Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-09-2009, 22:18
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Standart Allah neden bu kadar acımasız olsun?

Konu, İslam'a göre müslüman olmayan herkesin ebedi cehenneme gideceği.

Bu konu da forumda çeşitli başlıklar altında çokça tartışılmıştır mutlaka. Fakat yine de, özel bir başlık altında ele almakta fayda var. Çünkü örneğin ben müslümanken bile, bu noktayı bir türlü hazmedemezdim. ''Allah böyle buyurmuş işte. Demek ki, sınırlı aklımız ermiyor'' diyerek bir şekilde bastırırdım gerçi, ama tatmin edici bir açıklama bulamazdım.

=> Müslüman arkadaşların bu husustaki düşüncelerini merak ediyorum.

İslam inancına göre, İslam dininden haberi olup, öğrenme imkanı bunulup da inanmayan herkes öbür dünyada ebedi cehennemde yanacak. Sadece ''Ehl-i Kitap'' (yani Yahudi ve Hıristiyanlar) hakkında bu konuda görüş ayrılığı var. Bazı hocalara göre Ehl-i Kitap'ın içerisinde kendi dinine samimi olarak bağlı olup, hayırlı ameller işleyen ve İslam'a karşı da savaşmayanlar (belli bir süre günahlarının cezasını çektikten sonra) cennete girebilirler. Fakat bu islam alimleri arasında azınlıkta kalmış bir görüştür, alimlerin büyük çoğunluğu Muhammed'den sonra yaşayan Yahudi ve Hıristiyanların tamamının sonsuza kadar cehennemde kalacaklarını söylemiştir. Çünkü Kuran'daki bu yöndeki ayetler hem çoğunlukta hem de gayet açıktır.

Ama Ehl-i Kitaptan olmayan gayri-müslimler, bütün islami görüşlere göre her halükarda ebediyen cehennemde kalacaklardır. Bu konuda çok fazla sayıda Kuran ayeti hiç bir şüphe bırakmamaktadır.

Budistler, Hindular, Çok-Tanrılı Dinlerin mensupları, Şamanistler... Veya hiç bir dine bağlı olmayan Ateistler, Agnostikler, Deistler, Panteistler... bunların hepsi öbür dünyada sonsuza kadar cehennemde yanacaklar! Ne kadar iyi insanlar olursa olsunlar, insanlara ve hatta insanlığa ne kadar değerli hizmetlerde bulunmuş olursa olsunlar, isterlerse ömürleri boyunca hiç kimseye en ufacık bir zarar vermemiş olsunlar. Eğer İslam dininden haberleri vardıysa ve İslam'ı öğrenmek imkanları bulunuyorduysa ve yine de müslüman olmadılar ise mutlak suretle yanacaklar, sonsuza kadar, hiç bitmeyecek, hep yanacaklar... sadece ve sadece inanmadılar diye!

Günümüzde yaşayan bir Budist düşünün mesela, hayatta elinden geldiği kadarıyla hep iyi şeyler yapmaya çalışmış, kimseye kasten zarar vermemiş, ömrünü dinine ve insanlara hizmet etmeye adamış olsun. Tabii ki, diğer bütün dinlerden olduğu gibi İslam'dan da haberdar olsun. Hatta bilgi-görgü sahibi olmak için İslam ve diğer dinleri de belli bir oranda araştırmış, okumuş olsun. Fakat hiçbir zaman anne-babasından, nene-dedesinden, çevresinden, okulundan aldığı, çocukluğundan beri mutlak doğru olarak kabul ettiği Budizm dininin doğru olduğundan hiç şüphe etmemiş olsun (tıpkı milyonlarca müslümanın hiç İslam'dan şüphe etmediği ve milyonlarca hıristiyanın hiç Hıristiyanlık'tan şüphe etmediği gibi). Fakat gerçekten de iyi kalpli, yardım sever, mütevazı, kimseye zulmetmeyen, mazlumlara mağdurlara destek olan biri olsun. İşte Kuran diyor ki, bu Budist öbür dünyada sonsuza kadar cehennemde yanacak, böğrü ve sırtı ateşle dağlanacak, irinli sudan içirilecek, kemikleri çatırdatacak şekilde inleyecek, derisi yanacak yok olacak, her defasında yeni bir deri örtülecek vücuduna ve tekrar yakılacak... sonsuza kadar, hep, hiç bitmeyecek, ebediyen... sadece inanmadı diye.

