inanirsin. Yalniz, patikan; her zaman baska patikalara acilacaktir. Bu onunde acilacak patikalara sapip sapmamanda; dusuncenin saglikliligina ve zindeliligine baglidir.
Yine umarim, "neden zamaninda su patikaya sapmadim" diye de, bir "pismanlik" duymazsin. Cunku, bilirsin; "son pismanlik fayda vermez."
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

25-07-2009, 15:58
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger evrensel-insan
Söylemediğim şeyler çıkmış klavyenizden, ben
|
Bu sitede arayip bulamadigina cok cabuk karar vermissin
|
böyle söylemedim ki , benim aradığım şey varoluşla bile ilgili değildi.
Fraktallar, 5. işlem, Kaos ve benzeri bilimsel şeylerdi.
Bunu bir yazımda da belirtmiştim zaten..
HY sağolsun google'da ararken linklerden birisi sizi gösterdi de onun için buraya geldim..
Ayrıca ismimin KEÇİ olması o patikaları boşverip, kendi keçi yolumu kendim yapmamdandır.
Ama verilen ayaklar ve vücudum; DİN'im İSLAM ve AKLIM 'dır.
Saygilarimla
Oku kainatı, görmek istersen gerçeği. Birinci sayfa, birinci paragraf : Kendin..
|

25-07-2009, 16:01
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger keci;
HY sağolsun google'da ararken linklerden birisi sizi gösterdi de onun için buraya geldim..-keci-
Peki, benim kac mesajimi veya basligimi okudunuz?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

25-07-2009, 16:03
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
sayın Keçi,
Siteye temelli olarak veda etmediğiniz kanısına vardım yazdıklarınızdan.
bu sevindirici.
Nefsinizle mücadelenizde çıktığınız yolda, açtığınız Keçi patikasında yolunuzun yine buralara düşmesi dileğimle.
|

25-07-2009, 16:11
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger keci;
HY sağolsun google'da ararken linklerden birisi sizi gösterdi de onun için buraya geldim..-keci-
Peki, benim kac mesajimi veya basligimi okudunuz?
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Saygideger evrensel-insan
Pekçoğunu okudum hatta sizinlede pekçok mesaj alışverişimiz oldu, şu an sayısını hatırlamıyorum. Sizin düşüncelerinizi kısmen doğru bulduğumu ama sadece bu dünya için düşündüğünüzü ölüm ve ötesi için bir şey söylemediğinizi de söylemiştim.
Eğer bir felsefe veya bir ide ölümü ve ötesini içermiyorsa
(tatmin edici bir şekilde) Eksiktir.
Bu ölüm sadece kişinin ölümü de olmamalıdır
Tüm evrenin ve herşeyin ölümüde olmalıdır..
Eğer Hayat değerli ise bu onun bir sonu olduğu içindir.
Eğer Kainat güzelse sürekli yok olduğu içindir....
Saygilarimla
|

25-07-2009, 16:14
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
K.C.´isimli üyeden Alıntı
sayın Keçi,
Siteye temelli olarak veda etmediğiniz kanısına vardım yazdıklarınızdan.
bu sevindirici.
Nefsinizle mücadelenizde çıktığınız yolda, açtığınız Keçi patikasında yolunuzun yine buralara düşmesi dileğimle.
|
Sayın K.C
Teşekkür ederim Elbette bir kapımız olsun isteriz buradada..
Saygılarımla.....
|

25-07-2009, 16:36
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili "keci"
Onyargiyla bu siteye girip, icindeki insanlarin seytan degil de, kendin gibi insan olmalari korkutmus seni belli ki. Dininin sadece guzelliklerini gormekle yetinmen seni mutlu ediyor ve belki de AKIL dedigin seyin normal islemesine mani oldugunu gormeye basladigini tahmin ediyorum.
Asiri "kecilik" yaptigini dusundugum halde, icindeki insani vasiflari gordugum icin, nefsini alt edebilmek icin girdigin oruc sonucuda, seni tekrar aramizda, kecilik yaptigini gormek umuduyla bekliyorum.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

25-07-2009, 16:52
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
keci Diyor ki
Bu siteye yazmaya başladığımdan beri pek çok uyarı aldım çevremden
Bana burada yazmamam gerektiğini, burada Hak yolda gitmek isteyen
insanları yoldan çeviren Eski zaman Haramilerinin olduğu söylendi.
Kalbini bulandırır, içini acıtırlar dedi yakınlarım. Çoğu söyledikleri çıktı
Ama ben yinede yazmaya devam ettim, çünkü Allah'ın rızasının bu minval üzere olduğunu düşündüm.
|
İlahi keci, gider ayak güldürdün beni  "eski zaman haramisi"
Bence burada düşünerek, cevap üreterek, bakış açını paylaşman büyük bir cesaret örneği. Sana yukarıdaki öğütleri verenler kendi korkaklıklarından senin gösterdiğin cesareti gösteremiyorlar.
Nezaketinle "harami" yakıştırmasını hak eden bazı arkadaşlara örnek oldun.
Bizi sana, seni bize yaklaştıran aşağıdaki felsefe değil midir? Nereden çıktı şimdi, Türkan Şoray filmlerindeki "biz ayrı dünyaların insanıyız nalan!" yaklaşımı? Biz aynı dünyanın insanıyız, ne sen bizi haramileştir ne de biz seni.
yine gel, yine gel, her kimse kim olan, yine gel!
kafir, mecusi yahut puta tapan, yine gel!
ümitsizlik dergahı değildir, dergahımız,
yüz kere tövbe edip, yüz kere bozsan, yine gel!
Umarım bu kadar paylaşımdan sonra hala harami olduğumuzu düşünmüyorsundur
Sevgiler,
|

25-07-2009, 16:55
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger keci;
Bu ölüm sadece kişinin ölümü de olmamalıdır
Tüm evrenin ve herşeyin ölümüde olmalıdır..-keci-
Peki buna, Tanri'nin, Allah'in, KISACA TUM SOYUTLARIN olumu (olmek) de dahilmi? Dahil degilse, nasil ve neden?
Soyutun yaraticisi kim?
Saygilarimla;
evrensel-insan
|