Saroz nickli üyemize DK tarafindan 17 maddesine göre ceza verilmis, ancak karsilikli hakaretlesme sözkonusu oldugu tespit edilerek cezasi uyari cezasina cevrilmistir.
Disiplin Yönetmeligimizin Karsilikli Hakaretlesme ile ilgili maddesi söyledir:
14- Şahsına hakaret ve uygunsuz üslup sebebiyle şikayet yoluna başvurmuş bir üye şikayet konusu ettiği mesaja aynı üslupla cevap yazmışsa şikayeti "karşılıklı hakaret" çerçevesinde değerlendirilir. Karşılıklı hakaret; hakaretlerin derecesine göre cezasızlık veya cezadan indirim sebebidir.
"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Invi nickli üyemiz hakaret ettigi ve tahrik sinirlarini fazlaca zorladigi icin 3 gün siteden uzaklastirilmistir. Daha önce de moderatörlere sorun yarattigi icin döndügünde Denetime alinacak ve yazilari moderatörler tarafindan gözlemlenecektir.
AYATA adli üyemize DK tarafindan disiplin yönetmeliginin 18.b maddesi uyarinca kinama cezasi ve 3 ceza verilmistir.
c) Kınama cezası :
Bu yönetmeliğin 18. maddesinin a) ve b) bentlerini ihlal eden üyelere kınama cezası verilir. Mesajların ilgili bölümleri silinir yahut tamamı sandık odasına taşınır. Bu bentleri ihlal eden üyeye aynı zamanda süresi 1 ay sonra sona ermek üzere üç ceza puanı verilir. Bir ay içinde üç kınama cezası alan üye forumdan yedi gün süreyle uzaklaştırılır.
Kınama Cezaları Disiplin Uygulamaları başlığında ilan edilir.
18- Geçici yahut Süresiz uzaklaştırma cezası alan üyenin forumlara başka bir nickle yeniden giriş yaptigi tespit edildiginde yeni bir karara gerek kalmaksızın aynı ceza uygulanacaktir.
a)Tahrik
b) Aşağılayıcı, alaycı, nezaketsiz ve kaba üslup
c) Tehdit
d) Hakaret
e) Küfür
Bir üyemiz aldığı takma isimle ülkemizin belli bölgesine karşı ayrım gözetmeksizin anti olma ifadesi nedeniyle 7 gün uzaklaştırma almış ve takma adı anti__d olarak tarafımdan değiştirilmiştir.
Tüzğümüze göre etnik ayrımcılık ve bunun üzerineden kin ve propagandası yasaktır.