Herşeyi yoktan var eden, bu gayri-müslim insanları da yaratan, sonsuz rahmet sahibi bir Tanrı'nın böyle şeyler yapacağı hiç aklınıza sığıyor mu? Ama Kuran işte tam da bunları söylüyor, bir sürü ayetinde ve gayet açık-seçik bir şekilde:

(Ayet sonundaki linklere tıklayarak, ayetlerin hem Arapçasını hem de diğer bütün Türkçe çevirilerini okuyabilirsiniz).

• Doğrusu, inkarcılar için zincirler, demir halkalar ve çılgın alevli cehennem hazırladık. => İnsan/4
  • İnkar edenlere cehennem ateşi vardır. Ölümlerine hükmedilmez ki ölsünler; kendilerinden cehennemin azabı da hafifletilmez. Her inkarcıyı böylece cezalandırırız. => Fatır/36
  • Şüphesiz âyetlerimizi inkâr edenleri biz ateşe atacağız. Derileri yanıp döküldükçe, azabı tatmaları için onların derilerini yenileyeceğiz. Şüphesiz Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. => Nisa/56
  • Kim Allah’a ve Peygambere inanmazsa bilsin ki, şüphesiz biz, inkârcılar için alevli bir ateş hazırladık. => Fetih/13
  • İşte iki hasım taraf ki, Rableri hakkında tartışmaya girmişlerdir. Bunlardan inkâr edenler için ateşten giysiler biçilmiştir. Başlarının üstünden de kaynar su dökülür. => Hac/19
  • Onunla, karınlarının içindekiler ve derileri eritilir. Onlar için bir de demirden topuzlar vardır. Her ne zaman cehennemden, o ızdıraptan çıkmak isteseler, oraya geri döndürülürler ve onlara, “Tadın yangın azabını” denilir. Hac/20-21-22
  • Fasıklık edenlere gelince, onların barınağı ateştir. Oradan her çıkmak istediklerinde, oraya döndürülürler ve onlara, “Yalanlamakta olduğunuz ateş azabını tadın” denir. => Secde/20
  • O gün bunlar cehennem ateşinde kızdırılacak da onların alınları, böğürleri ve sırtları bunlarla dağlanacak ve, “İşte bu, kendiniz için biriktirip sakladığınız şeylerdir. Haydi tadın bakalım, biriktirip sakladıklarınızı!” denilecek. => Tevbe/35
  • İşte bu kaynar su ve irindir, artık onu tatsınlar. => Sad/57
  • Hüsranın ardından da cehennem vardır. Orada kendisine irinli su içirilecektir. => İbrahim/16
  • Orada ne serinlik ne de içilecek bir şey tatmazlar; sadece kaynar su ve irin.... => Nebe/24-25-26
  • Onların orada derin bir iç çekişleri vardır! Onlar orada hiçbir şey işitmezler. => Enbiya/100
  • Ateş yüzlerini yakar; orada suratları çirkin ve gülünç bir halde bulunurlar. => Müminun/104
  • Elleri boyunlarına bağlanmış, çatılmış olarak cehennemin daracık bir yerine atıldıkları zaman orada, yok olup gitmeyi isterler. => Furkan/13
  • Kâfirlere şöyle denilir: “Şimdi tadın. Artık bundan sonra yalnızca azabınızı artıracağız.” => Nebe/30
  • Onlara, acı ve kötü kokulu bir dikenli bitkiden başka yiyecek yoktur. O, ne besler ne de açlıktan kurtarır. Gaşiye/6-7
  • Ateşte bulunanlar cehennem bekçilerine: Rabbinize dua edin, bizden, bir gün olsun azabı hafifletsin! diyecekler. (...) Halbuki kafirlerin yalvarması boşunadır. Mümin/49-50

Müslüman olmayanların yaptıkları iyi işler boşadır!

