Sevgili Deistic Thought,
Sen özgür olduğuna inanıyormusun? Bence hiçbir şekilde özgür değilsin. Eğer tanrı inancın varsa bu bile senin özgür olmadığının işareti. Dine inancın varsa tamamen kölesin zaten.
TDK özgürlük açılımı;
Özgürlük:
1.Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu, serbestî.
2.Her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumu, hürriyet.
Aslında sözüm sana değil biliyorsun. Tüm semavi (bana göre salla-mavi) dinlere inananlara. Ben inandığım dönemlerde içki içerken mutlaka ama mutlaka bir pişmanlık duyardım. Günah işleme ve cehennemde yanma korkusuydu bu. Haa özgürmüydüm içmekte?Evet belki özgürdüm ama düşüncelerim din-iman kafesi içindeydi. Evlenmeden önce gavur(!) kızlarla beraber oluyordum. yine aynı hisler aynı düşünceler. Özgürmüydüm? Evet ama kafes daralıyordu.
Bu tamamen dinin bana uyguladığı bir baskıydı ve özgürlüğümü kısıtlıyordu. Şimdi hayatımdan dini çıkardım. İçki içerken çok rahatım. Eşimi aldatmıyorum ona olan saygımdan dolayı.
Tanrı da (eğer varsa) bizi özgür bırakmamıştır.
Kitabın korunması kısmına gelirsek, tanrı önce göndermiş olduğu kitaplarını koruyamazken sonuncusunu nasıl koruyacak? Veya şöyle sorayım;
Tanrı vahiy gönderiyor, Peygamber bunu kağıda veya herhangi bir şeye yazdırıyor, ne malum o peygamberin kendi nefsi ile alakalı olarak o vahiyleri değiştirmeyeceği?İnsan sonuçta, beşer de şaşar da. Bence tanrı kendisini anlatmak ya da tanıtmak için yanlış bir canlı türü seçmiş.
Tanrı diye bir şeyin var olması ne kadar saçma ise,
kutsal kitapların olması,
dinlerin olması da o kadar saçma.....
sevgi ile..
|