• Allah'a ortak koşanlar, kendilerinin kafirliğine bizzat kendileri şahitlik ederlerken, Allah'ın mescitlerini imar etme selahiyetleri yoktur. Onların bütün işleri boşa gitmiştir. Ve onlar ateşte ebedi kalacaklardır. => Tevbe/17
  • Rablerini inkar edenlerin işleri, fırtınalı bir günde, rüzgarın şiddetle savurduğu küle benzer; yaptıklarından hiçbir şey elde edemezler. İşte bu uzak sapıklıktır. => İbrahim/18
  • Onların yaptıkları her bir (iyi) işi ele alırız, onu saçılmış zerreler haline getiririz (değersiz kılarız). => Furkan/23
  • De ki: Amelleri en çok boşa gidenleri size bildirelim mi? Onların dünya hayatında çalışmaları boşa gitmiştir. Oysa onlar güzel işler yaptıklarını sanıyorlardı. => Kehf/103-104
  • İşte onlar, kendileri için âhirette ateşten başka bir şey olmayan kimselerdir. (Dünyada) yaptıkları şeyler, orada boşa gitmiştir. Zaten bütün yapmakta oldukları da boş şeylerdir. => Hud/16
  • İçinizden dininden dönüp kafir olarak ölen olursa, bunların işleri dünya ve ahirette boşa gitmiş olur. İşte cehennemlikler onlardır, onlar orada temellidirler. => Bakara/217
  • Şüphesiz, inkâr eden kitap ehli ile Allah'a ortak koşanlar, içinde ebedî kalmak üzere cehennem ateşindedirler. İşte onlar yaratıkların en kötüsüdürler. => Beyyine/6
  • (Kafir olarak ölüp) cehennem ehli oldukları onlara açıkça belli olduktan sonra, akraba dahi olsalar, (Allah'a) ortak koşanlar için af dilemek ne peygambere yaraşır ne de inananlara. => Tevbe/113
  • Allah kendisine ortak koşmayı elbette bağışlamaz, bundan başkasını dilediğine bağışlar. Allah'a ortak koşan kimse, şüphesiz büyük bir günahla iftira etmiş olur. => Nisa/48
  • Allah, kendisine ortak koşulmasını elbette bağışlamaz, bundan başkasını dilediğine bağışlar. Allah'a ortak koşan kimse derin bir sapıklığa sapmış olur. => Nisa/116
Alt 29-09-2009, 22:31
cyctec3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cyctec3 cyctec3 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kendi özgür iradenle kendi aklınla red ettiklerinin cezasının akıllıca olmasını ne kadar akıllı buluyorsun?

gölgenin yaptığının cezasını esas daha bir gercekçi ceker.

"Akıl en ağır yüktür" Cyctec23

Konu sargon tarafından (29-09-2009 Saat 23:50 ) değiştirilmiştir. Sebep: gereksiz uzun alinti silindi -sargon
Alt 29-09-2009, 22:36
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

cyctec3´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kendi özgür iradenle kendi aklınla red ettiklerinin cezasının akıllıca olmasını ne kadar akıllı buluyorsun?

gölgenin yaptığının cezasını esas daha bir gercekçi ceker.
sayın cyctec3,

ne anlatmak istediğinizi tam anlayamadım.

''Evet, İslam'ı reddetmenin cezası ebedi cehennemdir. Ne kadar iyi bir insan olursan ol, istersen kimseye zarar vermemiş ol, sırf inanmadın diye ebediyen cehennemde kalacaksın. Ve bu da son derece adaletlidir''

mi demek istiyorsunuz?

saygılarımla
Alt 29-09-2009, 22:48
rodof rodof isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Herşeyi yoktan var eden, bu gayri-müslim insanları da yaratan, sonsuz rahmet sahibi bir Tanrı'nın böyle şeyler yapacağı hiç aklınıza sığıyor mu? Ama Kuran işte tam da bunları söylüyor, bir sürü ayetinde ve gayet açık-seçik bir şekilde:

SEVGİLİ ULPİAN zaten demiyormusunuz kur'an-ımuhammed yazmış diye, bunu yaratıca mal etmek ne derece doğru bir yaklaşımdır.

dinden kendini soyutlamış biri olarak allah inancına sahip olan biri olarak yadırgadım doğrusu .
ne gariptir hem kur'an-nın muhamedin uydurması hemde allah'a sorumluluğu yüklemek olmaz olmaz çelişkiler yumağındasınız .

ataistligi sadece ve sadece islama bağlı ele almakta gerçekçi değil .
ataistlik =realiteye ünem vermek olsa gerek işine geleni al gelmiyeni alma olurmu.

ayrıca bilim çerçevesinde ,bilimin kopyacısı durumunda gibi konuları ele almak gerçekçimidir .biliminde bir çok yanılgılarını nereye dayandıracaksınız .
birileri bu konuda sizleri zan altında bıraktıkları pek rastlanmış bir durum olmasa gerek .

kaç asırdır bekleniliyor bilim yaratıcının yokluğuna dair %51 bulabilmişmidir .
realiteye uygun olarak iğneyi kendimize cuvaldızı başkalarına misali daha güzel olur kanısındayım.
selam ve sevgilerimle .
Alt 29-09-2009, 22:49
Üye

ulpian´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın cyctec3,

ne anlatmak istediğinizi tam anlayamadım.

''Evet, İslam'ı reddetmenin cezası ebedi cehennemdir. Ne kadar iyi bir insan olursan ol, istersen kimseye zarar vermemiş ol, sırf inanmadın diye ebediyen cehennemde kalacaksın. Ve bu da son derece adaletlidir''

mi demek istiyorsunuz?

saygılarımla

aslında cehennem nedir onu konusmak lazım.

ama salt akıl size hakim oldugunda "bu benim hakkım" demeyceğinizi nerden biliyorsunuz?

unutmadan, bedeni cefadan cok manevi cefa ve utanc daha buyuk cezadır ama bu bır nevi çiplak olmaya benzer. dusunsenıze sızı cıplak gormesını ıstemeyecegınız herkesın onunde cıplak olmayı! yada benzeri durumları. yanmak, kesilmek vb seylerden daha cok utanc ve yerin dibine gecmesi olmasın? hele hele akıl nımetıne dunyada kavusmus ınsanlar ıcın.

o yuzden akıl hem dunyada hemde orda en agır yuktur vesselam.

Birde su asıkardır. Allahın adaletinden suphe duymaya gerek yok. duymayacagızda.

Alt 29-09-2009, 22:57
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

rodof´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
SEVGİLİ ULPİAN zaten demiyormusunuz kur'an-ımuhammed yazmış diye, bunu yaratıca mal etmek ne derece doğru bir yaklaşımdır.

sevgili rodof,

Kuran'ın Allah kelamı olduğuna inanan müslüman arkadaşların bu konuda nasıl düşündüklerini merak etmekteyim. Yani müslüman arkadaşlar, iyi kalpli, hep iyilik yapan, kimseye zarar vermeyen, fakat İslam'ı da reddeden insanların -kendi inançlarına göre- ebediyen cehennemde yanacaklarını adaletli buluyorlar mı, bunu nasıl izah ediyorlar?

Bu soruyu sormamdan, benim de Kuran'ın Allah kelamı olduğuna inandığım çıkmaz ki!

cyctec3´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
aslında cehennem nedir onu konusmak lazım.

ama salt akıl size hakim oldugunda "bu benim hakkım" demeyceğinizi nerden biliyorsunuz?

unutmadan, bedeni cefadan cok manevi cefa ve utanc daha buyuk cezadır ama bu bır nevi çiplak olmaya benzer. dusunsenıze sızı cıplak gormesını ıstemeyecegınız herkesın onunde cıplak olmayı! yada benzeri durumları. yanmak, kesilmek vb seylerden daha cok utanc ve yerin dibine gecmesi olmasın? hele hele akıl nımetıne dunyada kavusmus ınsanlar ıcın.

o yuzden akıl hem dunyada hemde orda en agır yuktur vesselam.

Birde su asıkardır. Allahın adaletinden suphe duymaya gerek yok. duymayacagızda.
sayın cyctec3,

herhangi birşeyden şüphe duymanızı istiyor değilim. Sadece bu forumun müslüman bir üyesi olarak bize şunu açıklamanızı rica ediyorum: Yukardaki ayetlerin hepsini bir okuyunuz ve bize söyleyiniz: İyi kalpli, kimseye zarar vermeyen, ömrü boyunca iyilik eden bir ateist öbür dünyada ebediyen cehennemde yanacak mı, yanacaksa siz bunu kendinize nasıl izah etmektesiniz, bunu gayet adaletli/mantıklı mı buluyorsunuz, yoksa ''ilahi hikmetten sual olmaz'' mı demektesiniz?

saygılarımla
Alt 29-09-2009, 23:01
history - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
history history isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

eğer ki bir yaratıcı varsa ve bu aklı bana o bahşetmişse neden körkütük ona inanmamızı,eger kendi sözleriyse sayet dedikleri,onları nasıl olurda akıl ve mantıgı devreye sokmadan inanmamız beklerki?yoksa burası bir oyun sahnesi ve biz sadece onun senaryosunu oynamak zorunda kalan zavallı piyonlarmıyız?ben burada ne adalet anlayışı görmekteyim ne de hakkaniyetli bir üslup..zaten bütün bu ayetler herşeyi açıklamıyor mu?...
Alt 29-09-2009, 23:05
Üyeliğini Sonlandırmış

history´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
eğer ki bir yaratıcı varsa ve bu aklı bana o bahşetmişse neden körkütük ona inanmamızı,eger kendi sözleriyse sayet dedikleri,onları nasıl olurda akıl ve mantıgı devreye sokmadan inanmamız beklerki?yoksa burası bir oyun sahnesi ve biz sadece onun senaryosunu oynamak zorunda kalan zavallı piyonlarmıyız?ben burada ne adalet anlayışı görmekteyim ne de hakkaniyetli bir üslup..zaten bütün bu ayetler herşeyi açıklamıyor mu?...

sevgili histor,sizinki tıpkı robotik bir yaklaşım ,aksi olarak degerlendirdiğinizde .özgür irade bağlamında ele aldığınızda çok şey değişmetedir .
Alt 29-09-2009, 23:19
Üyeliğini Sonlandırmış

Ateş yüzlerini yakar; orada suratları çirkin ve gülünç bir halde bulunurlar. => Müminun/104

ateş yaktığı zaman suratın iyi bir hal alındığı nereden görülmüş ,bu kadar açıklayıcılık neden acaba noktası noktasına kadar ..
  • Kâfirlere şöyle denilir: “Şimdi tadın. Artık bundan sonra yalnızca azabınızı artıracağız.” => Nebe/30
azabımız bitecek derken ,yalnızca artacak seçeneğinin olması ne garip bir durum .demeki çekildikçe azapların azaplısı onları beklemekte offff ne kadar zor olsa gerek .
  • Onlara, acı ve kötü kokulu bir dikenli bitkiden başka yiyecek yoktur. O, ne besler ne de açlıktan kurtarır. Gaşiye/6-7
diken anlaşılır bir durum ,yahu bu acı ve kötü kokulusuda neydi böyle .
hele birde besleyiciliğide yokmuşki çekenin vay haline .
dudaklar çatlıyor bademcik problemi bağısak yırtılmaları ,inanın aklıma bile getirmek istemiyorum...
Alt 29-09-2009, 23:20
Üye

history´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

ah benim sevgili arkadasım.

uzun olacak ama lutfen oku.

sana bır soru; bır arslan yanındaki baska bır arslan olmesın dıye yemegını onunla paylasırmı? hayır. cunkı aslanın ıcgudulerı doganın prangasındadır. bu baglamda arslan zaten hali hazır doganın kenıdısne verdıgı ıcgdulerden baska bır sey ıle hareket edemez.

gelelım ınsana.

kısa surelıgıne metarselıst olalım ve metaryelıstlıgın ne anlama geldıgını ırdeleyelım. eger sadece su maddeden ıbaret olsaydık ne olurdu? ne olurdu bılıyormusunnu z? doga dısında hıc bır etken tarafından etkıye ugrayamayacagımız ıcın pratık manada doganın dısına cıkmakta mumkun olmaaycak halı ıle aslan ıle aramızda bır fark kalmayacak. akılcılık o baglamda temelde cıkar ılıskılerını yanı doganın prangasının modern yorumalrını her daim yasayacaktır. tesır kaynagı sadece doga olan bır varlıgın salt bır ıyılık yapmasını nasıl beklersınız? bekleyemezsınız! belkı bır empatı belkı temelını ızah edemeyecegı ılkel duygularının modern yorumalrını kullanarak bır ıyılık yaptıgını dusunecektı.

bu baglamda salt bır ıyılık yanı karsılıksız bır ıyılıgın doga uzerınde olmayacagını , akıllıyız dıye ovundugumuz her seyın aslında doganın ılkel durtulerının modern yorumları olmasının dısına cıkmayacaktır.

bu mantıkla gercek ıyılık yoktur.

bana kım karsılıksız ıyılık yaptımı ızah etsın veya onun empati vey aher hangı ilkel yanı nefsı duyusunun dısında oldugunu ızah etsın?

edemezsınız sayın history. eger salt yani gercek yani karsılıksız ıyılıgın nefs ıle var olmayacagını soylersek bu ıyılık dedıgımız seylerden beklentınız ne olabılırkı? sonucta kendınız ıcın yapmıssınız bunları!

iste sır burda kendin ıcın yapmak yanı aslan gıbı yemegını paylasma dıyen ıcgudune bilerek veya bılmeyerek ıtaat eetmek sonrada buna ben cok ıyıydım demek!

İşte bu noktada Allah rızası kavramı daha cok anlam kazanıyor.

bu arada sorunuzun cevabı artık cok basıt; o ıyılıkler dedıklerınız iyilik doga, modernıte ve o zamnın goreceli degıskenlerı ıcındeki saklı ve genelde hıssedılmeyen ılkel duyguların durtulerınden baska bır sey degıl desem bana kızarmısınız?

Önerilen Siteler